HIFK-ottelu meni kärp­pä­val­men­ta­ja Mannerin ihon alle – ”En käyttäytynyt kuten voittaja”

HIFK jatkoi vahvoja otteitaan hakemalla pisteet Oulusta lukemin 4-1. Videolla koostettuna pelin parhaat hetket.
Liiga 3.3.2018 20:57
Janne Onnela

Kärppien ja HIFK:n kahdesta keskinäisestä kohtaamisesta vuorokauden sisällä ei jäänyt oululaisille paljon tuloksellisesti käteen.

Perjantain tappio Helsingissä jatkoajalla kasvatti vielä uskomatonta pisteputkea, mutta tänään 1-4-tappio loppuunmyydyssä kotiluolassa päätti parinkymmenen pelin pistejakson tylysti.

– HIFK voitti ansaitusti tänään, meillä meni vähän tunteisiin, emmekä saaneet laatua pöytään. Meidän tyyli ei tule kuitenkaan muuttumaan. Pelaamme jatkossakin rohkeasti ja aggressiivisesti, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner alleviivasi koko kauden teemaa tappion hetkellä.

Vieraiden käskyttäjä Ari-Pekka Selin oli luonnollisesti voitosta erittäin tyytyväinen.

– Puolustimme hyvin ja iskimme tehokkaasti. Toisessa erässä Kärpillä oli saumoja, mutta me teimme maalit, Selin hehkutti.

Videotarkistukset värittivät iltaa

Maalitili aukesi vasta ottelun puolivälin jälkeen. HIFK:n Jarkko Malinen iski kiekon kärppämaaliin, joka oli noussut takaosastaan jo korkeuksiin. Maalitilanne tarkistettiin videolta – kahteen otteeseen.

– Ensimmäisessä tarkistuksessa katsottiin vain, että kiekko ylitti viivan, eivätkä tolpat irronneet paikaltaan, otteluvalvoja Marko Seikkula taustoitti.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner haastoi kuitenkin tuomion, ja käytti näin tällä kaudella voimaan tullutta haasto-oikeuttaan.

Kärppien päävalmentaja Mikko Mannerilla oli pelin jälkeen sanottavaa otteluvalvojalle. Arkistokuva. KUVA: Pekka Peura

– Mannerin haasto koski maalivahdin häirintää. Minun silmissäni sitä ei siinä tilanteessa ollut, Seikkula jatkoi.

Kärppäluotsi näki tilanteen toisin.

– Mielestäni Veini (Vehviläinen) ei saanut olkapäätä ylös, kun maali jäi siihen. Hän oli itsekin sitä mieltä, ettei päässyt torjumaan, Manner kertoi.

HIFK poistui erätauolle lopulta kahden maalin johdossa.

Päätöserässä Kärpät onnistui kerran Miika Koiviston toimesta, mutta HIFK osui Erik Thorellin maaleilla kahdesti.

– HIFK ylimiehitti oman alueen hyvin, emmekä saaneet kiekko liikkeelle tarpeeksi hyvin. Sen takia hyökkäykset jäi lyhyiksi, emmekä päässeet vaihtamaan kiekolla kuten haluaisimme. Se sotki vaihtorytmin, Manner analysoi.

Tunteet kävivät kuumana pelin jälkeen

Pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa aina rauhallisesti esiintyvästä Mannerista näki jo päälle päin, että sisällä kiehui. Suoraan kysyttäessä kärppävalmentaja ei asiaa kieltänytkään.

– En käyttäytynyt kuin voittaja. Minunkin pitää oppia keräämään itseni paremmin.

Lehdistölle Manner ei halunnut tuomaritoimintaa kritisoida, mutta otteluvalvoja Seikkulalle tehtiin selväksi jo hyvissä ajoin, että haastatteluiden jälkeen kärppävalmennuksella on asiaa.

Parin minuutin jälkeen otteluvalvoja poistui kärppäkopista siihen tyyliin, ettei paikallaolijoille jäänyt epäselväksi millä tyylillä palaute oli annettu.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (90)

Kärpät pelaa ilman intohimoa. Joukkue luulee että on ylivertainen ja voittaa pelkällä paikalla olemisella. Pleijareissa voittaa se joka haluaa sitä voittoa tosissaan. Tällä hommalla tulee noutaja heti!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpillä ei ollut pelihaluja. Ifk:lla oli motivaatiota sijoituksesta. Kärpille oli yksi hailee koska runkosarja on jo voitettu. Pleijarit herättää kyllä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katselen tällä hetkellä Jokereiden playout KHL peliä. Pelissä ei ole ollut vielä yhtään poikittaista mailaa. Vertaan samalla tuomarilinjaa HIFK peliin ja ei voi edes verrata on aivan eri lajista kyse, KHL tuomarit tekee ammattimaista työtä, pelaajat pelaavat luotettavien tuomareiden valvomassa pelissä, tuomiot ovat tasapainossa. Eilisessä pelissä Kärpät sai varmasti yli 100 poikittaista mailaa selkään, korkeista mailoista mainitsematta, tässä pelissä ei yhtään poikittaista mailaa, vaan taklataan puhtaasti. Kankaanperä ei muuta teekkään kuin huitoo ja poikittaista selkään, vastustajan vahingoittaminen myös onnistuu.
Mistä saisi SM liigaan edes vähän ammattitaitoiset tuomarit, kansainvälisen tason tuomareista puhumattakaan, koska ollaan nyt ihan eri pelissä.
KHL tuomarit osaa työnsä kiitettävästi ja ihanaa katsella taitokiekkoa Jokereiden pelissä. Tuomarit ottaa virheet tarkasti pois ja peli on samalla mukavaa seurata, hidastuksissa näkyy. Jokerit on ollut tänään ylivoimainen, poikittaista mailaa selkään ei kertaakaan ollut pelissä käytetty, siitähän tulee kansainvälisissä peleissä jäähy. Suomessa poikittaista mailaa käytetään pelaamiseen maalin edessä ainoana maailmassa. Suomessa näiden tuomareiden ollessa taitokiekko häviää ja kärsii pelkästään tuomarilinjasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko hifk niin kura joukkue, että pitää tuomari pelillä voitto saada? On. Surkeaa ja säälittävää.
Ei pysty normipelillä voittamaan, niin sitten vääryydellä. Ai että.
Kärpillä on toki varaakin hävitä muutama peli menne tullen ja palatessa. Joten se siitä, ei mtään hätää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

HIFK pelas sikaa tällä kertaa, mutta ansaitsi voiton. Meidän porukka oli haluton ja työn teko ei kiinnostanut. Varsinkin 1. kentän peli on luokatonta yv:stä puhumattakaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensiksi on todettava, että nimimerkki "Old Enough" on oikeassa. Olen samaa mieltä.
Toiseksi: Eilinen peli Hifkiä vastaan meni Kärpiltä huonosti. Kukaan ei pelannut Kärppäryhmässä tasollaan. Mutta, kuten monet tietävät, urheilussa ei aina onnistuta kuten haluttaisiin. Tappioitakin tulee. Runkosarjan voiton jälkeen niillä ei ole suurempaa merkitystä.
Uskon vahvasti, että pleijareissa kaikki on taas reilassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärppien iso haaste tulee vastaa pleijareiden puolivälierissä, jonne onneksi on vielä aikaa. Tiistaina hyvä ja keskittynyt peli Tapparaa vastaan ja sitten peliä heikommilla sijoilla olevia joukkueita vastaan.

Runkosarjan loppupelien aikana ykköskentän, erityisesti Junttilan tulisi saada onnistumisia.

Kärppien taito ei ole kadonnut mihinkään. Joukkueen fokus ei vain ole oikealla tasolla ja joidenkin pelaajien itseluottamus rakoilee. Asia korjaantuu muutamalla onnistumisella.

Pleijareiden neljännesvälierät Kärpät selvittävät, puolivälierät ovat haaste.

Mielestäni pronssipeliin pääseminenkin on saavutus huomioiden viimekausi ja se, mistä tilanteesta joukkue tähän kautee lähti: uusi päävalmentaja, uusi pelitapa, uudistunut joukkue.

Itse uskon finaalipaikkaan, jahka Kärpät saavat pelinsä taas toimimaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelataanpa sarja pelit ensin ja itse näen nämä loppu pelit odotteluna Kärppien kannalta.
Kärpillä on paras joukkue SM liigassa ja vain mestaruutta voi odottaa.
Tuomaripeli on isoin kysymysmerkki, kun näin selviä pahoja virheitä tehtiin.
HIFK kapteeni ja Rantala näyttää olevan parhaat kaverukset!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen jo hyvin pitkään Kärppiä seuranneena pannut merkille Kalevan toimittajien tavan kirjoittaa Kärpistä.
Tapa on, anteeksi vain, brutaali ilmaukseni, " puukkoa selkään", aika pian, jos menee huonomin, tai peleissä on huonompi kausi.
Toimittajat vaihtuu, tyyli ei.
Kun menee hyvin ja voittoja tulee, niin kehuvat, vaikka peli olisi takkuista.
Parin HIFK tappion jälkeen toimittaja otti käyttöön edellä mainitsemani tyylin.
Ei sanaakaan siitä, että tuomarit katsoivat vierestä HIFK törkyä läpi pelin, mutta löysivät Kärppien pienemmät rikkeet hyvin tarkasti, jopa naurettavan tarkasti.
Mäenalasta, Vesalaista ja Kivihalmetta taklattiin ja huidottiin päänalueelle, niin että veri lensi ja kaikista tapauksissa olisi pitänyt puhaltaa iso jäähy, mutta ei tullut jäähyä ollenkaan.
Loppusekunneilla Tyrväinen hakkasi Vesalaista poikittaisella selkään ja lopuksi poikittaisella polvitaipeeseen.
Törkeää vahingoittamista, jota vertaan potkaisuun.
Edellisenä iltana Åsten, joka on Hifkssä vain tiettyä tarkoitusta varten, taklasi polvitaklauksen.
Ei jäähyä ja Niemelän peli / pelit ohi.
Toimittaja tivaa Mannerilta ainoastaan puolustajatilannetta kyseenalaistaen Mannerin puheet ei sanaakaan Åstenin törystä.
Kaikesta tuosta huolimatta toimittaja kertoo vain Mannerin tavasta toimia omia ohjeitaan vastaan, kun Manner oli joukkueensa puolella.
Ei sanaakaan sitä mitä HIFK teki ja näki vain tehokkan HIFK:n voiton syyksi.
Törkeintä näkemääni tuomaritoimintaa sitten erään olympiafinaalin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin samaa mieltä ja sen saman näki jokainen Suomalainen, joka katsoi pelin. Tuskin HIFK kannattajat osaa olla tyytyväisiä, jokainen näki mitä vääryyttä tapahtui kentällä, joten olen edellisen kirjoittajan kanssa täysin samaa mieltä. Pelin viihdearvo oli 1 tuomaritoiminnan takia, vaikka Kaleva arvio 3 oli liikaa asteikolla klo 1-5.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huomiotani kiinnitti kun HIFKin kapteeni Petrell taputteli toista päätuomareista ennen toisen erän alkua. Juttu luisti ja molemmilla oli tosi hauskaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Petrell voi olla tyytyväinen molempien pelien tuomarilinjaan, joiden avulla saivat helpot voitot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät runkosarjan voiton varmistaneena renaa kovaa pleijareita varten ja se näkyy pelissä.eise ote mihinkää ole kadonnut.se tullaan näkemään.toivottavasti myös ifk saa tuta sen jossain välissä kevättä!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi, voi näitä "äidin poikia", kun joku ei mene kuten he haluavat, tulee siitä todella sitten käydä "valistamassa" tuomarivalvojaa. Jos kerran tämä homma on näin, kuten lehdessä lukee, katkeraa mieltä, miksi sitä pitää sitten jatkaa tätä hommaa. Tuomari on tuomari ja ihminen. Katsokaa vaikka NHL, kun tuomari on tehnyt päätöksen, kyllä ei paljoa tule purnaamista. Pelaajalta joskus, mutta kun on hidastusta katsonut, kyllä tahtoo mennä tuomio oikein. Jääkiekko lajina tulee kohta saada hitaammaksi, että tuomari voi viheltää edes jollakin tavalla oikein, koska laji on niin nopea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

NHL tuomarit osaa kiitettävästi hommansa ja näkevät kaikki virheet, käyvät sanomassa myös selkeästi joukkueelle. Todellisia ammattimiehiä joista ei voi puhua eilisen tuomareiden kanssa yhtä aikaa. NHL kunnioittaa tuomareita eivätkä he vaikuta lopputulokseen hoitavat tyylikkäästi työnsä, ihailen upeaa ammattitaitoa. Monesti vasta hidastuksesta huomaa mistä jäähy tulee ovat taitavia NHL tuomarit. Suomessa poikittaista mailaa selkään tuli maskimiehelle koko ajan ja aina laidoissa, josta NHL joukkueissa tulee jäähy tai jos ei tule joukkotappelu, koska poikittaista selkään on halvin ja väheksyttävin teko toista huippu urheilijaa kohtaan ja selkä vammat lisääntyy!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

en käyttäytynyt kuten voittaja.huomasitko manner muuten,että hävisit pelin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huomasitko Sinä, että hän tarkoitti pelin aikana käyttäytymistä ihan selvin sanoin . Kaadetaan maali jne.... HIFK olisi seonnut vastaavassa tilanteessa täysin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (90)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinisilmäinen Suomi ja tonnttikaupat

167 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Venäläisiä syrjitään Suomessa.

Kaksoiskansalainen ei pääse venäjällä armeijan palvelukseen, korkeimpiin virkoihin eikä muuallakaan, paitsi suomessa täm... Lue lisää...
veteraanin jälkeläin...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

26.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image