Nelosketjun ka­pel­li­mes­ta­ri

Kärppien kultakypärä Joonas Kemppainen pelasi hyvän ottelun ja jätti varjoonsa muun muassa kanadalaisen Kris Beechin, jolla on takanaan lähes 200 NHL-ottelua Washingtonissa, Pittsburghissa ja Nashvillessä.
Jääkiekko 20.9.2011 22:08 | Päivitetty 20.9.2011 22:10
Jouko Vuorjoki

SM-liigaKun Kärppien kultakypärä Joonas Kemppainen joutuu kysyttäessä muistelemaan viime kautta, hän haluaa ilmaista sen yhdellä tyhjentävällä voimasanalla.

"Paska."

Menneet ovat menneitä, sillä uusi kausi on tuonut uudet kujeet ja uuden ilmeen. Kemppainen kuuluu Kärppien ehdottomaan eturiviin ja kantaa kultaista kypärää sisäisen pistepörssin piikkipaikan kunniaksi.

"Näin kolmen pelin jälkeen se ei tunnu oikein miltään, mutta jos tilanne on sama 30 pelin jälkeen, silloin voi sanoa onnistuneensa", Kemppainen kertoi voitokkaan Lukko-pelin jälkeen.

Viime kausi tuotti 60:ssa ottelussa valjut tehot 2+5=7, mutta syksy 2011 on alkanut komeasti: 2+2=4.

"Kaikki lähtee kesän alusta, jolloin unohdimme edellisen kauden ja aloitimme kesäharjoittelun. Nyt löytyy jalkoja teemalla rennosti ja kovaa", Kemppainen iloitsi.

Viime kaudella itseluottamus oli koetuksella, mutta nyt miehen otteista paistaa tekemisen meininki. Hän viimeisteli ottelun loppunumerot 4-1:een ketjukaveri Kimmo Koskenkorvan (0+2) poikittaissyötöstä ohi Mika Norosen.

"Yhteistyö Kossun ja Jullen (Julius Junttila) toimii hyvin, vaikka emme ole edes tehneet paljon viisikkopeliharjoitteita. Kovia pelimiehiä molemmat."

Kemppainen johtaa SM-liigan kiistatta kovinta nelosketjua, joka on tehnyt tällä kaudella kolmessa ottelussa yhteensä jo 7+5=12.

Kemppainen pelaa alivoimaa parinsa Koskenkorvan kanssa. Milloin mies nähdään myös ylivoimapuolella?

"Jos jatkaa tähän samaan malliin, eiköhän se vastuu kasva sitten sitä mukaan", Kemppainen kommentoi.

Kärpät vei Lukkoa avauserässä miten tahtoi, mutta kiekko saatiin vain kerran raumalaismaaliin, kun Koskenkorva ampui Norosen haaroista jäänuoliaisen 1-0:aan.

Toisessa erässä kärppäkonsepti hajosi lähes totaalisesti, kun Ivan Huml konkkasi 25. minuutilla nivusvaivaisena koppiin.

"Jouduimme kymmeneksi minuutiksi jonkinlaiseen pakasteeseen tai se oli joku shokki. Ottelu oli jo kääntymässä Lukolle, mutta Mikko Lehtonen teki todella ison maaliin 2-1:een", puhalteli Kärppien vastuuvalmentaja Hannu Aravirta.

Kärpät pääsi kuin pääsikin peliin mukaan, ja 18-vuotias lahjakkuus Miikka Salomäki runnoi väkisin etutolpalta 3-1:een.

Nelosketju sai myös Aravirran kehut.

"Kemppaiselle on takana hyvä kesä, jalka liikkuu, ja Itseluottamus on nyt kohdallaan. Koskenkorva on hänelle tutkapari, ja toisessa laidassa Junttilalla on lentävä jalka", Aravirta taustoitti.

Vahvaa uutta tulemista tekee myös Pekka Saarenheimo, joka oli alustamassa Kärppien kahta maalia.

Puolustuksessa ruotsalaiselta Oscar Eklundilta voi odottaa kauden mittaan johtavan pakin suorituksia. Eklund sijoittuu hyvin, ja pelikäsitys on hallussa. Pienen miinuksen hän saa Lukon 1-1-tasoituksesta, kun hänet pelattiin tilanteesta ulos.

Kärppien kausi on alkanut nappiin, sillä kolme ottelua ovat tuottaneet kolme täyttä pistepottia.

Päähuomio kiinnittyy työteliäisyyteen ja taisteluilmeeseen. Ne kaksinkamppailut, jotka pelaajat viime kaudella järjestään hävisivät, ovat nyt kääntyneet voitoiksi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

23.1.
Ruotsin sprinttitykin takareidessä repeämä – MM-kisat jäävät todennäköisesti väliin
23.1.
Norjan poliisi: Viimeisen lumivyöryn suomalaisuhrin etsinnät lopetetaan – "Valitettavasti on odotettava nyt kevättä"
23.1.
Oppositiojohtaja julistautui Venezuelan presidentiksi – Trump tunnusti uuden johtajan vain minuuteissa
23.1.
Kapinaryhmä ehdottaa brexitin siirtämistä vuoden loppuun – May tiukkana: "Ei ratkaise mitään"
23.1.
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
23.1.
Hailuodon jäätie työn alla, avaamiseen vaadittavasta jään paksuudesta puuttuu vielä kymmenisen senttiä
23.1.
Meiju Suvas kasvoi Frederikin taustalaulajasta lavatähdeksi – "Minun tekisi mieli sanoa, että opin Frederikiltä, mitä ei pidä tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan itä- ja pohjoisosassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset töissä

Eli rahan perässä olet elämäsi juossut. Oletko osannut nauttia elämästä, Oikeasti? Minä kunnioitan ihmisiä jotka jäävät... Lue lisää...
Raukka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image