Puljujärvi povaili jo seu­ran­vaih­toa, NHL-pomo Holland haluaa tehdä torniolaisen kanssa jat­ko­so­pi­muk­sen: "Teen kaikkeni, jotta saan hänet al­le­kir­joit­ta­maan"

Jesse Puljujärvi on pelannut Pohjois-Amerikassa nyt kolme vuotta. KUVA: WINNIPEG JETS
NHL 13.6.2019 15:40
Janne Onnela

Kahden kärppätaustaisen nuoren pelaajan uran käänteitä seurataan tänä kesänä erityisellä mielenkiinnolla myös varsinaisen pelikauden ulkopuolella.

Carolina Hurricanesin ykköspelaajaksi nousseen Sebastian Ahon uskotaan allekirjoittavan kesän aikana kymmenien miljoonien arvoisen megasopimuksen.

Ahon kanssa samaan aikaan Kärpistä Pohjois-Amerikkaan lähteneen Jesse Puljujärven tilanne ei ole yhtä ruusuinen, vaikka Puljujärvelläkin on uuden sopimuksen allekirjoitus edessä kesän aikana.

Torniolaislähtöinen pelaaja ei ole onnistunut murtautumaan kolmessa vuodessa lopullisesti taalaliigaan. Kaiken lisäksi viimeisin kausi päättyi leikkauspöydälle, sillä nuoren miehen lonkka vaati jo operointia.

Lähtökohdat uuden sopimuksen allekirjoitukselle eivät ole parhaat mahdolliset. Kesällä 2016 varausnumerolla neljä huudetulta hyökkääjältä odotettiin paljon nyt nähtyä kovempia urotekoja.

"Luultavasti minulle tulee pelipaidan vaihto"

Puljujärveä pompoteltiin Pohjois-Amerikassa kolme vuotta farmiliigan, katsomon ja pelaavan kokoonpanon väliä sellaista tahtia, että heikompaa hirvittäisi.

Asiat lähtivät väärille urille heti alusta saakka. Nyt Puljujärvi ja Oilers ovat ajautuneet umpikujaan, jossa yhteisen taipaleen jatkomahdollisuuksia analysoidaan puolin ja toisin tarkasti.

– Luultavasti minulle tulee pelipaidan vaihto. Seuraavasta osoitteesta ei ole vielä tietoa, Puljujärvi totesi Iltalehden haastattelussa viime perjantaina.

– Teen kaikkeni, jotta saan hänet allekirjoittamaan jatkosopimuksen. Toivon, että hän haluaa olla jatkossakin öljymies, Edmonton Oilersin tuore General Manager Ken Holland totesi maanantaina The Athleticin haastattelussa.

Löytyykö enää luottoa?

Kahdesta erilaisesta kommentista on helppo vetää johtopäätös nykytilanteesta. Puljujärvi vaikuttaa menettäneen luottonsa Edmontoniin.

Oilerskin on menettänyt ehkä uskonsa torniolaiseen, mutta seura ei silti halua menettää jälleen ykköskierroksen varaustaan – etenkään nyt, kun Puljujärven markkina-arvo on painunut pohjamutiin.

–Jesse on edelleen hyvä, nuori, lahjakas pelaaja, jolle minä ja (Edmontonin uusi päävalmentaja) Dave Tippet voimme toivottavasti tarjota hieman vakaammat oltavat, Holland kertoi The Athleticille.

Puljujärven leiri on ollut nihkeä seuraa kohtaan läpi kevään. Torniolaisen pelaaja-agentti Markus Lehto on antanut Pohjois-Amerikassa julkisuuteen samansuuntaisia kommentteja kuin pelaaja itse Iltalehdelle.

– Olen jutellut Jessen agentin kanssa vain kerran, Holland paljasti.

Vielä viimeinen yritys?

Mutkikkaassa tilanteessa täytyy muistaa, ettei Puljujärvi ole vapaa valitsemaan seuraansa NHL:ssä, vaikka sopimus nyt umpeutuukin.

Laitahyökkääjästä tulee rajoitettu vapaa agentti ja Edmonton voi pitää Puljujärven helposti niin halutessaan – mikäli torniolainen haluaa Pohjois-Amerikkaan jäädä.

Uusi seurapomo ja uusi valmennusryhmä voivat tarjota uuden alun Puljujärvelle, jonka selkeä tavoite on jatkaa NHL:ssä KHL-huhuista huolimatta.

– NHL on ehdottomasti ykköstavoitteeni, Puljujärvi vakuutti Iltalehdelle.

Kolmen pettymysten kauden jälkeen ottajia ei ole jonoksi saakka, joten torniolaisen vaihtoehdot ovat vähissä.

Pelipaidan vaihtokommenteista huolimatta Puljujärvi voi hyvinkin jäädä vielä Edmontoniin ja yrittää Oilersissa vielä kerran.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Ihmeellistä. laineelle kotimaiset "sijoittajat" ostivat peliaikaa jetsissä. Kun rahat loppui, horjui pelipaikka. "vilmivanerilta" laukova laine ei pysty kenttäpelissä lähellekkään Jessen tasoa, se on nähty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina verrataan Lainetta ja Puljua.
Laineella oli äiti heti mukana NHL aikana, jota 18 vuotias vielä ainakin Laine tarvitsee.
Jesse leikattiin kauden jälkeen kesällä ja syksyllä vasta sitten luistelemaan, pelit alkoivat NHL vauhdissa.
Jesse on ollut lukiotason opiskelija yläasteella, asunut Oulussa yksin, kieliin olisi pitänyt satsata Kärpissä ja koulussa.
Vanhemmat ovat olleet hyviä ja varmasti tärkeitä Jesselle.
Nykyään puhuu erittäin hyvin englantia.
Fiksu nuorimies, jonka unelmat ovat jääkiekossa.
NHL on paikka jossa maailman kovimmat ja parhaimmat pelaa, peli kulisseissa on raakaa ja julmaa.
18 vuotias, kesän kainalosauvoilla kulkenut nuori poika otti kamalat paineet onnistumisesta, valmentaja ei antanut hänelle edes mahdollisuutta, vaikka joukkue oli muutenkin erittäin huono.
Alle 10 minuuttia peliaikaa, elimistö tarvitsee 15-20 minuuttia, samoin itsetunto, valmennus sai loparit, mutta joukkuekemia ei muutu hetkessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoa järkevä vaihtoehto Jesselle Suomessa on Kärpät, joka kasvattanut aikoinaan hänestä 13-14 vuotiaasta pojasta yhden maailman parhaista, valittiin nuorten MM kisojen parhaaksi, kun voitettiin kultaa.
Liian paljon loukkaantumisia, alkoi HIFK pelaajan laitataklauksesta, jossa polvi hajosi, AHL vaarallista pelata, NHL liian vähän peliaikaa.
Koti ja ystävät Oulussa, täällä arvostetaan Jesse korkealla, tiedetään olevan huippupelaaja.
Manner osaa käsitellä nuoria ja valmentaa valmennusrymän, fysiön ym. kanssa.
Torniosta ihan läheltä löytyy Jessen vanhemmat ja kotiseutu.
Jokainen tietää täällä mitä Jesse osaa, kaksi kautta nyt lainalla Kärpissä, esim Edmontonin sopimuspelaajana, jos he kovasti haluavat kerran hyödyntää Jessen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eräs änärin valmentaja kertoi, ettei Jessellä ole pelinlukutaitoa. Itse ole huomannut, että hänen suurin keskittymisen kohde penkillä, on seurata screeniltä näkyykö hän kuvassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no miten se eroaa muista pelaajista.ihan samaa jokainen tekee kuten kiikari-pate laine.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jessen pelinlukutaito on selkäytimessä ja varmasti yksi maailman parhaista nuorista pelaajista.
Kärppiin ykköskenttään ja kovat harjoitukset joukkuekavereiden kanssa, siitä pelisilmä hioutuu jokaisella, haukkumalla se häviää ja viltittämällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kahden kärppätaustaisen nuoren pelaajan uran käänteitä seurataan tänä kesänä erityisellä mielenkiinnolla myös varsinaisen pelikauden ulkopuolella."

Seuraa kuka seuraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taisit olla jokunen vuosi taaksepäin lähettämässä Granlundiakin maitojunalla takaisin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän se todellakaan mikään loistoavaus NHL:ssa Jessellä ollut, mutta etiäpäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jesse taitaa tarvita kokoaikaisen mentorin tai asiainhoitajan, joka pitää huolta myös Jessestä itsestään ja kannustaa kielen oppimiseen ja muihin taitoihin, jota siellä rapakon takana tarvitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"....kannustaa kielen oppimiseen ...."
Älä nyt viitsi, kyllä JP kieltä osaa, ei se siitä ole kiinni, olen nähnyt muutaman amerikankielisen haastattelun.
Luuletko, että Edmonton Oilers maksoi hänelle yli miljoonan kaudesta ja katsoi kädet housun taskussa, että mainio pelaaja, muttei tule mitään, kun ei osaa kieltä. Ei, vaan kehitti häntä joka alalla, myös kielessä ja hommasi opettajan (opettajat). Katso sinäkin urheilulähetyksiä netissä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jesse on ollut jo 3v Lännessä ja opiskellut ja saanut oppia kielessä. Katsoisit sinäkin netistä NHL-lähetyksiä! Itse olen löytänyt pari hänen haastatteluaan - ihan ok!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivon vilpittömästi Jesselle menestyksekästä tulevaa kautta rapakon takana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

17:13
Kokoomus ei tue Antti Rinteen valintaa varapuhemieheksi. Sdp:n toiminnassa "nöyryys loistaa poissaolollaan", sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja
16:58
Pohjankartanon ja Oulun musiikkikeskuksen huutavaan parkkipaikkapulaan tiedossa helpotusta – paikkojen määrä kasvaa noin kolmanneksella vuonna 2021 Tilaajille
16:47
Kaleva oikaisee
16:21
Parisataa digitalisaation asiantuntijaa koolla Oulussa – Euroopan kaupungit haluavat yhdistää voimansa digimurroksessa
16:00
Analyysi: Keskustalla on harteillaan pitkä, tekemättömän työn taakka
15:36
Lisää painetta uudelle hallitukselle – Ennuste: työttömyys uhkaa lähteä nousuun monilla aloilla
14:46
Näin oikeuskansleri linjasi kohutuista suomalaisista Isis-lapsista – Selkeä oikeudellinen suositus, mutta keinot ulkoministeriön harkinnassa
56
Lääkkeiden omavastuut näkyvät ilman viivettä ensi vuoden alusta alkaen, samalla omavastuuosuus nousee
40
Marinin uudelle hallitukselle puhunut Niinistö: "Poliittinen keskustelu käynyt kiivaaksi, ilmapiiri on paikoin tulehtunut" – Rinne jätti jäähyväisensä presidentin edessä
36
J. Rinta-Jouppi avaa käytettyjen autojen myymälän Keminmaahan – "Asiakkaat ovat sekaisin nykyisistä käyttövoimista ja siitä, minkälainen auto pitäisi hankkia"
27
Tekemällä tehty ongelma murjaanien kuninkaasta Lukijalta
27
Valtuustoaloite esittää villin idean korkealle kurottavasta korkean koulutuksen ja liike-elämän kampuksesta Raatinsaareen
25
Tuore väitös: Puolukkamehu voi alentaa verenpainetta ja parantaa verisuonten toimintaa
18
HS: Antti Lindtman ei pyri SDP:n puheenjohtajaksi ensi kesänä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamuyöstä alkaen seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Tietääkö kukaan tappiota tehnyttä sijoittajaa?

Jokainen pitempään sijoittanut on kokenut takaiskuja. Keskimäärin tuotto on kuitenkin positiivinen. Kannattaa ryhtyä muk... Lue lisää...
50€/kk riittää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image