MM-finaalin paras pelaaja Noora Räty selitti uskomatonta torjuntavirettään – ”Kai se on kotikaupungin raivoa”

Huippuvireinen Noora Räty oli MM-finaalin paras pelaaja. Kiekot tarttuivat taas ihailtavasti kiinni. KUVA: Jussi Leinonen
Jääkiekko 15.4.2019 6:17
Kimmo Siira

Jääkiekon naisten MM-finaalin loppuratkaisuista jäi leijumaan Espoo Areenaan skandaalin käry, mutta ottelun parhaasta pelaajasta ei ollut pienintäkään epäselvyyttä. Noora Rädyn 50 torjunnan kimara oli jälleen täynnä toinen toistaan upeampia pelastuksia.

Räty todella tarjosi Naisleijonille mahdollisuuden voittoon. Ottelun jälkeen kotiyleisö osoitti asiantuntevuutensa ja arvostuksensa huutamalla rytmikkäästi sankarimaalivahdin nimeä.

– Siitä tuli hyvä fiilis. Hyvä, että olen jäänyt ihmisten mieleen, mutta meillä oli tänään kentällä 25 taistelijaa, Räty sanoi.

Mikä oli huippuvireesi salaisuus?

– Kai se on kotikaupungin raivoa. Että jos kerran Espoossa pelataan MM-kiekkoa, niin ei voi mennä nöyristelemään. Tila pitää ottaa haltuun ja esittää parasta.

Jatkoerän ja voittomaalikilpailun tapahtumat järkyttivät toki myös Rätyä. Lopputulosta oli vaikea sulattaa.

– Maistoimme jo voiton huumaa ja sitten se otettiin pois. Ja sitten vielä mentiin rankkareille ratkomaan maailmanmestaruutta. Se ei ole mielestäni oikea tapa, kun pelataan näitä pelejä.

Kun Petra Niemisen jatkoerämaali meni videotarkistukseen, Räty osasi pelätä pahinta.

– Olen vähän sellainen pessimisti ei pety -tyyppi ja juhlin maalia varmaan kaikista vähiten. Tässä turnauksessa sai huomata, että vihellykset voivat mennä mihin suuntaan tahansa.

Rajusta pettymyksestä huolimatta Räty muistutti kuulijoitaan MM-finaalin viihdearvosta. Tapahtumat eivät jättäneet ketään kylmäksi.

– Osoitimme, että pystymme laittamaan jäälle aika hienon tuotteen.

Lue myös: Kommentti: Hopea, jolla on timanttikehys

Kärppien Isa Rahunen käänsi urheasti katsetta pettymyksestä positiivisuuteen – ”Todistimme Suomelle, että naiskiekkoa kannattaa seurata”

Suomi juhli maailmanmestaruutta, jota ei tullut –  jäällä olleet tuomarit hyväksyivät Niemisen maalin
 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Erinomaisesesti pelissä torjunut Räty epäonnistui rankkareissa perääntymällä maalin perälle ja sillä helpotti suuresti vastustajia tekemään maaleja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

89
Opetusministeriö lopettaa perussuomalaisten nuorten avustuksen maksamisen – asia liittyy Twitter-tilillä julkaistuun kuvaan
54
Iltalehti: Kansanedustaja Suna Kymäläinen saanut uusia velkomustuomioita, jätti pikavipit maksamatta
53
Arkkipiispa vastasi Päivi Räsäselle: "Kirkon sanoma kuuluu kaikille" – Eroa harkinnut Räsänen on päättänyt jatkaa kirkon jäsenenä
45
Päivi Räsäsen kommenttien jälkeen merkittävä piikki eroakirkosta.fi -sivun erotilastossa
34
Suomen Nato-optio ei ole enää entisellään verrattuna kolmen vuoden takaiseen – selvitystä tekemässä ollut ranskalainen asiantuntija muuttaisi vain yhden asian
33
Pakettiauto törmäsi liikenteenohjausvaunuun Pohjantiellä – turvatyynyt laukesivat, kuljettaja satutti otsaansa
33
Oulu haluaa liki 40 miljoonan euron lisäykset hallituksen esitykseen, tyytymätön ratarahoitukseen – kaupunki lähetti vetoomuksen ministeri Tuppuraiselle ja alueen kansanedustajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Menettekö suviseuroihin muhokselle

118 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Suomella menee ihan hyvin ja suomalaiset ovat myös hyvin arvostettuja ihmisiä maailmalla. Osa aloittajan mainitsemista ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image