Puljujärvi povaili jo seu­ran­vaih­toa, NHL-pomo Holland haluaa tehdä torniolaisen kanssa jat­ko­so­pi­muk­sen: "Teen kaikkeni, jotta saan hänet al­le­kir­joit­ta­maan"

Jesse Puljujärvi on pelannut Pohjois-Amerikassa nyt kolme vuotta. KUVA: WINNIPEG JETS
NHL 13.6.2019 15:40
Janne Onnela

Kahden kärppätaustaisen nuoren pelaajan uran käänteitä seurataan tänä kesänä erityisellä mielenkiinnolla myös varsinaisen pelikauden ulkopuolella.

Carolina Hurricanesin ykköspelaajaksi nousseen Sebastian Ahon uskotaan allekirjoittavan kesän aikana kymmenien miljoonien arvoisen megasopimuksen.

Ahon kanssa samaan aikaan Kärpistä Pohjois-Amerikkaan lähteneen Jesse Puljujärven tilanne ei ole yhtä ruusuinen, vaikka Puljujärvelläkin on uuden sopimuksen allekirjoitus edessä kesän aikana.

Torniolaislähtöinen pelaaja ei ole onnistunut murtautumaan kolmessa vuodessa lopullisesti taalaliigaan. Kaiken lisäksi viimeisin kausi päättyi leikkauspöydälle, sillä nuoren miehen lonkka vaati jo operointia.

Lähtökohdat uuden sopimuksen allekirjoitukselle eivät ole parhaat mahdolliset. Kesällä 2016 varausnumerolla neljä huudetulta hyökkääjältä odotettiin paljon nyt nähtyä kovempia urotekoja.

"Luultavasti minulle tulee pelipaidan vaihto"

Puljujärveä pompoteltiin Pohjois-Amerikassa kolme vuotta farmiliigan, katsomon ja pelaavan kokoonpanon väliä sellaista tahtia, että heikompaa hirvittäisi.

Asiat lähtivät väärille urille heti alusta saakka. Nyt Puljujärvi ja Oilers ovat ajautuneet umpikujaan, jossa yhteisen taipaleen jatkomahdollisuuksia analysoidaan puolin ja toisin tarkasti.

– Luultavasti minulle tulee pelipaidan vaihto. Seuraavasta osoitteesta ei ole vielä tietoa, Puljujärvi totesi Iltalehden haastattelussa viime perjantaina.

– Teen kaikkeni, jotta saan hänet allekirjoittamaan jatkosopimuksen. Toivon, että hän haluaa olla jatkossakin öljymies, Edmonton Oilersin tuore General Manager Ken Holland totesi maanantaina The Athleticin haastattelussa.

Löytyykö enää luottoa?

Kahdesta erilaisesta kommentista on helppo vetää johtopäätös nykytilanteesta. Puljujärvi vaikuttaa menettäneen luottonsa Edmontoniin.

Oilerskin on menettänyt ehkä uskonsa torniolaiseen, mutta seura ei silti halua menettää jälleen ykköskierroksen varaustaan – etenkään nyt, kun Puljujärven markkina-arvo on painunut pohjamutiin.

–Jesse on edelleen hyvä, nuori, lahjakas pelaaja, jolle minä ja (Edmontonin uusi päävalmentaja) Dave Tippet voimme toivottavasti tarjota hieman vakaammat oltavat, Holland kertoi The Athleticille.

Puljujärven leiri on ollut nihkeä seuraa kohtaan läpi kevään. Torniolaisen pelaaja-agentti Markus Lehto on antanut Pohjois-Amerikassa julkisuuteen samansuuntaisia kommentteja kuin pelaaja itse Iltalehdelle.

– Olen jutellut Jessen agentin kanssa vain kerran, Holland paljasti.

Vielä viimeinen yritys?

Mutkikkaassa tilanteessa täytyy muistaa, ettei Puljujärvi ole vapaa valitsemaan seuraansa NHL:ssä, vaikka sopimus nyt umpeutuukin.

Laitahyökkääjästä tulee rajoitettu vapaa agentti ja Edmonton voi pitää Puljujärven helposti niin halutessaan – mikäli torniolainen haluaa Pohjois-Amerikkaan jäädä.

Uusi seurapomo ja uusi valmennusryhmä voivat tarjota uuden alun Puljujärvelle, jonka selkeä tavoite on jatkaa NHL:ssä KHL-huhuista huolimatta.

– NHL on ehdottomasti ykköstavoitteeni, Puljujärvi vakuutti Iltalehdelle.

Kolmen pettymysten kauden jälkeen ottajia ei ole jonoksi saakka, joten torniolaisen vaihtoehdot ovat vähissä.

Pelipaidan vaihtokommenteista huolimatta Puljujärvi voi hyvinkin jäädä vielä Edmontoniin ja yrittää Oilersissa vielä kerran.

MAINOS

Kommentoi

Eräs änärin valmentaja kertoi, ettei Jessellä ole pelinlukutaitoa. Itse ole huomannut, että hänen suurin keskittymisen kohde penkillä, on seurata screeniltä näkyykö hän kuvassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no miten se eroaa muista pelaajista.ihan samaa jokainen tekee kuten kiikari-pate laine.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kahden kärppätaustaisen nuoren pelaajan uran käänteitä seurataan tänä kesänä erityisellä mielenkiinnolla myös varsinaisen pelikauden ulkopuolella."

Seuraa kuka seuraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän se todellakaan mikään loistoavaus NHL:ssa Jessellä ollut, mutta etiäpäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jesse taitaa tarvita kokoaikaisen mentorin tai asiainhoitajan, joka pitää huolta myös Jessestä itsestään ja kannustaa kielen oppimiseen ja muihin taitoihin, jota siellä rapakon takana tarvitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"....kannustaa kielen oppimiseen ...."
Älä nyt viitsi, kyllä JP kieltä osaa, ei se siitä ole kiinni, olen nähnyt muutaman amerikankielisen haastattelun.
Luuletko, että Edmonton Oilers maksoi hänelle yli miljoonan kaudesta ja katsoi kädet housun taskussa, että mainio pelaaja, muttei tule mitään, kun ei osaa kieltä. Ei, vaan kehitti häntä joka alalla, myös kielessä ja hommasi opettajan (opettajat). Katso sinäkin urheilulähetyksiä netissä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jesse on ollut jo 3v Lännessä ja opiskellut ja saanut oppia kielessä. Katsoisit sinäkin netistä NHL-lähetyksiä! Itse olen löytänyt pari hänen haastatteluaan - ihan ok!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivon vilpittömästi Jesselle menestyksekästä tulevaa kautta rapakon takana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11:23
Imatranajossa kuollut kuljettaja oli 42-vuotias sveitsiläinen Mathias Gnägi – menetti pyöränsä hallinnan sadekelissä
11:00
Hautajaishuoneistosta tuli Puistopuutarhurin talo – Oulun hautausmaan portin pielessä oleva juhlatalo sai uusvanhan ilmeen
10:45
Jari Sillanpää esiintyy Meri Oulun Kesäteatterissa heinäkuussa – liput myyntiin juhannusviikolla
10:28
Poroja, joogaa ja koskenlaskua - Oulanka Festiä juhlitaan heinäkuussa Oulangan luontokeskuksessa
9:45
Imatranajoa jatketaan tänään normaalin aikataulun mukaan – eilisen kuolonkolarin tutkinta käynnissä
9:19
Haapaveteläinen Ari-Pekka Ruha valittiin Mr. Gay Finlandin 1. perintöprinssiksi
9:00
Vanhat kuvat: Rumputusta jo yli 50 vuotta – Oulun Päivillä on vuosien varrella nähty esityksiä, kulkueita ja vihitty silta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 Varsinais-Suomen ja Pohjois-Karjalan maakuntiin sekä Pohjois-Pohjanmaan maakuntaan lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan ja Etelä-Savon maakunnissa.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Allekirjoitan tuon hyvän kotikasvatuksen sairauksien pilkkaamisesta,kait siihen syyllistyvät vain PERSUT. Lue lisää...
kimmo45

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image