Kärp­pä­ba­ro­met­ri: Sakari Manninen rikkoi barometrin ja kirjautti viisi koota – Ruotsi-voitosta olivat arvosanat herkässä

Suomen jääkiekkomaajoukkue nousi ahdingosta ja kaatoi Ruotsin jatkoajalla 5-4 Kosicessa pelatussa MM-puolivälierässä. Leijonat eteni voitollaan mitalipeleihin.
MM-kisat 24.5.2019 0:20
Janne Onnela

Leijonat järjesti jääkiekon MM-kisojen jättiyllätyksen kaatamalla Ruotsin puolivälieräottelussa jatkoajalla maalein 5-4. 

Leijonien sankariksi nousi neljä tehopistettä tehtaillut Sakari Manninen, joka viimeisteli myös Suomen voittomaalin jatkoajalla. 

Kärppä- ja oululaistaustaisista pelaajista maalinteossa onnistuivat myös Niko Mikkola sekä Jani Hakanpää

Kärppäbarometri antaa arvosanan (K–KKK) kärppä- ja oululaistaustaisille pelaajille jokaisen Suomen pelin jälkeen. 

50 Miika Koivisto KKK

Tasaisen turnauksen pelanneen puolustajan synkin hetki ottelussa oli Elias Petterssonin viimeistelemä Ruotsin kolmas maali, jossa Pettersson vei Koiviston tylysti kahville ennen kuin ampui kiekon maaliin. Muuten kohtuullinen suoritus erittäin haastavassa pelissä. Eleetöntä varman päälle pelaamista. 

58 Jani Hakanpää KKK

Taisteluilme oli hyvä heti ottelun alusta saakka. Hakanpää väänsi vahvasti voittaen kaksinkamppailunsa lähes poikkeuksetta. Ensimmäisen erän lopulla ruotsalaiskarvaaja luisteli kiekolliseen Hakanpäähän pahki ja lensi kuin räsynukke. Partasuun lavasta lähti Suomen 3-3-tasoitusmaali toisessa erässä. Sai maalista roimasti lisää itseluottamusta. 

55 Atte Ohtamaa KKK

Aktiivinen peli Ohtamaalta. Oli jäällä Ruotsin avausmaalin aikana, mutta ei voinut sille juuri mitään. Nousi jälleen ahnaasti mukaan hyökkäyksiin ja pelasi kovalla itseluottamuksella. 

Sakari Manninen iski Leijonien 5-4-voittomaalin jatkoajalla puolivälieräottelussa Ruotsia vastaan.

65 Sakari Manninen KKKKK

Aivan alussa hieman näkymätön, mutta pelin edetessä nousi todella isoon rooliin. Manninen syötti jo kahteen erään kaikki Suomen kolme maalia. Etenkin esityö Hakanpään 3-3-tasoitukseen oli vahva taidonnäyte Mannisen osaamisesta. Jatkoajalla varmisti Suomen paikan mitalipeleissä maalillaan. Tasonnosto tärkeässä paikassa oli huikea, sillä alla oli muutama heikko peli. Mannisen superilta pakottaa Kärppäbarometrin venyttämään omia rajojaan: hyökkääjä rikkoi suorituksellaan barometrin ja kirjautti tililleen viisi koota. 

70 Niko Mikkola KKK

Kiimingin Kiekko-Poikien kasvatti viimeisteli Suomen avausmaalin matalalla lämärillä, joka upposi helposti Ruotsin maalivahdin Henrik Lundqvistin vartioimaan maaliin etukulmasta. Turnaus on ollut tehopisteiden muodossa varmasti iso yllätys Mikkolalle itselleenkin. 

Suomi pelaa seuraavan kerran lauantaina välierissä, jossa Leijonat kohtaa Venäjän. Ottelu alkaa lauantaina kello 16:15.  

Katso MM-kisojen otteluohjelma täältä.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Olisin kyllä Hakanpäälle ja Mikkolalle antanut neljä K:ta. Maalit tuollaiseen peliin peruspakilta kungen-Henrikin taakse olivat enemmän kuin karkkia. Samoin Ohtamaan jalanvenytys oli milleistä kiinni, ettei Mörkö-Markon lopun tasoitusmaali olisi hylätty. Atellekin suosiolla 4K.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:37
Allas Sea Poolin lykkääminen vuodella oli välttämätöntä – Töölö Urban: "Ei voi sanoa, että mikään olisi mennyt varsinaisesti pieleen"
14:32
Venäjä laukaisi avaruuteen ihmistä muistuttavan Fedor-robotin, jonka on tarkoitus työskennellä Kansainvälisellä avaruusasemalla
14:15
Kaleva oikaisee
13:22
Kosovon parlamentti hajotettiin, uudet vaalit 45 päivän sisällä
13:22
RKP:n viesti budjettiriiheen: Koulutusrahoista ei saa tinkiä – Henrikssonin mukaan raharatkaisu on tehtävä heti syyskuussa
13:19
"Kaveriporukan videot näyttävät aika samoilta kuin ison viestintätoimiston tekemät" – OMVF:n tuomari Ville Pirinen kehuu musiikkivideoiden voivan Suomessa hyvin
13:14
Jo vähäinenkin liikunnan lisäys vähentää vanhusten kuolemantapauksia – intensiivinen liikunta vielä hyödyllisempää
84
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
72
Oulun Allas Sea Poolin aikataulua jatkettiin vuodella – nyt merikylpylän arvioidaan avautuvan keväällä 2021
51
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
42
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
30
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut ensin myönteinen, sitten kielteinen vaikutus
23
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
19
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image