Kultaa toivova Helsingin poliisi varautuu sunnuntai-illan lätkähuumaan – Yle: Eurovaalit häviää jääkiekolle kat­so­ja­mää­ris­sä takuuvarmasti

Leijonat pelasi itsensä jääkiekon MM-finaaliin lauantai-iltana voittamalla Venäjän 1-0. KUVA: CHRISTIAN BRUNA
MM-kisat 25.5.2019 21:56
Rebekka Härkönen

Poliisi povaa juhlijoita Helsingin kaduille, kävipä Leijonille jääkiekon MM-finaalissa sunnuntaina miten tahansa. Helsingin poliisi toivoo Leijonille voittoa siinä missä muutkin suomalaiset. MTV3 havittelee finaaliottelusta kaikkien aikojen kiekkokatseluennätystä.

Poliisi varautuu lätkäjuhlintaan sunnuntai-iltana Helsingissä. Poliisin arvion mukaan jääkiekon MM-finaaliottelu saa väkeä liikkeelle riippumatta siitä, ottaako Leijona ottelussa kultaa vai hopeaa.

– Porukkaa varmasti riittää turuilla ja toreilla joko hyvällä tai huonolla mielellä, arvioi komisario Timo Viipuri Helsingin poliisista.

– Jos vanhat merkit paikkansa pitävät, varsinkin voitto saa väen liikkeelle.

Poliisi ei osaa arvioida ennakkoon, kuinka massiiviseksi lätkäjuhlinta mahdollisesti yltyy. Finaalipelin myöhäinen ajankohta todennäköisesti hillitsee jonkun verran väentungosta.

– Poliisi on liikkeellä vahvistetulla miehityksellä. Täytyy kuitenkin muistaa, että mitään toritapahtumaa huomenna ei ole, Viipuri sanoo.

– Joukkue tulee todennäköisesti maanantaina kotiin. Mahdolliset mestaruusjuhlat ovat sitten oma erillinen tapahtumansa ja Jääkiekkoliiton heiniä, niihin en ota kantaa.

Leijonat voitti jääkiekon MM-kultaa vuosina 1995 ja 2011. Mestaruusjuhlat järjestettiin tuolloin Helsingin kauppatorilla.

Jääkiekkoliitto ei suostu kommentoimaan mahdollisia voittojuhlien yksityiskohtia, esimerkiksi ajankohtaa, paikkaa tai arvioitua volyymia.

– Ei ole mitään kerrottavaa, yksi peli jäljellä. Minulla ei ole tapana spekuloida, elän faktoilla, viestitti toimitusjohtaja Matti Nurminen lauantai-iltana Lännen Medialle.

Helsingin poliisin arvion mukaan Suomen hopeasija tuskin aiheuttaisi sunnuntaina sen enempää rauhattomuuksia kuin kultajuhlintakaan.

– Eiköhän Helsingin poliisi kuten kaikki muutkin suomalaiset kuitenkin toivo, että Suomi saa kultaa, komisario Timo Viipuri naurahtaa.

MM-finaali vs. eurovaalit

Suomen MM-finaaliottelu Slovakiassa pelataan samaan aikaan eurovaalien ääntenlaskennan kanssa.

Ylen TV1:n eurovaalilähetys alkaa sunnuntaina kello 19.30 ja päättyy noin kello 23 aikaan. Jääkiekon MM-finaalilähetys alkaa MTV3:lla sunnuntai-iltana kello 21.10 ja päättyy kello 23 aikoihin.

Ylen viestinnän päällikköä Jere Nurmista naurattaa kysymys siitä, vetääkö eurovaalit vai kiekkofinaali enemmän katsojia ruudun ääreen.

– Eurovaalit ja urheilu eivät kilpaile samassa sarjassa katsojamäärissä ollenkaan. Lätkäfinaali vie varmasti voiton, Nurminen sanoo.

– Yleisradion keskeisiin tehtäviin kuuluu hoitaa kuitenkin vaaliseuranta, kiinnostipa se katsojia tai ei.

Yle ei tee etukäteen arvioita katsojamääristä. Huhtikuussa järjestettyjen eduskuntavaalien tuloslähetystä seurasi keskimäärin miljoona suomalaista.

– Vuoden 2014 eurovaalien katsojamäärät liikkuivat reilussa puolessa miljoonassa lähetyksen ajan, Nurminen sanoo.

Katsojaennätys haaveissa

MTV3:lla uskotaan, että sunnuntain finaaliottelu naulitsee suomalaiset takuuvarmasti ruutujen ääreen.

– Huuma on sitä luokkaa, että saapa nähdä, josko sunnuntaina lähenneltäisiin jo kaikkien aikojen kiekkokatseluennätystä, arvioi MM-kisojen viestintävastaava Pekka Mäntylä MTV3:lta ja C Morelta.

Suomen kaikkien aikojen katsotuin jääkiekko-ottelu pelattiin vuonna 2016, jolloin ottelu tavoitti peräti 3,25 miljoonaa suomalaista.

MTV3:n mukaan toiseksi katsotuin jääkiekko-ottelu Suomessa oli viime torstaina pelattu Suomi-Ruotsi -peli. Lauantai-illan voitokkaan Suomi-Venäjä -ottelun katsojamäärät eivät tosin olleet vielä selvillä tätä juttua kirjoittaessa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Oudolta tuntuu, että yle löytäö rahaa lähettää 24 tuntia eu propagandaa eurovaalien alla, mutta rahaa ei löydy ostaa suomalaisia kiinnostavien
Jääkiekon MM- kisojen televisio-oikeuksia. Yle oli kuulemma sponsoroinut Eurooppa 24 h sarjaa kymmenellä miljoonalla eurolla, joka on puhdasta eu populismia...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä pointti :) Ja nuo eu vaalit..pöh. Jospa suurin osa olisi jättänyt äänestämättä koko touhua olis ollu kiva katsoa mitäpä sitten?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ois mahtavaa kun vois pelin katsoa ulkona esim.oulussakin torinrannassa. Eikö siellä joskus joku peli näytetty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:15
Kaleva oikaisee
13:22
Kosovon parlamentti hajotettiin, uudet vaalit 45 päivän sisällä
13:22
RKP:n viesti budjettiriiheen: Koulutusrahoista ei saa tinkiä – Henrikssonin mukaan raharatkaisu on tehtävä heti syyskuussa
13:19
"Kaveriporukan videot näyttävät aika samoilta kuin ison viestintätoimiston tekemät" – OMVF:n tuomari Ville Pirinen kehuu musiikkivideoiden voivan Suomessa hyvin
13:14
Jo vähäinenkin liikunnan lisäys vähentää vanhusten kuolemantapauksia – intensiivinen liikunta vielä hyödyllisempää
13:09
Iissä alkaa kaksipäiväinen IlmastoAreena, jossa aiheesta puhutaan kansantajuisesti faktoilla – puhujina esimerkiksi professori Esko Valtaoja ja tubettaja Roni Back
12:57
Karhujahdin ikävä päätös Kannuksessa: Loukkaantunut karhu raateli metsästäjää, koirat hyökkäsivät pedon kimppuun
84
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
72
Oulun Allas Sea Poolin aikataulua jatkettiin vuodella – nyt merikylpylän arvioidaan avautuvan keväällä 2021
51
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
42
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
30
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut ensin myönteinen, sitten kielteinen vaikutus
23
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
19
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image