Kalervo Kummola Suomen maa­il­man­mes­ta­ruu­des­ta: "Vertaan Lake Placidin ihmeeseen, menee ehkä sen ohi"

Suomen pelaajat juhlivat maailmanmestaruutta kaadettuaan Kanadan loppuottelussa. KUVA: CHRISTIAN BRUNA / EPA
MM-kisat 27.5.2019 1:16 | Päivitetty 27.5.2019 1:52
STT

Kalervo Kummolan mukaan oli hyvä, että päävalmentaja Jukka Jalonen lukitsi joukkueen kokoonpanon ajoissa.

Suomen jääkiekkoliiton entinen puheenjohtaja ja pitkän ajan jääkiekkovaikuttaja Kalervo Kummola vertasi Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen saavuttamaa maailmanmestaruutta Lake Placidin olympialaisten otteluun, jossa Yhdysvaltojen opiskelijapitoinen joukkue kukisti pelätyn Neuvostoliiton punakoneen ja marssi turnauksessa lopulta olympiavoittoon vuonna 1980.

– Eihän mestaruuksia voi verrata, mutta vertaisin Lake Placidin olympialaisiin ja Yhdysvaltojen ihmeeseen, Kummola kertoi STT:lle puhelimessa ja viittasi Miracle On Ice -nimen saaneeseen otteluun.

– Menee ehkä sen ohi. Varsinkin kun miettii, millaiset joukkueet voitettiin kolmessa viime ottelussa, Kummola jatkoi.

Altavastaaja Suomi voitti puolivälierässä Ruotsin 5–4 jatkoajalla, välierässä Venäjän 1–0 ja loppuottelussa Kanadan 3–1.

Suomi voitti maailmanmestaruuden kaatamalla Kanadan lukemin 3-1.

– Kaapo Kakko hoiti turnauksen alun ja Marko Anttila lopun. Ei vaan, kyllä tämä oli koko joukkueen hieno suoritus, Kummola tuumi.

Kummola halusi silti nostaa esille Anttilan, joka teki Ruotsia vastaan tärkeän 4–4-tasoituksen kolmannen erän lopussa, upotti Venäjän 1–0-maalillaan ja laukoi kaksi maalia 3–1-voittoon päättyneessä finaalissa Kanadan maaliin.

– Anttilalla oli pisteet 0+0 ennen pudotuspelejä. En ole tällaista nähnyt koskaan, että sama mies nousee noin esiin pudotuspeleissä. Hänen lisäkseen maalivahti Kevin Lankinen oli huikea, Kummola sanoi.

"Jaloselta hyvä liike"

Miesten MM-kilpailuihin Suomi lähti kokemattomalla joukkueella, joka sai osakseen kritiikkiä.

– Jukka Jaloselta oli hyvä liike lukita kokoonpano ajoissa. Se lisäsi joukkueen yhtenäisyyttä, kun ei ollut kahta tai kolmea paikkaa auki, Kummola näki.

Tällä kaudella Suomen alle 20-vuotiaiden miesten maajoukkue saavutti MM-kultaa ja naisten maajoukkue MM-hopeaa, joten kausi on ollut menestys. Alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue saavutti MM-pronssia. Vain alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue jäi ilman mitalia kauden arvokilpailuissa.

– Naiset olivat moraalinen voittaja, Kummola jyrähti ja viittasi videotarkastuksen jälkeen vietyyn mestaruuteen huhtikuisissa MM-kotikisoissa.

– Nyt on ollut mielenkiintoista seurata vähän etäämmältä. Pitkäaikainen työ Suomessa on johtanut menestykseen eri maajoukkueissa. Näyttää valoisalle myös tulevaisuuteen, Kummola näki.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

6:13
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
6:00
Häyrysenniemi on kolme vuotta keskellä katuremonttia, asukkaat tyytymättömiä – liittymien katkaisusta ei ole informoitu etukäteen, autoja jäänyt loukkuun pihoille pahimmillaan useiksi päiviksi Tilaajille
6:00
Hongkongista tuli somen propagandatilien tuorein näyttämö – "yhtiöille on oleellista tiedottaa siitä, että ne ovat ryhtyneet toimenpiteisiin"
21.8.
Kerrostaloasunnossa tulipalo Rovaniemellä – ei henkilövahinkoja
21.8.
Syyttäjä: Omakotitaloista vietiin yli 50 000 euron edestä tavaraa – Kohteisiin päästiin löytämällä vara-avaimet
21.8.
Lippo löi itsensä pääsarjan portille – Ulvilan kentästä peräti 24 juoksua
21.8.
Sulava Arktis houkuttelee rahakkaita turisteja: Suomessa rakennettu alus matkaa parhaillaan Koillisväylän läpi, ja lipun hinta oli lähes 40 000 euroa
7
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
4
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
3
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"
2
Henkilöstöpalvelualalla pulaa työntekijöistä – toimitusjohtaja Merru Tuliaran mukaan työllistämiskynnystä tulisi madaltaa
2
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
2
Oulun kaupunki luopumassa työterveysyhtiöstä – konsernihallinto esittää myytäväksi koko osakekantaa
2
Lippo löi itsensä pääsarjan portille – Ulvilan kentästä peräti 24 juoksua

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image