Avauserän tehokkuus toi Porissa vieraillelle Kärpille makean voiton ja kolme pistettä – "Puolustimme aika tylysti"

Avauserän tehokkuus toi Porissa vieraillelle Kärpille makean voiton. Arkistokuva. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Liiga 16.2.2019 20:45
Juhani Liuhala

Oulun Kärppien torstaipäivä oli joukkueelle kauden huonoin päivä. Raumalla tuli turpiin tylysti lukemin 1–8, eikä paremmuudesta jäänyt kauheasti seliteltävää. Samaisessa ottelussa Mika Pyörälä sai vamman, joka lopetti hänen kautensa.

Pelin aikana joukkue lähetti sosiaalisen median välityksellä Twitterissä Porin Ässille viestiä, että patapaidat saisivat tulla hakemaan Kärpät pois Raumalta.

Suosikki lauantaiseen otteluun oli kuitenkin harvinaisen selvä. Sarjajohtaja Kärpät oli ennen ottelua kerännyt hurjat 67 pistettä enemmän kuin jumbopaikalla majaileva Ässät.

Torstaikin varmasti kolkutteli takaraivossa ylimääräisenä haluna näyttää, mikä näkyi kaukalossa varsinkin ensimmäisen erän aikana. Kärpät mätti avauserässä kolme maalia ja voitti lopulta lukemin 1–3 (0–3, 1–0, 0–0).

Katso tästä kooste pelin huippuhetkistä:

 

Ottelukooste Kärppien voittoon päättyneestä lauantai-illan pelistä.

Vaikuttivatko torstain tapahtumat lauantain tekemiseen?

– Pyörälän loukkaantuminen on tietysti tosi ikävä uutinen meille, ja se harmittaa kaikkia. Muilta osin se peli tarjosi aika paljon oppia. Sitäkin joskus tarvitaan, hyökkääjä Jari Sailio totesi.

Valmentaja Mikko Manner oli ihan tyytyväinen näkemäänsä.

– Rauman pelin jälkeen vain yksi päästetty maali on erinomainen suoritus. Siihen tarvitsimme ison kasan kärsivällisyyttä ja Jussi Rynnäksen hyviä torjuntoja.

Avauserän alussa näytti jo hetken siltä, että Porin lauantai tulee tarjoamaan yleisölle teurastuksen. Kärpät iski kaksi maalia hieman päälle neljässä minuutissa, kun Sailio ja Teemu Kivihalme osuivat.

Vain neljä sekuntia ennen erän loppua Rasmus Kupari tuikkasi oululaiset kolmen maalin karkumatkalle, ja homma näytti harvinaisen taputellulta.

– Keskittyminen oli alussa sillä tasolla kuin sen pitikin olla. Palasimme normaalin työntekoon, millä olemme tulosta saaneet aikaisemminkin, Sailio pohti.

– Teimme ensimmäisessä erässä kaksi todella hienoa ylivoimamaalia. Se oli hyvä erä meiltä, Manner näki.

Oman osumansa Sailio iski aivan maalin edestä. Se oli hänelle kauden kolmas maali.

– Maistui todella hyvältä. Ei noita onnistumisia ole liikaa tullut, joten osuman otan aina vastaan ilolla.

Avauserän jälkeen peli tasoittui huomattavasti.

Ässät sai luotua painetta Kärppien maalille, ja Rynnäs joutui ottamaan useammankin laatukopin kahden jälkimmäisen erän aikana. Kaiken kaikkiaan hänelle kertyi pelissä 23 torjuntaa, kun Ässien Henri Kiviahon torjuntamäärä oli 21.

– Ässät lisäsi omaa vauhtiaan avauserän jälkeen, mutta meille tärkeintä oli oikea lopputulos. Teimme enemmän maaleja kuin he, mikä oli nyt se olennaisin juttu, Sailio analysoi.

Rynnäs ei ollut pelaamassa torstaina Raumalla, mutta hän näki läheltä joukkueen kauden suurimman mahalaskun.

Porissa tekeminen oli kaikilla tavoin erilaista.

– Halusimme palata nopeasti takaisin omaan tuttuun tekemiseemme, ja varsinkin alussa se näkyi pelaamisessa. Raumalla teki oikein pahaa katsoa vaihtopenkiltä, kun Veini Vehviläinen jäi maalilla ihan yksin, Rynnäs sanoi.

– Ässät oli vastustajana aika sitkeä ja sai lauottua suhteellisen paljon. Kun olimme johdossa, puolustimme silti aika tylysti, eikä laukauksia parhaalta maalintekosektorilta tullut montaakaan, Rynnäs kertoi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Ollen toista mieltä Mannerin toteamuksesta kovasta puolustamista. Kärpien puolustus ei pidä siniviivaa,sieltä pääsee kuin ladon ovista.Perutellaan vain.Sieltä kaikki vaaralliset tilanteet vastustaja saa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eilisestä pelistä tuli mieleen Suikkasen taktiikka mahalaskuvuonna.
Puolustaja nousee kiekon kanssa hyökkäys siniviivalle, lyö kiekon päätyyn jonne seisovilta luistimilta hyökkääjät yrittävät kiekkoa hakea.
Ronkaisen on omaksunut tämän Suikkasen taktiikan hyvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jääkiekossa pelataan vain voitosta maalin voitto riittää kolmeen pisteeseen.
Ensimmäinen erä tehtiin voittoon tarvittavat maalit, sitten puolustettiin ja pelattiin viisaasti, voi että Kärpät osaa.
Voitto pääasia, eikä ylivoimainen voitto, se vie turhaan energiaa, kyllä Kärpät osaa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tuommosella miehityksellä olisi pitänyt Ässät voittaa paljon reilummin. Ottaen huomioon myös Ässien tekemän tyhjennysmyynnin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rauman fiascon jälkeen 0-10 tulos olisi ollut ainoa siedettävä. Tami kakkoskoutsiksi nostattamaan mielialaa !?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hiljaiseksi vetää, ilmeisesti Kärpät voitti ja päättömät juttutyypit jatkaa samaa höpinää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teoriassa jo nyt Kärpät on voittanut runkosarjan ja voivat keskittyä kotiedun turvin playout peleihin.
Pelin luonne varmasti muuttuuloppupeleissä viihtyisämmäksi ja rennommaksi, jopa yleisöön menevämmäksi.
Huikea joukkue ja valmennus.
Muut ovat hankkineet pelaajia ympäri SM liigaa viime hetkellä, kyllä on aikamoista touhua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Karsinta sarja Ruotsin malliin Suomeen.
Divarin kolme parasta ja liigan viimeiset pelaa kaksinkertaisen sarjan ja parhaat jatkaa sitten liigassa.
Täyttä pelleilyähän tämä on, Ässät sukelteli ja sikaili vapaasti, kun on ihan sama mitä tekee, ei haittaa, kolmasosa Ässien joukkueesta on lähtenyt pois.
Vain Suomessa tämä on mahdollista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olet siinä täysin oikeassa marginaalilajin suhteen jääkiekossa, että pelataan kuten Suomessä jääpalloa ja kaukalopalloa, kukaan ei nouse, eikä tipu.
Jalkapallo on kunningaslaji koko maailmassa, siellä selvästi tiputaan ja noustaan, eli kokonaisuus on töysin kilpailullinen.
Kärpät nousi yleisön ja sponsoreiden avulla, 10 vuotta taisteltiin noususta, noustiin, olin Raksilassa paikalla ja kas kummaa kohta heti Etelässä päätettiin ottaa hyvä veli järjestelmällä, kaikki kaverit seuroineen, ei kilpailemalla, mukaan SM jääkiekkoon, minua oksettaa tämä suljettu sarja.marginaalilaji todella, suosio olisi huipussaan, jos noustaisiin ja tiputtaisiin, taloushan lähes kaikilla on erittäin tappiollinen suljetussa sarjassa, lukuunattamatta pelaamalla noussutta Oulun Kärppiä, täällä tehdään hyvää tuloksellista työtä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä minä vihaan, ettei ole karsintoja. 12 olisi sopiva määrä, jotta nuo mestistason pelaajat ei olisi liigassa. 3 joukkuetta huonoja pelaajia. Myös noiden nuorien pelaajien nousu muka ratkaisijoiksi tarkoittaa, että taso on huono. Niiden pitäisi olla A-junioreissa tai mestiksessä harjoittelemassa. Liiga muka hehkuttaa, että nuoret on hyviä. Joku 3-5 voisi olla talvea kohti koko liigassa sopiva määrä, nythän niitä on jopa joukkuetta kohti?. Puhutaan muka Porin suuralueesta, Kouvolasta suuralueena tms. Käpykyliä ne on, jossa kävelee keskustan läpi 1/2h.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän monilla joukkueilla ei ole muuta tekemistä esimerkiksi Kärppiä vastaan, kuin hakata poikittaista mailaa selkään ja käsille.
Nyt on kaikista pahin lisääntynyt eli selästä laitaan voimalla tyrkkääminen/heittäminen, jolla monen pelaajan kausi on päättynyt ja osalla koko ura, sitä tekee erityisesti nämä SM liigan kovimmat joukkueet, siihen on mahdotonta taklattavan reakoida, kun vauhtia kaksin käsin annetaan yllättäen.
Tappara-TPS pelissä nyt tutkitaan taas yhtä. Viime kudella Jasu pilasi Hakanpään loppupelit ja MM kisat, ranne murtui, selästä heitettiin laitaan käsillä työntäen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kiikareilla taas mentiin"
Eipä ollut taas, oli ensimmäinen peli tällä kaudella ilman pisteitä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mihinkä kaikki sata asiantuntijaa hävisi, kun Lukko pelin jälkeen Kärpät kiinnosti, vaikka Kärpille tulitäydellinen ohipeli eikä siinä ollut mitään.
Tänään Kärpät oli tasollaan ja Ässät ei sitten osannut muuta kuin antaa poikittaisista mailaa selkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos myydään kolme ebsimmäistä kenttää, niin ei siinä varmaan paljon muuta voi💸💸💸

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ohi peli ässiltä kun ei ollut mitään panosta mutta silti laittoi hyvin kampoihin vaika kaikki hyvät pelaajat mennyt muualle kesken kauden.tuomarit sitten anto kärppien huitoa ja kahvata mielin määrin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei saanut ostojoukkue joka on jopa myynyt pelaajija kun niin paljon liikaa;)) rosterissa vikkelää kärppää kuriin.perushuttua kärpille tää .ei ollut pataluhasta vastusta..hohhoijjaa poijjaat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

19
Talentia tyrmää Kelan ehdotuksen etuisuuksien hakemisesta asiakkaan puolesta: "Miksi hakemuksia pitäisi tehdä kunnan sosiaalitoimessa?"
19
Kasvihuonekaasujen päästöt kasvoivat Oulussa hieman – yhtä syytä kasvuun ei ole vaan kyse on monesta pienestä tekijästä
11
Oulun yliopiston rehtoriksi kuusi hakijaa
10
Liikennevalot saivat kyytiä – kaksi ajoneuvoa kolaroi Oulun keskustassa
7
Rinne: "Tämän hallituksen ei tarvitse leikata menoja, rahaa voi käyttää lisää sekä pysyviin menolisäyksiin että investointimenoihin"
7
Lapset puheeksi tukee opettajan työtä – se ei tee opettajasta psykoterapeuttia tai sosiaalityöntekijä, vaan opettaja pysyy ammattiroolissaan Lukijalta
7
Oulussa osataan sopia isoista asioista – ongelma on päätösten ja sitä kautta toimeenpanon viivästyminen Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula pötypuhetta

Töitä kyllä on. Niitä täytyy vain itse etsiä, pelkkä rekryfirmoissa käyminen ja hakemusten lähettäminen eivät riitä. Eli... Lue lisää...
Lukija Kempeleestä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image