Marko Anttilan Kalle-isä tietää, miten poika nollaa mes­ta­ruus­hu­li­nan: "Häipyy mökille, laittaa puhelimen pois päältä ja saunan lämpiämään"

Kapteeni Marko Anttila ja päävalmentaja Jukka Jalonen sanoivat, ettei joukkuetta ole ohjeistettu mitenkään juhlien varalle. Ei tässä minun ohjeitani enää kukaan kaipaa, Jalonen totesi.
MM-kisat 27.5.2019 19:37
Tapio Neva

Maailmanmestarit palasivat Suomeen hyvävoimaisina.

Leijonien kapteeni Marko Anttilaa oli Helsinki-Vantaan lentokentällä koko lähipiiri: tytär Iita, äiti Tiina, isä Kalle Anttila, appiukko Aimo Suopelto sekä Heidi-vaimon sisko Henriikka Suopelto.

Heidi Anttila oli seuraamassa finaalia paikanpäällä.

Finaalipäivänä ehkäpä tärkein rooli oli appiukolla.

– Katsoin finaalia kotona kahdestaan Markon ja Heidin tyttären kanssa.

– Niin paljon jännitti, että suljin välillä television ja vilkuilin kännykästä ottelun etenemistä. Lopun uskalsin jo katsoa kokonaan, Aimo Suopelto hymyili.

Marko Anttilan isällä Kalle Anttilalla ja appiukko Aimo Suopellolla oli hymy herkässä. Ei tätä unohda ikinä, isä-Anttila totesi.

Marko Anttilan asema suomalaisessa julkkispörssissä muuttui MM-kisojen aikana oleellisesti. Hänestä tuli koko kansan Mörkö.

Paluuta vanhaan ei enää ole. Missä ikinä Anttila liikkuu, hän tulee saamaan paljon huomiota. Miten poika sopeutuu uuteen rooliin?

– Tästä alkaa varmaan muutaman päivän kova hulina. Kun se on ohi, niin hän painuu mökille, pistää kännykän pois päältä ja saunan lämpiämään. Mökiltä Marko on ennenkin hakenut voimaa ja hakee ihan varmasti myös nyt, Kalle Anttila ounasteli.

Mörkö-lempinimeä läheiset pitävät kunnianosoituksena.

– Marko on ottanut sen hyvällä, joten miksi emme mekin, isä vakuutti.

Henri Jokiharjua oli vastassa hänen isänsä Juha Jokiharju, entinen maajoukkuejääkiekkoilija hänkin.

Leijonakapteenille on kehitetty muitakin lempinimiä. Mikä on lähipiirille mieleisin?

– Mörkö, Stretsi, Strutsi, Lempäälän jätti, Lempäälän Lemieux... Kaikki ovat mieleisiä. Ihmiset ovat kekseliäitä, Kalle Anttila naurahti.

Vaikka Anttilan perheessä kaikki ovat varsin pitkiä, huitelee 203-senttisen Markon pää omissa korkeuksissa.

– Minä olen olen 187, vaimo 179, Markon veli on 195 ja sisko 179. Ihan hyvä, että Markosta on tullut noin pitkä – pystyy täällä ruuhkassakin näkemään, missä hän menee, isä naurahtaa ja luo katseen haastattelurinkiin, jonka yläpuolelle nousee tuttu pää.

Näin leijonat otettiin vastaan Helsingin Kaisaniemessä

Anttilan jälkeen kenties toiseksi kovimpaan haastattelumyllyyn lentokentällä joutui Kaapo Kakko. 18-vuotias superjuniori vastaili ja vaikeni jo rutinoituneesti.

Mitä tapahtui sunnuntai-iltana sen jälkeen, kun tv-kamerat sammuivat?

– Joukkueen kanssa nautittiin yhdessäolosta. Ei siitä sen enempää. Muutaman tunnin olen ehtinyt nukkuakin, Kakko kuittasi.

Kaapo Kakko kertoi saaneensa niin paljon viestejä eri kanavia pitkin, ettei osannut arvioida niiden kokonaismäärää. Paljon on puhelin piipannut, Kakko hymyili.

Kakko täytti helmikuussa 18. Olitko Bratislavan yössä elämäsi ensimmäistä kertaa baarissa?

– Ei ollut ihan ensimmäinen kerta.

Miten juhlat jatkuvat tästä?

– Jaa-a. Siitä päättävät varmaan joukkueen kokeneemmat jäsenet. Minulla ei ole mitään muuta tietoa kuin, että illalla on kansanjuhla Kaisaniemessä.

Veli-Matti Savinaisen t-paita kertoo, mistä nämä kisat tullaan muistamaan: Löikö mörkö sisään?

Milloin ehdit Turkuun?

– Toivottavasti mahdollisimman pian. Siellä odotetaan jo kovasti.

Useimpia maailmanmestareita on täällä vastaanottamassa vaimo tai tyttöystävä. Mikä on sinun tilanteesi?

– Ei ole puolisoa.

Maailmanmestarit palasivat Suomeen hyvävoimaisina. Juhlajuomaa oli nautittu, mutta meininki oli hillityn hyväntuulista.

Joukkueen ensimmäinen toimenpide laskeutumisen jälkeen oli kohdata kesken kisojen loukkaantunut ja kotiin palannut Eetu Luostarinen.

Hän oli katsonut MM-finaalin kotonaan Kuopiossa. Lentokentällä pelaajat halasivat kukin vuorollaan Luostarista, jonka jälkeen Marko Anttila pujotti hänen kaulaansa kultamitalin ja ojensi pokaalin Luostariselle.

Luostarinen nosti kiertopalkinnon ilmaan ja huudatti joukkuetta.

– Sohvaltakin katsottuna oli huikea ilta, kun jätkät pystyivät mestaruuden hoitamaan. Eniten jännitti viimeiset viisi minuuttia.

Kepeillä kulkenut Luostarinen sanoi, että polvelle kuuluu ihan hyvää.

– Kyllä se kuntoon tulee.

Katso kooste Leijonien huikeasta finaalista:

Suomi voitti maailmanmestaruuden kaatamalla Kanadan lukemin 3-1.
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kuka sanoikaan että toiset haluaa että minäkin menestyn! Se on niin hienosti sanottu kiekko pojilta ettei mitään rajaa.
Kunpa nyt kaikki jotka huutelevat niitä näitä politiikasta tai muusta oppisivat tuosta lauseesta edes hiukkasen.
Talvisotakin voitettiin (hmmm) yhdessä, ei yksin.
Koetetaan nyt tästä eteenpäin kannustaa toisiakin, edes vaikka kuinka kateus koettaisi hiipiä selkärankaa pitkin.
Koetetaan nauttia siitäkin vaikka naapurilla se isompi auto, auto se vain on.
Koetetaan elää sovussa yhdessä ja rakentaa tätä maatamme niin että kaikilla olisi kiva olla, kerrankin.
Koetetaan olla räksyilemättä hallitukselle ( no edelliselle saa pikkaisen)...
Eletään yhdessä !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinäpä hyvä esimerkki tästä huippuurheilusta, ei tarvitse olla julkisurheilija , joka on roikkunut keulakuvissa vuosikausia, tuomatta välttämättä niitä huipputuloksia, olisi annettava mahdollisuus tämänkaltaisille uusille motivoituneille,terveille , parhaassa iässä oleville urheilijoille edes mahdollisuus, loisto näyttö näiltä nuorilta miehiltä ,sitä taitoa ja tahtoa oli ,ilo katsoa sitä riemua ja onnistumista ,yhteistyöntaidosta, tuota tarvitaan, onnea sankarit,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan liian isot mittasuhteet on saanut jonkun kumilätkän lämiminen maaliverkkoon. Silläkö maailma tulee paremmaksi.
Mukavahan noita pelejä oli katsoa ja jännittää ja kiva oli kun mestaruus tuli Suomeen. Minun arkipäivääni asia ei vaikuta kuitenkaan yhtään mitään sen enempää. Jääkiekko ei mene minulla minkään asian edelle. Katson otteluita jos siihen on aikaa ja satun muistamaan otteluajan. Jäähalleihin paikan päälle en lähtisi vaikka ilman päästäisivät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nöyrä poika Kallella
sekä, Tiinalla!
Aitous, nääs' tallella
hymyä, Iitalla!
Pitkä Marko Heidillä
onnea, on tää!
Juhla, jatku meitsillä
ei voi hellittää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä mallia suur-yrityseten johtajille mikä voimavara sen on duunari ja järkevät infestointi päätökset"hyvä esimerkki Stora Ensolla"Ei päätä eikä häntää koko touhussa ensinä oli puupula ja kuulema tietokoneet vieneet paperin tarpeen mitä roskaa 3.8 miljardia ihmistä osaa lukea ja kirjoittaa pitää kuutioida mielessä Ei kännykät ja pöytäkoneet tee tilaan niin paljon että syrjäyttäisi paperin ja Biotuotteet ensinä pitää duunareista pitää huolta johon rakennetaan tulevaisuus...Puskin Itä-rajalta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä on osaavat ja taitavat pelaajat, eivät mitään huutolaispoikia! Lopettakaa puhuminen heikoista pelaajista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä tapahtuma osoittaa hyvin sen epäkohdan nykymaailmassa, että miksi kannattaisi maksaa jollekin 10-100 kertaisia palkkioita toisiin verrattuna kun niille ei saa katetta. Sama koskee niin urheilua kuin työelämää. Se on yhteistyö jolla voitot ja tavoitteet saavutetaan eikä yksilösuoritus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että tulosta syntyy hyvin toimeentulevalla työporukalla, jossa kaikki ovat tasavertaisia, eikä syrjitä ketään. Tässä oiva sapluuna johtoportaalle kaikkialle Suomeen. Yksi pääskynenkään ei tee kesää, sanotaan. Elikkä palkkahaitarin venytys jääköön unholaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta. Ikävä kyllä rekrytointi onnistuu nykyään vain harvoin ja hyvä tiimi on hankala saada kasaan. Kiitos tästä kuuluu näille työttömien CV kouluttajille ja aktivointimalleille. Jokainen kehuu hakemuksissaan samoin sanakääntein itseään työhaastatteluissa myös osaamista valehdellaan. Itse huomasin erään kohdalla, että yhden ohjelmiston käyttöä oli kehunut osaavansa hyvin tai jopa erinomaisesti. Jouduin opettamaan ko henkilölle ihan perusteita. Luoppa hyvä tiimi joka ei maksa paljon. On muuten erittäin vaikeaa. Tämäkin leijonatiimi hajoaa ja nyt niille aletaan kosiskeleen NHL:ään ja maksaan hyvin, koska osaaminen näytettiin. Työelämässäkin osaaja vaihtaa paikkaa, jos palkka ei miellytä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11:08
Kansanedustaja Sebastian Tynkkynen aikoo valittaa sakkotuomiostaan
11:01
Brexit-sopu taas jäissä – pohjoisirlantilainen apupuolue ei hyväksy Boris Johnsonin ja EU:n erosopimusta
10:52
Ruotsissa räjähti E4-tiellä ja Tukholman Södermalmilla, henkilövahingoista ei ole tietoa
10:52
Rajoittavatko Kiiminkijoen tulvat rakentamista? Asiasta keskustelutilaisuus Ympäristötalossa
10:24
Selvitys: Sisäilmaongelmia esiintyy eniten peruskouluissa ja lukioissa, syynä useimmin kiinteistöjen ikä ja investointien puute – Ilmanvaihto yleisin ongelma
10:23
Viasat kaappasi jääkiekon MM-kisaoikeudet vuosille 2024–2028 – osa peleistä näkyy maksutta
10:20
EM-paikka toisi pelaajille 100 000 euron bonuksen – voisiko arvokisapaikka tehdä suomalaiselle jalkapallolle saman kuin Calgaryn olympiahopea jääkiekolle? Tilaajille
40
Kalen! kalluppi: Onko Oulusa toimiva joukkoliikenne?
37
Kivisydämen kausipaikoille olisi tunkua – joka viides paikka on vuokrattu pitkäaikaispysäköintiin
35
Kaatumisesta virisi keskustelu punaisen Baanan liukkaudesta – Kysyimme aiheesta liikenneinsinööriltä: ”Uusi asfaltti tuppaa aina olemaan liukkaampaa”
33
Korkeassa rakentamisessa nähdään peikkoja – Oulun keskustan asukkaat pelkäävät viihtyisyyden heikkenevän ja vanhojen asuntojen arvon laskevan
17
Eduskunta harvinaisen samoilla linjoilla kaivoslain uudistamisesta: "Monikansalliset yhtiöt ovat kaivaneet rikkauksia maastamme ilmaiseksi"
16
Kärppien pelaajabudjetti ylittyi Junttilan hankinnan myötä, liikennettä luvassa toiseenkin suuntaan – Toimitusjohtaja Virkkunen: ”Haluamme tällaisilla hankinnoilla antaa faneille lisäarvoa”
16
"Minulle on ehdotettu monta kertaa seksiä vaihtokaupaksi yöpaikasta" – Koditon on entistä useammin nainen, mikä tuo uhan väkivallasta ja hyväksikäytöstä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image