Washington pitää kiinni kasaamastaan me­nes­tys­re­sep­tis­tä

NHL 4.10.2018 3:13 | Päivitetty 4.10.2018 3:42
STT

Jääkiekon NHL:n hallitseva mestari Washington lähti uuteen kauteen pienin muutoksin. Barry Trotz jätti päävalmentajan tehtävät apuvalmentajalleen Todd Reirdenille, jolle jäi pelaajiston osalta lähes muuttumaton kokoonpano.

- Tärkeintä on se, että Todd tuntee meidät jo entuudestaan, eikä meidän tarvitse enää tutustua häneen. Hän on ollut kanssamme jo monta vuotta, ja hän pystyy auttamaan kokemuksellaan meidät jälleen voittojen tielle, Capitalsin suurin tähti Aleksandr Ovetshkin kertoi NHL:n suomenkielisillä verkkosivuilla.

Ovetshkin, hänen maanmiehensä Jevgeni Kuznetsov ja ruotsalaistaituri Nicklas Bäckström muodostavat edelleen Washingtonin hyökkäyspelin sielun. Kevään pudotuspeleissä yksi Washingtonin menestystekijöistä oli vahva puolustus- ja maalivahtipeli, joihin joukkue voi myös luottaa edelleen.

Itälohkossa Washingtonin yrittävät pysäyttää Pittsburgh ja Tampa Bay, jotka tihkuvat Sidney Crosbyn, Jevgeni Malkinin, Steven Stamkosin ja Nikita Kutsherovin kaltaisia tähtiä.

Mestaruuden uusiminen on vaikeaa

Pittsburghin kolmannen peräkkäisen mestaruuden jahtaaminen päättyi viime keväänä Washingtonin käsittelyssä pudotuspelien toisella kierroksella. Mestaruuden uusiminen on vaikeaa, ja esimerkit kolmelta viime vuosikymmeneltä ovat vähissä. Pittsburgh voitti vuosina 1991 ja 1992, Detroit 1997 ja 1998 ja Pittsburgh 2016 ja 2017.

Edellinen triplamestari löytyy 1980-luvun alusta. New York Islanders juhli vuosina 1980-1983 peräti neljää peräkkäistä mestaruutta.

Itälohkon menestyjiin voivat kuulua myös Jarmo Kekäläisen kasaama Columbus ja Toronto, jotka ovat kahdella edellisellä kaudella edenneet pudotuspeleihin ja rakentaneet tulevaisuutta nuorten pelaajien varaan.

New York Islanderista hankittu John Tavares tuo Torontoon lisää ratkaisuvoimaa.

- Meillä on kasassa hyvä nippu, joka tavoittelee Stanley Cupia. Yritän tuoda joukkueeseen oman panokseni ja pelata vahvuuksillani, viime kaudella 37 maalia viimeistellyt Tavares kertoi uuden seuransa verkkosivuilla.

Las Vegas on nyt yksi muista

Las Vegasin ensimmäinen NHL-kausi oli satutarina, joka päättyi vasta Stanley Cupin finaaleissa. Joukkue oli enemmän kuin osiensa summa ja jäi kolmen voiton päähän mestaruudesta. Enää Las Vegasilla ei ole yllätysetua. Kokoonpanonsa suhteen joukkue häviää länsilohkossa vertailussa esimerkiksi Nashvillelle ja Winnipegille.

Las Vegas menetti kokeneen hyökkääjä James Nealin Calgaryyn, mutta hankki Montrealin kapteeni Max Paciorettyn.

Viime keväänä Winnipeg otti askeleen pudotuspeleihin ja eteni länsilohkon finaaleihin. Joukkue luottaa jälleen Patrik Laineen maalivainuun.

Nashvillen ja Winnipegin lisäksi lännen ennakkosuosikkeihin lukeutuu San Jose, joka vahvisti jo entuudestaan tulivoimaista alakertaansa ruotsalaistähti Erik Karlssonilla. Ikääntyvä Minnesota pyrkii taas hämmentämään pudotuspelijoukkueiden järjestystä.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

73
Tuore tutkimus: Oulussa on 11 huono-osaista kaupunginosaa – eniten kuudesta suurimmasta kaupungista
56
Suomalaiset ajavat vähemmän arvokkailla autoilla kuin norjalaiset ja ruotsalaiset – veromuutoksilla vähän vaikutusta autokantaan
46
Oulu ei tarvitse pilvenpiirtäjiä, mutta ei siitä tuppukylääkään saa tehdä Lukijalta
33
SAK:n kysely: Aktiivimalli rankaisee etenkin yli 55-vuotiaita, vaikeinta Pohjois-Suomessa - "Kyse pelkästä työttömyysturvan leikkauksesta ennestään pienistä tuloista"
22
Suomi kykenee yllättäen lyhentämään velkaansa ensimmäistä kertaa vuosikymmeneen, kertoo HS –  taustalla kertaerä, jota ilman velka kasvaisi yhä
18
YK:n siirtolaissopimusta vastustava mielenosoitus keräsi tuhansia Brysselin kaduille
11
Strategia johdatti Oulun liikuntakisan finaaliin – Oulu aikoo profiloitua terveysliikunnan kärkikaupunkina

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun Koillismaata lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sinivalkoinen kenraalimme

Arvostettu entinen puolustusvoimain komentaja kenraali Gustav Hägglund ei kannata Suomen liittymistä Natoon. Lue lisää...
Rohkeasti Natoon lii...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.12.

Fingerpori

17.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image