Kärpät on marssimassa mestariksi puolustamalla – Manner: ”HPK on jatkuvasti parempi joukkue kent­tä­pe­lis­sä, eikä meillä riitä taito hyökätä”

Ottelukooste Kärppien ja HPK:n viidennestä finaalipelistä.
Liiga 29.4.2019 22:37 | Päivitetty 29.4.2019 22:55
Janne Onnela

Kärpät voitti Hämeenlinnan Pallokerhon liigafinaaleissa jo toistamiseen parin päivän sisällä ja otti tukevan otteen Suomen mestaruuteen. Kanada-malja on Kärpille tyrkyllä Hämeenlinnassa torstaina.

Ensimmäiset finaalipelit päätä seinään HPK:n kanssa takonut Kärpät on vaihtanut tulokulmaa loppuotteluihin. Kärpät on ottanut kahdesta viimeisimmästä pelistä kaksi kiinnitystä mestaruuteen vahvalla ja tiiviillä puolustuspelaamisella.

Maalinsa oululaiset iskevät vastaiskuista ja hämeenlinnalaisten virheistä.

– HPK on jatkuvasti parempi joukkue kenttäpelissä, eikä meillä riitä taito hyökätä. Toinen vaihtoehto on luovuttaa, mutta me olemme päättäneet taistella. Nyt puolustetaan, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner summasi finaalisarjan tilanteen rehellisesti.

Kivihalmeen ja Karvisen maalit riittivät voittoon

Kärpät sai otteluun tuloksellisesti lentävän lähdön, kun puolustaja Teemu Kivihalme vei Kärpät johtoon jo vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen. Kärpät lähti Kivihalmeen maalin turvin ensimmäistä kertaa tämän kevään pudotuspelien aikana kotiottelussaan johtoasemassa ensimmäiselle erätauolle.

Toisen erän lopulla Kärppien nelosketjun laituri Otto Karvinen nappasi kiekon haparoineelta HPK-puolustaja Niclas Almarilta ja ujutti pelivälineen maalillaan hieman epävarmasti torjuneen Emil Larmin ohi.

– Kauneus on katsojan silmässä, Karvinen kommentoi komeaa osumaansa pelin jälkeen.

Kärpät on ottanut kahdesta viimeisimmästä pelistä kaksi kiinnitystä mestaruuteen vahvalla ja tiiviillä puolustuspelaamisella. Maalinsa oululaiset iskevät vastaiskuista ja hämeenlinnalaisten virheistä. KUVA: Matti Räty

Kivihalmeen ja Karvisen maalit riittivät voittoon, sillä HPK ei tehnyt ensimmäistäkään maalia. Veini Vehviläisen pudotuspelien neljäs nollapeli tuli 29 torjunnalla. Se oli lähes puolet Larmin saldoa suurempi.

– Se auttaa, kun jätkät syövät viimeiseen saakka sellaisiakin kiekkoja, joita ei ehkä runkosarjassa syötäisi. Sen merkitystä ei voi aliarvioida yhtään, Vehviläinen kehui kenttäpelaajia.

Nelosketju keihään kärkenä

Kärpät on löytänyt nyt voittavan reseptin HPK:n vahvaa kiekollista peliä vastaan. Hämeenlinnalaisilla on yksi peli aikaa löytää lääkkeet Kärppien puolustuspaketin murtamiseen.

– HPK kääntää peliä niin hienosti, ettemme löydä siihen lääkkeitä millään, Manner myönsi.

Kärppien pelisuunnitelmassa oleellinen osa on myös oululaisjoukkueen rutiini. Ilman sitä puolustustaistelu tuskin tuottaisi haluttua lopputulosta.

– Joukkue on tottunut tällaisia taisteluvoittoja kairaamaan, Mannerkin myönsi.

Kärppien kiekollisen pelin jäätyä totuttua vaisummaksi isoon rooliin nousivat jälleen haalariosaston pelaajat. Etenkin oululaisten nelosketju Jari Sailio, Miska Humaloja ja maalin tehnyt Karvinen oli pelipäällä.

– Ovatko he sitten luonteeltaan sopivia jätkiä näihin peleihin? Pelottomia jätkiä, jotka uskaltava mennä jokaiseen tilanteeseen miljoonaa. Sailio on ollut erinomainen koko pudotuspelit ja nyt Humaloja ja Karvinen ovat nousseet samalle tasolle, päävalmentaja kehui.

Finaalisarja jatkuu torstaina Hämeenlinnassa. Mestaruus on tuolloin ensimmäistä kertaa katkolla Kärpille.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (40)

Onneksi maalit ratkaisevat ja niitä kannattaa tehdä ainakin yksi enemmän. Seuraavassa pelissäkin riittää tuo ero, olkoonpa voimasuhteet kaukalossa mitkä tahansa. Mestaruus on otettavissa maalien teolla, joten ei ole paljosta kiinni!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samppakalja Kannu on jo ihan siinä huulilla, mutta ei HPK ole vielä lyöty, loppuun asti pittää jaksaa painaa niin ku entinen Liminkalainen renkimies kesäyössä. Vaan kyllä mamba on oikeilla jäljillä kun antaa nuorille miehille vastuuta 1. ja 2. kentissä vaikka nuoret miehet häviävät vielä voimassa joka kostautuu välillä kulmissa että maalinedusta väännöissä kun Hämeen vanhat karjut murjovat kiekkoa ja miestä voimalla maalille mutta Veini pitää, ja pari vuotta eteen päin, A vot, nuoret sällit painavat Karo-Lainassa Ahon kavereina jenkkiä kanveesiin. Mutta Leskinen on hieman out, miehen pitäisi olla valmis Änäriin tai ainakin KHL:ään mutta jotenkin hänen kehitys polkee paikoilla, vaikuttaako viime vuoden takainen loukkaantuminen kuitenkin pelaamiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

manner itse myöntää että hpk on parempi joukkue.niin näkyy tänne katsomoon että hpk vie ja kärpät vikisee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaisko sitten myydä kalliit pelaajat pois ja hankkia halvempia 4-kentän miehiä jokaiseen ketjuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Leijarit ratkastaan henkisellä ja fyysisellä puolella.Kun sydän on vielä mukana ja omiin päästät vähemmän kuin vastustaja maaleja niin olet mestari.Siellä joka äijä taistelee kiekosta ja se voittaa joka jaksaa vielä enemmän kuin vastustaja.Se on sama miten se kiekko maaliin menee kunhan se sinne menee. Ja hyväksytään maaliksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Runkosarjasta finaaleihin on pitkä hyppäys:

-Leskinen on palannut junnuvuosien kiekkorakkauteen: ei millään halua luopua pelivälinestä vaan kaartaa kiusallisen usein siniviivalle ja menettää sitten kiekon. Rikkoo viisikkopelin. Heikkoa pelaamista, Villen kädetkään ei riitä ylivoimaan.

-Toinen selkeä pettymys on Heska, joka pelaa omassa päässä löysästi ja pelkää taklauksia.

Metsävainion näkisin mielelläni finaalissa useampaankin kertaan. Pojalla on asennetta.

Neloskenttä on rautaa.

Niemelä vakuuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Havaijikiekko ei kuulu playout peleihin, niillä ei koskaan mestaruutta voiteta, puolustus Kultaa.
Kärpät pelaa juuri niinkuin pitää.
Kärpät osaa varmasti pelata pelejä myös hyökkäämällä, se on liigan paras siinäkin, jopa paljon paremmin kuin vastustaja, siinä on koko ajan läpiajo riski, voimat loppuu, en ymmärrä miksi siitä vain asiantuntijat puhuu, hyökättävä koko ajan, taklattava kuten naisten pelissä, en ymmärrä.... Nyt asiantuntijat jo miettii pitääkö HPK muuttaa pelitapaa, eipä se helppoa ole enää tässä vaiheessa.
Kärpät osaa pelata monella eri taktiikalla, siinä olisi ns asiantuntijana pidetyille kommentoimista,
Ihailemista, eikä ihastella ja lasketa tolppalaukausten määrää joka on tyhmää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelit jatkuu ihan samalla tyylillä mitä runkosarjassa.

Kärpät päästi runkosarjassa ylivoimaisesti vähiten maaleja hyvän puolustuksen ja maalivahtipelin ansiosta.

Useissa peleissä vastustaja laukoi reilusti Kärppiä enemmän.

Mikä siis on muuttunut?

Ei mikään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansa ruotii pelien lopputuloksia, vaikka mitalit jaettiin jo kauan sitten. Perjantaina seitsemäs peli Oulussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos asiantuntevasta kommentistasi. Minkä lajin peliä aiot seurata perjantaina?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samakait se muuten on miten mestaruuden ottaa, mutta yleisö viihtyy entistä vähemmän katsomoissa, sehän siitä seuraa, jos koko joukkue on 60 minuuttia kilpenä oman maalin edessä. Vaikkakin kaikkiaan lajin viihdearvo on laskenut kuin lehmän häntä, katsomot ammottavat tyhjyyttään, eikä se ainoastaan televisiotarjonnalla selity. Lapsista tehdään mediassa maailmantähtiä ennekuin oppii kunnolla kävelemäänkään, ratkaisijakonkarit ovat kehäraakkeja, jotka odottaa pelin loppuvihellystä alotuskiekon pudotuksesta asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vielä on pieni toivonkipinä, että HPK voittas mestaruuden. Kärppien ei tarvi sitä saada enää..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on parasta playout kiekkoa ja huippuurheilun suola.
Viime vuonna Mäkelä ratkaisi mestaruuden, tällä kaudella media ihmettelee Karvisen maalia ja nelosketjun peliä.
On hienoa ettei joku Turunen tee voittavaa jääkiekkoa, asiantuntijoina itseään pitävät saavat onneksi nenäänsä.
Urheilussa ratkaisee puolustus, sydän joukkueelle ja joukkueella ja yksi maali tehtävä enemmän kuin vastustaja, media ei ymmärrä sitä, hienostelu vain kiinnostaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näyttää etteivät 1. ja 2. ketjussa olevat nuoret pojat pärjää fyysisyydellä hpkn kokeneille karjuille kun tuomarit antavat ryskätä ja hakata, sen takia hyökkäyspelin nopea kääntäminen ei millään onnistu kun jäädään jatkuvasti rekan alle, onneksi Karvinen ja Sailio jaksavat ryskätä voimalla, Jokinen on ihan kuutamolla, Osalalta odotetaan enemmän onko KHL tähti hidas mutta kankea eikä onnistu maalaamaan, on tosin 1 tehnyt, Kyllä se siitä, Veini torjuu meille kannun ja päästään Rotuaarille hoilaamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei silloin voi olla parempi joukkue jos häviää :D
Hpk:n selkä taittui jo ja Kärpät Jyrää !
Kärpät on ollut ja on parempi joukkue koska johtaa sarjaa ja PISTE !
Torstaina sitten lopullinen niitti ja Kultajuhlat voi alkaa :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Runkosarjan ylivoimainen voitto lähes 30 pisteen erolla. Nyt sitten ollaankin yhtäkkiä niin huonoja, ettei finaalissa pärjätä keskikastin ylisuorittajajoukkueelle kuin armottomalla puolustustaistelulla, kun vastustaja on vaan kerta kaikkiaan niin paljon taitavampi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistaakseni runkosarjassa Kärppien ja HPK:n väliset ottelut olivat aika tasaisia ja pisteet menivät aika lailla tasan. Mikä merkitsee, että HPK:n pelityyli oli toimiva juuri Kärppiä vastaan, mutta ei välttämättä kaikkia muita vastaan. Nimittäin yksi taktiikka ei välttämättä toimi kaikkia vastustajia vastaan. Ja eikö HPK kuitenkin pelannut runkosarjan lopun varsin vakuuttavasti, vaikka välissä haparoikin ?

Kärppien hyvyyttä kuitenkin osoittaa se, että joukkue pystyi tehokkaasti vaihtamaan pelityyliä railakkaasta hyökkäysiloittelusta puolusta-ja-iske-virheisiin tyyliin. Kuinka usein joku joukkue pystyy tuosta vain vaihtamaan pelityylinsä onnistuneesti aivan toisenlaiseksi ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (40)

Uutisvirta

33
Björn Wahlroos antaa kyytiä Rinteen hallitukselle: "Yhtään julkista menoa ei leikata, eikä yksikään ammattiyhdistykselle epämieluisa työmarkkinauudistus etene"
29
Suomi ehdottaa: Lehdistönvapauden rikkominen voisi jäädyttää jäsenmaan EU-varat
28
Urheiluseuran kausikortin voi lainata kirjastosta jo useissa kaupungeissa – Oulun Kärpät ei innostu ilmaisten kausikorttien jakamisesta
24
Avohakkuut historiaan -kansalaisaloite luovutetaan eduskunnalle – keräsi yli 60 000 nimeä
21
Iso urheilukortteli alkaa nousta Hiukkavaaraan – kuntosalin ja padelhallin käsittävä kuntokeskus saattaa olla pystyssä jo vuoden päästä
19
"Venäläiset ovat kauhean kiinnostuneita, missä sakon voi maksaa heti" – Virolaisille Suomessa rapsahtaneet sakot jäävät enimmäkseen maksamatta
16
Linnanmaan uimahallin rakentamista ei saa lykätä – on vaikea kuvitella, mikä julkinen investointi olisi parempi Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Maataloustuet.

118 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vihreä sisäministeri ?

Nykyhallituksessa on pelottavan paljon henkisesti lapsen tasolle jääneitä ministereitä. Lue lisää...
Todella huolestuttaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.10.

Fingerpori

22.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image