Kaleva.fi:n massiivinen paketti ennakoi Kärppien kauden: ”Suurin mestarisuosikki” – Liiga käyntiin perjantaina, Kärpät tulessa lauantaina

Kärpät juhli suomenmestaruutta Oulun torilla KUVA: Matti Räty
Liiga 14.9.2018 14:18
Heikki Uusitalo

Liiga-kausi käynnistyy perjantaina illalla seitsemän ottelun kierroksella. Oulun Kärpät avaa kautensa kotikaukalossaan lauantaina, kun vastaan saapuu kuopiolainen KalPa. 

Kaleva.fi:ssä on kauden alla julkaistu lukuisia ennakkojuttuja, joista koostimme nyt massiivisen paketin. Paketissa ennakoidaan monipuolisesti Kärppien alkavaa kautta. Kaikki ennakkojutut löydät tämän jutun lopusta.

Viime kauden mestarijoukkue Kärpät on Kaleva.fi:n jääkiekkotoimittaja Janne Onnelan arvioissa suurin mestarisuosikki tällä kaudella. Onnela käy läpi kommentissaan Kärppien menestysodotuksia ja uhkakuvia. 

– Selvää on, ettei Kärpätkään taivalla joka kausi onnistumisesta toiseen. Mitä tapahtuu sitten, kun vaikeuksia kasaantuu hieman enemmän? Onnela kysyy.

Onnela huomauttaa, että altavastaajan etua Kärpillä ei tällä kaudella ole.

 – Yllätysmomentti on käytetty ja vastustajat tietävät miten Kärpät pelaa. Osa joukkueista pyrkii ehkä kohti samaa pelitapaa. Jokainen haluaa joka tapauksessa kaataa hallitsevan mestarin. Erilaisia aseita oululaisia vastaan on kehitetty liigavalmentajien mökkilaitureiden nokassa ympäri Suomen. 

Kalevan urheilutoimittaja Teemu Wilenius valottaa kolumnissaan päävalmentaja Mikko Mannerin persoonaa.

– Debyyttikausi päävalmentajana Liigassa poiki uskottavuuden ja arvostuksen. Kukaan tuskin kyseenalaistaa enää pohjalaisen kykyä ohjata suomalaisen kiekkoilun suurlaivaa, Wilenius kirjoittaa. 

Kärppien pelitapaa ja joukkuetta käydään läpi kahdessa päävalmentajan haastattelussa. 

Niiden perusteella peräpää luo Kärppien pelin perustan tällä kaudella. Hyökkäyksessä on tilaa nouseville tähdille.

Mannerin mukaan oululaisjoukkue pyrkii tällä kaudella entistä aggressiivisempaan peliin

Oman sanansa pääsee sanomaan tähtijutussa myös Kärppien uusi kapteeni Atte Ohtamaa. Nivalalaislähtöinen puolustaja jätti KHL:n rahakaukalot ja palasi vuosien jälkeen Kärppiin peräti viisivuotisella sopimuksella. 

– Sekä pitkä sopimukseni että kapteenin rooli tuovat mukanaan ison vastuun. Haluan olla luottamuksen arvoinen, Ohtamaa sanoo. 

Kärppien kapteeni Atte Ohtamaa palasi KHL-kaukaloista kotimaan pääsarjaan. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen

Tähtijutut nuorista Aleksi Heponiemestä ja Rasmus Kuparista nostavat esiin kaksi nimeä, jotka nuoresta iästään huolimatta voivat tehdä jo kovaa tulosta Liigassa. Kummankin tähtäin on tulevaisuudessa NHL:ssä. 

– NHL on tavoitteeni ja unelmani. Sinne ei ole kuitenkaan mitään kiirettä. Sen aika tulee, kun on tullakseen, 19-vuotias Heponiemi sanoo. 

Rasmus Kupari kiekkoilee tällä kaudella Kärpissä, vaikka 18-vuotiaalla hyökkääjällä on jo taskussaan tulokassopimus NHL:ään. 

– Jos kaikki menee nappiin ja teen kovasti töitä, niin ehkä olen valmis kamppailemaan ensi syksynä pelipaikasta siellä, Kupari miettii.

Liigan kausi 2018–2019 pitää sisällään 60 runkosarjaottelua per joukkue. Liigan pudotuspelit alkavat 16. maaliskuuta. Mestari on selvillä viimeistään 4. toukokuuta. 

Kaleva seuraa kautta kattavasti alusta alkaen ja loppuun saakka niin verkossa kuin paperilehdessäkin. Kaleva.fi:n jääkiekkojutut löydät Kiekko-Kalevasta.

Kommentti: Kärpät suurin mes­ta­ri­suo­sik­ki – muuttaako Midaksen kosketus kysymysmerkit jälleen kullaksi?

Lue myös: Peräpää luo Kärpille vahvan perustan alkavalle kaudelle – hyökkäyksessä sankarin viitta tarjolla nuorille pelaajille

Lue myös: Manner haluaa Kärppien pelaavan entistä aggressiivisemmin

Kiek­ko­ko­lum­ni: Poika, joka ei malttanut pyytää vaihtoa, vaikka suurempi hätä kolkutteli kalsareita

Lue myös: Aleksi Heponiemi tuli Ouluun tullakseen NHL-pelaajaksi, mutta 19-vuotias ei kiirehdi unelmansa kanssa – "Sen aika tulee, kun on tullakseen" (tähtijuttu tilaajille)

Lue myös: Nuori Atte Ohtamaa haaveili edes yksistä treeneistä Kärppien edustusjoukkueen kanssa – nyt hän hylkäsi Kazanin tuhdin tilin ja tuli C-kirjain rinnassaan Ouluun (tähtijuttu tilaajille)

Lue myös: NHL-sopimuksen tehnyt Rasmus Kupari johtaa Liigan mielenkiintoisinta ketjua – ”Tulosta pitää tulla” (tähtijuttu tilaajille)

Katso Kärppien runkosarjan otteluohjelma täältä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Petteri Sihvosen mukaan Kärpät ei ole ennakkosuosikki.Se veikkaa taas varmaan hifkiä niinku joka vuosi.Paitsi että hifki voittaa vaan Oululais koutsin ohjauksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pohjoisenulvojilla näköjään vaikeuksia aina objektiivisen analyysin tekemisessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät on suurin mestarisuosikki vain jonkun oululaisen fanipoikatoimittajan fantasioissa. Lukekaa nyt vaikka Johtavan arvioita. Ymmärtää pelistäkin jotain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iltapäivälehden mukaan Dome Karukoski ois liittymässä joukkueeseen kahden vuoden sopimuksella..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image