Jussi Jokisella vahvistunut Kärpät haastaa Sportin uusituilla kär­ki­ket­juil­la – Manner: ”Tästä päivästä alkaa meidän yhteispelin ja loppukauden hierarkian rakentaminen”

Jussi Jokinen vahvistaa Kärppiä ensimmäisen kerran lauantai-illan Sport-ottelussa. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Liiga 2.2.2019 12:57
Janne Onnela

Vielä viikko sitten Kärppien ja Sportin välinen runkosarjaottelu oli peruspeli muiden joukossa. Viime sunnuntaina pelin mielenkiinto nousi kuitenkin monta pykälää, kun selvisi, että kyseessä on samalla Jussi Jokisen ensimmäinen peli kärppäpaidassa tuoreen, loppukauden käsittävän sopimuksen jälkeen. 

Raksila on ennakkotietojen mukaan lauantaina loppuunmyyty. Edessä on tunteikas ilta niin kärppäkannattajille kuin Jokiselle itselleenkin. 

– Olen miettinyt koko viikon, kuinka hienoa oli tulla takaisin kotiin. Kärpät on minulle rakas seura ja tämä koko kiekkoyhteisö ja kannattajat tärkeitä. Tulee varmasti tunnelmallinen peli, Jokinen mietiskeli perjantain harjoitusten jälkeen. 

Jokinen ottaa paikan suoraan ykkösketjusta Nicklas Lasun ja Ville Leskisen rinnalta. Vaihtoehtoja pelipaikaksi oli toki muitakin. Päävalmentaja Mikko Manner mietiskeli varmasti myös kolmosketjua. Jokiselle olisi kelvannut mikä tahansa kolmesta kärkiketjusta. 

– Tuossa on monta hyvää parivaljakkoa, enkä halua missään nimessä sotkea mitään. Periaatteessa oli kolme hyvää paikkaa, joissa olisin voinut pelata. Lopulta se oli mielipidekysymys ja Mamba (päävalmentaja Manner) päätti, että tuosta lähdetään nyt liikkeelle. 

Kärppien ketjuja on muokattu Jokisen tulon ja Rasmus Kuparin keskiviikon Pelicans-ottelussa tulleen loukkaantumisen takia. Nuori kärppähyökkääjä kärsii ylävartalovammasta, joka pitää Kuparin sivussa arviolta 2-3 viikkoa. 

Ehkä yllättävin muutos on kakkosketjussa, jossa Aleksi Heponiemi siirtyy keskushyökkääjäksi, ja toiseen laitaan nousee nelosketjussa lähes koko kauden pelannut Jari Sailio

- Haluan antaa nelosketjulle (Jasper LindstenMiska HumalojaOtto Karvinen) mahdollisuuden yhteispelin löytymiseen, enkä halunnut toisaalta pitää Sailiota toista perättäistä peliä sivussa, Manner perusteli. 

Ylivoimakoostumukset uusiksi 

Myös Kärppien ylivoimakoostumukset on laitettu uusiksi Jokisen tulon ja Kuparin loukkaantumisen myötä. Michal Kristof siirtyy kakkosylivoiman avuksi. Ykkösylivoimassa kapellimestarin roolia hoitaa Jokinen. 

– Tarjoamme Jussille ykkösylivoiman valtikan. Hän saa johtaa sitä ja olla sen valmentaja. Jussin kautta yritämme saada Leskisestäkin vielä enemmän ylivoimatehoja irti, Manner avasi. 

Hieman yllättäen myös Jani Hakanpää on menettänyt paikkansa ylivoiman maalineduspelaajana. Hakanpää oli roolissaan erinomainen ja pystyi tekemään tontiltaan monta maalia. 

Manner myönsi, että muutoksia piti hetken aikaa pähkäillä.   

– Pitää kuitenkin uskaltaa muuttua ja haastaa opittuja malleja. Näen positiivisena juttuna, että he kokevat tuon kautta tässä vaiheessa pienen kolauksen, kun runkosarjaa on vielä 15 peliä jäljellä, Manner kuittasi muutokset. 

Kärppien illan vastustaja Vaasan Sport pelaa jo helmikuun alussa omia pudotuspelejään. Sarjassa sijalla 10. majaileva Sport taistelee kynsin hampain pudotuspelipaikastaan. 

Eilen Vaasasta voiton hakenut KalPa sekä vastikään päävalmentajaa vaihtanut JYP vaanivat vain kahden pisteen päässä pelin vähemmän pelanneina. 

Tammikuun alussa Sport kaatoi Kärpät Kuparisaaressa lukemin 2-1. Tuosta voitosta alkoi vaasalaisten alamäki, sillä seitsemän seuraavaa ottelua ovat tuoneet Sportille vain yhden voiton. 

– Viimeksi hävisimme, nyt haluamme esiintyä eduksemme. Tästä päivästä alkaa meidän yhteispelin ja loppukauden hierarkian rakentaminen, Manner päätti. 

Kärppien kokoonpano Sport-ottelussa: 

1.ketju

Jussi Jokinen – Nicklas Lasu – Ville Leskinen

Atte Ohtamaa – Shaun Heshka

2.ketju

Mika Pyörälä – Aleksi Heponiemi – Jari Sailio

Teemu Kivihalme – Jani Hakanpää

3.ketju

Oskar Osala – Michal Kristof – Radek Koblizek

Lasse Kukkonen – Aleksi Mäkelä

4.ketju

Jasper Lindsten – Miska Humaloja – Otto Karvinen

7.puolustaja Taneli Ronkainen
 

Maalissa Veini Vehviläinen, varalla Jussi Rynnäs

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

Kyllä eniten harmittaa tepsukoitten alavire, 7 sija häämöttää ja halli eilenkin vain puolillaan vaikka stadin kingit vastassa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei muuta kun Jamppa Tuominen soimaan ja toivottamaan peräkammarinpoika takaisin kotiin! Siinä on oulu kiteytettynä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

alamäki lähteekin. Jokinen toitotti toitottamasta päästyäänkin kauden mittaan "99 prontin varmuudella en pelaa liigassa tällä kaudella". Nyt kuitenkin pelaa, kun ei saa enää kunnon sopimusta muualle. Kärppien osaomistaja ja hieno pelaaja, ei siinä mitään, mutta tämä Jussi ei ole enää joukkueen johtava pelaaja, vaan epätoivoisesti uraansa jatkava rimpuilija, joka ei älyä lopettaa ajoissa.

Nyt Mannerkaan ei uskaltanut laittaa keskenkuntoista Jokista kolmoseen, vaan suoraan ykkösketjuun ohi vahvaan kuntoon nousseen Osalan. ja Hakanpääkin saa väistyä ylivoimasta penkille, kun saatiin maailmanmies joukkueeseen.

Yhtään ottelua ei voiteta pelkillä nimillä ja materialla vaan hyvällä joukkuehengellä, mutta nyt voittavaan joukkueeseen ajetaan väkisin sisään parhaat päivänsä kokenut entinen nhl-pelaaja. Joukkuehenki on tunnetusti herkkä asia, Jokisen tulo joukkueeseen voi suistaa voittavan joukkueen tappiokierteeseen, varsinkin kun mies istutetaan ilman näyttöjä suoraan ykkösketjuun ja ykkösylivoiman kapellimestariksi ja "valmentajaksikin".

Terveisin: realisti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse samoilla linjoilla mitä tulee Osalaan, on nimittäin kovan luokan pelaaja. Toivottavasti Jokisen pää kestää ja tulee tulosta tulevissa kevään peleissä, ettei käy kuten aikanaan maajoukkueessa. Oli maalintekijän tontilla mutta ei uponneet sisään. Uransa ehtoopuolella, hieno ura ollut mutta tuskin tästä muualle jatkaa ellei jonnekin Saksan maalle rahastamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäskö kuitenkin pelata edes yksi peli, ennen kuin alat toitottamaan alamäestä. Jussi taisi toitottaa, ettei pelaa viimmem yuodden puolella SM-liigassa ja jos pelaa, niin ainoa joukkue on Kärpät. Luulen, että kun 15 runkosarjan peliä on pelattu, niin Jokinen on huippu kunnossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkä verran sinulla on tietoa kärppien joukkuehengestä ennen ja jälkeen Jokisen mukaantulon? Tunnetko Jussi Jokisen hyvinkin että voit sanoa hänen pilaavan mahdollisen hyvän joukkuehengen, vai voisiko olla että Jokinen parantaisi jo ennestään hyvää joukkuehenkeä? Huomaathan että realismi ja pessimismi ovat kaksi eri asiaa, vaihda allekirjoituksesi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivotaan Jokiselle onnistumisia heti eka pelissä. Hieman ihmetyttää, että "kiekkoäijän eläkeiässä" oleva fyysisesti aina pehmeänä tunnettu
pelaaja, joka ei enää saanut sopimusta Änäristä, eikä KHL:stä eikä Ruottista eikä Keski-Euroopan tai Englannin kaljaliigoista ostetaan SM-mestaruutta hakevan joukkueen 1. ketjuun ylivoiman pyörittäjäksi? Kyllä met Tebiksen kiekkoraadin Since 1976 asiantuntijat mielemme pahotimme, ja päätimmä että emme kato peliä, ku Telialla on muutenkin rohki palijo niitä "teknisiä informaatio katkoja".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olis saanu sopimuksen KHL:ään ja ihan mihin tahansa Euroopan huippuseuraan mutta valitsi laadukkaimman eli kärpät

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei pelejä paperilla pelata vaan kentällä suoritukset ratkaisevat. Arpapeliä että sujuuko Lasu ja Leskisen yhteistyö Jokisen kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sport otti viimeksi ylivoimaisen voiton kärpistä ja sama ralli jatkuu.katsellaan paljon tuomarit taas lankeaa kärppien sukelteluun kun ne niin paljon harrastaa sitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääasia ei ole voitto vaan reilu voitto. Kärpät voittaa myös 18-19 kauden pelaajabudjetin. Pitäähän sitä 20 pisteen etumatkaa turvata tällaisilla hankinnoilla. Loppuu liigasta viimeinenkin mielenkiinto. Joukkueita aivan liikaa sekä suljettu sarja. Ei tarvitse katsoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, älä katso. Mitä tuota täällä vingut. Parempi kaikille että tuommoset nillittäjät pysyy pois katsomoista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän Jari Sailio on nyt aivan väärässä paikassa. Yksi maali tällä kaudella ja kakkosketjun hyökkääjä joka on liigan tilastoissa sijalla 243 !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinähän se parhaimmat pelipaikat tiedät. Rupea valmentajaksi, siistiä sisätyötä ja näyttää asiantuntemustakin olevan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

72
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
53
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
50
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
29
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
28
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
18
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"
11
Luonnonnurmikenttä on ympäristöystävällisin vaihtoehto Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image