Har­va­lu­kui­sel­le yleisölle vir­ka­mies­mäi­nen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”

Kärppien kotivoitto oli nihkeän alun takana. Lopulta pikkupedot ryhdistäytyivät ja voitto tuli jatkoajalla. KUVA: Pekka Peura
Liiga 18.9.2019 22:24
Janne Onnela

Kärppien liigakauden toisessa kotiottelussa nähtiin, mitä liigakiekko voi pahimmillaan olla. Ylivoimainen ennakkosuosikki ei pelaa aivan tasollaan, ja altavastaaja onnistuu heti ottelun alussa roikkuen voitonsyrjässä kiinni läpi pelin. Lopussa ennakkosuosikki kuitenkin terästäytyy, ja korjaa lopulta voiton vaikeimman kautta.

Juuri tällainen oli Daavidin ja Goljatin, Kärppien ja Jukureiden, keskiviikkoinen liigaottelu. Kärpät korjasi lopulta voiton kanadalaispuolustaja Shaun Heshkan johdolla jatkoajalla jalkapallolukemin 2-1.

– Tässä sarjassa ei ole enää ollenkaan aivan luokattomia joukkueita. Meidän parin vuoden menestyksen johdosta jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä. He ovat heti valmiita ja siinä meillä on vielä vähän opiskeltavaa, Kärppien voiton pääarkkitehti Heshka jutteli pelin jälkeen. 

Vieraiden päävalmentaja Pekka Kangasalusta näki pitkän taistelun päätteeksi tulleessa tappiossa myös paljon positiivista.

– Se, että Oulusta saa jotain mukaan on aina hieno suoritus, Kangasalusta myönsi.

Ketjumuutokset toivat tuloksen

Raksilan kauden toinen liigaottelu veti hallin nipin napin puolilleen. Virallisen ilmoituksen mukaan paikalla oli 3905 silmäparia, mutta jos hallin istumapaikkojen määrä on noin 4500, niin virallisesta lukemasta jäätiin todellisuudessa kauas.

Jukurit roikkui nopean avausmaalinsa turvin voitossa kiinni pitkään. Kärpät pääsi peliin mukaan toisessa erässä, vaikka siinäkin mikkeliläiset saivat kiekon oululaisten tolppaan. Maalipaikkoja Kärpillä oli silti enemmän.

– Jukureiden maali toi heille lisävirtaa ja me jäimme ihmettelemään, että miten tässä näin kävi. Sitä käsitellessä meni ensimmäinen erä, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner näki.

Kärpät nousi voittotaisteluun vasta päätöserän lähestyessä jo puoliväliä. Manner laittoi kaikki hyökkäysketjut uuteen uskoon ja se toi tulosta välittömästi, kun Janne Pesosen ja Jussi Jokisen rinnalle siirretty Radek Koblizek ohjasi Heshkan vedon maaliin.

– Meillä oli nolla taulussa, joten ketjumuutoksilla haettiin puhtaasti tulosta, Manner painotti. 

Vieraspeleihin tuoreita jalkoja

Kärpille jäi paljon parannettavaa viikonvaihteen vieraspeleihin Tampereelle ja Jyväskylään. Etenkin viimeistelytehokkuudessa oululaiset tarvitsevat jatkossa rutkasti lisää päättäväisyyttä ja huolellisuutta.

Keskiviikon pelissä moni tähtipelaajan statuksella pelaava vaelteli varjojen mailla. Muun muassa Jesse Puljujärvi oli Jukureita vastaan melko näkymätön.

Päävalmentaja Manner tuokin viikonvaihteen peleihin paljon uusia miehiä. Tositoimiin pääsevät hyökkääjät Jesse Koskenkorva ja Julius Hermonen sekä puolustaja Joona Huttula.

– Neljään päivään tulee kolme peliä, joten tarvitsemme lisää energiaa. Mietimme torstaina otammeko heidät mukaan jo perjantain peliin, Manner päätti.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (43)

Vähän hengetöntä oli Kärppien peli. Pesosen ja Pyörälän peli ei vaikuttanut kovin hyvältä. Puljulla ja Jokisella oli jotain yritystä. Pari pelimannea pitäisi löytää, mm. Junttila olisi vapaana Puljun kentälliseen. Puolustajakin olisi hyvä löytää. Koblitsekistä ei ole ykkös tai kakkoskenttään, eikä Tieksolastakaan. Kärpillä on liikaa kolmos ja neloskentän pelaajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pojat laittavat yhdessä hiuksiaan pukukopissa ja lähtevät sitten nurmikolle räntäsateeseen juoksemaan pallon perässä. Jos joku juoksee liian läheltä toista, tai hipaisee paitaa, kuuluu silloin kieriskellä kauheissa tuskissa nurmen pinnassa vähintään viiden minuutin ajan. Maaleja ei yleensä peleissä nähdä, kuin korkeintaan yksi tai kaksi. Suurin osa peleistä päättyy tasapeliin, ja puolet yleisöstä (jota on yleensä noin. 160 henkeä) nukkuu katsomossa jo ennen puoliaikaa. Tätä on mielestäni suomalainen potkupallo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin on, kävin viime talvena katsomassa Liverpoolin pelin paikallisen tutun pyytämänä, tein samat havainnot, mutta katsomo oli täynnä mölisevä ihmisiä.
Eivät olleet ilmeisesti nähneet yhtään jääkiekkopeliä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kummassaki pelissä on omat hienoutensa, jos niihin on jaksanu ihan vähän es vaivautua tutustumaan. Ei kaiken tarvi olla niin mustavalkoista, että ainoastaan toisen lajin seuraaminen on ok ja toisen lajin seuraaminen tekee susta joko ämmän tai juntin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime AC Oulun pelissä oli 500 katsojaa, tulin myöhässä, mietin lähdenkö menin kuitenkin ja läksin ajoissa pois, tunnelma oli faniryhmän varassa, muuten nukuttavaa peliä, joka oli huonoa, siihen kun vielä lisää nukuttavan pelin, läksin Katsomaan TV ääressä Kärppien pelin, joka oli ilmeiseti kovasti voimaa harjoitellen joukkueen peliä, kankeaa.
TPS pelasi pisteestä, jolla varmisti karsintapaikan SM liigaan, se oli viisasta.
Olen AC ja Kärppä fani, molemmat seurat on rakkaita syvällä sydämessäni.
Kärpät on erittäin hyvä ja menestynyt aina Kiitettävästi, tilaisuudet ovat mahtavia ja lämpimässä hallissa, ollut jo pitkään.
AC Oulu petti meidät innokkaat fanit täysin tällä kaudella, jalkapallo on parhaimmillaan erittäin viihdyttävää, tänä vuonna AC Oululla piti olla hyvä joukkue, joukkue oli hyvä, mutta entä (huono) valmennus, mutta pettymys on ERITTÄIN SUURI!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raamatun kertomuksessa poikanen David voitti jättiläismäisen Goljatin. Eli onko Kärpät nyt David ja Jukurit Goljat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

12 joukkueen nelinkertainen sarja. 8 parasta pleijareihin, kaks viimestä karsintoihin tjsp...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yleisö viimein oppinut, ettei runkosarjalla ole juurikaan merkitystä. Runkosarjan ylivoimainen voittokaan ei takaa mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulkaa katsomaan jalkapalloa. Se ottelu ei ole pelkkää mainosten välkettä👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pisteet kotipeleistä ovat keväällä kullan arvoisia. Mutta mutta? Ei taida Puljujärvi olla pitemmän päälle Kärppien 1. ketjun maalitykki, ainakaan tämän pelin perusteella. Toki tuuripisteitä tullut vaan ei ihme, ettei Eetmontonin coutsi halua maksaa miehestä yli 2 milliä tollareina mikä on tulokaan normi palkka bonusten kanssa. Joku siinä mättää, eikä nuorta miestä oikein kannata siirtää 3. tai 4. ketjuun kun siellä on hyvässä vireessä olevat Puljujärveä paremmat roustaajat Hela tiden valmiina. Piippuhyllylläkin tiedettiin, että Pesonen ja Jokinen ovat hyviä entisiä pelimiehiä, nuorempana joo mutta enää ei ukkojen jalat ja kädet riitä tähän sarjaan. Äkkiä vaan AHL:stä riskejä nuoria jenkki pelureita, kovakätinen hanskaamaan tottunut peruspakki ylivoimaa varten ja röyhkeä, isokoinen riski laituri Puljujärven paikalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen ollut liigan laajennusta vastaan aina. 12 olisi oikea määrä ja pelipäivien hajauttelu viikolle pitäisi lopettaa. Torstai olisi kaikille toivon päivä pelatessa. Sarjan viimeinen vain mestikseen ja toiseksi viimeinen karsimaan mestiksen voittajaa vastaan. Loppuisi pelaajien myynti kesken kauden, taso myös paraneisi, kuten mestiksen arvokin. Saanhan minä joulupukilta toivoa tätä ja porotokkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sittenhän kärpät pelaisi mestiksessä jos olisi vain 12 joukkuetta liigassa.hienosti tuomarit piti kärppiä pelissä mukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime kevään pelimoodi jäänyt päälle, silloinkin oli nihkää kun ei minattu pärjätä sellaiselle joukkueelle kuin hpk. Tosin mestaruus ratkesi törkeään tuomari virheeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onse mukavampi katsoa kotisoffalta ja pitää vaimoa "kainalossa". Näkee paremmin tapahtumatkin :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä nyt olisi jo Kärpillä pohdinnan paikka siitä, että onko nämä Jokiset ja Pesoset sekä Pyörälät enää auttamassa joukkuetta. Olivat kyllä niin näkymättömissä koko pelin kuin olla voi. Pulju oli ainoa, joka edes yritti ja Heshka oli mies paikallaan mutta muut vain luistelivat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (43)

Uutisvirta

12:47
Hetemäki jatkaa valtiosihteerinä hallituksen kehysriiheen – valmisteilla oleva virkapaketti kansliapäälliköistä kuumentaa tunteita
12:37
Hovioikeus antoi kolmannen päätöksen Oulun seksuaalirikosvyyhdestä – tuomio pysyi ennallaan
12:29
Kokoomuksen Orpo sai eilen tiedon uniapneadiagnoosista – sama sairaus vähintään 300 000 ihmisellä Suomessa Tilaajille
11:58
Syötteen ja Riisitunturin kansallispuistossa tehtiin uudet kävijäennätykset – kasvua myös muissa kansallispuistoissa
11:43
OYS on tehnyt ohjeistuksen koronaviruspotilaiden hoitoa varten – viruksen leviäminen Oulun seudulle äärimmäisen epätodennäköistä
11:16
Oulujoella ajelehtineen laiturin omistaja löytyi
11:06
Lääketukkukauppa Oriola halusi salata viimeiseen asti raportin, jossa kerrotaan useista kriittisistä Suomen lääkejakelua vaarantaneista puutteista
59
Liikematkan hiilijalanjälki kutistuu junalla ja etätyönä – "Kaupunki vaikuttaa aktiivisesti raideliikenteen kehittämiseen, jotta matkustusaika pääradalla lyhenisi"
57
Orpo: Suomi tarvitsee 120 000 uutta työllistä ­– "Hallituksen ohjelmalta on nyt pohja pois ja sen on korjattava kurssiaan"
41
Raksilan 38 vuotta vanha paloasema puretaan ensi vuonna heti, kun Linnanmaan paloasema on valmis – "Meillä on kymmeniä työntekijöitä, jotka eivät voi sisäilmaongelmien takia olla asemalla lainkaan"
12
Republikaanit ovat estämässä demokraattien pyrkimykset hankkia uusia todisteita – Reutersin mukaan tämä ennakoi Trumpille suotuisaa oikeudenkäyntiä
12
Koronaviruksen uhriluku Kiinassa nousi yhdeksään – hengenvaarallinen sairaus levisi Yhdysvaltoihin
11
Oulun kaupunki päätti päiväkoteja koskevista uudistuksista: asiakasmaksujen tulorajat nousevat, Hiukkavaaraan perustetaan uusi päiväkoti
11
Lääketukkukauppa Oriola halusi salata viimeiseen asti raportin, jossa kerrotaan useista kriittisistä Suomen lääkejakelua vaarantaneista puutteista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Illanvirkku puoliso

Ei kaikki ole kuin sinä. Kun on rakkautta, toisen arvostusta ja kunnioitusta, niin pienet ja välillä isommatkin vuorokau... Lue lisää...
RAKASTETTU

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image