Raimo Helminen lähettää Suomen tutuin eväin MM-välierään Kanadaa vastaan: "Mennään kimpassa, autetaan kaveria"

Suomi on Justus Annusen johdolla maalivahtitilaston kärjessä torjuntaprosentilla 93,24. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Jääkiekko 3.1.2020 19:47
STT

–  No kyllä se on samaa kuin tähän asti.

Näin lakonisesti tiivisti päävalmentaja Raimo Helminen viestinsä Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkueelle runsas vuorokausi ennen MM-turnauksen välieräottelua Kanadaa vastaan.

–  Mennään kimpassa, autetaan kaveria, siitä se hyvä peli kehkeytyy, Helminen jatkoi puhelimitse Tshekistä.

Välierävastustaja Kanada on alle 20-vuotiaiden ikäluokan viimeisin peräkkäiset maailmanmestaruudet voittanut maa, sillä se voitti viisi MM-titteliä peräkkäin 2005–2009. Tshekin MM-turnauksessa Suomi hakee toista peräkkäistä maailmanmestaruutta.

–  Kanada on tosi kova, heillä on tosi hyviä yksilöitä. Meidän täytyy ottaa heiltä aika ja tila pois, jotta he eivät pääse huseeraamaan vapaasti, Helminen arvioi.

Lue myös: Kärppien täh­ti­tu­lok­kaat kertovat tarinansa omin sanoin – Rädyn veljekset Aku, 18, ja Aatu, 16, valloittavat jää­kiek­ko­maa­il­maa pala kerrallaan: "Ensimmäiset liigamaalit eivät tarkoita vielä yhtään mitään"

Mitä päävalmentaja on oppinut joukkueestaan MM-turnauksessa?

– Kyllä ainakin sen että jätkillä on sitkeyttä. Ja ihan taitoakin löytyy ja monipuolisuutta ja leveyttä. Siltä pohjalta me tähän turnaukseen lähdettiin, että meillä on leveyttä, Helminen sanoi.

"Siitä tulee kova peli"

Suomi ja Kanada ovat tällä vuosikymmenellä kohdanneet useasti alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa. 2019 ja 2016 Suomi pudotti Kanadan puolivälierässä, 2014 välierässä. Kanadan riveissä on viisi pelaajaa, jotka olivat vuosi sitten häviämässä MM-välierää katkerasti Suomelle.

Suomella on neljä miestä vuoden takaisesta maailmanmestarijoukkueesta, heidän joukossaan puolustaja Toni Utunen, joka vuosi sitten jatkoaikamaalillaan ratkaisi Suomelle voiton Kanadasta.

Kanada on tämänvuotisessa MM-turnauksessa voittanut Yhdysvallat, Saksan, Tshekin ja puolivälierässä Slovakian, mutta kärsinyt myös maan kaikkien aikojen pahimman tappion tämän ikäluokan MM-kisoissa, 0–6-röykytyksen Venäjälle alkulohkopelissä.

Kanadalla on MM-turnauksen tähän mennessä tehokkain ylivoima, Suomella turnauksen kolmanneksi tehokkain. Alivoimapelissä Suomi on turnauksen toiseksi paras, Kanada viidenneksi paras. Isoin tilastoero joukkueiden välillä on maalivahtipelissä: Suomi on Justus Annusen johdolla maalivahtitilaston kärjessä torjuntaprosentilla 93,24, kun taas Kanada on kuudentena 89,06-prosenttisella torjuntapelillä.

–  Siitä tulee kova peli, vielä kovempi kuin Yhdysvaltoja vastaan. Meidän täytyy käyttää ne pienet mahdollisuudet jotka löydämme pelissä, uskon että se ratkaisee, hyökkääjä Joonas Oden ennakoi.

Oden laukoi ottelun ainoan maalin torstai-illan puolivälierävoitossa Yhdysvaltoja vastaan, mutta sanoi saaneensa unta tavalliseen tapaan.

–  Normaalisti kai. En halua innostua liikaa, Oden kertoi.

Oden on kerännyt MM-turnauksen viidessä pelissä tehopisteet 3+3. Suomen paras pistemies on Kristian Tanus tehoin 2+6.

Toinen loppuottelija ratkeaa Ruotsin ja Venäjän välisessä välierässä.

MAINOS

Kommentoi

Muutamat nuoret pelaajat nostetaan korokkeelle kehuja saamaan mutta muut pelaajat saavat olla "paitsiossa" nimettöminä. Miksi ? Kuka maksaa ? Tämä eilinen häviö on tulos motivaation menettämisestä ! Älyättekö?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäkää paketti kasassa ja hermot kurissa, pakeilta kunnollisia lujia kuteja, äijiä rohkeasti vastustajan maalille, kipuakin sietäen jne!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosi hienoa on seurata näiden nuorten etenemistä ennakkoluulottomasti, step by step, vuosi vuodelta kehittyen, mutta kyllä on otteet luvattoman kovia, jos vastapuoli todella turhautuu omaan suoritukseensa, niin sumeilematta se kostetaan kaverille?

Tosi outo laji on junnukiekkoilu, kun ei kunnioiteta lainkaan taitavampia tai kokeneempia, vaan mullehan on luvattu? Virhementaliteetilla mennään turhautuneena, vaikka toisen kohille osuneen läpi! Ei kyllä ole kivaa katottavaa, eikä vie lainkaan lajiaan etiäpäin!
Vaikka voitolla olisi muka hintansa, niin vain rehti peli pitkässä juoksussa vie voittoon, edes toivotaan niin tänäkin vuonna?

Tsemppiä Suomen nuoret yhteispeliinne! Eipä sitä kaveria ole ennenniikään unohdettu tai jätetty yksin puolustamaan voittoa!
Perinnehän jo velvoittaa voittoon!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itseasiassa Suomi ja Kanada eivät ole kohdanneet vielä kertaakaan tällä vuosikymmenellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13:28
Myös PPSHP:ssa lasketaan sote-henkilöstön kynnystä päästä koronatestiin – testausta hankitaan muualtakin kuin omista laboratorioista Tilaajille
13:03
Koronavirus havaittiin ensimmäisen kerran turvapaikanhakijassa Kreikassa
12:45
Oulun uudeksi varhaiskasvatusjohtajaksi valittiin Miia Kemppi Orimattilasta, nykyinen johtaja Ulla Rissanen jää eläkkeelle
12:41
Supo piti turvallisuusuhka-arvion ennallaan – yksittäiset radikalisoituneet ovat yhä suurin uhka
12:24
Pääsykokeiden järjestämisestä päätettävä kahden viikon sisällä – valmistujaisjuhlille koetetaan ehkä etsiä uusi yhteinen päivä
12:11
Kiinalainen kaupunki kielsi ensimmäisenä koiran ja kissan lihan myymisen ja syömisen
12:02
Stora Enso aloittaa yt-neuvottelut Oulun ja Kemin tehtailla – koko henkilöstön lomauttamiseen varaudutaan
22
Yle: Sairaalat saivat varmuusvarastoista jopa kahdeksan vuotta sitten vanhentuneita hengityssuojaimia
19
Osingot tulisi maksaa – osinkotulot ovat monelle tarpeellinen lisä jatkuvasti ostovoimaansa menettävän eläketulon jatkeeksi Lukijalta
19
Koronatartuntojen määrä kääntyi uudelleen nousuun - tartuntoja tulee lisää nyt eri puolilla maata
16
IS: Oulun yliopistossa on yli kymmenen koronavirustestissä käytettävää laitetta, yhdellä laitteella voi käsitellä yli 200 näytettä vuorokaudessa
15
Etäopetuksen laatuun tulee kiinnittää huomiota – etäopetusta ei ole se, että Wilmassa lähetetään ohjeita ja kirjalliset vastaukset pyydetään palauttamaan Wilmaan Lukijalta
13
Hallitus järjesti tiedotustilaisuuden –katso tallenne tilaisuudesta
13
Pohjois-Pohjanmaalla kolme uutta koronatartuntaa, hoidossa edelleen neljä potilasta – OYS siirtää kiireettömiä vastaanottoaikoja syksylle

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono tai muuttuu huonoksi Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan, Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun Koillismaata lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

309 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tietämättömien piensijoittajien osakehölmöilyt

HEP \o/ Täällä yksi ymmärtämätön. Minä en oikeasti tiedä, mitä salkkuni yrityksille tapahtuu tulevaisuudessa. En edes ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image