Muistot kahdeksan vuoden takaa välähtivät Jukka Jalosen mieleen Venäjä-voiton jälkeen – "Tämä on onnekas paikka meille"

Jukka Jalosen mieleen muistui Bratislavassa kahdeksan vuotta sitten pelattu välierä, jossa vastassa oli niin ikään Venäjä. Kuva Kosicessa pelatusta Slovakia-ottelusta. KUVA: MARTIN DIVISEK / EPA
MM-kisat 25.5.2019 20:54 | Päivitetty 25.5.2019 20:55
STT

Kahdeksan vuotta sitten, 2011, Suomi kukisti Venäjän jääkiekon MM-välierässä Bratislavassa ja meni loppuotteluun, joka toi voiton Ruotsista ja maailmanmestaruuden.

Päävalmentaja Jukka Jalonen myönsi lauantaina, että kahdeksan vuoden takainen välierä käväisi hänen mielessään, kun Suomi voitti Venäjän – tällä kertaa tosin Marko Anttilan paluukiekkosurvaisulla, jossa ei ollut Mikael Granlundin 2011 esittämän ilmaveivin postimerkkiarvoa.

– Tietysti muistoja tuli mieleen viimeisten kymmenen minuutin aikana, kun johdimme. Tämä on onnekas paikka meille, Jalonen sanoi ottelun jälkeen.

– Iso voitto meille ja suomalaiselle jääkiekolle. Olen hyvin tyytyväinen ja hyvin ylpeä pelaajista, siitä, miten he taistelivat erittäin hyvää joukkuetta vastaan. Tämä oli todella tasainen peli, maalipaikat olivat suunnilleen tasan, mutta mielestäni pidimme Venäjän pois heidän mukavuusalueeltaan.

Välierän päättymisestä oli kulunut vasta runsaat puoli tuntia, mutta Jalonen sanoi valmistautumisen sunnuntain loppuotteluun jo alkaneen.

– Tämä ei riitä tälle joukkueelle. Haluamme voittaa vielä yhden ottelun. Olemme alkaneet jo valmistautua.

Suomen loppuotteluvastustaja – Tshekki tai Kanada – ei ollut haastatteluhetkellä vielä varmistunut.

– Sama se, kumpi sieltä tulee. He pelaavat aggressiivisemmin ja karvaavat enemmän, joten pelin avaaminen on haastavampaa. Katsomme pelin ja teemme pelitaktiikan sen jälkeen.

Jalonen nosti Venäjä-voiton avaimiksi kaksi asiaa.

– Puolustimme hyvin, kun Venäjällä oli kiekko. Pelasimme kahdeksalla puolustajalla, koska halusimme painostaa heidän hyökkääjiään. Toinen tärkeä asia olivat pitkät hyökkäykset heidän alueellaan. Niiden jälkeen heillä ei ollut energiaa hyökätä, vaan he joutuivat vaihtamaan ennen kuin alkoivat hyökätä, Jalonen analysoi.

Näiden lisäksi MM-kisojen ratkaisupeleissä tarvitaan huippuvireinen maalivahti. Sekä Venäjän Andrei Vasilevski että Suomen Kevin Lankinen pelasivat erinomaisesti, mutta Lankinen ei päästänyt yhtään osumaa.

– Mitalipeleissä täytyy olla mahtava maalivahti. Meillä on iso luottamus Lankiseen, hän on cool paineen alla. Tiesimme, että hänen täytyy torjua noin 30 kiekkoa, ja hän teki sen. Hänellä oli neljä viisi todella tärkeää torjuntaa. Täällä on sama, ketä vastaan pelaat, täällä tarvitaan mahtava maalivahti, Jalonen kiitteli.

Lue tästä, miten Leijonien voittoon päättynyt välierä eteni.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Eikö kukaan kiinnittänyt huomiota kun Venäjän puolustaja kaivoi kiekon kädellä maalista sen maaliviivatilanteen jälkeen.

Hidastusta näytettiin liian lyhyen aikaa kun kiekko vain pyöri viivalla ja katosi sitten patjan alle. Kun maalivahti nosti patjaa, puolustaja kaivoi kiekon maaliviivan takaa hanskaansa.

Maali jöi hyväksymättä. Onneksi ei ratkaissut peliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan turha valittaa tuomaripelistä kun on lähtenyt Putinin propagandskoneiston pelinapulaksi. Lapsin tietää nämä itäautoturnaukset pelkäksi pelleilyksi. Suomi mokasi kun ei näytellyt käsikirjoituksen mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno laji ja hienoa peliä Suomelta, mutta mielenkiinto on MM-jääkiekkoon mennyt. Syynä tuomaritoiminta joka ei ole vuosien aikana muuttunut kuin huonompaan suuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan mahtavaa peliä. Esimerkiksi Kärppien ex puolustaja Mikko ”Lelu” Lehtonen on pelannut hienot kisat.
Saa vaan nähdä pidetäänkö Kärppien juhlat torilla vasta kisojen jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:58
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
14:41
Työryhmä: Biojätteen erilliskeräys pakolliseksi jokaiselle taajamatalolle, pakkauskeräys vähintään viiden asunnon kiinteistöille
14:25
Rajakylän uudessa hyvinvointipisteessä hurja vilske torstaina avajaisissa
14:12
Arvio: Ad Astra vie Brad Pittin päänsisäiselle tutkimusmatkalle avaruuteen – "Elokuva tuntuu hieman paisutellulta ja omasta tärkeydestään lumoutuneelta" Tilaajille
13:51
Merivoimien uusien alusten rakentaminen Suomessa varmistui – neljä korvettia valmistuvat Rauman telakalla ja tuovat tuhansia työpaikkoja
13:49
Terentjeff: "Otamme alueelle saapuneet uudet toimijat avosylin vastaan" – Oululaiselle Kuurulle moduulisviittejä Isolle-Syötteelle
13:30
Suomen Lidl saa uuden toimitusjohtajan, kun vanha päätti jättää tehtävänsä: "Oikea hetki vaihtaa kapulaa"
79
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
52
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
37
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
36
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
35
Psykologit: Sipilän hallituksen hidasautolait pitäisi perua kokonaan – perusteluina nuorten kuljettajien aivojen kehittymättömyys
33
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
26
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä – Taustalla asioita, joita "ei toistaiseksi voi kertoa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image