Leijonien hurja kiri ei riittänyt, Suomi sijoittui MM-jäillä neljänneksi - Marjamäki ylisti joukkuetta kyynel silmässä

Nikita Kucherov iskee lukemiksi 5-3.
Jääkiekko 21.5.2017 19:25 | Päivitetty 21.5.2017 21:52
Kaleva
Katso kaikki pronssiottelun maalit.

Suomi on sijoittunut jääkiekon MM-kisoissa neljänneksi. Leijonat hävisi sunnuntain pronssiottelussa Venäjälle 5-3.

Venäjä meni ottelussa jo 4-0-johtoon, kun Leijonat aloitti hurjan kirin ja pääsi jo maalin päähän.

Venäjä kuitenkin antoi Suomelle kylmän suihkun iskemällä 5-3-osuman kesken Suomen kirin. Nämä jäivät myös ottelun loppulukemiksi. (Juttu jatkuu videon jälkeen.)

Päävalmentaja Lauri Marjamäki summasi kovan taistelun jälkeen tappioon ja neljänteen sijaan turnauksessa päättyneen Venäjä-pelin.

Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki suhtautui rauhallisesti jääkiekkomaajoukkueen 3–5-tappioon MM-turnauksen pronssipelissä Venäjää vastaan. Marjamäki tunnusti vastustajan taidot ja ylisti Leijonien periksiantamattomuutta.

–  Joukkue ei tänäänkään luovuttanut. Miehistä revittiin tässä turnauksessa kaikki irti, mutta se ei enää riittänyt välierässä Ruotsia vastaan eikä pronssiottelussa Venäjää vastaan. Ei mahda mitään, Marjamäki tunnusti tosiasiat C More Sportin haastattelussa.

Pelillisesti Marjamäki löysi maajoukkueesta kaksi kehityskohdetta.

–  Erikoistilannepeli ja maalinteon tehokkuus. Niissä annoimme tasoitusta, Marjamäki totesi.

Marjamäkeä arvosteltiin kirpeästi MM-turnauksen alussa Leijonien pelitavasta. Hän kertoi silti nauttineensa ensimmäisestä MM-turnauksestaan päävalmentajana.

–  Halusimme ensimmäistä perättäistä MM-mitalia yhdeksään vuoteen, mutta ihan siihen emme pystyneet. Mitalia ei tullut, mutta muistot jäivät. Olen nauttinut tästä kokemuksesta, enkä vaihtaisi päivääkään pois, Marjamäki vakuutti.

Kyynel silmässä

Marjamäen ensimmäinen kausi Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana päättyi Kölnissä tunteikkaasti.

Sunnuntaina päävalmentajan silmänurkassa kimmelsi kyynel ja useampikin. Niitä tuskin kirvoitti Venäjälle pronssiottelussa kärsitty 3–5-tappio vaan leirityksineen yhteensä vajaan kahden kuukauden mittainen raskas MM-projekti.

–  Voitte kuvitella, minkälaista on olla seitsemän viikkoa yhdessä. Viikot menevät usvassa. Ei tiedä, mikä päivä on menossa, Marjamäki kuvaili pala kurkussa.

Hän kehui joukkueensa pelaajia vilpittömästi.

–  Kokeneet kapteenit (Lasse Kukkonen, Valtteri Filppula, Topi Jaakola) olivat johtajia. Nuorista Sebastian Ahosta ja Mikko Rantasesta kasvaa kovia johtajia.

Suomen joukkue kiekkoili osaamisensa ylärajoilla. Kun moni NHL-pelaaja sanoi kisoille kiitos ei, Leijonissa oli MM-jäällä johtajuutta turhan ohuelti.

Juuri siksi Marjamäki on joukkueelleen kiitollinen. Se venyi vaikeiden vaiheiden läpi, raivasi tiensä mitalipeleihin ja takasi päävalmentajalle työrauhan kohti ensi kautta.

–  Kaiken kaikkiaan upea joukkue, Marjamäki tiivisti.

Todennäköisesti hän palautti hetkeksi mieleensä koko maajoukkuekauden, joka oli koettelemuksia täynnä.

–  Joka kerta, kun alkaa valmentajaksi, tulee kokemuksia, 39-vuotias Marjamäki yritti pehmentää.

Jääkiekon aikakirjoihin hän jää neljäntenä päävalmentajana, joka on luotsannut Suomen MM-mitalipeleihin heti ensimmäisellä kaudellaan. Muut ovat Curt Lindström, Hannu Aravirta ja Doug Shedden.

Suomi voitti oikeat pelit

Kivikkoisen tien pronssipeliin kulkenut Suomi voi lohduttautua sillä, että se kunnostautui täsmälleen oikeissa otteluissa. Neljä voittoa yhdeksässä ottelussa riitti 16 joukkueen turnauksessa neljänteen sijaan.

Alkulohkon jatkoaikavoitot Norjasta ja Sveitsistä sekä tiiviillä puolustuspelillä saavutettu puolivälierävoitto Yhdysvalloista kantoivat Leijonat yllättävänkin pitkälle.

Vuonna 2012 Suomi tarvitsi MM-kotikisoissaan neljänteen sijaan yhdeksässä ottelussa viisi voittoa. Myös vuotta myöhemmin Suomi oli neljäs voitettuaan yhdeksästä pelistään peräti kuusi.

Sunnuntaina kello 21.45 pelattavassa loppuottelussa kohtaavat Kanada ja Ruotsi.

Lue tästä, miten Suomi-Venäjä ottelu eteni erä erältä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Tietämättömät syyttää Marjamäkeä, mutta teille on turha yrittää selittää menee vain siihen käytetty aika hukkaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hatun nosto pelaajille, ikävä kyllä suomen joukkueeseen saapumatta jääneet NHL-pelaajat eivät kiitosta ansaitse. Perusteluina oli peliväsymys! Ruotsilla oli 19 NHL-pelaajaa ja se näkyi. Turha tästä suomen tuloksesta on Marjamäkeä syyttää !!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on palattu vanhaan hyvään aikaan kun Suomi oli 4-10 sijalla !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meni oikein. Olisi ollut suuri häpeä jääkiekolle, jos Suomi olisi päässyt mitalille. Niin hajanaista ja poukkoilevaa Suomen peli oli. Kyllä jääkiekon taso on laskenut, kun Suomi pääsi noinkin pitkälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä väliä sillon millä tyylillä pelataan joss vaan voitetaan.
Suomalaisten pelityyli nyt vaan on tuollaista koska kahdeksanvuotiaasta asti valmennetaan pelaamaan noin
Aluksi alietaan katsomaan sieltä valmentajia ulos ja sitte pelaamista opettamaan.
ps. toivon ettei Kukkonen tule enää alkavalla kaudella tekemään aloituksia koska hänen aloitussyöttönsä menivät 90 prosenntisesti vastustajalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen seurannut jääkiekkomaajoukkeen pelejä 6-vuotiaasta lähtien jäähalleissa ja televisiosta, 1970-luvun lopulla ensimmäisen kerran vanhempieni kanssa Helsingin jäähallissa. Koskaan aikaisemmin en ole ajatellut että "onpa tosi tylsää, suorastaan työlästä katsella leijonien pelaamista", mutta Marjamäen valmentajakaudella on koko ajan ollut sellainen tunne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Marjamäki ei ole maajoukkuelle paras valmentaja ,koska ei saa kaikkia parhaita pelaajia kisoihin henkilökemian vuoksi joten kannattaisi vaihtaa.Ensi vuonna sama itkeminen jatkuu.Maalivahtivalinnat todella surkeat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päävalmentaja kehui joukkuetta ,eli epäsuorasti itseään.
Pitäisi olla nyt senverran ammattitaitoa ,että jos on kaksi maalivahtia ,edellisten pelien perusteella toinen selkeästi parempi ,niin ei sitä kehenompaa pistä tolppien väliin ,ja jos pistää niin ei anna tilanteen ajautua neljään nollaan ,ennenkuin vaihtaa sen paremmman kaverin kentälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt tässä tappion jälkituoksinassa on pakko ottaa "Sinistä Surua" eli Pirkka-olutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sijoitus ihan hyvä.
Ennen kisojahan ei uskottu että suomi pääsisi edes kahdeksan joukkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos ja kumarrus Venäläisille pelaajille ja koko Venäjän kansalle että ette antaneet Suomen voittaa.Voitto olisi merkinnyt taas valtavasti häiriöitä kaupunkien kaduilla ja muuta rähinöintiä. Toivottavasti suomi ei enää koskaan voita jääkiekon maailman mestaruutta koska primitiivi ( Suomen)kansa ei osaa elää sivistyneesti voiton huumassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huom ! Nyt pelattiin pronssista ja tuskin monikaan lähtee pronssimitalin takia kadulle juhlii...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varsinainen "kaatuneitten muistopäivän" peli sanan varsinaisessa merkityksessä. Tunnen suurta myötähäpeää suomalaisen jääkiekkoilun puolesta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuolla porukalla neljänsakkiin pääseminen on saavututus "anllivipool" juttu!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

72
Oulun kaavasuunnittelu näivettää ydinkeskustan – kivijalkamyymälöille parkkipaikat ovat elinehto Lukijalta
69
Seurasimme lumensyöjäjunan ensimmäistä testiä Suomessa – Monsteri saapui Venäjältä Kainuun korpeen ja pani raiteet kuntoon, katso video
34
Hietasaaren hakkuut alkavat ensi viikolla – hakkuilla raivataan uusia palstaviljelyalueita, sillä vanhat ovat jääässä huvipuiston alle
28
Varoitus: Pohjois-Suomessa huono ajokeli – Oulun seudulla pieniä liikenneonnettomuuksia
26
Keskustan kunnallisjärjestö esittää yksimielisesti Mirja Vehkaperää Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi
23
Tehtaiden seisokit laskivat Terrafamen liikevaihtoa viime vuonna – Nikkelin hinta sahasi voimakkaasti
20
Perinteinen Pertin hiihto järjestetään leudosta talvesta ja lumipulasta huolimatta – Kempeleessä on painettu pitkää päivää talkoohengessä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono aluksi seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi ja Taivalkoski sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola ja Rovaniemi lumipyryn vuoksi.

Ajokeli on erittäin huono aluksi seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi ja Taivalkoski sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola ja Rovaniemi lumipyryn vuoksi.
Ajokeli on huono aluksi Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven ja Taivalkosken kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Pello, Kemijärvi ja Salla lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

189 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

No nyt on mökkienkin hinnat laskenut..

Miksi pitäisi myydä? En ymmärrä näitä "hinnat putoaa - panikoi" tyyppejä. Ei mua kiinnosta pätkääkään mikä on mun asunno... Lue lisää...
Taas!

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image