Junttilalle oli heti tarjolla sankarin viitta, mutta viimeistely jäi vielä piippuun – HIFK kukisti Kärpät Saarisen jat­koai­ka­maa­lil­la

Julius Junttila (vas.) väänsi torstaina HIFK:n Jere Sallisen kanssa. Kärppiin palanneen Junttilan sihti ei ollut maalipaikoissa vielä kohdallaan. KUVA: Markku Ulander
Liiga 17.10.2019 21:22 | Päivitetty 17.10.2019 22:45
Kimmo Siira, Pasi Peltola

Kärpille jäi torstai-illan vierailusta HIFK:n kotiluolassa käteen 4–3-jatkoaikatappio ja yksi jääkiekkoliigan sarjapiste, joka ei kuitenkaan antanut aihetta hurraa-huutoihin.

Illan paketoi HIFK:n Jesse Saarinen, joka laukoi voittomaalin Otto Paajasen (1+2) aloitusvoiton jälkeen ajassa 62.15.

Kärpille oli tarjolla paljon enemmän, mutta joukkue sortui kriittisillä hetkillä viime aikojen perisyntiinsä. Kasvot tehottomuudelle antoi tuore hankinta Julius Junttila, joka sai kamppailun loppuvaiheissa kaksi huippupaikkaa pelin ratkaisemiseen.

Kolmannen erän toiseksi viimeisellä minuutilla Junttila pääsi nokikkain HIFK-vahti Frans Tuohimaan kanssa. Hyökkääjän rohkea veivaus päättyi kuitenkin maalivahdin torjuntaan.

– Ei olisi pitänyt ehkä namutella niin paljoa. Kikka tuli jostain selkäytimestä, Junttila hymähti. 

Jatkoajalla Junttila irtosi kertaalleen läpiajoon, mutta laukaus suuntautui maalin yli.

Junttila pelasi kakkosketjussa Michal Kristofin ja Aku Rädyn kanssa. Pelituntuman karttuessa ja viimeistelyn tarkentuessa pikakiiturista on Kärpille paljon iloa.

– Yritin pitää omat vaihtoni mahdollisimman lyhyinä. Tuntuikin, että sain jalat liikkeelle paremmin mitä pidemmälle ottelu eteni, Junttila summasi. 

Junttila palasi pelinumerolla 16, johon ei vielä oltu löydetty nimeä selkään. Hyökkääjä pelasi aiemman liigataipaleensa Kärpissä numerolla 13, joka on nyt Kristofin käytössä. 

Teitkö Kristofille tarjousta numerosta?

– En tehnyt. Piti valita joko 16 tai 33, kun muita ei ollut matkassa. Katsotaan lopullista pelinumeroani myöhemmin, Junttila naurahti. 

Vaikea alku ottelulle

Kärppien ilta alkoi Nordenskiöldinkadun hallin kirkkaissa valoissa vaikeasti. HIFK oli reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen jo 2–0-johdossa, kun seuran täsmähankinnat, viime keväänä HPK:ssa Suomen mestaruutta juhlineet Teemu Turunen (1+2) ja Otto Paajanen iskivät maalin mieheen.

Jos oli isäntien aloitus tyrmäävä, voi samaa sanoa myös vieraiden vastaiskusta. Kärpät kuittasi pelin tasoihin vain reilussa viidessä minuutissa Paajasen 2–0-maalin jälkeen.

Ensin Juho Lammikko osui kaukaa lähteneellä rannelaukauksellaan, joka painui luvattoman helposti Tuohimaan selustaan.

Juho Lammikon maali: 

2–2-tasoituksen viimeisteli ylivoimalla Jesse Puljujärvi. Kärppien kultakypärä löysi laukaukselleen tarvittavan tilan etukulmasta. 

– Mahtavaa on ollut katsoa hänen pelaamistaan, himoa, luisteluvoimaa, joukkueelle pelaamista ja pelaamisesta pursuavaa iloa, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner kehui Puljujärveä.

Jesse Puljujärven maali: 

Maalin syntyä auttoi Mika Pyörälä, joka rakensi erinomaisen maskin Tuohimaan eteen.

Toisessa erässä Kärpät sai kaikki mahdollisuudet ratkaisevan irtioton repäisyyn, kun HIFK jäähyili urakalla. Kärpät pelasi myös kahden miehen ylivoimaa lähes kaksi minuuttia, mutta verkko ei heilunut.

Kärppien hetkellinen turhautuminen kuvastui 16-vuotiaan tulokkaan Aatu Rädyn epäuskoisesta ilmeestä. Räty sai kiekon ylivoimapelissä takakulmalle ja luuli jo tekevänsä maalin, mutta Tuohimaa haali laukauksen hanskaansa. Torjunta oli syyskauden näyttävimpiä, ellei jopa näyttävin.

HIFK sen sijaan hyödynsi oman kahden miehen ylivoimansa, kun Mikko Kousa iski kiekon tolpan kautta ohi kärppävahti Patrik Rybarin.

Pyörälä lähestyy Suikkasta

Kärpät nousi päätöserässä vielä voittotaistoon, kun Pyörälä väläytti ylivoimalla tylyn suoraviivaisuuden voimaa. Pyörälä kurvasi HIFK:n alueelle, jallitti puolustaja Rony Ahosen ja ampui kiekon maaliin.

Mika Pyörälän maali:

Osuma oli Pyörälälle jo 172. Kärppien paidassa. Todennäköistä on, että Pyörälä ohittaa lähiaikoina Kai Suikkasen (175) Kärppien historian parhaana maalintekijänä.

Kärppien luotsi Mikko Manner suhtautui jatkoaikatappioon tyynesti, vaikka viimeiset kolme ottelua (Tappara, Skellefteå ja HIFK) ovat tarjonneet joukkueelle vain pettymyksiä.

– Olemme saaneet viime peleistäkin itseluottamusta. Pitää vain hinkata pieniä yksityiskohtia paremmaksi. 

Kärppien kiertue Etelä-Suomessa jatkuu lauantaina, kun joukkue matkustaa Kouvolaan KooKoon vieraaksi.

Juttua päivitetty kello 21.57.

Lue lisää huomisen Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (44)

Pois se päädyssä pyörittely ja kiekko päätyyn ja perään.Suoraviivaisempaa kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Junttilalle kunnon ketjukaverit. Kristofin vois myydä muualle, samoin Koblitsekin. Varmaan kokeilevat Junttilaa Jokisen ja Pesosen kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän Kärppien peli ykkösketjua lukuunottamatta on surkeaa, kauheaa kohellusta kokoajan. Herää kysymys olisiko syynä paine pelipaikan säillyttämiseksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärppien peli on aivan sekaisin hirveän ketjurallin myötä. Ykkösen peli kulkee mutta muut kentät taapertaa.
YV on tuttuun tapaan umpi surkeaa. Tästä kiitokset valmentaja Mikkolalle!!! Onko tosiaan valmennus näin puusilmäistä porukkaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jyrsijät otti pataansa taas komeesti eli olivat täysin vastaantulijoita, kuten aina. Oliko nyt jälleen vika tuomareissa vai joko on opittu häviämään reilusti? Jatkuuko sama lapsellinen selitys mikä oli kun hävisivät Suomen mestaruuden pienelle, mutta paremmalle joukkueelle nimeltään HPK?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Optikkoliikkeissä on tällä hetkellä hyviä tarjouksia niin näkökyvyn tutkimuksista kuin laseista. suosittelen sinulle lämpimästi näitä molempia. Ja muistin heikentymiseen saa myös nyt jo apua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos kun todistit, että oululaiset eivät osaa edes hävitä kunnialla, vaan aina alkaa tuo lapsellinen märinä. Kärpät nyt vaan hävisivät taas kerran paremmilleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime kevään tuomarivirhe oli historiallisen törkeä, se ratkaisi Suomen mestaruuden, eihän tuomarivirheelle mitään voi, SM liiga ilmoitti heti pahoittelut siitä, kaikki näki virheen ( ja filmauksen).
Tuomarivirhe viimeisessä pelissä joka oli jatkoajalla on historiallinen, en ikinä sitä unohda.
HPK sai mestaruuden eikä sitä mikään muuta, HPK oli parempi joukkue, kun teki kauden viimeisen maalin, puusilmä teki virheen, jota kantaa elämänsä loppuun asti, sitä on mahdotonta unohtaa.
Upeaa on voittaa kuten Aho, Aaltonen, Walliin tekivät löivät vastustajan reppuun kiekon ja juhlat alkoi, tarkoitan tällä sitä, että kunnia kuuluu erityisesti HPK:lle mutta tapa voittaa oli paha virhe tuomarilta. Tuomarit on osa tapahtumaa ja kärsii virheestään eniten!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tän kauden eka peli oli taas historiaa kun päivän selvä maali hylättiin hpk lta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älkää nyt viitsikö selitellä lapsellisia tarinoita. Pelin ratkaisi HPK:n puhdas peli ja parempi taito. Kumma, kun kärpät on ainoa porukka joka aina saa vieritettyä syyn tuomarivirheisiin eli eivät osaa kunnialla havitä.
Tuollaiset tuomarivirhe selitykset on kuin pikkulasten selityksiä ja tosi joukkueet ja fanit ei tuollaisiin naiiveihin selityksiin sorru.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

joo kyllä aina tuomareissa vika kun kärpät häviää.on nähty monet vuodet saa syyttelyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

jaa kärpät häviää harvoin.nyt on jo hävinnyt 3 peliä putkeen niin ompa harvinaista.hifki sai enemmän jäähyjä ja taisi kärpät siis kalastella niitä jäähyjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

IIlmeisesti et nähnyt peliä, kirjoitat vain samaa tarinaa Kärpistä, minä näin, tuomarit oli hyviä HIFK sai jokaisen jäähynsä täysin oikein, eikä siellä kukaan Kärpista eikä HIFK pelaajista kalastellut, selviä jäähyjä, kyynärpäät päähän, korkeat mailat kasvoihin veri tuli 2+2, Jesseen törmännyt hymypoika kalasti, tuomari epäonnistui siinä, hyvitysjäähy, joita ei NHL tuomarit, jotka ammattilaisia oikeastaan koskaan tee, HIFK kalastaja olisi saanut käytöskakkosen, joten olisi tasavahvasti pelattu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa jatka vaan, sillä tuo kaikki nillitys sataa oikeiden joukkueiden laariin ja on pois vielä enemmän kärpiltä.
Miten kärpät joukkueena kehtaa edes myöntää faniensa olevan noin kyvyttömiä puusilmiä.
Kasva aikuiseksi sinäkin niin näet elämän hiukan realistisempana ja ehkä harhasi häipyy taustalta.
Myötähäpeää tunnen puolestasi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärppien pelit menevät miten menevät - pääsääntöisesti kuitenkin varsin kunniakkaasti. Samaa ei voi sanoa seuran nettisivuista, jotka on "uudistettu" käyttökelvottomaan kuntoon. Kankeat, epäselvät, puutteelliset vähän joka asiassa. Laittakaa sivut heti kuntoon ja sillä aiemmalla, toimivalla logiikalla - nykyisiä en enää avaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ota se 33. Ennenkin tuonu onnea ku on kolmoset ollu ketjulla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (44)

Uutisvirta

13.11.
Viljo-kissa haluaa saunan lämpimäksi kylmillä keleillä – saunoo lähes päivittäin
13.11.
Trump kertoi olevansa Erdoganin suuri fani – Turkin asekaupat Venäjän kanssa yhä "ratkaistavana"
13.11.
Poikkeuksellinen tulva peittänyt lähes puolet Venetsiasta
13.11.
Ministeri Paatero ripitti Postia "rikkurityövoiman" käytöstä
13.11.
Vuorineuvos uskoo aurinkoenergiaan ja penää vastuuta päättäjiltä: "Tämä on nurinkurista, sillä poliittisten päättäjien pitäisi näyttää esimerkkiä muille"
13.11.
Suomalaisasiantuntijat tekivät maailmanlaajuisesti ainutlaatuisen selvityksen – suomenpystykorvien sukutaulut saatiin selville 1800-luvulle saakka
13.11.
Hiilijalanjäljestä uusi maidon hinnoitteluperuste – ravintoarvoilla mitattuna maidon hiilijalanjälki jää pienemmäksi kuin vaikkapa riisin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Lapin maakunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

263 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Nyt, jos koska pitäisi liittyä ammattiliittoihin. Ammattiliitojen tulisi olla vähintään maanosan kattavia, silla globaal... Lue lisää...
Syke

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.11.

Fingerpori

14.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image