Ailahtelevan alkukauden pelannut Radek Koblizek kielsi vanhempiaan tulemasta vuoden viimeiseen kärppäpeliin – Ts­hek­ki­hyök­kää­jän isä odotteli pelin jälkeen poikaansa kop­pi­käy­tä­väl­lä

Kärppähyökkääjä Radek Koblizek ei halunnut vanhempiaan paikalle, koska pelasi edellisessä pelissä lauantaina Lahden Pelicansia vastaan mielestään huonosti. KUVA: Jarmo Kontiainen
Liiga 1.1.2020 21:34
Janne Onnela

Ei tarvitse tulla seuraavaan peliin. Ehkä Kärppien tshekkihyökkääjä Radek Koblizek kertoi sen vanhemmilleen hienovaraisemmin ja silmäkulmassa saattoi tuikkia pieni pilke, mutta joka tapauksessa viesti oli yksiselitteinen: poika ei halunnut vanhempiaan seuraamaan vuosikymmenen viimeistä kärppäpeliä maanantaina Raksilaan.

Ei siksi, etteikö poika oikeasti haluaisi vuodenvaihteeksi Tshekistä Ouluun matkustaneita vanhempiaan seuraamaan hänen edesottamuksiaan kaukalossa. Onhan pojan kiekkoura koko perheen asia. Koblizekin isoisäkin seuraa pojanpoikansa pelit Tshekistä käsin.

Koblizek ei halunnut vanhempiaan paikalle, koska pelasi edellisessä pelissä lauantaina Lahden Pelicansia vastaan mielestään huonosti.

– Kielsin heitä tulemasta tänään, mutta isä ei näyttänyt tottelevan, Koblizek jutteli pelin jälkeen ja vilkaisi hymyillen käytävän päässä odotellutta isäänsä.

”Tietysti haluaisin tehdä enemmän maaleja”

Nuoren tshekkihyökkääjän kausi on ollut epätasainen. Hyviä pelejä on seurannut usein vaisumpi pätkä. Usean tehopisteen iltaa on seurannut monesti useamman pelin nollaputki.

– On tullut läpiajoja ja muutenkin on ollut paikkoja. Tietysti haluaisin tehdä enemmän maaleja, mutta olen todella onnellinen syötöistäkin. Ja tärkeintä on loppuviimein, että joukkue voittaa, Koblizek mietti vuoden viimeisen pelin päätteeksi.

Töitä tshekkihyökkääjä tekee kaukalossa illasta toiseen kiitettävällä tasolla. Asenteesta ei jää kiinni käytännössä koskaan.

– Tunnistan kyllä itse, koska olen pelannut huonosti ja koska hyvin.

Kuinka monta huonoa iltaa kauteesi on mahtunut?

– Aika monta itseasiassa. Olen tosin melko ankara arvostelija ja löydän aina jotain parannettavaa pelistäni. Vanhempani tsemppaavat aina, että ihan hyvin se meni, mutta itse en ole useinkaan tyytyväinen.

Tulostaso tasaisemmaksi kokemuksen myötä

Vasta 22-vuotias tshekkihyökkääjä on kuluvalla kaudella Kärppien viidenneksi tehokkain hyökkääjä, joten ei kausi ole tulosten valossa varsinaisesti penkin alle mennyt.

Koblizekin takaa joukkueen sisäisestä pistepörssistä löytyvät muun muassa tähtipelaajan statuksen omaavat Jussi Jokinen ja Michal Kristof. Koblizekin ottelukohtainen pistekeskiarvo on 0,69.

– Kunhan tästä vanhenen ja saan kokemusta lisää, niin varmasti pistetehtailukin paranee, 22-vuotias hyökkääjä uskoi.

– Eikä tässä mitään turhautumista ole tullut. Ei tämä homma ole kuitenkaan pelkästään tehopisteistä kiinni, Koblizek päätti.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hyvä Kobli, älä stressaa, oot jo hyvä tyyppi kun tulit Ouluun eikä Helsinkiin..Hitaasti paras tulee, oot slaavi joten stressaus alas valmennuksen toimesta. Älä vaadi itseltä liikoja. Ei tarvi tulla aina pisteitä, kunhan pysyt Oulussa. Hyvää uutta vuotta sinulle, perheelle, ja joukkueelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veikeä persona kaukalon ulkopuolella, mutta itse peli ei ole kehittynyt pariin vuoteen ollenkaan. Kiekonmenetyksiä, huonoja syöttöjä ja heikkoa sijoittumista. Potentiaalia on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viimeistään repesin tuossa ”tähtipelaaja Jokisen” kohdalla😂😂
Vieläköhän Kimu tulisi takaisin? Olisi kieltämättä liian nopea Jokisen kaveriksi💪

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on suomalaisessa urheilukulttuurissa kaikista ärsyttävintä. Ei minkäänlaista arvostus pelaajalle joka on tehnyt sellaisen uran, että yo. kommentoija, eikä hänen sukunsa yhteensäkään pystyisi edes lähelle sitä. Jotenkin en vain pysty arvostamaan yhtään tuollaisia ihmisiä. Jussi Jokinen on todellakin tähtipelaaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä Kobli turhaan kainostele! Olet nopea ja käsistäsi hyvä pelaaja! Kärpille ehdottoman tärkeä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka tämä kausi on ollut Kobla97:llä ailahteleva, on hän iso ja tärkeä palanen Kärppien tulevaisuuden hyökkäyskalustoa. Erinomainen hyökkääjä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noilla esityksillä ei mitään mahdollisuuksia edes KHL:llään, saati NHL:llään vaikka olisi kaksi metrinen hujoppi. Kehitys on pysähtynyt, tuolla iällä pitäisi jo tahkota rapakon takana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

28.1.
Kiinalainen matkailija on tuotu eristykseen Lapin keskussairaalaan koronavirusepäilyn vuoksi – potilas oli tullut Wuhanista
28.1.
Oulun ammattikorkeakoulussa ultralujasta teräksestä rakennetulla autolla pyritään parantamaan autojen energiatehokkuutta – "Tavoitteena oli suunnitella mahdollisimman luja ja kevyt auton runkorakenne"
28.1.
Karibianmerellä voimakas maanjäristys, useille maille annettiin tsunamivaroitus – Vedenalainen järistys oli voimakkuudeltaan 7,7 richteriä
28.1.
Lin­ja-au­to suistui ojaan Enon­te­kiöl­lä
28.1.
Oulun keskustan Snellmaninpuistolle laadittiin rakennussuunnitelma – puistoon suunnitellaan oleskelumahdollisuuksia ja taidepolkua
28.1.
Trump: Palestiinalle itsenäinen valtio, Israelin miehittämät siirtokunnat tunnustetaan, Jerusalem säilyy "jakamattomasti" Israelilla, Palestiinalle pääkaupunki Itä-Jerusalemiin
28.1.
Hiihtosuunnistuksen kuusinkertainen nuorten maailmanmestari Liisa Nenonen muutti Ouluun opiskelemaan: "Lunta on pitänyt etsiä" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan etelä- ja keskiosassa lukuunottamatta Ahvenanmaan maakuntaa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Iitaz

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image