MM-finaalin paras pelaaja Noora Räty selitti uskomatonta torjuntavirettään – ”Kai se on kotikaupungin raivoa”

Huippuvireinen Noora Räty oli MM-finaalin paras pelaaja. Kiekot tarttuivat taas ihailtavasti kiinni. KUVA: Jussi Leinonen
Jääkiekko 15.4.2019 6:17
Kimmo Siira

Jääkiekon naisten MM-finaalin loppuratkaisuista jäi leijumaan Espoo Areenaan skandaalin käry, mutta ottelun parhaasta pelaajasta ei ollut pienintäkään epäselvyyttä. Noora Rädyn 50 torjunnan kimara oli jälleen täynnä toinen toistaan upeampia pelastuksia.

Räty todella tarjosi Naisleijonille mahdollisuuden voittoon. Ottelun jälkeen kotiyleisö osoitti asiantuntevuutensa ja arvostuksensa huutamalla rytmikkäästi sankarimaalivahdin nimeä.

– Siitä tuli hyvä fiilis. Hyvä, että olen jäänyt ihmisten mieleen, mutta meillä oli tänään kentällä 25 taistelijaa, Räty sanoi.

Mikä oli huippuvireesi salaisuus?

– Kai se on kotikaupungin raivoa. Että jos kerran Espoossa pelataan MM-kiekkoa, niin ei voi mennä nöyristelemään. Tila pitää ottaa haltuun ja esittää parasta.

Jatkoerän ja voittomaalikilpailun tapahtumat järkyttivät toki myös Rätyä. Lopputulosta oli vaikea sulattaa.

– Maistoimme jo voiton huumaa ja sitten se otettiin pois. Ja sitten vielä mentiin rankkareille ratkomaan maailmanmestaruutta. Se ei ole mielestäni oikea tapa, kun pelataan näitä pelejä.

Kun Petra Niemisen jatkoerämaali meni videotarkistukseen, Räty osasi pelätä pahinta.

– Olen vähän sellainen pessimisti ei pety -tyyppi ja juhlin maalia varmaan kaikista vähiten. Tässä turnauksessa sai huomata, että vihellykset voivat mennä mihin suuntaan tahansa.

Rajusta pettymyksestä huolimatta Räty muistutti kuulijoitaan MM-finaalin viihdearvosta. Tapahtumat eivät jättäneet ketään kylmäksi.

– Osoitimme, että pystymme laittamaan jäälle aika hienon tuotteen.

Lue myös: Kommentti: Hopea, jolla on timanttikehys

Kärppien Isa Rahunen käänsi urheasti katsetta pettymyksestä positiivisuuteen – ”Todistimme Suomelle, että naiskiekkoa kannattaa seurata”

Suomi juhli maailmanmestaruutta, jota ei tullut –  jäällä olleet tuomarit hyväksyivät Niemisen maalin
 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Erinomaisesesti pelissä torjunut Räty epäonnistui rankkareissa perääntymällä maalin perälle ja sillä helpotti suuresti vastustajia tekemään maaleja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

137
Katri Kulmuni nousee valtiovarainministeriksi – "Haluamme saada pääministeri- ja valtiovarainministeri-akselin toimimaan"
76
Jopa 100 000 työntekijää aloitti lakon, Pohjois-Suomesta mukana useita isoja työnantajia – Teollisuusliiton Aalto ei niele puheita suhdanteiden heikkenemisestä
65
SDP:n yllätysveto: Eronnut Sirpa Paatero palaa kuntaministeriksi – omistajaohjaus siirtyy Tytti Tuppuraiselle, Antti Rinteestä varapuhemies
46
Katri Kulmuni: Hallituspuolueiden edustajien Twitter-miekkailun pitää loppua
31
Linnanmaan uuden pääpaloaseman rakentaminen alkaa ensi kesänä – Raksilaan uusi paloasema vuonna 2023
25
Lähes 2 000 taloutta oli ilman sähköä Oulussa sunnuntai-iltana
24
Analyysi: Kulmunille vihdoin hallituksen kakkosnyrkki – nyt on uuden sukupolven punamullalla näytön paikka

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

9.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image