Jasper Lindstenin kanssa tehovireen löytänyt Nicklas Lasu: Tässä vaiheessa kautta on aivan sama kenen kanssa pelaat

Oululaisten ykkösketjussa pelannut Jasper Lindsten iski lauantaina kaksi maalia tärkeään paikkaan. KUVA: Pekka Rautiainen
Liiga 27.4.2019 22:26
Janne Onnela

Kärppien tehomiehinä häärivät lauantain voitokkaassa finaaliottelussa ruotsalaissentteri Nicklas Lasu sekä turkulaislaituri Jasper Lindsten. Kaksikon käsialaa olivat toisen erän tasoitus- ja voittomaalit.

Lasu ja Lindsten pelasivat muutaman pelin kauden alussa yhdessä ykkösketjussa, mutta sen jälkeen yhteispeliä on hiottu lähinnä alivoimalla.

Alivoimalla tulosta onkin tullut, sillä Lasu ja Lindsten ovat karanneet monta kertaa alivoimalla ylivoimahyökkäykseen ja maalintekoon.

– Minä tiedän miten hän pelaa ja hän tietää miten minä pelaan. Olimme kyllä myös vähän onnekkaita tänään, Lasu myönsi pelin jälkeen.

– Mutta ei tässä vaiheessa kautta ole oikeastaan mitään merkitystä kenen kanssa pelaat. Ainoa mikä merkitsee on työnteko, ruotsalainen jatkoi.

Kärpät lähti neljänteen finaaliotteluun ensimmäistä kertaa takaa-ajajana tämän kevään pudotuspeleissä.

– Emme ole pelanneet hyvin. Otimme nyt askeleen oikeaan suuntaan.

Pelin jälkeen isoksi puheenaiheeksi nousi teinifanin kirjoittama kirje Kärpille. Myös Lasu oli vaikuttunut joukkueen saamasta postista.

– Kirjeessä sanottiin, että olemme pelanneet hyvän kauden kävipä finaaleissa miten tahansa. Siinä sanottiin, että olemme heille tärkeitä ja he pysyvät tukenamme tapahtuipa mitä tahansa, Lasu raotti.

Kärppäfanit saavat nauttia ruotsalaissentterin esityksistä enää kahden tai kolmen pelin ajan. Lasu suunnannee ensi kaudeksi takaisin kotiseudulleen Göteborgiin ja Frölunda Indiansiin.

– Kolme peliä on enintään jäljellä. Yksi kerrallaan nämä hoidetaan ja nyt keskitymme vain seuraavaan. Pudotuspeleissä vain seuraavalla pelillä on merkitystä, Lasu päätti.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Katsoin eilen NHL finaali pelin ja suurin ero SM-liigaan oli silmiin pistävä, taklauksia änäripelissä huomattavasti enemmän. Ikävä kyllä SM-liigaasta reilut, kovat ja puhtaat taklaukset puuttuvat ailahtelevan ja suoraan sanottuna surkean tuomarityöskentelyn takia. Pelaajat joutuvat koko ajan pelkäämään kalastelujäähyjä. Elisa voisi tehdäkoosteen mistä jäähyjä on puhallettu ja nämä surullisenkuuluisat asiantuntijat kommentoimaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa vain Hakanpää ja Osala osaa taklata kovaa ja puhtaasti, mutta kumpikin saanut niistä pelirangaistuksia, ainoastaan taklattavan filmaamisen takia.
Täällä Suomessa arvostetaan kyynärpäät ylhäällä tapahtuvia telomisia, yleisö innostuu, tuomarit hyväksyy, muuten ei osata edes taklata.
Taklaus on iso osa jääkiekossa, riittää kun taklaa, ei tarvitse olla kova. Oikea aikaisuus on muualla tärkeintä, täällä aina pahasti myöhässä, siitä pitää antaa jäähy.
Kärpät taklatkaa niinkuin viime vuonna HIFK sarjassa, olo mahtavaa, kukaan ei loukkaantunut.
Suomessa muutamat tuomarit pilaa jääkiekon, kun sukeltelijat vievät niitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kärpät pitäis opetella puhtaasti taklaa.malliesimerkkinä osala ja hakanpää kun taklaa aina kyynärpää ylhäällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mestaruusottelut venyvät aina siihen seitsämänteen otteluun.
Lipputuotot ovat sitä luokkaa, että hullu se on joka laittaa neljästä poikki.
1970-luvulta asti seuranneena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lasun kaksisuuntainen työ on ollut todella isossa merkityksessä viime ja tällä kaudella. Jos sä et voita pistepörssiä, niin sinua ei nosteta otsikoihin. Lasu olisi ansainnut paljon isommat otsikot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi haukiputaalta tulee ensi vuodeksi Hannes Hyvönen takas niin ei mitään hätää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:58
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
14:41
Työryhmä: Biojätteen erilliskeräys pakolliseksi jokaiselle taajamatalolle, pakkauskeräys vähintään viiden asunnon kiinteistöille
14:25
Rajakylän uudessa hyvinvointipisteessä hurja vilske torstaina avajaisissa
14:12
Arvio: Ad Astra vie Brad Pittin päänsisäiselle tutkimusmatkalle avaruuteen – "Elokuva tuntuu hieman paisutellulta ja omasta tärkeydestään lumoutuneelta" Tilaajille
13:51
Merivoimien uusien alusten rakentaminen Suomessa varmistui – neljä korvettia valmistuvat Rauman telakalla ja tuovat tuhansia työpaikkoja
13:49
Terentjeff: "Otamme alueelle saapuneet uudet toimijat avosylin vastaan" – Oululaiselle Kuurulle moduulisviittejä Isolle-Syötteelle
13:30
Suomen Lidl saa uuden toimitusjohtajan, kun vanha päätti jättää tehtävänsä: "Oikea hetki vaihtaa kapulaa"
78
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
51
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
37
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
35
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
33
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
33
Psykologit: Sipilän hallituksen hidasautolait pitäisi perua kokonaan – perusteluina nuorten kuljettajien aivojen kehittymättömyys
26
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä – Taustalla asioita, joita "ei toistaiseksi voi kertoa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image