Suo­ma­lais­maa­li­vah­ti Christopher Gibson torjui 50 kertaa Calgarya vastaan

NHL 12.3.2018 6:54 | Päivitetty 12.3.2018 9:04
STT

Christopher Gibson torjui 50 laukausta ja auttoi New York Islandersin katkaisemaan kahdeksan ottelun tappiosarjan NHL:ssä 5-2-voitolla Calgary Flamesista. Torjuntamäärä oli Gibsonin seitsemän ottelun mittaisen NHL-uran ennätys ja voitto hänelle kauden ensimmäinen.

- Henkilökohtaisesti tämä on mahtavaa, mutta jääkiekko on joukkuepeli. Minusta on tärkeämpää, että joukkueemme voitti tänään. Meidän täytyy jatkaa samaan tapaan, Gibson sanoi NHL:n sivuilla.

Gibsonin edellinen torjuntaennätys oli 47, joka syntyi puolitoista viikkoa sitten Pittsburghia vastaan. Edellisen voittonsa hän oli torjunut 5. huhtikuuta 2016, jolloin New York otti 4-3-jatkoaikavoiton Washington Capitalsista.

Islandersin seurahistoriaa täytyy selata taaksepäin 1972 asti ennen kuin vastaan tulee edellinen vähintään 50 kertaa yhdessä ottelussa torjunut tulokasmaalivahti. Billy Smith pysäytti 55 laukausta marraskuussa 1972, kun Islanders hävisi 3-5 Philadelphia Flyersille.

Gibson, 25, oli sivussa lähes koko viime kauden polvivamman takia pelattuaan sitä edellisenä kautena ensimmäiset neljä NHL-otteluaan. Tällä kaudella hän on pelannut kolme ottelua, joista kaksi ensimmäistä päättyi jatkoaikatappioihin.

- Kyse on siitä henkisestä valmistautumisesta, jonka olen käynyt läpi vuosien mittaan. Haluan olla tässä paikassa. Tämä ei saa tuntua ylivoimaiselta. Tietenkin olen hiukan jännittyneempi ennen otteluja, mutta kun pääsen peliin, hermot tuntuvat tasaantuvat ja oloni on mukavampi, Gibson kertoi Islandersin kotisivuilla.

Gibson loukkasi polvensa viime kauden alussa, kun useampi pelaaja kaatui hänen jalkansa päälle harjoituksissa.

- Se oli henkisesti todella vaikeaa. Ensimmäisten kuukausien ajan minun piti tulla toimeen ajatuksen kanssa, että en enää pelaa koko kautena. Mutta kun pääsin harjoittelemaan, keskityin vain palaamiseen. Minulla on ollut paljon aikaa miettiä ja valmistautua tähän vuoteen.

Karkkilassa syntynyt Gibson on pelannut Pohjois-Amerikassa kaudesta 2008-2009 lähtien ja pitää Montrealia kotikaupunkinaan.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

114
Kysyimme: Miksi Oulun sivistys- ja kulttuurilautakunta lentää Ranskaan?
56
Pihlajalinnan paniikkireaktio – Suomen tärkeimmät kaupungit ovat syyllistyneet ”roskien” lakaisuun Lukijalta
45
HS-gallup: Perussuomalaiset nousussa ja vihreät laskussa – mutta mikä on suurin puolue?
45
Leveäkaistatien maalaukset sotkivat liikenteen Haukiputaalla – autoilijat ovat ajaneet erehdyksessä pientareen puolella
42
Kauppaopiston rakennus Oulun Maunonkadulla halutaan purkaa – tontille suunniteltu seitsemänkerroksista kerrostaloa
31
Saksan liittopresidentti vierailee puolisoineen keskiviikkona Oulussa – "Sen tason vierailu, että odotetaan isoa näkyvyyttä Saksan päässä"
30
Terveydenhuollon henkilökunta on saamassa poliisivaltuuksia – ambulanssihenkilökunta pelkää työturvallisuutensa puolesta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola ja Rovaniemi lounaistuuli on huomenna voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Näytä minulle yksikin suomalainen köyhä. Verrataan häntä maailman keskivertokansalaiseen. Mitä huomaamme? Suomalainen ... Lue lisää...
Oikea mittakaava

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image