Kärpät sai voit­ta­mat­to­mal­ta Tapparalta jo neljännen opetuksen – "Meiltä pitää löytyä jatkossa enemmän työntekoa, asennetta ja tais­te­lu­tah­toa"

Mikko Manneria sijaistavan Lauri Mikkolan piirtämät kuviot eivät tepsineet Tapparan vieraana. KUVA: Mika Kanerva
Liiga 7.2.2020 22:44 | Päivitetty 8.2.2020 11:53
Jari Perkiö

Kärpät hävisi Tapparalle kaikki kauden keskinäiset runkosarjakohtaamiset pistein 11–1.

Liiga, Tappara–Kärpät 3–1 (2–1, 1–0, 0–0)

Kärpille avautui perjantai-iltana loistava tilaisuus kolmannen peräkkäisen runkosarjavoiton sinetöimiseen.

Oululaiset olisivat karanneet jo kolmentoista pisteen karkumatkalle, mikäli Hakametsästä olisi herunut täysi potti.

Mutta ei.

Tappara kaatoi runkosarjan hallitsijan jo neljännen kerran tällä kaudella, puristi oululaisten etumatkan seitsemään pisteeseen ja ilmoittautui taas kerran Kärppien ykköshaastajaksi kevään mestaruustaistoon.

Kun Tappara vei keskinäiset runkosarjakohtaamiset voitoin 4–0 ja pistein 11–1, herää väistämättä yksi kysymys.

Onko Kärpillä syytä huoleen?

Vastaus on helppo antaa – ilman muuta on.

– Emme ole päässeet Tapparaa vastaan kärkikamppailujen vaatimalle tasolle. Kaikkien kohtaamisten kaava on ollut suurin piirtein sama. Olemme päästäneet kaverin karkumatkalle. Tapparaa vastaan on vaikea tulla takaa rinnalle ja ohi, Kärppien konkarihyökkääjä Mika Pyörälä summasi.

Pyörälä muisti oikein. Tappara johti ensimmäistä kohtaamista 3–1, toista 2–0, kolmatta 2–0 ja nyt taas 2–0.

– Kurssin kääntämiseen ei tarvita mitään poppaskonsteja. Meiltä pitää löytyä jatkossa enemmän työntekoa, asennetta ja taistelutahtoa, Pyörälä painotti.

Onko Tappara päässyt yllättämään teidät jollakin tavalla?

– Siitä ei ole kysymys. Suurin syy löytyy omasta kopista. Meidän tekemisestä, Pyörälä vastasi.

Kärppien ykkösketju Pyörälä-Juho Lammikko-Jesse Puljujärvi on koko liigan pelätyimpiä tuloksentekoyksiköitä. Oululaisjoukkue kaipaisi nykyistä enemmän tulitukea tämän takaa.

– Ei ole syytä huoleen, kyllä sitä löytyy. Meiltä puuttui melkein kentällinen miehiä, Pyörälä viittasi maajoukkuekomennuksiin.

Julius Junttila on A-maajoukkueen matkassa Ruotsin EHT-turnauksessa. Tshekkipakki Jakub Krejcik on samassa paikassa. Lisäksi Patrik Rybar ja Michal Kristof ovat Slovakian maajoukkueen mukana.

Toki Tapparaakin on verotettu. Ylivoimatykki Jere Karjalainen ja luottopakki Veli-Matti Vittasmäki taistelevat Leijonien puolesta.

Niinpä tuntui järjettömältä, kun runkosarjan voitosta pelattiin 6967-päisen yleisön edessä varamiehisillä kokoonpanoilla.

Loukkaantumisille ei voi mitään, mutta nyt puuttui lisäksi tukku muita miehiä.

– Jos minulta kysyttäisiin, Liiga olisi tauolla maajoukkueturnausten aikana. Niin kuin muidenkin maiden sarjat ovat, Pyörälä tuumi.

Niin – se runkosarjavoitto.

– Ei käynyt mielessäkään, että tänään mennään kaukaloon sillä mielellä. Onhan se mukava porkkana, mutta ei semmoisia mieti tässä vaiheessa. Ja onko siitä loppujen lopuksi hirveästi hyötyäkään.

Pyörälä painotti heti perään, että toki Kärpät haluaa lähteä pudotuspeleihin paalupaikalta.

– Pidämme ykkössijasta kiinni kynsin hampain, hän vakuutti.

Kärpät hukkasi mahdollisuutensa

Peli paketissa

Ottelun ratkaisu:

Kärpät sai ennen toisen erän puoliväliä saumat 2–2-tasoitukseen kahden miehen ylivoimalla, mutta Tappara selvitti alivoiman ja karkasi erän loppupuolella kahden maalin johtoon. Kärppien päätöserän kirivaihde ei riittänyt takamatkan kiinni kuromiseen.

Ylitsepääsemätön este:

Kärpät on kohdannut Tapparan kuluvalla kaudella neljästi ja hävinnyt joka kerta. Myös HIFK on ollut Kärpille voittamaton.

Seuraavaksi:

Kärpillä on edessään peräti viikon tauko. Oululaiset kohtaavat kotikaukalossaan HIFK:n 14. helmikuuta.

Illan kärppä

Janne Pesonen:

Pesonen pelasi Tampereella kolmannen ottelunsa kahden kuukauden loukkaantumisen jälkeen. Konkari pääsi laukomaan muutamaan otteeseen tuloksetta.

Jääaika:

14.14

Tehopisteet/kausi:

0+0=0/2+5=7

Plusmiinustilasto:

-2

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (57)

Kärpät ei ole ollut HIFK:lle voittamaton tällä kaudella niin kuin jutussa annetaan ymmärtää, Kärpät voitti HIFK:n 2-0 2.11.2019.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tappara on voittamaton kärpille ja ihan ansaitusti.totutusti tappara voitti jäähytilaston myös.life is life.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maaottelutaukojen aikana pelaaminen ollut suurin ongelma Kärpille, lepotaukoja ei jää, eikä harjoittelutaukoja riittävästi, avainpelaajat kuormittuu eri maajoukkueissa, uusia miehiä on kokeilussa, toki se koskee kaikkia.
Kärpät johtaa sarjaa, päästänyt kaudella vähiten maaleja ja ei se mikään iso ongelma ole maalinteko kun ollaan toisena siinäkin heti Ilveksen jälkeen.
Turhaa on valittaa Kärpistä, meillä on SM liigassa yksi parhaista joukkueista, talous kunnossa 2 miljoonaa voitolla viime vuonna taas, kadehtiminen on ansaittu ihan omalla loistavalla työllä ja osaamisella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Annunen nuorten MM kisat jne.
Tappara sukeltelee taitavasti ja ylivoimaa pelaa hyvin.
Tappara on ottanut ennakkosuosikin aseman tänä vuonna tilastojen mukaan mennään. Kärpät on monena vuotena vienyt Tapparaa, nyt on pelien alussa nukuttu, ylivoimainen sarjajohto teettää sellaista, ihminen on outo eläin.
Kärpät syttyy aina mitalipeleihin, niissä vasta pelit alkavat.
Vähiten maalia omiin tärkein asia, toiseksi eniten vastustajan verkkoon.
Jäähysuma on ollut erittäin huono asia Kärpille, peli sekoaa kaikilla joukkueilla jäähyn jälkeen se on vielä toinen rangaistus, vastustaja jaksaa kun ei jäähyile.
Kärppillä rutiini peli Tapparaa vastaan tällä kaudalla ei ole riittänyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tappara sai enemmän jäähyjä.kova suoritus tapparalta kun väsyneenä noin helpon voiton otti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmettelyn aihetta antaa, miksi Kärpissä edelleen pelaa muutama kallispalkkainen " vapaa matkusta"...näin tavallisena penkkiurheilijana kun katsoo heidän peliään niin tuntuu käsittämättömältä. Seurajohto herätys!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen samaa mieltä teidän kanssanne. Kuvitellaan muka että kun määrätty nimi on selässä. Niin voidaan vaikka vihellellen oma peliaika käyttää. Eikö tosiaan hävetä että kovaa vuosipalkkaa tienataan Kärpissä ja tulos on maalien muodossa aivan onneton. En kyllä mene ennen Kärppien peliä katsomaan ennenkuin pelin auktoriteetti paranee hyökkääjien puolesta maalien muodossa myös kolmosen ja nelosketjulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos olisi vastuu valmentajana tuon joukkueen pelistä. Niin kylmän rauhallisesti laittaisin muutaman hyökkääjän katsomon puolelle miettimään syntyjään syviä ja ajaisin tässä vaiheessa kautta nuoria lahjakkaita Kärppien hyökkääjiä joukkueeseen sisään pelaavaan kokoonpanoon. Aikaa on vielä riittävästi pudotuspeleihin. Siellä nuorilla hyökkääjillä on hieno näytönpaikka. Esim: mestaruuden ratkaisusta ei tarvitse kauas mennä vuosissa . Kun nuori hyökkääjä lahjakkuus teki sen Kärpille. Ne kaikki jotka jääkiekkoa seuraa, tietää mikä rooli hänellä on nyt NHL:ssä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juniorit ratkovat erittäin harvoin kevään pudotuspelejä. Sebastian Aho oli todella harvinainen poikkeus, johon ei yleisesti suurestikaan kannata vedota, koska hän oli ja on poikkeuksellinen lahjakkuus. Tälläkin hetkellä paljon hehkutetut Rädyn veljekset ovat vielä raakileita miesten peleihin, toki lahjakkaita ikäluokissaan. Esimerkiksi HPK pelissä nuoret puolustajat olivat melkoisissa vaikeuksissa koko pelin ajan. Näytön paikkoja junioreille Kärppien valmennusjohto on mielestäni antanut järkevästi ja nuorten pelaajien rajoitteet hyvin tunnustaen. Miesten pelejä ei voiteta juniorijoukkueella !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näinhän se on Manner on yksi Suomen parhaimmista valmentajista.
Junnut eivät pärjää miesten peleissä,
Aho pärjäsi, on ollut kansainvälinen huippu junnusta asti, hieno pelaaja, taitaa tienata vuodessa yli 8 miljoonaa euroa, 5 vuoden tulot jääkiekosta yhteensä 43 miljoonaa euroa, yksi kovimmista NHL palkoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tosiaan voimahyökkääjä Pesonen on ratkaisija keväällä. Tuulen nopea Jokinen siinä aisaparina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Surullinen fakta tällähetkellä on se, että 2. Kenttä ei ole oikein toiminut koko kaudella. Liikaa yhden kentän varassa. Pesonen ja Jokinen eivät ole enään tasollansa, vaikka hienoja pelimiehiä ovatkin. Samahan se oli viime keväänä kun mestaruus hävittiin, loukkaantunutta Jokista pidettiin väkisellä mukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoitit varmaan OLIVAT?
Mikki Leinonenkin kävi jäällä Oulussa. OLI myös hieno pelimies.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Runkosarjaakaan ei ole pakko voittaa. Se vaan on niin, että kun playoffit alkavat niin keskinäisillä otteluilla ei ole niin merkitystä. Ennakkoon tasaväkisten joukkueiden välisistä aikaisemmin hävityistä peleistä paremminkin saadaan ylimääräistä energiaa. Onhan tämä nähty niin monena vuotena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

asennekouluun koko porukka, oli sen verran surkea suoritus, ei tappara noin hyvä ollut, surkein suorittaja oli NIEMELÄ -3 ja vielä ohjasi luistimella omiin yhden.....EI NÄIN. silti Kärpät on Rautaa. kuten sarjataulukko osoittaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokinen ja Pesonen pitää lahjoittaa loppukaudeksi johonkin Mestis-seuraan ja tilalle omia A-junnuja.

NHL "Jusa" on kauden suurin pettymys, ehkä kannattaisi suosiolla lopettaa pelaaminen kun nopeus ja taidot eivät enää riitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (57)

Uutisvirta

1.4.
Oulun kaupunki myy Hietasaaren huvilat huutokaupalla – viiden myynnissä olevan huvilan kunto vaihtelee täysin remontoidusta romahdusvaarassa olevaan Tilaajille
1.4.
Yle: Sairaalat saivat varmuusvarastoista jopa kahdeksan vuotta sitten vanhentuneita hengityssuojaimia
1.4.
Uefa siirsi kaikki kesäkuun jalkapallomaaottelut – tanskalaistiedon mukaan naisten EM-kisat lykätty vuodella
1.4.
Oululainen Tinja-Riikka Korpela on päässyt Evertonin maalivahtina aistimaan englantilaisten intohimoa jalkapalloa kohtaan: "Se on henki ja elämä" Tilaajille
1.4.
Toukokuun tornien taisto peruttiin koronavirusepidemian vuoksi
1.4.
Vientikiellot iskevät omaan nilkkaan viennistä riippuvissa maissa – "Rajoituksia voi jäädä päälle, kun kriisi on ohi"
1.4.
Korona työllistää myös tulkkeja, kun hallituksen tiedotustilaisuudet tulkataan suorana viittomakielle – intensiivinen simultaanitulkkaus vaatii kokemusta: "Työ on kuormittavaa ja tilaisuudet sisältävät tärkeitä asioita" Tilaajille

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aamulla huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Savon maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöllä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

277 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tietämättömien piensijoittajien osakehölmöilyt

HEP \o/ Täällä yksi ymmärtämätön. Minä en oikeasti tiedä, mitä salkkuni yrityksille tapahtuu tulevaisuudessa. En edes ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image