Raksilan juhlailta muuttui sysimustaksi - HIFK kuritti taas Kärppiä ja ykköspakki Krejcik loukkaantui

HIFK murjoi Kärpät Raksilan illassa peräti lukemin 1-5.
Jääkiekko 14.2.2020 18:28 | Päivitetty 14.2.2020 21:44
Janne Onnela

HIFK kaatoi Kärpät neljännen kerran tällä kaudella, kun helsinkiläiset hakivat maukkaan 1-5-vierasvoiton Raksilasta. Kärppien kurjan illan kruunasi tshekkipuolustaja Jakub Krejcikin loukkaantuminen toisessa erässä. 

Kärppien ainoan maalin viimeisteli Janne Pesonen Juhamatti Aaltosen syötöstä. 

1.erä

Ilta alkoi Bäckströmin juhlallisuuksilla. Ilkka Mikkola harmitteli puheessaan, ettei kaksi kuukautta valmisteltua tribuuttivideota voitu näyttää katsojille. Mikkolan lisäksi ääneen pääsi juhlakalu itse. Lopuksi vanhat pelikaverit Kärpistä luovuttivat Bäckströmille muistotaulun. 

Nyt Raksilassa on kiekko pudonnut jäähän ja peli alkanut. 

Kärpät on saanut otteluun vahvan alun. Ensimmäiset minuutit ovat olleet isäntien hallintaa. Paras maalipaikka on toistaiseksi ollut Jari Sailiolla. Myös Aaltonen on pelannut vahvat ensimmäiset vaihdot. 

Kärppien hyvä alku ei paljon painanut, kun HIFK avasi maalitilin ottelussa Juho Keräsen toimesta. 

Avauserä lähestyy jo puoliväliä. Hetki sitten Sailio pujotteli komeasti läpi ja matala laukaus lipui vain vähän HIFK-maalin ohi. 

Avauserä lähestyy jo loppua. Kärpät on hallinnut kenttätapahtumia, mutta ei ole saanut aikaan tasoitusmaalia muutamasta paikasta huolimatta. 

Kärppien pirteimpiä koostumuksia on ollut oululaisten nelosketju, joka on saanut monta kertaa pelin vieraiden päätyyn. Kolmosketjussa Aaltonen on aloittanut pirteästi, mutta ketjukavereista Jokisesta ja Pesosesta ei voi sanoa samaa. 

Aivan erän lopulla HIFK iski vielä toistamiseen. Vieraiden Sebastian Dyk pääsi pujahtamaan helposti Michal Kristofin ohi pahojaan tekemään. 

HIFK menee avauserässä kahden maalin johtoon Kärppiä vastaan.

Kärpille jäi paljon mietittävää ensimmäiselle erätauolle. HIFK on hyvää vauhtia matkalla kauden neljänteen voittoon oululaisista. 

2.erä

Ottelun toinen erä on alkanut. 

Toisen erän alku ei ole lupaillut juuri parempaa kotiyleisölle. Kärpillä on ollut vaikeuksia saada peliä rullaamaan ja toisaalta HIFK puolustaa tällä hetkellä kevyen näköisesti. 

Ykkösketjulla oli hetki sitten lupaava hyökkäys, mikä tyrehtyi Juho Lammikon helppoon virheeseen. Siniviivan alle pysähtynyt Lammikko pyöräytti kiekon helpohkosti keskialueen puolelle ja paitsio päätti hyökkäyksen. 

Raksila on perjantain ottelussa loppuunmyyty. Paikalla on 6400 katsojaa. 

Illan ensimmäiset jäähyt nähtiin pelin puolivälissä, kun Miska Humaloja syöksyi jalka edellä kohti HIFK-maalia kuin jalkapalloilija konsanaan. Painihan siitä syntyi ja kärppähyökkääjän kanssa yhtä aikaa jäähylle lähti Otto Paajanen. 

Kärppäpakki Jakub Krejcik koki kovia puolustusalueen kulmassa. Krejcik poistui pukukoppiin yhdessä Kärppien lääkärin kanssa. 

Kärppäpakki Jakub Krejcik koki kovia puolustusalueen kulmassa.

Kärpät pääsi ylivoimalle hetkeä myöhemmin, kun Anton Lundell otti korkeasta mailasta pikkukakkosen. Kärppien neljän miehen ylivoimamiehitys oli Jokinen, Aaltonen, Lammikko ja Puljujärvi. Ei siis yhtään puolustajaa. 

Pakkopeli ei tuottanut kuitenkin isännille tulosta. 

Toista erää on jäljellä vajaat viisi minuuttia. Kärppien peli on tällä hetkellä melko sekavaa, eikä kavennusmaali varsinaisesti roiku ilmassa. 

Kärpät nousi maalin päähän toisen erän lopulla Janne Pesosen viimeistellessä maalin edestä Juhamatti Aaltosen syötöstä. Kakkossyöttö merkittiin Jussi Jokiselle. 

Viimeiselle erätauolle lähdetään vieraiden maalin johdossa. Tshekkipakki Krejcik ei palannut toiseen erään. 

3.erä

Kärpillä on parikymmentä minuuttia kiriaikaa. Päätöserä on nyt käynnissä. 

Jakub Krejcik ei palannut päätöseräänkään. Krejcik näytti loukkaavan ranteensa toisen erän tilanteessa. Nähtäväksi jää, joutuuko Kärppien ykköspuolustaja olemaan pitempään sivussa.

Päätöseräkään ei ole alkanut Kärpiltä kovin valoisasti. HIFK oli erittäin lähellä kolmatta maalia, mutta ylärima pelasti Kärpät tällä kertaa.

Vajaan viiden minuutin pelin jälkeen Kärpät pääsi ylivoimalle. Ensimmäinen ylivoimakoostumus pyöritti peliä paljon Aaltosen kautta. Viisikon yritys päättyi Jokisen yritykseen maalin edestä. Lammikon ja Puljujärven tähdittämä toinen ylivoimaviisikko sai pari laukausta aikaan, mutta ei yhtä vaarallista tilannetta kuin ensimmäinen koostumus. 

HIFK siirtyi ennen erän puoliväliä 1-3-johtoon Teemu Tallbergin maalilla. Kärpistä illan toisen miinusmerkkinsä kirjasi muun muassa Michal Kristof. 

Lisää jobinpostia seurasi heti Jaakko Niskalan pikkukakkosen muodossa. 

HIFK iski neljännen maalinsa ylivoimalla. Tilannetta edelsi viheltämättä jäänyt paitsio, jota loppuunmyyty Raksila protestoi ankarasti. 

Vajaat kuusi minuuttia ennen erän loppua Jussi Jokinen otti tyhmän huitomisjäähyn. Siihen tyssäsi oululaisten ilta lopullisesti, sillä HIFK viimeisteli illan toisen ylivoimaosumansa siirtyen 1-5-johtoon. 

Peliaikaa on jäljellä kaksi minuuttia, mutta voittaja on jo selvillä. 

HIFK:n vierasvoitto kirjattiin lukemin 1-5. 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (95)

Eikös tuo linjatuomari ole Helsingin Jääkiekko Tuomareista, joka jätti viheltämättä, että silleen 😃.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tilannehan on tämä, että Aaltonen on nostettava kakkoskenttään, Koblin tilalle. Aaltosen peli menee hukkaan nykyisesessä kentässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Runkosarjan voitto tai voittamattomuus on sivuseikka ellei Kärpät löydä aseita HIFK:n ja Tapparan kaatamiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät on Liigan virallisen kuntopuntarin mukaan 10. sijalla viimeisten kuuden pelatun ottelun perusteella. Lähes samalla sijalla myös kymmenen viimeisen pelin perusteella. Onkohan Mannerin huono valmennus syynä näin surkeaan tulokseen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Dynastian jaksot ollu etsinnässä.
Puuttui jotenkin Pesosen raaka voima ja Jokisen nopea luistelu. Onkohan ukot reenanneet liian kovaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Manner ymmärtänyt jarrukentän rakentamisen väärin. Se ei toimi niin että palkataan liigan vanhimmat äijät ja jarrutetaan koko joukkueen peliä. Villi arvaus että finaalipelit pelataan kaikki 7 Tampereella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huomenna sarjakärki vaihtuu kun Tappara siirtyy ykköseksi. Muitakin joukkueita porhaltaa ohi ennen kauden loppua. Mannerin haastattelu oli paljo puhuva. HIFKI oli vielä vajaamiehistöllä pelireissulla. Lopputulos olisi voinut olla jotakin 1-10. Tylyt on lukemat huomennakin. Tämän kevään loppunäytös käydään Tapparan ja Hifkin kesken.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olet oikessa, vielä muutama viheltämättä jätetty paitsio, niin hifki olisi voinut saadakkin kymmenen maalia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelisapluuna hukassa, kiekko ränniin jatkuvasti, ei mitään järkeä. Mannerin uskottavuus pelataan playoffseissa, ei hyvältä näytä tällä hetkellä. IFK selvästi parempi. Kristoff ei riitä kakkosen keskellä, Aaltonen pelaa kuin mies, kärppien paras. Huomenna uusi peli, mikäli tästä illasta opitaan, voitto tulee Ouluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärppien peli on sekasin. Puolustus tuuliajolla.
Annunen haparoinu monta peliä putkeen.
Juhikselta hyvä syöttö Pesosen maaliin. Ei muuta. Pesonen pelaa väärässä sarjassa. Joo, teki maalin. 1-5, ja pitäskö riemuita näkymättömän Pesosen tehoillasta.
Jokinen, Kristof, Pesonen, Niemelä, Pulju, Humaloja, Junttila ja Annunen. Näistä konttaajista kaikki muut pelaa huomenna paitsi Annunen.
Mikkola työstäny 2kk videoa Nikestä, jota ei voitu näyttää jumbolta. Telia näytti. Oli ala-arvonen. 2kk! väsätty amatöörirainaa, ja tuotos oli luokkaa myötähäpeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuomarvirheestä pitäisi rangaista tuomariakin jälkikäteen kuten pelaajiakin. Tuomarille minimi ragaistus kaksi kuukautta. Tuomarivirhe vaikuttaa myös veikkauspeli pelaamiseen. Missä vaiheessa tulee eteen tilanne, että käräjöidään virheellisestä tuomiosta, minkä takia pelipelaaja on hävinnyt jonkin verran euroja virhellisen tuomion takia. Videokuva kun kertoo usein totuuden. Menettikö Kärpät pelin tuomarivirheen takia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ratkennut, mutta aina on helpompi nousta 1-3 tilanteesta kuin tuomarin lahja maalilla 1-4 tilanteesta. Peli menee varmaan lopullisesti sekkaisin kun tuollaisia tilanteita katsotaan läpi sormien tai punaisten lasien läpi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi maalivahtia ei vaihdettu? Mitä tuo Jokinen aattelee ku hakkaa mailalla niinku miekalla? Kärpillä on peli muuttunut kummalliseksi viimeisen 2 vuoden aikana. Pitäskö nämä eläke ukot kaikki paitsi Lasse potkia tien päälle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

oli hyvät kotituomarit viheltämässä peliä kärpille mutta kärpät ei saanut koppia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se oli sellainen ilta että meni vähän kaikki pieleen.Monitorista lähtien.Juhis tulee olemaan tärkeä palanen ylivoimapeliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (95)

Uutisvirta

12:11
Yhdysvallat kirjoittamassa sopimusta Afganistanin sodan lopettamiseksi – Ulkoministeri Pompeo saapui Qatariin, jossa ovat myös Talebanin edustajat
12:11
Näyttelijä Timo Reinikan Andrén herkkä kaari isä pieneksi – Oulun teatteri tarttui tärkeään ja hienoon näytelmään, joka puhuttelee ympäri maailmaa Tilaajille
11:34
Ostitko tältä mieheltä television, pyykkikoneen tai puhelimen? Lauri Ylipaavalniemi on tehnyt kauppaa lähes 60 vuotta ja innostuu yhä asiakkaasta, joka sanoo ei Tilaajille
11:18
PS-nuoret kaatoivat sääntömuutoksen kokouksessaan – "Järjestö kaatuu tai siitä tulee kuori entisestä"
10:22
Koronavirus leviää uusiin maihin – epidemiapesäkkeet kasvavat Kiinan ulkopuolella ja talouselämä kärsii
10:16
Autovaras törmäsi pakomatkan jälkeen poliisiautoon ja loukkaantui Kemissä – piikkimattoa asentamassa olleille poliiseille ei tullut vammoja
9:19
Selvitys: 90 prosenttia Kiinassa toimivista eurooppalaisyrityksestä kärsinyt merkittävästi koronaviruksesta – Suomen talous erittäin riippuvainen Kiinasta
62
Minua hävettää tunnustaa olevani oululainen eli kaupungista, jossa puistometsästä tehdään peltoa, jonka tarve on kyseenalainen Lukijalta
52
Sisäministeri Maria Ohisalo: Suomi on nyt varautunut paremmin turvapaikanhakijoihin kuin vuonna 2015
25
Selvitys: 90 prosenttia Kiinassa toimivista eurooppalaisyrityksestä kärsinyt merkittävästi koronaviruksesta – Suomen talous erittäin riippuvainen Kiinasta
15
Selvitys ehdottaa Suomeen vesiveroja, tavoitteena käytön tehostaminen – suurimpia maksajia olisivat metsäteollisuus ja ydinvoimalat
9
Vanhoista käsityötaidoista on hyötyä vielä tänäkin päivänä – "Käsityöihminen ei ole koskaan työtön"
8
Koirien kiinnipitoaika alkaa sunnuntaina – lailla taataan rauha luonnoneläimille pesiä ja kasvattaa poikasia
8
HUSissa on varmistunut toinen koronavirustartunta – työikäinen nainen sai tartunnan Pohjois-Italiasta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Oletko kylmäpäinen sijoittaja?🤧🤒🥵

Ei näytä ainakaan puunkasvu hidastuvan coronataudista... Lue lisää...
Puu kasvaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image