Kärpät palasi voittokantaan – HPK kaatui voit­to­lau­kaus­kil­pai­lus­sa Koblizekin maalilla

Kärpät päihitti HPK:n lopulta voittolaukauskilpailussa. KUVA: Pekka Peura
Liiga 11.12.2019 18:33 | Päivitetty 11.12.2019 20:59
Janne Onnela

Kärpät ja HPK pelasivat Raksilassa vähämaalisen kamppailun, jossa ratkaisu jouduttiin hakemaan voittolaukauskilpailusta. Voittolaukauskilpailussa voiton Kärpille ratkaisi Radek Koblizek. Varsinaisella peliajalla Kärppien ainoasta maalista vastasi Jussi Jokinen.  

1.erä

Ottelu on alkanut. 

Pelin ensimmäiset minuutit ovat olleet varsin rauhallista kiekkoilua. Melko leppoisasti on menty päästä päähän. 

Kärppien puolustuksessa Olli Vanttaja pelasi hetki sitten ensimmäisen liigavaihtonsa. Oman pään aloitus, nousu kiekottomana ylös ja komea laukaus, jonka HPK:n maalivahti torjui. 

Ottelun ensimmäisillä minuuteilla nähtiin ikävä tilanne, kun HPK:n Miro Karjalainen taklasi laidan vieressä Miska Humalojaa. Karjalainen osui Humalojaa päähän. Kärppäpelaaja tippui jään pintaan. Hetkeä myöhemmin Humaloja käveli pukukopin puolelle Kärppien lääkäri perässään. 

Karjalainen taklaa Humalojaa:

Humalojalla on paljon historiaa aivotärähdyksistä, eikä uusia varmasti kovin paljon kärsi tulla. Myös Karjalaisella on taustalla valitettavan paljon kyseenalaisia taklaustilanteita. 

Humaloja palasi kaukaloon ainakin toistaiseksi.

Raksilassa jäähyillään urakalla. Karjalaisen lisäksi Shaun Heshka ja Henri Kanninen ovat saaneet pikkukakkoset. Seuraavana jäähypenkille komennettiin Aatu Räty. Erikoistilannepelaaminen jatkuu Raksilassa. 

Jäähyt on kärsitty ja Raksilassa pelataan vihdoin tasaviisikoin. Ensimmäistä erää on jäljellä reilut seitsemän minuuttia. Peli on jatkunut tasaisissa merkeissä. 

Molemmilla joukkueilla on ollut avauserässä omat paikkansa. Usein ne ovat avautuneet kuin varkain, kun esimerkiksi hyökkääjä pääsee puikahtamaan puolustajien taakse. Tässä näkyy kokemattomuus puolustuksessa. 

Erätauolle poistuttiin maalittomassa tasatilanteessa. Maalivahtien torjunnat ensimmäisessä erässä: Rybar 9, Joona Voutilainen 10. 

2.erä

Toinen erä on käynnissä. 

– Enemmän pitää laukoa, Kärppien Jesse Koskenkorva vaati erätauolla. 

Kärppien puolustuksessa nuori pakkipari Topi Niemelä - Olli Vanttaja on ajoittain pienessä pulassa omassa päässä. Hetki sitten HPK sai parikin vetoa kaksikon pienen höntyilyn takia, mutta Rybar selvitti tilanteen. 

Miska Humaloja ei palannut toiseen erään, joten Kärppien sairastupa sai jälleen uuden potilaan. 

HPK siirtyi johtoon reilun viiden minuutin pelin jälkeen, kun tähän otteluun paluun kokoonpanoon tehnyt Janne Tavi toimitti kiekon maaliin. 

Erityisesti tässä pelissä Jussi Jokisen johtamalta ykkösketjulta olisi kaivannut ehkä hieman enemmän kokeneiden pelaajien johtajuutta ja esimerkkiä kaukalossa. Reiluun erään ei ole vielä kovin paljon nähty. 

Kärpät sai oivan mahdollisuuden tasoittaa peli, kun Jaakko Niskala laittoi kiekon ovelasti siniviivalta maalin kulmalle, mutta mustapaidat eivät saaneet jatkettua pelivälinettä verkon perukoille. 

Kärpät nousi tasoihin erän puolivälin jälkeen. Ludwig Byström antoi unelmasyötön Jokiselle keskialueelle, joka karkasi puolittaiseen läpiajoon. Jokinen sijoitti kiekon komeasti suoraan yläriman alle. Kokenut kaarti vastasi huutoon heti. 

Jussi Jokisen tasoitusmaali:

Patrik Rybar on ollut keskiviikkona mies paikallaan. Kärppävahti on pitänyt joukkuettaan pystyssä vaikeilla hetkillä. Kärpät on antanut vastustajalle laatupaikkoja huomattavasti normaalia liigapeliä enemmän ja laukauksia on muutenkin sadellut tasaiseen tahtiin.

Kärpät joutui alivoimalle erän viimeiseksi minuutiksi, kun tähän otteluun sairastuvalta palannut Sami Anttila sai pikkukakkosen. Vieraat eivät saaneet ylivoimamaalia, mutta sekuntia vaille minuutti pakkopeliä jäi vielä päätöseräänkin.

Maalivahtien torjunnat toisessa erässä: Rybar 14, Voutilainen 10.  

3.erä

Päätöserä on käynnissä. 

Virallinen yleisömäärä on 4350 katsojaa. Silmämääräisesti Raksilassa ei ole todellakaan niin paljon yleisöä, mutta näihin lasketaan mukaan kaikki myydyt liput. Esimerkiksi kaikki kausikortin omistajat eivät ole varmasti paikalla. 

Kärpät selvitti erän alun minuutin alivoiman. Sen jälkeen peli on jatkunut tasaisissa merkeissä. 

Erä lähestyy jo puoliväliä, eikä kummallakaan joukkueella näytä olevan tällä hetkellä suurta kiimaa maalintekoon. Voutilaiselle ei ole kertynyt erässä ensimmäistäkään torjuntaa, Rybarillekin vain yksi. 

Julius Junttila karkasi hyvään hyökkäykseen yhdessä Radek Koblizekin kanssa. Junttila syötti Koblizekille maalin kulmalle avopaikkaan, mutta tshekkihyökkääjä ei onnistunut avopaikasta. 

Kärpät pääsi erän puolivälin jälkeen ylivoimalle. Pakkopeli pyöri mallikkaasti Rädyn veljesten johdolla. Maalikin oli lähellä, kun Aatu laukoi hyvin ja Aku lapioi irtokiekon HPK-maalin sisätolppaan.

Kolmatta erää on pelaamatta enää kolme minuuttia. Raksilassa haisee jatkoaika.  

Peli ei ratkennut kolmessa erässä, ratkaisu haetaan jatkoajalta. 

Jatkoaika oli puolin ja toisin passiivista pelailua, eikä ratkaisua nähty. Lopulta voittolaukauskilpailussa voiton Kärpille ratkaisi Radek Koblizek. 

Voittolaukauskilpailu:

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (29)

Seurat omistavat liigan. Nyt ne saavat ditä, mitä ajneuksissaan tilaavat. Valitsisivat eri arvot peliin ja lopettaisivat survojapelaajien hyysämisen joukkueissa. Laji kärsii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärppillä on kansainvälisen tason taitava yleisöä houkutteleva ison alueen oma joukkue, vahvuus on viihtyisä yleisöön menevää taitoa hivelevä huippukiekko.
Tuomarilinja sallii tuhota koko joukkueen, sääntöjä ei noudateta, pelaajat kärsivät eniten, peli ei suju, maila heiluu koko ajan, yleisön silmissä peli ei toimi, maalin edessä maskimiehen selkään hakataan ja kaikkiin suojattomiin paikkoihin, maaleja ei synny ilman liikettä ja maskimiehiä.
Kärpät saa silti eniten jäähyjä ja siten pelaajat saavat eniten kiekosta iskuja, säälittää pelaajia.
Tämä olisi pitkä tarina, haluaisin vain sanoa, huolestuttaa tämä SM liigan nykyinen tuomarilinja joka karkottaa yleisön katsomosta, moni sanoo ettei nykykiekko kiinnosta enää hakkaamisen takia, taitokiekko, taitavat pelaajat ja oikea aikaiset puhtaat taklaukset kuuluu jääkiekkoon, kaiken maailman koukkimiset ja poikittaista mailaa selkään vastustajalle aiheuttaa vihaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kärppillä on kansainvälisen tason taitava yleisöä houkutteleva ison alueen oma joukkue, vahvuus on viihtyisä yleisöön menevää taitoa hivelevä huippukiekko."

Toimistolla muistellaan 10-vuoden takasia aikoja. Haavetila nykyään ja tulevaisuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelaajat pelkää alitajuisesti loukkaantumisia, tuomarit eivät anna pelaajien pelata turvallisesti, näyttää taitokiekkoa, eikä yleisö ole vuosiin nauttinut hienosta viihdyttävästä jääkiekosta.
Pelissä annettiin tyhjän päiväisiä jäähyjä, maila tipahti lähitilanteessa oli paras, telominen meni jostain syystä täysin ohi tuomareilta, mitä voidaan pitää erittäin isona virheenä, sama pitkä vahva jätkä jatkaa jääkiekkoilijoiden telomista, ei edes päähän kohdistuneesta taklauksesta saanut 5+20.
Humalojan ura oli kovassa nousussa, mutta on joutunut maksamaan roolistaan kovan hinnan, lukemattomia kertoja joutunut aivotärähdyksen uhriksi.
Onneksi tänä vuonna on otettu puheeksi asiantuntijoiden taholta tuomareiden toiminta joka sallii poikkarit selkään ja aivotärähdys päähän kohdistuneesta taklauksesta on lisääntynyt huomattavasti.
Jostain nämä ohjeet tulee SM liigan tuomarilinjan osalta, muualla pelataan kaikkien sääntöjen mukaan ja NHL pelissä pelataan ihan erilaista jääkiekkoa, siitä voi oikeasti nauttia, pelaajat pelaavat ja puolustavat, eivät koskaan lyö poikittaista mailaa, siitä tulee jäähy tai joukkotappelu.
Jääkiekko oli joskus upea laji ja parempi jääkiekko joukkue voitti, ei parempi halonhakkaaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ketä Jokista mahdat tarkoittaa? Kärppien Jussi Jokinen on tällä kaudella pelannut 21 peliä ja 9 pelissä jäänyt vaille pisteitä. Marraskuun neljässä pelissä vain HIFKiä vastaan Jokinen jäi ilman maalia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erittäin kummallista jos pelaaja päästetään pelaamaan heti aivotärähdyksen jälkeen kaukaloon. Ainoa oikea toimi on jättää peli ja levätä kunnes vamman laatu selviää. Paluu kaukaloon ja fyysinen rasitus pahentaa vammaa, luulisi lääkärinkin ymmärtävän. Päähän kohdistuneen iskun vakavuuden diagnoosia ei voi tehdä hetkessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erittäin hyvä Kärppien lääkäri meni Miskan kanssa yhtä matkaa hoitohuoneeseen, varmasti Jukka tutki tarkoin miehen, siitä ei ole pienintäkään epäilystä.
Halu pelata on varmasti kova, ns ärsyttävä ihana roolipelaaja, toivottavasti pystyy vielä uraansa jatkamaan, jospa varalta läksi pois.
Hurjan näköistä kun kyynärpää nostetaan ja lyödään raivohullun voimilla toista kasvoihin eli päähän kohdistunut minusta se on telominen.
Aika sankareita on jotka vielä jaksaa olla jääkiekosta kiinnostunut.
Ennen pelaajat kunnioitti toisiaan, välillä kuohahti, mutta tämä telominen ja aivotärähdys päähän 100 vakavaa vuodessa tuntuu pahalta ja julmalta, yleisö jättää pikkuhiljaa lajin, pelaajat kärsivät eniten, luulisi seurojen heräävän.
Kärpät oli aina ylivoimaisia oli hienoa nähdä taitavaa peliä, taklaukset kädet alhaalla, poikittaisista jäähylle erittäin vaarallinen.
Joustolaidat oli hyvä, mutta tuomarilinja muuttui niiden myötä eri lajiksi, toivottavasti säännöt palaavat jääkiekkoon takaisin, ne on oikeasti tärkeät, eikä aina ole pakko keksiä jäähyjä väkisin, pelaajat turpa kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä päätaklauksesta olisi pitänyt saada enemmän kuin 2min ja 10min käytösrangaistus.Hyvin nuoret Kärpät pelasi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nippa nappa selvisivät täysin panoksettomassa runkosarjan tusina -arkimatsissa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä on liigassa taso. Kärpiltä poissa Humalojan loukkaantumisen jälkeen 14 pelaajaa ja silti tulee voitto. Pitäisi tulla köniin isoilla lukemilla. Vastassa oli kuitenkin sarjan kutonen. Ei ihme, että CHL:ssa välierissä ei suomalaisjoukkueita. Nyt pitäisi liigan toimistolla kellojen soida ja miettiä mitä sarjalle tehdä, että taso nousisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puolikas halli porukkaa, vain kaksi pelitilannemaalia ja jälleen aivovamman aihettanut teilaus.

Liigakiekon tila ja kehityssuunta on surkia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuomarit pitää saattaa vastuuseen tuosta tahallisen telomisen sallimisesta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jussi Jokinen nosti hanskat ylös sivusta 5+20, lisäksi 8 ottelun pelirangaistus, Nättinen filmasi kun tuomarin käsi nousi ja pelasi 5 minuutin ylivoiman. Ei mitään mahdollisuutta loukkaantua.
Miro Karjalainen lyö nostetulla kyynärpäällä päähän kovilla voimalla laidassa päähän kohdistunut isku, Miska lentää hetken tajuttomana jäähän 2+10 minuuttia, Humaloja lääkärin kanssa poistuu hoitohuoneeseen, yrittää ehkä viimeisen kerran pelata, näytti todella pahalta, tämä Karjalainen vuosi sitten teloi Miskan lyömällä vastapalloon kovassa vauhdissa poikittaista mailaa kasvoihin, Miska lentää jäähän ja 2,5 kuukautta Humalojan aivotärähdyksen sairasloma kesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosiaan oli tuomarit puolella,mutta jälleen kerran vastapuolella nimittäin hööpöököön,niinkuin näkyi taas yksi päähän taklaus .
Silti Kärpät voitti lopulta, ilman tuomari apua,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä kertaa tuomarit oli huonot, mutta eivät ratkaisseet peliä onneksi kuten viime kauden viimeisessä pelissä tällä kertaa, Kärppien junnut oli hyviä ja saivat hyvää kokemusta.
Jokisen jäähy lopussa oli helppo eikä linjassa, rankkarispesialisti oli jäähyllä.
Montako tänään tuli Kärpillä sairastuvalle, ainakin Miro Karjalainen onnistui telomaan Humalojan aivotärähdys päähän kohdistuneesta taklauksesta, vain 2+10, tahallinen teko tunnetulta rotalta, sai valtuudet jatkaa aivotärähdyksiä pelaajille linjaa virallisesti.
Näiden rottien takia moni tuttava on jättänyt jääkiekon seuraamisen kokonaan, laillista vakavien vammojen aiheuttamista.
Valitettavasti tapahtumia tulee koko ajan liikaa 14 pelaajaa poissa vahvuudesta tänää, kolme maajoukkueessa.
NHL pelissä jonka katsoin näin yhden poikittaisen mailan josta tuli 2 minuuttia jäähyä, taklaukset oli puhtaita ja kovinkin, mutta pelissä maalin edessä hienoa peliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi jätin taas kerran ostamatta lipun ja menemättä Raksilaan. Tuomaritoiminta ja edun antaminen HPK:lle jotakin aivan uskomatonta. Ei näköjään riitä että Kärpiltä puuttuu toistakymmentä pelaajaa vaan vieläkin pitää tasoittaa peliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jälleen jatkuu suomikiekossa päähän taklaaminen ja arvokkaan aivomassan telominen.

Tervetuloa muistiongelmat, väsymykset ja tunneosionhäiriöt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tulee taas naurettavia filmaus jäähyjä, eihän siellä yhtään voi pelata.
Sukeltelu kuriin ja sääntökirja peleihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (29)

Uutisvirta

7:49
Mopoauto syttyi palamaan ja tuli levisi myös viereiseen henkilöautoon Ylivieskassa – pelastuslaitos esti palon leviämisen taloon
7:00
Päivän leffapoiminnat: 1970-luvun salaliittojännäri muistuttaa, että Warren Beatty oli aikanaan karismaattinen tähti
7:00
Lentoturmatutkinta kiinnostaa ja opettaa – sarjaa on esitetty vuosituhannen alkupuolelta saakka eikä sen tenho ole laantunut vieläkään
7:00
Edullisemmat kuntosalit riisuivat palvelut ja kiristivät kilpailun – nyt tulevat boutique-salit, joissa liikutaan tyylillä Tilaajille
7:00
Rovaniemeläinen Janne Orava koulutti itsensä keittiömestarista riistamestariksi – nyt hän osaa tunnistaa kärpäsen toukista, milloin eläin on kuollut Tilaajille
6:40
Kemiin kaavailtu tehdas ei jää väylistä kiinni – Meri-Lapissa vieraillut ministeri Timo Harakka vakuutteli, että valtio kantaa kortensa kekoon
6:26
"Orkesterissamme on paljon positiivista energiaa" – Emiliano Travasino tuli Italiasta Suomeen opiskelemaan ja päätyi soittajaksi Oulu Sinfoniaan
4
Lentoturmatutkinta kiinnostaa ja opettaa – sarjaa on esitetty vuosituhannen alkupuolelta saakka eikä sen tenho ole laantunut vieläkään
4
Eri puolueet odottavat Niikolta selvityksiä esille nousseista Kiina-yhteyksistä – Epäluottamusta ei kuitenkaan ole tässä vaiheessa
3
Kyllästetyn puun kierrätyksestä vastaava Demolite Oy ihmettelee Kiertokaaren hinnoittelua – pelkää korkean jätemaksun johtavan puun ohjautumiseen jatkossa vääriin paikkoihin
2
Kemiin kaavailtu tehdas ei jää väylistä kiinni – Meri-Lapissa vieraillut ministeri Timo Harakka vakuutteli, että valtio kantaa kortensa kekoon
1
Linnanmaalle rakennetaan ekotehokas Vihreä Kortteli – tavoitteena mahdollisimman pieni hiilijalanjälki esimerkiksi betonia ja terästä vähentämällä
1
Pelicans-hyökkääjä Aleksi Mustonen vahvasti tyrkyllä Kärppiin
1
Kiinalaismatkailijat täyttävät nyt Rovaniemen, mysteerivirus saanut matkailuyrittäjät tarkkailulinjalle – "Eihän siitä vielä kovin paljon tiedetä", sanoo Joulupukin kammarin yrittäjä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi vetää maalle sähköjä?

130 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Viikot töissä toisella paikkakunnalla ja viikonloput kotona

On tietenkin kokemuksia. Melko avartavia myös ammatillisesti. Se tämä meidänkin valtakunnan väki on melko erilaista, voi... Lue lisää...
Pontus.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image