Kärpät on vaikeasti ohitettava – Liigan kär­kiot­te­lus­sa Tappara saa tiistaina vastaansa vähiten maaleja päästäneen joukkueen

Kärpät kohtaa tiistaina kotijäällään Raksilassa Tapparan. KUVA: Jukka Leinonen
Liiga 11.2.2019 21:29
Teemu Wilenius

Kärppien musertava ylivoima näkyy tilastoissa. Joukkue on kirjoittamassa monta liigaennätystä uusiksi runkosarjan päätteeksi. Pohjoisen petolauma on matkalla paitsi uuteen piste-ennätykseen myös painamassa tassunjälkensä voittojen ja päästettyjen maalien määriin.

Kärpät on tehnyt tällä kaudella eniten osumia (165) ja päästänyt vähiten (73). Varsinkin jälkimmäinen lukema on poikkeuksellisen kova. Sarjassa toiseksi vähiten osumia päästäneen JYP:n verkko on heilunut 39 kertaa oululaisia enemmän.

37-vuotias konkaripuolustaja Lasse Kukkonen ei osaa suoralta kädeltä sanoa, onko hän pelannut koskaan aikaisemmin yhtä hyvin puolustavassa joukkueessa.

– Joukkueiden ja aikakausien vertaaminen on vaikeaa.

– Päästettyjen maalien määrä kertoo siitä, että joukkueemme on sitoutunut ja haluaa tehdä yhdessä hommia. Myös molemmat maalivahtimme ovat pelanneet loistavasti.

Liigan historia tuntee vain kolme tapausta, jossa joukkue on pystynyt viemään runkosarjan läpi alle sadalla päästetyllä osumalla: Jokerit kausilla 1995–1996 (91 maalia) ja 2004–2005 (96 maalia) sekä JYP kaudella 2010–2011 (97 maalia).

Nykytahdillaan Kärpät sivuaisi Jokerien ennätyskautta, jolloin runkosarjassa pelattiin kymmenen ottelua vähemmän kuin nyt.

Viime viikolla maajoukkuepaidassa uurastaneet Veini Vehviläinen, Ville Leskinen ja Radek Koblizek puuttuivat Kärppien harjoitusvahvuudesta maanantaina. Päävalmentaja Mikko Manner oli antanut kolmikolle ylimääräisen vapaapäivän.

– Pojat ovat normaalisti mukana Tappara-pelissä, Manner varmensi.

Hänellä riittää valinnanvaraa pelaavan kokoonpanon kanssa, sillä sairastuvalla on tällä haavaa vain hyökkääjä Rasmus Kupari, joka palannee kaukaloon loppuviikolla tai viimeistään ensi viikolla.

– Vaikka olemme jo käytännössä varmistaneet runkosarjan piikkipaikan, työnteko jatkuu normaalisti. Pyrimme kehittämään yhteispeliä ja hiomaan erikoistilanteita.

– Pelaajien kierrättäminen jatkuu samalla tavalla, mutta pari peliä ennen runkosarjan loppua lukitsemme ketjut pudotuspelejä varten, Manner kertoi.

Liigan kärkiottelu Kärpät–Tappara tiistaina Raksilan jäähallissa kello 18.30.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kärpät on kyllä kovatasoinen joukkue, mutto voittamattomuuden imagon viljely voi kostautua karvaasti. Peliasenteella on suuri merkitys. Se antaa jalkoja ja liikettä. Jos otteluita mennään voittamaan, käy kuten taannoin Tanska - Suomi mm ottelussa. Tuli yllättäen turpiin vastoin kaikkia ennakko-odotuksia. Siispä jäitä hattuun!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisin mielelläni nähnyt myös puolustajat Lehtonen ja Mikkola myös kisoissa.
Pojat pelasivat ihan hyvän kauden pakkiparina liigassa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tapparalla niin kova rutiini että ei kärpillä ole mitään jakoa.tuomarit toivottavasti ottaa kärppien sukeltelut pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

242 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

Suomi pystyy turvaamaan hyvinvointivaltion, ja hyvät julkiset palvelut kaikille kansalaisille mutta ei tietenkään presii... Lue lisää...
Tenu Tane

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image