Jukka Jalonen avautuu IS:lle lii­ga­val­men­ta­jil­le asen­net­ta­vis­ta mik­ro­fo­neis­ta: ”SM-liiga ei saisi olla mikään BB-talo!” – Kirosanoja kuultiin jo Kärppien pelissä

Jukka Jalonen ei hyväksy liigavalmentajille asennettavia mikrofoneja. KUVA: MARTIN DIVISEK / EPA
Liiga 20.9.2019 9:57
Heikki Uusitalo

Liigan ja otteluita televisioivan Telian sopimuksen mukaan valmentajille voidaan asentaa otteluiden ajaksi mikrofonit. Käytännössä siis heidän puheitaan voidaan kuunnella ja kuulla myös ottelulähetyksissä. 

Jo sarjakauden alussa aihe on herättänyt keskustelua, sillä kauden aloittaneessa HPK:n ja Kärppien välisessä ottelulähetyksessä HPK:n valmentaja Antti Pennasen kuultiin ärjyvän tuomarille hylätyn maalin jälkeen. 

– On vitsi tää teidän pumppu! Pennanen lateli kirosanojen saattelemana. 

Nyt aiheeseen ottaa rajusti kantaa maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen. Hän sanoo Ilta-Sanomien haastattelussa suoraan, että häntä ottaa päähän mikityskäytäntö. 

– Valmentajat ovat riekaleina tästä mikkiuudistuksesta. Ymmärrän heitä todella hyvin. Minua ottaa heidän puolestaan päähän, sillä minunkaan mielestäni uudistuksessa ei ole järkeä, Jalonen sanoo. 

Leijonien mestarivalmentaja sanoo olevansa huolissaan liigavalmentajien edellytyksistä harjoittaa ammattiaan. Mikrofoneilla viedään Jalosen mukaan työrauha ja kahlitaan valmentajien toimintaa.

– Nyt on siirrytty alueelle, joka voi nakertaa valmentajien henkilökohtaisen identiteetin. 

Jalonen painottaa, että jääkiekossa pukukopit ja vaihtoaitiot ovat pyhiä paikkoja, eivätkä niissä käytävät keskustelut kuulu ulkopuolisille. 

– SM-liiga ei saisi olla mikään BB-talo! 

Telia päättää itse, missä lähetyksissä se käyttää mikrofoneja. Jokaisessa pelissä mikrofonit eivät ole käytössä.

Valmentajat saivat Ilta-Sanomien mukaan kuulla mikrofonikäytännöstä vasta syyskuun puolella, vaikka asiasta oli sovittu jo huomattavasti aiemmin – ilman valmentajia. 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Tuo on todella törkeää Telialta! Siis aivan sairasta laittaa valmentajat käyttämään mikrofoneja otteluissa. Ei kyllä Teliassa ole kaikki palikat paikallaan, eikä kaikilla ole sitä, mihin niitä palikoita saisi! Intimiteettisuoja pitää olla valmentajilla myös!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä en tykkää edes siitä että minua kuvattais työssäni. Voiko valmentaja vaatia että kamerat kuvaavat muualle/naama sumennetaan? Siksi en olekkaan jääkiekkovalmentaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turhaa herra Jalonen alkaa tuosta valittamaan, sopimus tehty ja siihen on tyydyttävä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole BB -talo mutta sirkus on. Sirkuksen tehtävä on viihdyttää maksavia asiakkaita. Kaukalo ei ole leikkaussali tai suunnittelukonttori. Kaukalo on sirkusareena siinä missä tivoli ja formularadatkin. Urheilu on vakavaa leikkimistä, missä on säännöt. Säännöt muuttuvat - muuttuu leikkikin.

Jos maksavat asiakkaat haluavat nähdä liekkejä pierevän maalivahdin niin sen he myös näkevät. Se, että kuka siihen suostuu, ja millä hinnalla, niin se on toinen juttu.

Ei ole sen isommasta asiasta kyse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisin mielelläni nähnyt myös puolustajien pierevän liekkejä.
Pojat pelasivat ihan hyvän liekkejä pierevän kauden liigassa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

onhan se hölmöä jos valmentaja ei saa itse päättää käyttääkö mikkiä taikka ei.tuleeko sakkoa jos ei itse halua käyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kärpät voisi alkaa pyörittää bb-talon bisnestä voisi sujua paremmin kuin jääkiekko.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi tarvitsee kirosanoja ja suuria sanoja.Valtion päämietkin voivat kopioida sanoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmeisesti valmentajan työnantaja on tehnyt sopimuksen Telian kanssa ja hyötyy siitä rahallisesti. Työnantajalla on direktio-oikeus työsopimuksen puitteissa määrätä työt ja olosuhteet. Toisaalta on ihmisen intimiteettisuoja ja työnantajan vastuu suojella työntekijäänsä vahingoittamasta itseään laukomalla julkisesti mitäsattuu. Miten vastuut työntekijän käyttäytymisestä työtehtävää suorittaessa? Sitten on vielä legimiteettiasia eli kuinka hyväksyttävää on tuottaa esim kirosanoja kansalaisten kuultavaksi ja kuka siitä on vastuussa..valmentaja, työnantaja vaiko Telia. Savosta päin olevat joukkueet voivat siirtää vastuun kuulijalle mutta miten muut?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt jääkiekon katsojat teillä valta irtisanoa telia tv:t ja olette menemättä peleihin äänesäkää jaloillanne niin asiat muuttuu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu
Viesti poistettu

Jalonen ei ottanut kantaa täysin syystä hylättyyn maaliin (estäminen EI maalivahdin häirintä) vaan valmentajan yksityisyyden pois viemiseen. Lukeminen ja varsinkin sen ymmärtäminen ei taida olla Jortsu sinun vahvuutesi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

väärässä. Erotuomari tarkkailijat luulivat aluksi että maalin hylkääminen johtui maalivahdin häirinnästä koska HPK:n haastoi tuomion. Ei johtunut vaan maali hylättiin estämisen vuoksi ja siitä tuomittiin myös rangaistus. Hyvä että hyväksyt sen ettet tunne sääntöjä. Rohkea ulostulo. Hienoa Jortikka!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuleepahan näin totuus koko lajista esille. Tietyissä lajeissa valmentajat osaavat käyttäytyä ja keskustella kiroilematta, hoki ei oo yksi niistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

25
Kommentti: Ehdotus bensakiintiöstä on kuin EU:n päästökauppa – hyvässä ja pahassa
22
SSAB sulkee Raahen toisen masuunin väliaikaisesti – seisakin arvioidaan kestävän viikkoja
21
Moottoritietä pääsee ajamaan pian aina Kiiminkijoelle saakka – uudella tiellä on aluksi 80 kilometrin nopeusrajoitus
13
Pahasti myöhässä oleva junaliikenne pääsi liikkeelle – Juna Helsingistä Kemijärvelle myöhästyy noin 10 tuntia
12
Teknologiateollisuuden kysyntä laskee selvästi – Työmarkkinapomo Minna Helle: Kiky-tunneista luopuminen merkitsisi palkankorotuksista tinkimistä
12
Vihreät lopettaa puoluelehtensä – Vihreän Langan päätoimittaja on uutisesta surullinen, järkyttynyt ja yllättynyt
10
Senaatti-kiinteistöt pitkittää Poliisin toimitilaongelmaa Oulussa, luvattujen uusien tilojen suunnittelu viipynyt kohtuuttomasti Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Lapissa lumisateen ja tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

119 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mitä mieltä sisäministeri Ohisalosta?

PS-kansanedustaja Packalén sanoi ihan oikein, että Ohisalon toiminta on populistista flirttailua anarkismille, eikä täll... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.10.

Fingerpori

23.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image