Pimeys ja kylmyys eivät olleet mitään matkustamisen rinnalla – Kärppien kahden päivän pelireissut kypsyttivät Nicklas Lasun kahdessa kaudessa, mies kertoo asiasta podcastissa

Nicklas Lasu palasi Kärpistä kotimaansa pääsarjaan. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Jääkiekko 3.11.2019 20:26
Janne Onnela

Matkustaminen on oleellinen osa Oulun Kärpissä pelaamista. Jääkiekkoliigan selvästi pohjoisimpana paikkakuntana Kärpille kertyy vuoden aikana luonnollisesti myös eniten matkakilometrejä. 

– Oulun junioripolun kun käyt läpi, niin olet bussijalkojen ammattilainen, entinen kärppäsentteri Esa Pirnes kommentoi Twitterissä kokemuksen vahvalla rintaäänellä. 

Kärpissä on panostettu matkustamiseen paljon. Pääsääntöisesti joukkue matkustaa lentokoneella, nykyään runkosarjankin aikana tilanteen niin vaatiessa jopa tilauslennoilla. 

Oululaisjoukkueen pitkän kaavan kautta reissaaminen ei ole kuitenkaan kaikkien pelaajien mieleen. Tämä tuli selväksi viime kaudella Kärpissä pelanneen ruotsalaissentteri Nicklas Lasun Leman möter -podcastille antamasta haastattelusta. 

– Jotkut uskovat, että kylmyys ja pimeys olivat Oulussa pahinta, mutta se ei todellakaan ollut niin, sanoo Lasu, joka paljastaa valitsevansa Oulun ilmaston sata kertaa sadasta Göteborgiin kylmän kosteuden ja tuulisuuden sijaan. 

Lasun mukaan pahinta Oulussa olivat vieraspelimatkat, jotka kestivät aina kaksi päivää. Kärpät lähtee vieraspelireissulle lähes poikkeuksetta pelipäivää edeltävänä päivänä. 

Nicklas Lasua ei ahdistanut pimeys, ei kylmyys. Vieraspelit sen sijaan eivät olleet miehen mieleen. KUVA: Pekka Peura

Pikkupedot lentävät pääsääntöisesti ensin Helsinki-Vantaalle, josta matka jatkuu linja-autolla pelipaikkakunnalle. 

– Joka ikinen vieraspeli: kaksi päivää poissa kotoa, taaperoikäisen tyttären ja vaimonsa kanssa Oulussa asunut Lasu jatkaa. 

Lasu palasi täksi kaudeksi Frölundaan samanlaiseen rooliin josta lähti Kärppiin. Sentteri on merkkauttanut alaketjuissa 16 liigaottelussa tehot 4+2. 

Hyväksi havaittu vakiintunut matkustustapa 

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner ymmärtää entisen luottosentterinsä näkökulman. Mannerin mukaan seurassa yritetään myös kaikin tavoin tehdä kotona odottavan perheen elämä helpommaksi. 

– Pelaajien vaimoista ja tyttökavereista koostuvat Kärppä Ladies tekee paljon asian eteen. Pyrimme sillä tavalla takaamaan parempien puoliskojen viihtyminen ja ettei kukaan jäisi yksin, kun miehet joutuvat olemaan poissa, Manner avaa. 

Samaan hengenvetoon Manner puolustaa myös oululaisjoukkueen reissaamistapaa, joka on todettu hyväksi ja toimivaksi vuosikausien kokemuksella. Päävalmentajan mukaan löysällä matkustusaikataululla halutaan varmistaa palautunut ja valmistautunut urheilija ottelutapahtumaan. 

– Pitää olla mahdollisuus valmistautua rauhassa peliin. Isossa kuvassa se palvelee myös joukkueen yhtenäisyyttä ja olemme täällä Kärpissä tottuneet siihen, että matkustaminen tehdään näin. 

– Näin myöskään sääolosuhteista, teknisistä vioista tai mistä tahansa muusta syystä eteen tulevat ongelmat eivät pääse aiheuttamaan vahingossakaan ylimääräistä stressiä joukkueelle, Manner jatkaa. 

Mannerin mukaan matkustustapaa on laajennettu nyt myös junioripuolelle. 

– Uskon, että se on osasyy, miksi A- ja B-juniorit pystyvät menestymään hyvin, Manner näkee.

 

 

 

 

 

 

 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (36)

Ilmeisesti Lasu pelaa vain kotimatsit Göteborgissa. Ihan ok pelaaja oli Kärpissä. Ei pahaa sanottavaa. Onneksi saatiin Lammikko tilalle, joka nyt on sentään ihan Gunkku näissä kekkereissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmastosyistä Kärppien olisi hyvä poistua liigasta, jättää liiga, niin ikävältä kun se kuulostaakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä, kyllä. Siirtyminen ruplaliigaan paikallaan. Novgorodiin kakkosjoukkueeksi.Siellä on enämpi lääniä mitä pilata. Putin ostaa uuen ilmaston tarvittaessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lasu oli jo Kärppiin tullessa "entinen superlupaus" josta Ruotsissa aikoinaan uumoiltiin NHL:n maalitykkiä. Lasu pelasi Oulussa hyvät kaudet mutta ei noussut pelaajana seuraavalle tasolle pelimiehenä mitä ehkä oli yrittämässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lasu pelaa Ruotsissa 2. tai 3. kentässä, mutta ei ole siellä mikään ykköspyssy. Jokainen pelaaja tekee omat valintansa, joten ei kai sitä ole moittiminen. Luulaja kaiketi lentää samana päivänä pelireissut ja matkat ovat jopa pidempiä kuin Suomessa. Jokainen seura tekee matkat hyväksi valitsemalla tavallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpille ja jääkiekkoliigalle pitää lätkäistä reilunkokoinen ilmastovero.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Viisas kommentti, valittajat jaksaa itkeä joka asiasta!
Pisteet Sinulle, reittikoneet lentää ja liikeelämä pyörii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ammatin valinta kysymys.Tuolla maantiellä reisaa porukoitta kymmeniä vuosia autolla,satoja jopa tuhansia kilometrejä viikossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eipä kärpissä ajatella ilmastomuutosta ollenkaan kun ajellaan lentokoneilla mielinmäärin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ymmärrän tämän hyvin 30 vieraspeliä sarjassa tarkoittaa kaksi kuukautta kotoa pois pelikaudella, joka kestää 7-8 kk, tämä koskee kaikkia Kärppä pelaajia. Playout pelit siihen päälle viikko pari.
Ei se reissussa olo helppoa ja juhlaa ole, kun sitä työkseen tekee, perhe kotona, pienet lapset.
Jotkut uskovat, että kylmyys ja pimeys olivat Oulussa pahinta, mutta se ei todellakaan ollut niin, sanoo Lasu, joka paljastaa valitsevansa Oulun ilmaston sata kertaa sadasta Göteborgiin kylmän kosteuden ja tuulisuuden sijaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitähän tuo lysti maksaa? Lennot, majoitus, jne. Myöskin jo A- ja B-junnut? Pitää vanhemmilla on lompsassa virtaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käsittääkseni Kärpät hoitavat maksupolitiikan C-junnusta alkaen. Lisenssimaksut tietenkin omasta pussista, mutta niin se on kaikkialla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pistäydy vaikka Delhisssä, niin voit kokea mitä ilmastonmuutos paikallisella tasolla merkitsee ja tuntuu. Lukeminenkin auttaa tutustumaan tilanteeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (36)

Uutisvirta

10:03
IMF:ltä tylyt terveiset Suomen velkaantumisesta: Rinteen hallituksen tavoite ei toteudu, dieselin ja turpeen veroalet pois tai muita säästötoimia
9:51
Röyhkeä voro vei auton nivalalaisen omakotitalon pihasta juuri, kun pariskunta oli lähdössä töihin – ”Erittäin kummallinen tapaus”
9:49
Led-valo kertoo, milloin suihkun käyttö kannattaa lopettaa – oululaisyritys kehitti suihkuvahdin, joka saa tarvitsemansa energian virtaavasta vedestä
9:39
Viimeiset mielenosoittajat sinnittelevät yliopistolla Hongkongissa – Yli 600 ihmistä poistui kampukselta maanantaina
8:25
Sa­vu­kos­ken koulun ra­ken­nus­työ­maal­ta löytyi so­dan­ai­kai­sia heit­ti­men am­muk­sia – 81-millisiä ammuksia löytyi koulun alueelta 15 kappaletta Tilaajille
8:22
Pohjantiellä sattui peräänajo-onnettomuus Iskon ja Laanilan liittymien välillä – tilanne saatiin korjattua puolessa tunnissa
8:01
Postilakossa jätettiin yöllä sovintoesitys, PAU ja Palta antavat vastauksensa aamupäivällä – lakko jatkuu vielä
42
Oulun kaupunki jakaa 2000 ledivaloa pyöräilijöille – tempaus on osa valtakunnallista Pyöräilytalvi-viikkoa
26
Kaupunginhallitus päätti: Linnanmaan uimahallin rakentaminen aloitetaan jo ensi vuonna
17
Huuhkajat päätti EM-karsinnat tappioon, Kreikka voitti 2-1 – häviö tietää paikkaa arvonnan neloskorissa
15
Oulun yliopistokampus toimiva nykyisellään – mikä on se malli, johon visio yliopistosta keskustassa perustuu? Lukijalta
8
Oulu päättää pormestarimallista vuonna 2021 – asia jää samana vuonna valittavan kaupunginvaltuuston päätettäväksi
7
Arinan Kastellin huoltoasemahanke jäi pöydälle kaupunginhallituksessa
7
Verkossa tyhmätkin mielipiteet säilyvät hamaan ikuisuuteen - syytä pyytää operaattoria poistamaan, jos pelkää syytettä, sanoo oikeuskansleri

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä oleva lumi tamppautuu liukkaaksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.11.

Fingerpori

19.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image