Pelaaja pinnalla

Hokki menetti seuraikoninsa

Jarkko Heikkinen (2. oik.) juhli keväällä 2007 Mestiksen mestaruutta. Mukana menossa olivat myös Marko (vas.) ja Teemu Virtala sekä manageri O-P Hakkarainen. KUVA: Kimmo Rauatmaa
Pelaaja pinnalla 28.12.2008 23:19 | Päivitetty 28.12.2008 23:27
Kimmo Siira

Oulu Kajaanin Hokin kannattajien pahin painajainen kävi toteen sunnuntaina. Edustusjoukkueen kapteenin Jarkko Heikkisen siirto SM-liigan Turun Palloseuraan oli monille shokki.

Myös Heikkinen, 30, pureskeli tapahtunutta mietteliäänä.

"Ristiriitaiset tunnelmat", Heikkinen raportoi Turusta TPS:n harjoitusten jälkeen.

Puolustaja on vuosien varrella noussut Hokin seuraikoniksi. Suomussalmen Palloseuran kasvatti ehti pelata Hokissa yhtäjaksoisesti kaudesta 1998-1999 lähtien. Matka alkoi 2. divisioonasta ja huipentui Mestiksen mestaruuteen keväällä 2007.

"Halusin kiekkourallani eteenpäin. Nyt myös siviilipuolen asiat järjestyivät niin, että tämä ratkaisu oli mahdollinen", muotoili Heikkinen, joka on osakkaana kuntotestausalan firmassa.

Heikkinen kävi luovuttamassa varusteensa lauantaina Kajaanissa ja ajoi heti perään Turkuun.

"Olihan siellä Kajaanin hallissa vähän haikeat tunnelmat. Aika tutuksi on se paikka tullut", Heikkinen myönsi.

Sunnuntaina Heikkisen matkapuhelimeen tipahti paljon tekstiviestejä. Siirto sai kainuulaisten kiekkofanien tunteet pintaan.

"Ihan positiivisia ja kannustavia ovat viestit olleet", loppukauden kattavan TPS-sopimuksen tehnyt Heikkinen mainitsi.-->-->

Siirron taustalla
tuttu mies


-->-->Hokin kannalta Heikkisen siirto ajoittuu hankalaan saumaan. Hyviä pelaajia ei ole markkinoilla juuri vapaana.

"Itse en miettinyt niinkään sitä, mihin tilanteeseen Hokki jää. Muissa asioissa oli enemmän sumplimista", Heikkinen viittasi työ- ja perhekuvioihinsa.

Joulutauolla Heikkinen harjoitteli Kärppien liigajoukkueen kanssa. Kärpät oli kiinnostunut puolustajan palveluksista, mutta Heikkistä mestarijoukkueen tarjous ei tyydyttänyt.

"Oulussa peliajasta ei olisi ollut varmuutta", Heikkinen sanoi.

"Kyllä me keskustelimme Jarkon kanssa, mutta emme olleet tässä vaiheessa valmiita tekemään loppukauden kattavaa sopimusta hänen kanssaan", Kärppien urheilutoimenjohtaja Ari Hilli valotti.-->-->

Hokki jäi
ilman korvausta


-->-->Tärkein yksittäinen tekijä TPS-sopimuksen taustalla oli Kai Suikkanen, joka valmensi Heikkistä Hokissa. Joukkueessa on myös Heikkiselle tuttuja pelaajia.

Antti Halonen, Antti Erkinjuntti ja Jarkko Hattunen kuuluivat Heikkisen tavoin Hokin mestariryhmän kokoonpanoon.

"Ei ole mahdottomuus, että joskus vielä pelaisin Hokissa. Minun puoleltani ei ainakaan jäänyt mitään esteitä mahdolliselle paluulle", Heikkinen korosti.

Hokin manageri Olli-Pekka Hakkarainen luopui luottopelaajastaan raskain mielin. Hakkarainen tietää, että Hokki menetti paljon muutakin kuin pelkän pelaajan.

"Hokki menetti niin paljon, että sitä on vaikea tyhjentävästi kuvailla. Soturi hän oli. Tärkeä ja hieno pelaaja", Hakkarainen nieleskeli.

Heikkisen sopimuksessa oli niin sanottu liigapykälä, joka mahdollisti siirron kesken kauden.

"Emme saa sopimuksen purkamisesta korvausta", Hakkarainen paljasti.

Vuoden 2007 mestarijoukkueen pelaajilla on riittänyt kysyntää. Hakkarainen tiedostaa realiteetit, eikä haikaile liikaa menetettyjen pelaajien perään.

"Tietysti olisin halunnut pitää mestariryhmän kasassa ja nousta sillä joukkueella liigaan. Mutta pelaajat tekevät omat ratkaisunsa. Siinä vaiheessa minulta ei paljon kysellä", Hakkarainen luonnehti.

Hakkarainen käänsi jo katseensa tulevaan. Manageri uskoo, että virta tuo aikanaan pelaajia myös takaisin Kainuuseen.

"Minun visioissani Hokki on jonain päivänä liigajoukkue. Vielä pitäisi saada muut syttymään samalle ajatukselle", Hakkarainen naurahti.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

16:55
Mäkäräiselle kuusi ohilaukausta yhteislähdössä – jäi viimeisten joukkoon
16:38
Lukijoiden lempilapaset - lähetä kuva suosikkilapasistasi
15:35
Iivo Niskanen sivakoi 15 kilometrin kisan voittoon Otepäässä, antoi vahvan kuntonäytteen kohti MM-latuja
15:27
Kansanedustajat yrittävät estää brexitin ilman sopimusta – Britannian parlamenttiin tuodaan maanantaina kaksi uutta lakialoitetta
14:50
VR ja onnettomuustutkintakeskus selvittävät Helsinki-Oulu -junan vaunussa kuultua kovaa ääntä ja tärähdystä – juna jäi Lahteen tutkittavaksi
14:00
Pariisista Kittilään lentänyt Boeing-matkustajakone ilmoitti laskusiivekkeen viasta ja laskeutui Rovaniemelle, kyydissä noin 150 matkustajaa
13:22
Tuhkapussi terassilla sytytti mökin Posiolla, Kolarissa haisi käry kukkakaupassa
44
Oulussa herättiin talven tähän asti kylmimpään päivään, maan hyytävin pakkanen Ylitorniolla – Oulussa voidaan hätyytellä pian -30 asteen lukemia
42
Kärpät virittelee raskaan sarjan täsmähankintaa – seura tiukasti Jussi Jokisen perässä, sopimus erittäin lähellä
30
Analyysi: Yli tuhannen NHL-pelin Jussi Jokinen olisi Kärpille loistava lisä, mutta toisi päävalmentaja Mannerille yhden ison haasteen
27
Puheenaihe: Tuliko Oululle seksuaalirikoksista mainetahra? – "Yhtä vähän Turkua on puukotusten jälkeen pidetty terrorismin tyyssijana"
26
Yle: Neljä puoluetta valmis supistamaan ilmavoimien hävittäjien määrää, puolustusministeri taas nostaisi määrän sataan - "Kyse siitä, puolustetaanko koko maata"
23
Ilmastonmuutos laskee Reinin vedenpinnan tasoa – Kuljetusongelmat Reinillä hidastivat viime vuonna Saksan talouden kasvua
16
Trumpin kompromissiehdotus hallinnon avaamiseksi: 370 kilometriä teräsaitaa riittää, 2 750 uutta rajavalvojaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

240 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Alkoholin käyttäjillä huono itsetunto

Juoppoja ikäni seuranneena heidän itsetuntonsa on ylikehittynyttä. Siksi viisaan neuvot lopettaa juominen ei mene jakelu... Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image