Kärpät avaa Raksilan jäähalliin uuden yli sa­ta­paik­kai­sen pystybaarin – katsomoihin K18-aluetta ei ole näillä näkymin luvassa

Raksilan jäähallissa puretaan anniskelujonoja lisäämällä pisteitä ja Kärppien avaamalla uudella pystybaarilla. KUVA: Pekka Peura
Liiga 24.2.2018 13:00
Heidi Peltonen

Kärppien kotiareenalle avataan ensi kuussa uusi anniskelupaikka. Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen kertoo, että 112-paikkainen pystybaari sijoittuu fanikatsomon läheisyyteen. 

– Baari tulee fanikatsomon alapuolelle seisomakatsomon kulmaan pleksin taakse, Virkkunen selventää. 

G-katsomon kohdille tulevasta anniskelupaikasta pääsee seuraamaan peliä. Tällä hetkellä mistään hallilla olevasta anniskelupisteestä ei näe jäälle.

Virkkunen kertoo, että anniskelualueita on muutenkin muutettu kuluvan kauden aikana. Raksilan tekojään puolelle saatiin kauden alussa tehtyä anniskelualue. Toisella puolella anniskelualuetta on vain nurkissa. 

Uuden pystybaarin avaamisella ja myyntipisteiden lisäämisellä halutaan Virkkusen mukaan sujuvoittaa asiointia ja vähentää jonoja. Ruokailumahdollisuuden lisäämistä baarin yhteyteen on Virkkusen mukaan mietitty, mutta asia on jäänyt vielä mietinnän asteelle. 

– Olemme miettineet, jos vaikka play-offeihin voitaisiin saada sinne jotain naposteltavaa, jota voisi tilata pöytiin, Virkkunen sanoo.

Virkkunen kertoo, että pystybaari pyritään avaamaan 3. maaliskuuta pelattavaan HIFK-otteluun. Luvat ja muut asiat ovat Virkkusen mukaan kunnossa, mutta somisteet puuttuvat.

– Jos ei siihen ehditä, niin sitten KalPa-peliin 10. maaliskuuta, Virkkunen toteaa.

Katsomoon ei luvassa K18-aluetta

Valikoimiin on luvassa hanatuotteiden ja viinien lisäksi myös alkoholittomia tuotteita, joten myös alaikäiset kiekkofanit voivat päästä alueelle. Aluksi katsomoon pohdittiin rajatun K18-alueen tekemistä, jossa olisi saanut nauttia alkoholia.

– Katsomorakennekeskustelussa puhuttiin, jos sinne tehtäisiin K18-alue, joka olisi naruilla eristetty, Virkkunen sanoo.

Ajatuksesta kuitenkin luovuttiin.

– Alaikäiset eivät olisi päässeet sinne, eli olisi voinut käydä niin, että kausikortilla tullut vanhempi ja tämän lapsi eivät pääsisi samaan paikkaan, Virkkunen perustelee. 

Kärpät aikoo kuitenkin seurata, miten K18-alueiden avaaminen katsomoon sujuu muilla seuroilla ja mahdollisesti harkita asiaa uudelleen.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (120)

Kyllä mielestäni tarjoilu pitäisi hoitaa pelaaja-aitiosta ja pelaajien hoitamana silloin kun ei olla jäällä ! entisaikoina ulkojäillä pelatessa pelaajat itse kolasivat kentän puhtaaksi ja yleisö nautti juomansa taskumatista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Urheilu on jäämässä taka-alalle ja bisneksenteko nousee päällimmäiseksi. Toivottavasti nuoret hakeutuvat urheiluharrastuksessaan muihin lajeihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

humenna saipa ottaa helpon voiton.saipa vie 5-0.kärpät sulaa 1 erässä jo.parempi voittaa taas.kärpät vielä tippuu toiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin tulee se uusi halli, iso halli ?
Ei taida oulussa olla rahkeita siihen.

Tuo vanha hirsimökki ei ole kovin viihtyisä ja näyttötaulukin roikkuu lähes jään pinnassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, että kokeillaan ja ei tehdä heti radikaalia ratkaisua. Tehty kokeilu tarjoilupaikkojen lisäämisestä on ollut loistava, juoman saa nopeasti ja sosiaalinen kanssakäynti on erätauoilla lisääntynyt.
Monet NHL matsit nähneenä, ei ole ongelma. Nimittäin ongelmaa ei päästetä katsomoon saakka.
Oulu tarvitsee uuden areenan, olisi mielenkiintoista, kuinka asia etenee ja millä aikataululla?
Kyseessä on iso hanke, mutta nykyinen halli ei toimi ja on tasoltaan erittäin huono. Kansan käsi kartoittaa, tehdään alueellinen kansanhanke. Kyse on terveellisestä urheilusta, isoista kulttuurikonserteista, monien alojen näyttelypaikasta, isoista viihdetapahtumista kaiken ikäisille. Pohjoisen areena, terveyttä, urheilua, kulttuuria ja hyvää yhdessäoloa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suhreessa siihenvettä Raksilassa käy yli 7000 katsojaa ei tuo paljon jonoja pienennä. Kyllä sitä silti odottelee ensimmäistä huurteista kun pleijarit alkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuo sopivat erittäin hyvin yhteen - raaka väkivaltaviihde ja päänsekoittava huume.
Kuolaava rahvas ''leipää ja sirkushuveja'' toimintojensa parissa - poissa kaikesta sivistävästä ja kehittävästä.

Tuo massojen rypemiseen rakennettu kaukaloareena on siirrettävä jonnekin pois näkyvistä ja kuuluvista.
Nyt siihen on hyvä tilaisuuskin kun raviradan rakenteet poltettiin niin sinne vain - ja hevoset pois kaupungista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä juttu. Ihmisillä on vapaus valita missä juomansa juovat. Vastuu teoista seuraa mukana. En usko, että tämäkään muutos saa ihmisiä sekoamaan ja sekoilemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö nyky ihmisiä saada seuraamaan urheilutapahtumia ilman alkoholia? Onko näiöllä tyrkyttäjillä enää mitään moraalia vastuusta puhumattakaan.Todella huonoa rappio esimerkkiä lapsillemme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mä niin arvasin, että vinkumimen alkaa ensimmäisestä kommentista alkaen :) Oululaiset ovat kovia valittamaan kaikesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö ole parasta jättää alkoholit pois urheilutapahtumista, eikä tarvitse edes perustella, ja jos jonkun mielestä kärpät pelaa niin huonosti ettei sitä selvinpäin kestä katsoa niin jää silloin kotiin ja jättää suosiolla katsomot niille jotka oikeasti ovat urheilusta kiinnostuneet ja haluavat seurata peliä selvinpäin, ilman kännisten juottokavereineen järjestämää itseään isompaa uhoa ja mekastusta, kyllä teidät on huomattu vähemmälläkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hyvä ehdotus kyllä kaljaa kuluu kun kärpät tippuu heti ekalta kierrokselta laulukuoroon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo on aika huono koska voipi viedä multa paikan. Toisaalle kun ei tahdo olla valuuttaa ostaa kausikorttia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensin olis saatava äänentoisto, kuulutus, kuntoon.
Musiikki kyllä kuuluu silloinkin kun ei pitäisi.
Kuuluttajat ovat alakoulupoikia joilla ei oo käsitystä miten asit hoidetaan oikein.
Lisäksi sellaiset kamerat joiden kuvia saataisiin hidastuksissa katsella.
Näyttötaulun päivitys, pois 1900 luvulta
Sellaiset kameramiehet joilla on kokemusta kun seurataan liikkuvaa kohdetta.
Järjestysmiehille koulutusta , että esimerkiksi sellainen ihminen ei ole terroristi jonka on pakko hakea autosta jotakin pelin jo alettua ja on sisällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erikoista kommentointia, kten alkoholi uudistuksen aikoihin. Nykyään on tapana ottaa yksi tai jopa kaksi, juopottelukulttuuri on edellisten sukupolvien touhua. Jokohan tämä suhtautuminen alkoholiin normalisoituisi Suomessa myös keskusteluissa. Alkoholilain uudistus ei selvästikään ole tuonut mitään muuta muutosta alkoholin käytöön kuin myyntiä siirtyi alkosta normikauppoihin ja Viron tuonti väheni. Nuoret ei edes käytä alkoholia, eikä siihen tarvita mitään holhousta tai kieltoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästä ei kyllä tule yhtään mitään. Järjestyksenvalvojien tason tuntien on kuin tuuleen huutaisi. Ne joiden pitäisi valvoa yleisön käyttäytymistä niin kattovat vaan peliä eivätkä keskity työhönsä.
Olut ja oululainen lätkäkulttuuri ei kyllä liity yhteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

niinpä niin tulee yleinen ryyppy paikka ja häiriöt vain lisääntyy ei kannatusta kyllä yhden pelin jaksaa ilman viinaakin seurata jos ei niin pysyy kotona..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tuossa jo läyky yli reunojen. Tällä alkoholin myynnillä ei ajatella yhtään yleisöä vaan kärppien kassaa. Eikö nuoret saa jo ihan riittävästi esimerkkiä päihteistä. On väärin, että urheilukisoihin lisätään tuota juopottelukulttuuria. Ajatellaanko tässä niitä jotka eivät nauti örveltäjien kattomisesta. Taitaapa jäädä kärppäpelit nyt kotikatsomoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (120)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa on vaarallisen voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja Etelä- sekä Keski-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta aamusta alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

151 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Kerropa minullekin nuo yhteiskunnan hyvätuloisille jakamat sosiaaliavut ja kuinka yhteiskunta muutenkin auttaa hyvätuloi... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image