Puljujärvi povaili jo seu­ran­vaih­toa, NHL-pomo Holland haluaa tehdä torniolaisen kanssa jat­ko­so­pi­muk­sen: "Teen kaikkeni, jotta saan hänet al­le­kir­joit­ta­maan"

Jesse Puljujärvi on pelannut Pohjois-Amerikassa nyt kolme vuotta. KUVA: WINNIPEG JETS
NHL 13.6.2019 15:40
Janne Onnela

Kahden kärppätaustaisen nuoren pelaajan uran käänteitä seurataan tänä kesänä erityisellä mielenkiinnolla myös varsinaisen pelikauden ulkopuolella.

Carolina Hurricanesin ykköspelaajaksi nousseen Sebastian Ahon uskotaan allekirjoittavan kesän aikana kymmenien miljoonien arvoisen megasopimuksen.

Ahon kanssa samaan aikaan Kärpistä Pohjois-Amerikkaan lähteneen Jesse Puljujärven tilanne ei ole yhtä ruusuinen, vaikka Puljujärvelläkin on uuden sopimuksen allekirjoitus edessä kesän aikana.

Torniolaislähtöinen pelaaja ei ole onnistunut murtautumaan kolmessa vuodessa lopullisesti taalaliigaan. Kaiken lisäksi viimeisin kausi päättyi leikkauspöydälle, sillä nuoren miehen lonkka vaati jo operointia.

Lähtökohdat uuden sopimuksen allekirjoitukselle eivät ole parhaat mahdolliset. Kesällä 2016 varausnumerolla neljä huudetulta hyökkääjältä odotettiin paljon nyt nähtyä kovempia urotekoja.

"Luultavasti minulle tulee pelipaidan vaihto"

Puljujärveä pompoteltiin Pohjois-Amerikassa kolme vuotta farmiliigan, katsomon ja pelaavan kokoonpanon väliä sellaista tahtia, että heikompaa hirvittäisi.

Asiat lähtivät väärille urille heti alusta saakka. Nyt Puljujärvi ja Oilers ovat ajautuneet umpikujaan, jossa yhteisen taipaleen jatkomahdollisuuksia analysoidaan puolin ja toisin tarkasti.

– Luultavasti minulle tulee pelipaidan vaihto. Seuraavasta osoitteesta ei ole vielä tietoa, Puljujärvi totesi Iltalehden haastattelussa viime perjantaina.

– Teen kaikkeni, jotta saan hänet allekirjoittamaan jatkosopimuksen. Toivon, että hän haluaa olla jatkossakin öljymies, Edmonton Oilersin tuore General Manager Ken Holland totesi maanantaina The Athleticin haastattelussa.

Löytyykö enää luottoa?

Kahdesta erilaisesta kommentista on helppo vetää johtopäätös nykytilanteesta. Puljujärvi vaikuttaa menettäneen luottonsa Edmontoniin.

Oilerskin on menettänyt ehkä uskonsa torniolaiseen, mutta seura ei silti halua menettää jälleen ykköskierroksen varaustaan – etenkään nyt, kun Puljujärven markkina-arvo on painunut pohjamutiin.

–Jesse on edelleen hyvä, nuori, lahjakas pelaaja, jolle minä ja (Edmontonin uusi päävalmentaja) Dave Tippet voimme toivottavasti tarjota hieman vakaammat oltavat, Holland kertoi The Athleticille.

Puljujärven leiri on ollut nihkeä seuraa kohtaan läpi kevään. Torniolaisen pelaaja-agentti Markus Lehto on antanut Pohjois-Amerikassa julkisuuteen samansuuntaisia kommentteja kuin pelaaja itse Iltalehdelle.

– Olen jutellut Jessen agentin kanssa vain kerran, Holland paljasti.

Vielä viimeinen yritys?

Mutkikkaassa tilanteessa täytyy muistaa, ettei Puljujärvi ole vapaa valitsemaan seuraansa NHL:ssä, vaikka sopimus nyt umpeutuukin.

Laitahyökkääjästä tulee rajoitettu vapaa agentti ja Edmonton voi pitää Puljujärven helposti niin halutessaan – mikäli torniolainen haluaa Pohjois-Amerikkaan jäädä.

Uusi seurapomo ja uusi valmennusryhmä voivat tarjota uuden alun Puljujärvelle, jonka selkeä tavoite on jatkaa NHL:ssä KHL-huhuista huolimatta.

– NHL on ehdottomasti ykköstavoitteeni, Puljujärvi vakuutti Iltalehdelle.

Kolmen pettymysten kauden jälkeen ottajia ei ole jonoksi saakka, joten torniolaisen vaihtoehdot ovat vähissä.

Pelipaidan vaihtokommenteista huolimatta Puljujärvi voi hyvinkin jäädä vielä Edmontoniin ja yrittää Oilersissa vielä kerran.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (22)

Aina verrataan Lainetta ja Puljua.
Laineella oli äiti heti mukana NHL aikana, jota 18 vuotias vielä ainakin Laine tarvitsee.
Jesse leikattiin kauden jälkeen kesällä ja syksyllä vasta sitten luistelemaan, pelit alkoivat NHL vauhdissa.
Jesse on ollut lukiotason opiskelija yläasteella, asunut Oulussa yksin, kieliin olisi pitänyt satsata Kärpissä ja koulussa.
Vanhemmat ovat olleet hyviä ja varmasti tärkeitä Jesselle.
Nykyään puhuu erittäin hyvin englantia.
Fiksu nuorimies, jonka unelmat ovat jääkiekossa.
NHL on paikka jossa maailman kovimmat ja parhaimmat pelaa, peli kulisseissa on raakaa ja julmaa.
18 vuotias, kesän kainalosauvoilla kulkenut nuori poika otti kamalat paineet onnistumisesta, valmentaja ei antanut hänelle edes mahdollisuutta, vaikka joukkue oli muutenkin erittäin huono.
Alle 10 minuuttia peliaikaa, elimistö tarvitsee 15-20 minuuttia, samoin itsetunto, valmennus sai loparit, mutta joukkuekemia ei muutu hetkessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoa järkevä vaihtoehto Jesselle Suomessa on Kärpät, joka kasvattanut aikoinaan hänestä 13-14 vuotiaasta pojasta yhden maailman parhaista, valittiin nuorten MM kisojen parhaaksi, kun voitettiin kultaa.
Liian paljon loukkaantumisia, alkoi HIFK pelaajan laitataklauksesta, jossa polvi hajosi, AHL vaarallista pelata, NHL liian vähän peliaikaa.
Koti ja ystävät Oulussa, täällä arvostetaan Jesse korkealla, tiedetään olevan huippupelaaja.
Manner osaa käsitellä nuoria ja valmentaa valmennusrymän, fysiön ym. kanssa.
Torniosta ihan läheltä löytyy Jessen vanhemmat ja kotiseutu.
Jokainen tietää täällä mitä Jesse osaa, kaksi kautta nyt lainalla Kärpissä, esim Edmontonin sopimuspelaajana, jos he kovasti haluavat kerran hyödyntää Jessen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eräs änärin valmentaja kertoi, ettei Jessellä ole pelinlukutaitoa. Itse ole huomannut, että hänen suurin keskittymisen kohde penkillä, on seurata screeniltä näkyykö hän kuvassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no miten se eroaa muista pelaajista.ihan samaa jokainen tekee kuten kiikari-pate laine.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jessen pelinlukutaito on selkäytimessä ja varmasti yksi maailman parhaista nuorista pelaajista.
Kärppiin ykköskenttään ja kovat harjoitukset joukkuekavereiden kanssa, siitä pelisilmä hioutuu jokaisella, haukkumalla se häviää ja viltittämällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kahden kärppätaustaisen nuoren pelaajan uran käänteitä seurataan tänä kesänä erityisellä mielenkiinnolla myös varsinaisen pelikauden ulkopuolella."

Seuraa kuka seuraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taisit olla jokunen vuosi taaksepäin lähettämässä Granlundiakin maitojunalla takaisin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän se todellakaan mikään loistoavaus NHL:ssa Jessellä ollut, mutta etiäpäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jesse taitaa tarvita kokoaikaisen mentorin tai asiainhoitajan, joka pitää huolta myös Jessestä itsestään ja kannustaa kielen oppimiseen ja muihin taitoihin, jota siellä rapakon takana tarvitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"....kannustaa kielen oppimiseen ...."
Älä nyt viitsi, kyllä JP kieltä osaa, ei se siitä ole kiinni, olen nähnyt muutaman amerikankielisen haastattelun.
Luuletko, että Edmonton Oilers maksoi hänelle yli miljoonan kaudesta ja katsoi kädet housun taskussa, että mainio pelaaja, muttei tule mitään, kun ei osaa kieltä. Ei, vaan kehitti häntä joka alalla, myös kielessä ja hommasi opettajan (opettajat). Katso sinäkin urheilulähetyksiä netissä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jesse on ollut jo 3v Lännessä ja opiskellut ja saanut oppia kielessä. Katsoisit sinäkin netistä NHL-lähetyksiä! Itse olen löytänyt pari hänen haastatteluaan - ihan ok!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivon vilpittömästi Jesselle menestyksekästä tulevaa kautta rapakon takana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (22)

Uutisvirta

18:04
Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hanke starttaa Rotuaarilla – tarkoituksena tarjota testialusta ympäristöystävällisille keksinnöille
18:00
Rovaniemeläisen mökin pihalta löytyy viikatemies jos toinenkin – taiteilijalta kysytään nyt vinkkejä betonihaamujen tekoon: "Olen vienyt perinteiset puutarhatontut uudelle tasolle" Tilaajille
17:59
Putinin kehumasta kaasuputkihankkeesta vakuutetaan: kaasua virtaa heti vuodenvaihteessa – Itämeren pyöriäinen estää työt nyt Ruotsissa
17:48
Oululaissiskokset maistelivat Oulun kansainvälisillä suurmarkkinoilla kengurun- ja kamelinlihaa – "Tässä on ihan omanlainen jännä sävähdys, jota en ole maistanut missään muualla"
16:35
Aapo Rautiosta tulee Thunderbolt, kun hän henkihieverissä ja hikipäissään aikoo antaa lavalla 120 prosenttia itsestään
16:15
Maakuntaliitot vaativat EU:n aluekehitysrahoja kokonaisuudessaan Itä- ja Pohjois-Suomeen – "EU-rahoituksen merkitys korostuu idässä ja pohjoisessa"
16:09
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut kaksijakoinen vaikutus, mutta vain Ruotsiin vertaaminen "vajavaista"
101
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
81
Oulun Allas Sea Poolin aikataulua jatkettiin vuodella – nyt merikylpylän arvioidaan avautuvan keväällä 2021
55
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
49
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut ensin myönteinen, sitten kielteinen vaikutus
47
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
44
Karhujahdin ikävä päätös Kannuksessa: Loukkaantunut karhu raateli metsästäjää, koirat hyökkäsivät pedon kimppuun
29
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image