Kapteeni Kukkonen sai­ras­tu­val­le, Karvinen palaa kokoonpanoon KooKoo-ottelussa – Kärppien sairastuvan ovet käyvät kuin saluunassa

Kärpät kohtaa torstaina Kouvolan Kookoon. KUVA: Jarmo Kontiainen
Liiga 5.12.2019 12:34
Janne Onnela

Kärpät palaa loppuviikoksi kotikaukaloon, kun ensin torstaina pikkupetoja vastaan luistelee Kouvolan KooKoo ja lauantaina Raksilaan saapuu Ville Leskisen hankkinut Helsingin IFK. Kärpät-KooKoo alkaa torstaina kello 18.30.

Kärpät kärsii tällä hetkellä pahasta loukkaantumissumasta. Tuorein lisä noin kymmenen pelaajan miehittämälle sairastuvalle on kapteeni Lasse Kukkonen, joka loukkaantui tiistaina Turussa.

Lue myös: Kärppien päävalmentaja Mikko Manner uskoo karmaan – "Jos olet epäkunnioittava, on turha ihmetellä ja piipittää, jos kolahtaa"

Kärppäkapteeni kävi keskiviikkona tarkemmissa tutkimuksissa, joiden jälkeen oululaisjoukkue sai hyviä uutisia. TPS-pelissä taklaustilanteessa laitaa vasten jäänyt Kukkonen säästyi vakavalta vammalta. Kapteeni saattaa palata kaukaloon jo ensi viikolla.

Karvinen palaa, Niskalalle liigadebyytti

Torstaina kokoonpanoon palaa reilun kuukaudenpäivät huilannut Otto Karvinen, joka sai päätällin lokakuun lopulla Lukko-pelissä raumalaisten Kristian Pospisilin rajusta taklauksesta. Pospisilin taklaus ei edennyt lokakuussa edes kurinpitokäsittelyyn, mikä on herättänyt etenkin Oulussa ihmetystä.

– Minua ei kiinnosta puhua paskaakaan koko aiheesta. Nyt on todella hyvä fiilis hypätä kaukaloon, ja KooKoo heittää meille kovan haasteen, Karvinen kuittasi torstain aamujäiden jälkeen.

Karvinen nousee Miska Humalojan kipparoimaan kolmosketjuun. Kuukauden pelejä sivusta seurannut Karvinen on käyttänyt toipilasajan hyödykseen ja opiskellut peliä.

– Se hyöty tästä on otettu irti ja olen yrittänyt tosiaan vähän opiskella peliä katsomosta käsin, Karvinen vahvisti.

Kärppien puolustuksessa liigadebyytin tekee 20-vuotias Jaakko Niskala. Rovaniemeläislähtöisen puolustajan kokemus miesten peleistä rajoittuu yhteen Mestis-otteluun RoKi:ssa sekä yhteen harjoituspeliin kärppäpaidassa.  

KooKoolla monta oululaisille tuttua pelaajaa

Kärppien torstain vastustajan KooKoon riveissä nähdään monta oululaisyleisölle tuttua pelaajaa. KooKoon sisäisen pistepörssin piikkipaikalla on oululaiskonkari Juha-Pekka Haataja tehopisteillä 7+15.

Kouvolalaisten väreissä hyökkäävät myös kokenut kehäkettu Toni Kähkönen sekä Kärppien ja Haukiputaan Ahmojen juniorijoukkueissa kiekkouraansa aloitellut 19-vuotias Joonas Oden.

– Voitimme Kouvolassa niukasti 0-1, vaikka peli olisi voinut olla jo ensimmäisen erän jälkeen KooKoolle 2-0. (Justus) Annuselta tarvittiin silloin superpeli ja nyt KooKoo on vahvistunut vielä Libor Sulakilla. Kova peli on tulossa, kärppäluotsi Mikko Manner varoitteli.

Kärppien kokoonpano KooKoo-ottelussa:

Hyökkääjät

#17 Mika Pyörälä – #91 Juho Lammikko – #9 Jesse Puljujärvi

#13 Julius Junttila – #36 Jussi Jokinen – #29 Radek Koblizek

#41 Jari Sailio – #51 Jesse Koskenkorva - #23 Julius Hermonen

#21 Otto Karvinen – #27 Miska Humaloja – #38 Aku Räty

Puolustajat

#63 Jakub Krejcik – #26 Shaun Heshka

#71 Ludwig Byström – #28 Mikko Niemelä

#4 Joona Huttula – #3 Jimi Jalonen

#40 Jaakko Niskala

Maalissa #42 Patrik Rybar, varalla #32 Joel Blomqvist

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Hyvähän se Kärpillä kun täynnä ostopellaajia. Ei edes kentällistä omia kasvatteja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisin mielelläni lukenut virtuaalilasien lävitse myös lehdestä jutun jossa mainittaisiin missäpäin tämä sairastupa oikein sijaitsee..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loukkaantumissuman pitää loppua, kohtuutonta, että joka pelissä 1-2 pelaajaa telotaan.
Jääkiekossa on selvät säännöt, joita pitää noudattaa, kuten ammattisarjoissa muualla, sukeltelu on myös kiellettyä siitä ei saa palkita, käytös kakkonen siitä ennen tuli, käytännössä ei alivoimaa, palautteen annosta tuli 10 minuuttia heti, myös huutavalle valmentajalle!
Tällä vauhdilla Kärpissä pelaa loppukaudella A ja B juniorit, muutama puolikuntoinen liigapelaaja!
Yhdessä vaiheessa ihmeteltiin kun Kärpillä muka oli 6 kentällistä pelaajia, pitää alkaa vähentää muualle, nyt otetaan jo muualta lainaan, kun ei riitä omat sopimuspelaajat, toistakymmentä on sairaslomalla eli yli kaksi kentällistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisin mielelläni nähnyt myös puolustajat Lehtonen ja Mikkola myös kisoissa.
Pojat pelasivat ihan hyvän kauden pakkiparina liigassa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät vie molemmat pelit 4-2, kalja next. Valmentaja oli hakoteillä rinnastaessa kunnioituksen ja törkytaklaukset. Tahalliset kyynärpäät ylhäällä toisen pelaajan päähän ja niskaan, (moni vielä hyppää viimeisen luistelupotkun jälkeen), kohdistetut ryntäykset ovat virallisen syytteen alaisia pahoinpitelyrikoksia, ja Poliisin pitäisi oma-aloitteisesti käynnistää niistä esitutkinta. Kadulla tai ravintoloiden edustoilla tehdyt samantyyliset päälle ryntäykset ja päähän lyönnit menevät automaattisesti poliisitutkintaan ja niistä määrätään Käräjäoikeudessa yleensä ensi kertalaisille noin 30 päiväsakkoa, ja törkeistä teosta ehdollista tai ehdotonta vankeutta. Lisenssin omaava pelaaja on työsuhteessa seuraan ja hän on sopimuksen allekirjoittaessaan antanut suostumuksen vain kaukalossa tapahtuviin sääntöjen mukaisiin taklauksiin, ei rikoslaissa rangaistaviksi säädettyihin pahoinpitelyrikoksiin. Liigan puheenjohtajan ja hallituksen pitäisi ryhdistäytyä ja viedä kaikki sen oman kurinpitolautakunnan käsittelemät törkytaklaukset myös poliisi tutkittaviksi. Samoin poliisin pitäisi ryhdistäytyä eikä sulkea silmiä kaukalossa tehdyiltä pahoinpitely rikoksilta, joissa uhri on hakattu tajuttomaksi ja kannetaan paareilla ambulanssiin ja sairaalaan elvytettäväksi. .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alivoimapelissä Kukkonen telottiin laitaan, sikailu sallitaan, ihmetyttää kovasti.
Jokisen hipaisu hanskoilla tämän hetken pistepörssikuningasta, joka pelasi heti 5 min ylivoimassa ihmeparantuminen, sukelsi ja jäi makaamaan kun tuomari nosti käden jäähyn merkiksi, oli taklattaessa kiekollinen pelaaja.
Tekoon suhteutettuna Ilveksen pelaajalle pitäisi antaa loppukauden pelirangaistus, taklaa kylmästi kyynärpäällä päähän lovalla voimalla ja vauhdilla.
Kärpät ja Jokinen kunnioittaa tuomareiden päätöstä, minä en, sosiaalisen median paine, kiekon menetys katsottiin syyksi taklaukseen, joka oli sama kuin joka pelissä koko ajan näkee, Kritoff telottiin kiekottomana paljon pahemmin.
Nostan korkealle hatun Kärpille, toiminta on ylivoimaisen ammattimaista, luotetaan tuomareihin, kysytään se on oikein ja pitää kysyä. Tapparan valmentaja on pahin itkijä ja valittaja joka jäähystä.
Pelicansin Vartiaisen kova taklaus oli täysin puhdas, Mäntylä kerjäsi taklaamaan kiekollisena pelaajana itseään, taitaa Mäntylän sikailut olla jonkun pelin poissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jokiselle aivan oikea kakku hän pillastui kun jyppi pelaaja vei karkin pois jokiselta sitten menee hyppytaklauksella antaa isoa tööttiä,eihän se mannerkaan ikinä nää kärppien törkeyksiä aina mukamas katse muualla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pillastumisesta voi antaa korkeintaan kakkosen, siinä ei ollut mitään hyppytaklausta. olen 100 kertaa nähnyt, hyppytaklaus on yleistä, ihmettelen edelleen sitä,
Mannerista olen sitä mieltä että hänen pelaajan pitää kunnioittaa vastustajaa, sitä hän korostaa koko ajan, Mäntylä sai Vartiaiselta kovan puhtaan niitin, siinä ei voi luokkaantua muuten kuin olemalla yksinkertaisen tyhmä, joka ei osaa ottaa taklausta vastaan kun leipoo kiekkoa laidassa, sieltä tulee aina kovissa sarjoissa taklaus ja Mäntylän ollessa kyseessä kovana! NHL sarjassa alokasmainen virhe, saa hävetä tyhmyyttään.
Kristofin telominen oli varmasti puhdas, tosin kyypärpäällä selkään, jos joku näin näkee puhtaaksi, mutta kiekottomaan pelaajaan taklaaminen, Kristoff ei voi valmistautua väärään taklaukseen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kai nyt kärpät luottaa tuomareihin koska hehän ovat heidän suosiossa.kristoff tapaus johtu ihan omasta syystä kun ei ollut pää ylhäällä aivan yhtä puhdas kun vartiaisen tapaus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ihan yhtä puhdas oli kristoff telominen kuin mäntylän telominen jos katsotaan kärppälaseilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Jokisen 8 pelin rangaistus oli uskomattoman raju, varsinkin kun verrataan mitä tuli tiistaisista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

19:24
Kajaanilainen Jarno Karanto on keulinut järven jäällä yli kahtasataa, kesätöikseen hän ajaa moottoripyörällä surmanajoa – edes murtuneet kylkiluut eivät ole lopettaneet harrastusta Tilaajille
19:20
Auringon lämmittämä katto höyrysi Rovaniemen keskustassa – aiheutti hälytyksen tulipalosta
19:07
Miljardööri-oligarkin kanne etenee hovioikeuteen – USA:n pakotelistalla oleva Boris Rotenberg ei pysty maksamaan Suomessa laskujaan, pankit kieltäytyvät rahansiirroista
18:59
Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka: Koronatartuntojen jäljittämiseen tarkoitetulla sovelluksella pitäisi olla Suomessa kolme miljoonaa käyttäjää
18:28
Venäjälle ennustetaan pahaa lamaa – korona ja öljyn hinnan lasku tekevät tuhojaan
17:53
Yle: Espoolaisessa hoivakodissa useita koronatartuntoja, kolme asukasta kuollut
17:37
Epi­de­mia alkoi jo Kit­ti­läs­sä, ta­pauk­sia myös Yl­läk­sel­lä – Lapissa on vii­kon­lo­pun aikana pal­jas­tu­nut yh­teen­sä 16 uutta ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa Tilaajille
75
Puheenaihe: Pitäisikö alkoholin myyntiin puuttua, kun sen käyttö on siirtynyt toistaiseksi kokonaan koteihin? "Alkoholia haluava löytää sitä kuitenkin aina jostakin"
63
THL:n pääjohtaja HS:n haastattelussa: Laaja testaus ja altistuneiden eristäminen voisi mahdollistaa koronarajoitusten asteittaisen purkamisen
61
Näkökulma: Joka suunnalta tulvii nyt uusia menoja miljardiluokan lisäbudjettiin – Hallituksen kehysriihi muuttui koronariiheksi
46
Katri Kulmuni sanoo HS:lle, että koronatesteihin voidaan laittaa vaikka miljardi euroa – kokoomuksen kansanedustajat tukevat ajatusta
44
Saksalaistutkijat ehdottavat, miten yhteiskunnan rajoituksia kannattaa purkaa samalla koronavirusta halliten – rokote on liian kaukana
33
Suomessa on nyt 1 927 varmennettua koronatartuntaa – OYSin erva-alueella koronapotilaiden määrä kasvanut, Pohjois-Pohjanmaan luvut ennallaan
28
Ruuhkat Oulun keskustan ikuinen riesa – lisääntyvä autoliikenne ei mitenkään toimi vanhassa hevosen mukaan mitoitetussa ruutukaavassa Lukijalta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

299 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Näen pelkureita ja raukkamaisuutta

Minä näen ihmisten raadollisuutta, kateellisuutta ja suoranaista pahuutta kanssaihmisiä kohtaan! Sekö on sitä parasta su... Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

4.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image