Kahdeksan mestaruuden legenda Mikkola päätti uransa – ”Tämä on ollut elämäni”

Missä tahansa Ilkka Mikkola (oik.) kulki, hän oli lähes poikkeuksetta voittavan jääkiekon ytimessä. Kärppien toimitusjohtaja Juha Junno ja Mikkola halasivat voiton kunniaksi vuonna 2008. KUVA: Eljas Sallmén
Liiga 17.3.2017 0:09
Kimmo Siira

HIFK:n riehakkaiden voitonjuhlien keskellä – kuin salaa – päättyi yksi suuri suomalainen jääkiekkoura. Kahdeksan mestaruuden legenda, Kärppien Ilkka Mikkola hyvästeli kannattajat suuren tunnekuohun vallassa ja piirsi viimeiset luistimenjälkensä Helsingin jäähallin jäähän.

Mikkolan juhlaseremonioiden aika ei ollut vielä, mutta perästä kuuluu. Mikkola, jos kuka, ansaitsee sen, että hänen pelinumeronsa 6 nousee aikanaan Raksilan hallin katonrajaan Reijo Ruotsalaisen, Jari Viuhkolan ja Markku Kiimalaisen paitojen viereen.

38-vuotias puolustaja jätti suomalaiseen jääkiekkohistoriaan poikkeuksellisen näkyvän merkin. Kaudella 1998–1999 TPS:ssa alkaneen liigauransa aikana Mikkola ehti pelata 968 runkosarja- ja 190 pudotuspeliottelua. Missä tahansa Mikkola kulki, hän oli lähes poikkeuksetta voittavan jääkiekon ytimessä.

Mikkola vahvisti lopettamispäätöksen Kalevalle HIFK-ottelun jälkeen, Kärppien haudanhiljaisella pukukoppikäytävällä.

– Kun tulin jäältä, ainoa ajatukseni oli, että se oli tässä. Joukkue tiesi päätöksestäni, joka syntyi... no, ehkä reilu kuukausi sitten. En muista sitä niin tarkasti enää.

Millainen matkasi jääkiekkoilijana on ollut?

– Tämä on ollut elämäni, elämäntyö, liikuttunut Mikkola sai sanottua.

Kärppien tähtipelaaja Mika Pyörälä on kokenut Mikkolan kanssa useita ikimuistoisia hetkiä. Pyörälän luonnehdinta pelikaveristaan oli ylistävä.

– Yksi parhaista johtajista, jonka kanssa olen saanut koskaan pelata. On ollut hieno seurata, miten hän huomioi kopissa jokaisen pelaajan. Hieno ura, kahdeksan mestaruutta. Ei voi kuin ottaa hatun päästä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (39)

Hienoa Ilu .......haikea on tunnelma kun tollanen jäbä joutuu lopettamaan......olit yksi parhaista kärpisssä
elä ota noita negatiivisia kommentteja mitenkään itseen.....nuo jotka valittaa sinusta on .........arvannette kai
ILUUUUUUUUUUUUUUU:)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella kova urheilija, jonka merkitys joukkueelleen paljon muutakin kuin se mitä jäällä tekee/jättää tekemättä. Toivottavasti jää Kärppiin töihin. Paljon annettavaa lajille vielä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä kausi olisi voinut jäädä pelaamatta, oli sillä tasolla. Mielestäni paidan nosto kattoon vain sellaiselle pelaajalle, joka on edustanut kotimaan liigassa vain Kärppiä, Mikkolalla useampi seura, että se siitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikkola oli kovatasoinen liigakiekkoilija vuosituhannen vaihteessa ja 2000-luvun alussa. Kiitos noista vuosista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Te jotka Ilu Mikkolaa arvostelette, ette ymmärrä mistään mitään! Ilu on Kärppäikoni, kapteeni ja 8 kertainen Suomen mestari!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä pelaajan täytyy itse tietää milloin on aika lopettaa pelaaminen Liiga tasolla, minusta nyt jäi Ilusta pikkasen huono maku, kun kausi ei mennyt hyvin ja uskon, että hän tietää sen itsekkin. Eli oliko ihan viisasta tarttua Ahon pyyntöön.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä täytyisi mutta ihmettelyä herättää, kun jo ennen Lukon keikkaa peli oli suht hiljasta niin Aho halusi rosteriin, kumma kun Aholta ei ole yhtään kommentia mistään Kärppiin liittyvää tullut julkisuuteen....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno ura lkka Mikkolalla, mutta tulee mieleen tuolla tasolla olevan pelaajan oma arvionti- kyvyistään/ taidostaan, onko vahvistus kyseiselle seuralle, jos seuraan pyydetään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskon, että Mikkola ei itse odottanut ihan tuollaista vastuuta tälle kaudelle, mutta, kun joukkue kasattiin, miten kasattiin, joutui tahtomattaan liian suureen rooliin.
Kovat lukemat löi Ilkka pöytään urallaan. Mestaruuksia vaikka muille jakaa. Kiitos, Ilkka!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei todellakaan paitaa kattoon tälle tämän kauden +- tilastojen yhdelle surkeimmista pelaajista. Mikkola on vain sattunut olemaan voittavissa joukkueissa, eivät ne joukkueet ole hänen ansiostaan voittaneet. Varsinkin tämä kausi aivan hirveitä virheitä täynnä. Joka kerta kun Mikkola kentällä niin sai pelätä, että kuinka pitkään kestää ennen kuin omissa soi - ja yleensä lopulta soi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Ilu! Muistan kun olin Raksilassa katsomassa divarimatsia, missä Kärpät palkitsi sinut nuorten maailmanmestaruudesta! Palkkioksi taisit saada ainakin Nokian 5110-matkapuhelimen! Siitä se mestaruuksien napsiminen sitten alkoi! Hieno ura, joka olisi ansainnut hieman valoisamman päätöksen:'( KIITOS!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukkosen pelityyli on anteeksiantamaton.
Yhdeksä kymmenestä hänen aloituksestaan meni vastustajalle.
En ymmärrä millä perusteella hehkutetaasn.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

heh oliko kukkonen monessakin aloituksessa kauden aika???no ei ihme jos kärpät ei pärjännytkään kun pakki aloituksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö höpö. Pelasi kahdeksan, toistan: Kahdeksan kautta muualla. TPS, Jokerit, Lukko. Nostakoon ne Ilun paitaa kattoon. Kärpissä on monta muuta, joiden paita pitäisi nostaa kattoon ennemmin kuin Ilun. Lopettikin vuoden liian aikaisin. Oli suurin yksittäinen syy pelaajistosta Kärppien räpellykseen. Plus-miinus tilasto jäi pakkaselle 14 pisteen verran. Nostetaan mies kattoon, mutta ei paitaa. Mukava mies varmasti, mutta ei ansaitse tätä kunniaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Stadilaiset näytti taas kerran kuka käskee ja kuka vikisee ja nyt vikisee oulun kärpät.
HIFK on oululaisten pahin painajainen nyt ja aina.
Stadi jyrää HIFK rulaa, kärpät pukukopissa delaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (39)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image