Annunen ja Rybar torjuvat kiekkoja kärp­pä­maa­lil­la kovaan tahtiin, maali pysynyt puhtaana lähes 200 minuuttia – "Sydäntä puolustaa maalia"

Patrik Rybar (vas.) ja Justus Annunen ovat torjuneet viime peleissä nollapelejä vuorotellen. KUVA: Matti Räty / Pekka Peura
Liiga 6.10.2019 14:30 | Päivitetty 11.10.2019 10:38
Janne Onnela

Kärpille osui sysimusta minuutti vajaat pari viikkoa sitten Hakametsän jäähallissa Tampereella. Päätöserässä reilun viiden minuutin pelin jälkeen kirvesrintojen kolmosketjun laitahyökkääjä Sami Moilasella oli reilusti tilaa ja aikaa b-pisteiden välissä, josta Moilanen painoi painavalla laukauksella illan toisen osumansa ohi kärppämaalia vartioineen Patrik Rybarin

Liigadebyyttiään Tampereella pelanneet Rädyn veljekset Aatu ja Aku saivat arvokasta oppia maalin jälkeisen vaihdon pelaamisesta. Osuma oli ottelussa nimittäin Tapparan toinen 20 sekunnin sisällä ja samalla kärkikamppailun voittomaali. 

Se oli myös toistaiseksi viimeisin maali, joka Kärppien verkkoon on tehty. 

Hävityn kärkikamppailun jälkeen Kärpät on nollannut yksi kerrallaan Ilveksen, Ässät ja viimeisimpänä lauantaina Lappeenrannan SaiPan. Kärppämaali on pysynyt koskemattomana peräti 194 minuuttia 19 sekuntia. 

Se on lähellä Kärppien seuraennätystä.

Kärpät ei ole aiemmin pitänyt kolmessa pelissä maaliaan puhtaana, mutta minuuttimääräisesti Kärpät on pelannut toissasyksynä 203 minuuttia 23 sekuntia ilman päästettyä maalia.

Tasainen kaksikko 

Oululaisten puolustus- ja ennen kaikkea maalivahtipelaaminen ovat olleet kiitettävällä tasolla koko alkukauden, sillä Kärpät on päästänyt Liigassa selvästi vähiten maaleja. 

Pikkupetojen verkko on heilunut keskimäärin 1,22 kertaa ottelussa. Eniten maaleja alkukauden aikana päästäneen Ilveksen nuotta heilahtaa lähes neljä kertaa useammin jokaisessa ottelussa. 

Kärppävahdeista Justus Annunen nollasi Ilveksen ja SaiPan, slovakkivahti Rybar Ässät torstaina Raksilassa. Maalivahtikaksikko on torjunut kiekkoja hämmästyttävän tasaisella tehokkuudella. Rybarin torjuntaprosentti on 95,28%, Annusen lähes identtinen 95,24%. 

Tasaisesti jaetusta torjuntavastuusta johtuen kärppävahdit eivät hätyyttele vielä Turun Palloseuran Kimmo Lecklinin nimissä olevaa liigahistorian pisintä yhden maalivahdin torjumaa nollapeliputkea. Lecklin kirjautti puhtaat 259 minuuttia 28 sekuntia marraskuussa 1997.

Ennätystehokas alivoima 

Kärppien peräpään pitävyydessä tärkeässä roolissa on myös ennätyksiä vähintään hätyyttelevä alivoimapelaaminen. Liigassa toiseksi eniten alivoimaa pelannut (64 minuuttia 36 sekuntia) Kärpät ei ole päästänyt miesvajalla vielä maaliakaan. 

Kärpät on pelannut alkukauden aikana Liigassa KalPan ja Ilveksen ohella ylivoimaisesti eniten myös kahden miehen vajaalla. Yli kolmen minuutin aikana pääsääntöisesti Mika Pyörälä, Lasse Kukkonen sekä kolmantena lenkkinä Jakub Krejcik tai Mikko Niemelä ovat hoitaneet maalivahtien kanssa vaikean tilanteen täydellisesti. 

– Maalin suojelu on isompi arvo kuin maalin tekeminen. Olen ylpeä siitä, että joukkueessa on sydäntä puolustaa omaa maalia, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner näkee.

Juttua korjattu 11.10. kello 10.38. Kolmen pelin nollaputki ei ole peliminuuteissa mitattuna seuraennätys.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

tappara on terästä ei ole viellä hävinnyt kertakaan tällä kaudella.kärppiä on tuomarit auttaneet paljon .kauden alussa hylättiin hpk päivän selvä maali ja muuta pikku kivaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Maalin suojelu on isompi arvo kuin maalin tekeminen". Manner on jääkiekkoromantikko.
Olisko kuitenkaan isompi arvo,ilman maalin tekemistä on vaikea voittaa pelejä.
Hyvin on Kärpillä äimät hatussa.Maalivahtipeli toimii ja muutenkin joukkue on osoittanut alapään nerokkuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime pelissä 14/20 on pelannut junnuna Kärpissä. Ihan ok provo tai olet ihan pihalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät täynnä ostopelaajia. Omat junnut lähinnä vilttiketjussa. Harmittavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime pelin kokoonpanosta omia pelaajia olivat:
- Pulju, Pyörälä, Koblizek, M. Niemelä, Aa Räty, Ak Räty, Kukkonen, T. Niemelä, Hermonen, Koskenkorva, Mäkelä ja Annunen. Lisäksi Humaloja on pelannut koko liigauransa Kärpissä, sitä ennen pelasi Mestistä lähinnä Hokissa.
- Poissa omista pelaajista olivat Pesonen, Anttila, Jokinen, Ronkainen, Metsävainio ja Huttula.

"Osto"pelaajia kokoonpanossa:
- Heshka, Kreijcik, Lammikko, Kristof, Sailio, Byström, Rybar.
- Poissa "osto"pelaajista oli Lindsten.

Kyllä sanoisin että aika pitkälti omilla voimilla tämä joukkue pyörii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pulju (Tornion IHC), Koblizek (Tsekit), Mäkelä (KKP), Annunen (LaserHT), Humaloja (Pyhäjärven Pohti), Pesonen (Kuhmo), Jokinen (JHT), Ronkainen (Kuusamo), Metsävainio (Ahmat), Ronkainen (Paka Kuusamo)

Jossain vaiheessa lahjakkaat vaihtaa suurempaan seuraan ja tuossa on sitä listaa noista Kärppien "omista" pelaajista. Toki he on Kärpissä jo pitkään pelanneet ja sieltä oppia ammentaneet. Hyvä kysymys onkin esim. kuka on viimeisin ihkaoikea Kärppämaalivahti? Tai miksi niin moni Kärpissä junnuna suuntautuu muihin juttuihin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko pohjoissuomen joukkue! Kärppälähtöinen tai ei, mutta siltä laajalta alueelta, josta nimenomaan naarataan lahjakkaimmat pelaajat suurseuraan kehittymään. Ja näitä seuroja Oulun Kärpät tukee vuosittain varsin mittavilla summilla, johon voisi todeta seuran jopa omistavan nämäkin seurat n.200 km säteellä Oulusta ja pohjoiseen vielä pidemmälle. Ruottiin päin kukaan ei ees kattele, paitsi ne oikeat ostopelaajat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:25
Kokoomuksen Janne Heikkinen: Pääradan suunnittelu pitää laajentaa Ouluun asti, Limingan ja Oulun välille tarvitaan kaksoisraide
15:11
Stora Enson kunnossapitoyhtiön yt-neuvottelut päättyivät Oulussa – 24 työntekijää irtisanotaan
14:28
Pudasjärven lentokentän vuokraamisesta tehty päätös peruttiin – Suviseurat järjestetään alueella joka tapauksessa
13:40
Köllöttely sai riittää – ulkomailta sopimusta hamunnut Julius Junttila tuo ratkaisuvoimaa Kärppien hyökkäykseen jo torstain HIFK-ottelussa Tilaajille
13:37
Toimittajamme Etiopiassa: Niinistö vieraili paikallisessa koulussa – "Vaikka Suomi on kaukana, olemme ystäviä"
13:24
Rovaniemelle suunnitellulla miljardin euron Joulupukin valtiolla on pitkä matka tarusta todeksi – hankeyhtiöltä loppuivat rahat jo heti alussa, mutta toivoa on taas Tilaajille
13:08
Virolainen Operail aloittaa rautatiekuljetukset Suomessa – liikennealueeksi tulee koko maa
98
Pohjantiellä sattui kolmen auton peräänajokolari – onnettomuus ruuhkautti aamuliikennettä
46
Kärpät helpotti CHL-putoamisen tuskaa pelaajahankinnalla – Julius Junttila palaa oululaisjoukkueen riveihin
38
Apuja ei tullut Ranskastakaan, Kärpät Skellefteå-voitosta huolimatta ulos Mestarien liigan pudotuspeleistä – Manner: ”Emme pystyneet parempaan, joten emme jatkopaikkaa ansainneetkaan”
36
Näyttelijä Joose Mikkonen vastaa Merja Larivaaran syytöksiin työpaikkakiusaamisesta Oulun Teatterissa – "Puhelun soittaja hoiti luottamustehtäviään. Asiaa ei koskaan annettu anteeksi"
22
Uusi miljoonien eurojen kädenojennus Taidetestaajille – kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset halutaan jatkossakin mukaan testaamaan taidetta
22
Suomalaisten mielestä Euroopan unionissa on hyvä olla – eniten tavalliset kansalaiset arvostavat vapaata liikkuvuutta
19
Kaivosyhtiö Latitude 66 Cobalt jätti kolme varausilmoitusta laajoista alueista Pohjois-Suomessa – yhteenlaskettu pinta-ala 3700 neliökilometriä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.10.

Fingerpori

16.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image