Janne Pesonen pukee taas kärppänutun ylleen – Päävalmentaja Mikko Manner: "Pesonen edustaa samaa kuin Mika Pyörälä, Lasse Kukkonen ja Jussi Jokinen"

Janne Pesonen kantoi viime vuosikymmenellä Kärppien kultakypärää. Vastassaan hänellä tuolloin Jokereissa pelannut ja sittemmin NHL-kaukaloihinkin siirtynyt Ville Leino, joka on jo lopettanut uransa. KUVA: Moilanen Jukka-Pekka
Liiga 20.8.2019 10:13
Matti Ahola

Päävalmentaja Mikko Mannerin mukaan Pesonen edustaa seurassa samaa kuin Pyörälä, Kukkonen ja Jokinen.

Palataan ajassa yli 11 vuoden taakse. Janne Pesonen alustaa Michal Brosin tekemään 5–1-osuman tyhjään Blues-maaliin. Hetken päästä Raksilassa juhlitaan Kärppien 2000-luvun neljättä mestaruutta.

Vuoden 2008 jälkeen mestaruuksia on tullut kolme lisää, kun taas Pesosen ura on vienyt Pohjois-Amerikan kautta KHL-kaukaloihin sekä Ruotsin ja Sveitsin pääsarjoihin.

Tiistaina Raksilassa Pesonen pukee taas tutun Kärppien paidan päällensä harjoituspelissä Luulajaa vastaan.

– Pesonen edustaa samaa kuin Mika Pyörälä, Lasse Kukkonen ja Jussi Jokinen. Pitkän uran jälkeen Kärppien kasvatti tulee takaisin pitämään yllä kulttuuria ja viemään valtikkaa eteenpäin, Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner maalailee.

Harjoitusottelu on Kärppien viimeinen ennen 30. elokuuta alkavia Mestarien liigan pelejä.

– Kaksi harjoituspeliämme vähän pienemmissä kaukaloissa onnistuivat hyvin. On tärkeää nähdä miten onnistumme omassa isossa kaukalossa, Manner sanoo.

Mannerin mukaan kolme harjoituspeliä ennen varsinaisen kauden alkua on riittävästi, koska Kärppien harjoituksissa on ollut mukana kahdeksan maailmalla pelaavaa kiekkoilijaa. Sparrausapu on nostanut harjoitusten tasoa entisestään.

Voitot KalPa:sta ja TPS:sta yhteismaalierolla 11–1 antavat vakuuttavan kuvan Kärppien tasosta ennen varsinaisen kauden alkua.

– Tulokset vähän mairittelevat meitä. Eniten me koutsit olimme tyytyväisiä ilmeeseen, rohkeuteen ja loppuun asti yrittämiseen. Pelasimme virheitä pelkäämättä, Manner muotoilee.

Kärppien puolustus meni hopeakauden jälkeen uusiksi. Teemu Kivihalme ja Jani Hakanpää kirjoittivat NHL-sopimukset, ja Atte Ohtamaa käytti sopimuksessaan olleen ulkomaan option.

Menetykset paikattiin Ludwig Byströmillä ja Jakub Krejcikillä, jotka molemmat ovat tehneet neljä tehopistettä kahdessa harjoituspelissä.

– Byströmin tehtävä on olla Teemu Kivihalmeen korvaaja, hän on vähän samantyyppinen pelaaja. Krejcik on enemmän Atte Ohtamaan paikkaaja, Manner kertoo.

Kärppien odotetut kentälliset Luulaja-otteluun:

Hyökkäysketjut:

Jussi Jokinen–Janne Pesonen–Radek Koblizek

Sami Anttila–Michal Kristof–Julius Hermonen

Jari Sailio–Juho Lammikko–Jesse Koskenkorva

Otto Karvinen–Tino Metsävainio–Aku Räty

Puolustajat:

Jakub Krejcik–Shaun Heshka

Lasse Kukkonen–Topi Niemelä

Ludwig Byström–Mikko Niemelä

Joona Huttula–Jaakko Niskala

Maalilla: Patrik Rybar (varalla Justus Annunen)

Kärpät ja Luulaja kohtaavat harjoituspelissä tänään tiistaina. Ottelu alkaa Raksilassa kello 18.30.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Jää, no kukas se korvaa sitten Jani Hakanpään? Aivan, semmoista ukkoa ei olekaan, joka hänet korvaisi. Alaspäin on tultu ja LUJAA! Ei tule tämän kauden Kärpät pärjäämään, ei sitten ensinkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osa pelaajista alkaa olla ikämiesosastoa. Eivät taida jaksaa koko kautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raihnaisia pelaajia palaa Kärppiin.
Nuorten pelaajien täytyy huolehtia terveydestään ja suunnitella tulevaisuutensa tarkasti. Kaikki pelaajat eivät saa seurapaikkaa NHL:stä, eikä NHL saa olla ainoa tavoite junioripelaajille, esimerkillisen pelaajan Jesse Puljujärven tilanne puhuttaa varmasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puljujärven pitää mahtua Kärppien kokoonpanoon mikäli ison rapakon takaa ei tule NHL:n seurapaikkaa. Puljujärvi lähti liian nuorena ja kokemattomana ja ajautui tylyyn seuraan.

Ammattina jääkiekkoilu on hyvin epävarma vaihtoehto. Nyt suositellaan nuorille pelaajille ammatillista koulutusta työmarkkinoilla päärjäämisen takaamiseksi, terveenä ja työkykyisenä pysymisen varmistamiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Edustaminen on tärkeää. Itse edustan autollani, suuria ikäluokkia ja autotallin edustalta vaimo luo lumet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime kaudella JYPissä oli useita seuran vanhoja staroja (Immonen, Hytönen). Osa näistä oli jopa seuran omistajatahoa. Lopputulema kaudesta ei Jyväskylässä ollut mairitteleva. Kärppien pitää varoa ettei käy samoin kun vanhoja taitajia on useita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

luleå kurittaa kärppiä mennen tullen ja nähdään taas miten iso ero on ruotsin taitokiekkojoukkueen ja rymistäjä kärppien ero on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ei pitäisi Pesosen nimeä mainita edes samassa lauseessa Kukkosen ja Pyörälän kanssa, Jokisenkin kanssa lähinnä historiallisista syistä. Nyt tuli Mikolle iso huti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Oulussa vielä muistetaan ne "järkisyyt" jonka takia Janne aikanaan Oulusta lähti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:01
Opetusministeri Li Andersson ensi viikon ilmastolakosta: Kouluissa hyvä keskustella pelisäännöistä, jotta vapaus mielenilmaisuun toteutuu
14:57
Jyrki Katainen nousee Sitran johtoon – Hallintoneuvosto teki päätöksensä haastattelujen jälkeen
14:39
Kolmen auton peräänajokolari hidastaa liikennettä Pohjantiellä Oulussa – pyöräilijä ajoi moottoritiellä
14:31
Kokoomus syyttää hallitusta lupausten pettämisestä: "Lipposlaiset demarit ymmärsivät, että vahva valtiontalous on köyhän paras ystävä"
14:16
KRP:n tutkimassa Pohjanmaan haaran seksuaalirikosvyyhdissä nostettiin syytteitä
13:29
Viiteen päivään kolme kovaa vieraspeliä – Kärpät hakee viidettätoista perättäistä runkosarjavoittoa Ilveksestä kolmen tuoreen miehen voimin
13:00
Kuvat Kanadan pääministeristä Trudeausta ruskeiksi meikatuissa kasvoissa saivat aikaan keskustelua rasistisista kokemuksista
49
Google investoi Haminaan 600 miljoonaa lisää sekä kahteen uuteen tuulivoimaprojektiin Suomessa – Pohjois-Suomi saa osansa historiallisesta investoinnista
39
Paikoin jäätyneet tienpinnat vaikeuttivat aamun liikennettä Pohjois-Pohjanmaalla, suola-autoja hälytettiin liikkeelle
23
Google jättikaupoilla Suomessa – yksi kohteista Pyhännän ja Kajaanin välillä
21
Siltatyömaa hidastaa liikennettä Pohjantiellä lähes kahden vuoden ajan – järjestelyn ensimmäisinä päivinä odotettavissa ruuhkaa
21
Jukka Jalonen avautuu IS:lle liigavalmentajille asennettavista mikrofoneista: ”SM-liiga ei saisi olla mikään BB-talo!” – Kirosanoja kuultiin jo Kärppien pelissä
20
"Moottoritie ihan jäässä" – Henkilöauto pyörähti aamulla kaiteeseen liukkaalla Pohjantiellä Tupoksen kohdalla
19
Nykykoulun tragikoomiset funktiot Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivällä Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Rahastoon sijoittaminen...

Aloittaja tietenkin sijoittaa omat rahansa valitsemallaan tavalla, vaikka aloitus onkin melko pahasti virheellinen. Bu... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image