Leijonille karvas tappio Kanada-huuman jälkeen - Saksa iski jatkoajalla 3-2-voiton

Pahoittelut, vaikuttaa siltä, että tämä video ei ole enää katsottavissa.
Leijonien päävalmentajan Lauri Marjamäen kommentit C Morelle Saksa-ottelun jälkeen.
Jääkiekko 13.5.2018 21:21 | Päivitetty 14.5.2018 0:14
STT, Kaleva

Suomi hävisi Saksalle jatkoajalla 2-3 MM-jääkiekon alkulohkopelissä, kun Markus Eisenschmid osui jatkoajan vanhennuttua kaksi minuuttia.

Suomi pääsi jatkoajalle Sebastian Ahon tasoituksella ajalla 57.54, mutta lopulta saaliiksi pelistä jäi vain yksi piste.

Pahoittelut, vaikuttaa siltä, että tämä video ei ole enää katsottavissa.
Saksa nappasi voiton nopealla vastahyökkäyksellä ja vei pelin voiton nimiinsä.

Suomi johti ensimmäisen erän jälkeen Eeli Tolvasen maalilla, mutta Frederik Tiffels ja Björn Krupp veivät toisessa erässä Saksan johtoon.

Saksan maalilla Mathias Niederberger kirjasi 36 torjuntaa. Suomen maalivahti Ville Husso torjui 12 kertaa.

Pahoittelut, vaikuttaa siltä, että tämä video ei ole enää katsottavissa.
Eeli Tolvanen iski Leijonien avausmaalin ottelussa Saksaa vastaan.

Suomella on kuudesta ottelusta 13 pistettä, ja eroa lohkokärki Yhdysvaltoihin on kolme pistettä. Joukkueet kohtaavat lohkon päätöskierroksella tiistaina.

Tanskalla on kuudesta ottelusta 11 pistettä ja Kanadalla viidestä pelistä kymmenen pistettä.

Mathias Niederberger muurina maalilla

Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi ottelupäivän aamuharjoitusten jälkeen, ettei puolivaloilla pääse MM-kisoissa eteenpäin. Marjamäki oli oikeassa, sillä Suomi vuodatti tuskanhikeä litrakaupalla ja hävisi lopulta Saksalle.

Herningin alkulohkon ykkössija on silti yhä Suomen ulottuvilla, jos Leijonat kaataa tiistaina Yhdysvallat.

Maalivahtipeli on ollut Saksan akilleenkantapää MM-turnauksessa, mutta Suomi hakkasi päätään muuriin nimeltä Mathias Niederberger. Düsseldorfin ensi kauden kakkosmaalivahti pelasi ensimmäisen ottelunsa MM-turnauksessa ja torjui suomalaishyökkäyksen toisensa jälkeen.

Ottelun alussa näytti vielä siltä, että Suomi purjehtii kohti selkeää voittoa. Suomi painoi pelin alusta lähtien Saksan päähän, ja ajassa 2.26 minuuttia Eeli Tolvanen nousi hyökkäyssiniviivan yli ja laukoi 1–0.

Saksalla oli suuria vaikeuksia päästä Suomen karvausta vastaan hyökkäysalueelle. Avauserän lopulla Suomi pääsi pelaamaan ylivoimaa Marcel Nöbelsin huidottua kaksiminuuttisen, mutta sen paremmin viiden hyökkääjän ykkösylivoima kuin kakkonenkaan eivät osuneet.

Toisessa erässä Suomi kuitenkin menetti otteensa täysin, vaikka erä alkoi Suomen ylivoimalla Matthias Plachtan otettua kakkosen. Suomen aktiivisuudesta oli johtoasemassa paras terä tylsynyt, ja ajassa 25.56 Frederik Tiffels voitti Janne Pesosen kamppailussa kiekosta ja lusikoi tasoituksen 1–1:een.

Saksa oli erän puolivälin jälkeen todella lähellä johtomaalia. Ville Husso oli jo pelattu ulos, mutta Marc Michaelis ei saanut kiekkoa maalikehikkoa pitemmälle. Tilanteessa Veli-Matti Savinainen otti kaksiminuuttisen ja Suomi joutui ensimmäisen kerran alivoimalle.

Suomi pääsi alivoimalla vastaiskuun, mutta Niederberger selvitti Marko Anttilan lyöntilaukauksen. Leon Draisaitl pääsi ylivoimalla laukomaan vaarallisesti, mutta Suomi selvisi ilman takaiskua.

Erän lopulla Saku Mäenalanen otti jäähyn, ja Suomi sai alivoimalla jälleen ylivoimahyökkäyksen mutta ei taaskaan maalia. Erää oli jäljellä runsas minuutti, kun Björn Kruppin siniviivalaukaus painui ruuhkan seasta maalivahti Ville Husson taakse ja Suomi oli tappiolla.

Pahoittelut, vaikuttaa siltä, että tämä video ei ole enää katsottavissa.
Björn Krupp laukoi Saksan 2-1-johtoon Leijonia vastaan.

Suomi tuli kolmanteen erään vimmalla. Erän ensimmäisen minuutin aikana Mikko Rantanen pääsi kahdesti nokikkain Niederbergerin kanssa, mutta ei saanut tasoitusta aikaan. Suomi vyörytti hyökkäyksen toisen jälkeen kohti Saksan maalia, mutta Niederberger pysäytti kaiken.

Kolmatta erää oli jäljellä 3.40 minuuttia, kun Suomi pääsi pitkän pyörityksen jälkeen ylivoimalle. Turnauksen tärkein ylivoima tuotti lopulta tasoituksen. Mikael Granlund laukoi ensin tolppaan, mutta lopulta Sebastian Aho pääsi Granlundin poikittaissyötöstä tasoittamaan 2–2:een ajassa 57.54.

Jatkoajalla Markus Eisenschmid iski sitten nopean ratkaisun Saksalle.

Lue ottelun kärppäbarometri tästä.

Katso jääkiekon MM-kisojen otteluohjelma!

Kaikki MM-kisojen jutut ja videot löytyvät täältä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (22)

Pitäisi uskoa, ei Tanska ja Saksa niin huonoja maita urheilussa ole että ylimielisyyteen olisi varaa missään lajissa, ei edes jääkiekossa. Pelaajien henkilökohtaisesti tehdyt pisteet tulisi suhteuttaa peliaikaan, Marjamäki ei mitenkään reagoi siihen, että menossa on turnaus , missä pelejä tulee tiheämpään tahtiin, kuin nhl:ssä, hän peluuttaa " ykköstähtensä" jalattomiksi turnauksen puoliväliin mennessä, pelkkien pistetaulukoiden sokaisemana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kärppä valmennuksen eväät enää riittäneetkään tosi paikan tullessa vai oliko joatain kihahtanut nuppiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Homma alkaa kaatua coutsin niskaan. Miksi voitetun pelin jälkeen hän vaihtaa erittäin hyvin Kanadaa vastaan torjuneen kuuman Säterin pois maalilta?! Eka erän ensimmäiset vaihdot johtomaaliin asti oli kunnollista taistelua, myös suomitaklauksia nähtiin molemmissa päädyssä, ja näytti että Leijonat nousevat rohkeasti pelin päälle, ottavat väkisin viejän rooliin mutta ei. Saksa nosti karvausta ja saman tien palattiin hitaaseen Manse kiekkoon. Pakit jäivät odottelemaan oman maalin taakse, jarruteltiin keskialueella, huitaistiin riskillä poikittaissyöttöjä omalla alueella, lyötiin pitkiä päätyyn mutta ei saatu kaivettua kiekkoa omille jne. Vaikka meidän hyökkäyspää on fyysisesti kevyt Rantasta lukuun ottamatta, pitäisi pienempien pelaajien taklata sen mitä rahkeet riittävät, ja mennä maalille. Nyt ei ollut 2. ja 3. erässä lainkaan miestä maalilla lyömässä ripareita sisään vaan jätkät jäivät ulkokehälle odottelemaan että joku toinen menisi maalille painimaan. Anttilan ei olisi tarvinnut tehdä pelissä muuta kuin seisoa jorottaa saksan maalilla, painia ja lyödä poikittaista niin muille olisi tullut tilaa mutta ei. Nooh kyllä se siitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Saksalle.
Kuka vapauttaisi meidät tästä 12 kuukautta kestävästä kiekkotulvasta.
Pitää muistaa, että kyseessä on maailmanlaajuisesti marginaalilaji. Poikkeuksellinen urheilumuoto, jossa saa käyttää väkivaltaa. Ja yleisö kannustaa siihen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turnauksen pelaajavalinnat kertoo miten Leijonia valmistellaan tuleviin vuosiin ja mm nostetaan muutamien pelaajien näkyvyyttä uran vakiinnuttamiseksi NHL´n joukkueisiin - Hyvä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No eipä tarvinnut katsoa yhtään peliä, ei ole mahdollisuutta kultaan jos räpiköi Tanskan ja Saksan kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi veljet elekää ottako tosissaan Jääkiekkoa on vain sirkusta.Pitää muistaa vedonlyöjät ja bisnesmiehet ohjaavat minnepäin lopputulos ohjataan tuomarit,maalimahdit ja joukuen luotsaajat ovat pelinappuloita harmaalla-alueella tässäkin urheilulajissa 10000 miljarien bisneksessä eikä maapallon nälähätä vähene....evp...Majuri

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin niin niin, mutta kun Suomi hävisi! Etkö sinä nyt ymmärrä asian tärkeyttä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi jää neljänneksi kun Kanada voittaa 2 omaa peliä,Tanska voittaa E-Korean ja Suomi häviää USA:lle niintie vastaan Ruotsi tai Venäjä ja pääsee pojat kesälomille,toivottavasti olen väärässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäs sen hienompaa kuin pudottaa Ruotsi ulos mitalipeleistä! Venäjäkin käy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

anttila ei osaa syöttää alivoimalla edes aholle. järjetön mätkäisy silmät kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asennevaikeuksia kaikilla suomalaisilla pelaajilla. Ollaan muka niin hyviä että Tanskaa ja Saksaa vastaan ei tarvitse oikeasti pelata vaan mennään vaan nauttimaan pelistä. Valmentaja taas ei osaa motivoida pelaajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä oli paksua puuroa tuo Leijonien pelaaminen. Mikähän siinä tällä kertaa oikein mätti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hah hah hah! Jösses mitä turaamista. 3-2 ja vielä Saksalle. Mikä näitä jätkiä vaivaa kun peli luistaa vain joka toinen päivä?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Karmea ero maalivahtien torjunnoissa. Onko Suomella nyt oikea maalivahti kun imuroi kolme ja kaikeksi lopuksi häviö tuli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (22)

Uutisvirta

16:07
Analyysi: Ollos huoleton, maanpuolustustahto on kääntynyt nousuun – Naiset halutaan mukaan, mutta mistä löytyy sopivia tehtäviä?
16:06
"Kauppamiehet ovat nähneet tilaisuuden ratsastaa ihmisten pelolla" – THL toppuuttelee tarvetta tehosiivouksiin koronaviruksen takia
15:52
Analyysi: Ota tai jätä – palestiinalaiset saivat eteensä Trumpin rauhanehdotuksen
15:50
Jo tuhat kii­na­lais­ta on perunut tulonsa Lap­piin, ko­ro­na­vi­ruk­sen kaikki vai­ku­tuk­set mat­kai­luun sel­viä­vät myö­hem­min Tilaajille
15:28
Kuutoskaupunkien ilmastotyö jälleen vertailussa – henkilöautojen määrä noussut Oulussa ja Vantaalla
15:24
Katalonia järjestää pikaisesti uudet vaalit – separatistien riita johti aluejohtajan eroon
15:23
Helsingin Kuvataiteen talo palvelisi koko maan taiteilijoita – Suomen Taiteilijaseuran puheenjohtaja perustelee epäilijöille, miksi on järkevää perustaa "taas joku pytinki"
173
Tutkimus selvitti, miksi BMW- ja Audi-kuskit tuntuvat törttöilevän muita useammin – statusautojen omistajissa on keskivertoa enemmän itsekkäitä kuskeja
80
Pääministeri Sanna Marin luottaa, että 30 000 työpaikkaa syntyy syksyyn mennessä – "Sillä polulla ollaan"
72
Analyysi: Nyt on siirryttävä poseerauksesta tekoihin – työllisyystoimet tänään hallituksen pöydällä
35
Maanpuolustustahto kääntyi hienoiseen nousuun – yli kaksi kolmesta puolustaisi maata aseellisesti aina, myös ylivoimaista vihollista vastaan
26
Väyrynen harkitsee paluuta keskustan jäseneksi – Jos Väyrynen palaa, Kärnä harkitsee puolueesta eroamista ja oman "uuskekkoslaisen" eduskuntaryhmän perustamista
18
Arviointineuvosto kritisoi hallitusta: "Kulutusta pitäisi lisätä vasta, jos työllisyystavoite saavutetaan"
17
"Otamme kalastusvesiemme vallan takaisin" – Britannia alkaa säätää EU-ajan jälkeisiä lakeja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan etelä- ja keskiosassa lukuunottamatta Ahvenanmaan maakuntaa 
jäätävän tihkusateen ja lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä maan pohjoisosassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi tallouden pitää kasvaa koko ajan?

Palkat eivät nouse kuitenkaan suhdateiden mukaan, kuten viimekertaisen nousun alun ja tämän neuvottelun välillä. Nousu o... Lue lisää...
Kui se tuollaisen ny...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image