Loppu pilkottaa oven takana

Kiekko-Laserin valmentaja Mikko Manner on surullinen ennen kaikkea pelaajiensa puolesta.
Mestis 3.12.2011 21:48 | Päivitetty 3.12.2011 22:53
Seppo Hautala

Vaasa Perjantaina pisteen Kouvolan KooKoolta napannut Oulun Kiekko-Laser oli myös lauantain ottelussa Vaasan Sportia vastaan liekeissä. Kolmannen erän alussa huipennuksensa saanut peli päättyi kuitenkin lopulta Sportin 3-1-voittoon.

Peliä suuremman huomion sai K-Laserin vakava taloustilanne, jota joukkueen päävalmentaja Mikko Manner suostui jonkin verran valottamaan.

"Seuran tilanne on äärettömän vaikea ja maanantaina taas katsomme, mitä asialle voidaan tehdä. En osaa sanoa, jatkuuko pelimme tämän jälkeen. Seura on hakeutunut velkasaneeraukseen, mutta mitään päätöstä ei ole tullut ja jääkiekkoakin pitäisi tässä pelata."

"Olen laittanut loton vetämään ja jos voitan, niin pelit jatkuvat varmasti", ironisoi Manner vakavalla äänellä.

Ennen lauantain ottelun alkua Manner kertoi kaunistelematta Sportin vip-vieraille oululaisseuran karusta tilanteesta.

Pelaajien ja valmentajan palkat ovat saamatta.

"Kenelle minä soittaisin ja kysyisin? Olen tällä hetkellä seuran korkein taho. Hallitusta ei ole,  ja minun lisäksi seurassa on vain toimistovastaava."

"Tämä on kuin jostain Kummelista! Mailat maksavat rahaa, ja jonkinlaiset luistimet ja muut varusteet tarvitaan tähän lajiin. Eikä tässä sarjassa bussillakaan ajella ilmaiseksi. Sitten on vielä pelaajasopimuksetkin olemassa, ja sinnekin pitäisi muutama euro saada. Tämä pelkkä päivittäinen arki on hankalaa."

Jääkiekon toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, Jääkiekkoliiton alaisuudessa pelattavassa Mestiksessä on koettu aiemminkin useita konkursseja, eikä juuri minkään seuran tilanne ole kovinkaan valoisa.

Kädestä suuhun eläminen on Mestiksessä normaalia arkipäivää.

Itse ottelusta ei voinut mitenkään havaita, että seuralla olisi ongelmia. Pelaajat taistelivat jokaisesta kiekosta ja sydän näytti olevan mukana jokaisessa luistimen piirrossa.

"Vaikka joukkue taistelee ja laittaa kaikkensa likoon illasta toiseen, seuran tilanne vaikuttaa pelaamiseen. Pelaajia käy sääliksi, kun seurassa ei pystytä tarjoamaan parempaa", Manner suri.

K-Laserin avausmaali oli eräänlainen yhden pelaajan taidonnäyte taistelumielialasta. Ville-Matti Koponen sai kiekon kulmassa maalivahdista katsoen oikealla.

Koponen kuljetti kiekon siniviivan kautta, kiersi maalin ja laittoi kiekon maaliin. Sportin maalivahti Joni Puurula jäi oudosti ihmettelemään etukulmaan, miksei Koponen laukonutkaan.

Olisi myös voinut kuvitella, että joku Sportin pelaajista olisi edes hieman häirinnyt Koposen matkantekoa.

Kun Sport laittoi ison vaihteen päälle kolmannen erän alussa, se tarvitsi vajaat kolme minuuttia noustakseen tappioasemasta johtoon.

"Koko kausi tähän saakka on ollut samanlaista. Teimme tässäkin ottelussa kaksi perisyntiämme, joista olemme puhuneet paljon. Ensimmäiseksi poikittaissyöttö pitää saada pois", viittasi Manner Sportin ensimmäiseen maaliin.

Toinen perisynti nähtiin voittomaalissa, jossa Sportin pelaaja sai kiekon suoraan maalin takaa K-Laserin pelaajalta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

9:07
Henkilöauto suistui Pohjantieltä Oulussa puolenyön aikaan
8:33
Parhaat paikat menivät heti kättelyssä – ruuhkat Muhoksen Suviseuroihin olivat niin pitkät, että portit päätettiin avata aiemmin
8:14
Loppuunmyyty Qstock rikkoo jälleen kävijäennätyksensä – festivaalille odotetaan yhteensä 40 000 kävijää
8:00
Maistuisiko mehujää kesän trendidrinkistä tai kermainen jäätelö, joka maistuu limepiirakalta? Itse tehdyissä jäätelöissä sinä päätät maut Tilaajille
7:38
Migri: Vastaanottokeskuspaikkojen määrää vähennetään noin 800 paikalla – muutama vastaanottokeskus lakkautetaan kokonaan
7:00
Katsoja tuntee olevansa salakatselija, kun lapsi paljastaa vanhemmilleen sukupuolisen suuntautumisensa – dokumentti hämmentää avoimuudellaan
7:00
Naisten rakkaustarinassa on kaikki pelissä – pääroolit menivät oikeisiin osoitteisiin Rooney Maralle ja Cate Blanchetille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Jos Venäjä ottaa Suomen

80 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Karmea moka Pudasjärvellä

Hyvä Pudis. Turistin toholakkeet ajelee ihmisten päälle, kun kattelee pitkin jokien varsia. Sillälailla. Lue lisää...
Oulun poika

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image