Leijonat muut­tu­mat­to­mil­la ketjuilla finaalipaikkaa metsästämään – Suomi haastaa Kanadan sitoutuneella joukkuepelillä ja huippuvireisellä Justus Annusella

Suomen maalia vartioi lauantain pelissä nollapelin puolivälierässä pelannut kärppäveskari Justus Annunen. KUVA: Leijonat.fi/Pasi Mennander
Jääkiekko 4.1.2020 14:47
Janne Onnela

Alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-kisojen puolivälierissä yllätysvoiton Yhdysvalloista ottanut Suomi pelaa lauantai-iltana finaalipaikasta. Välieräottelu Kanadaa vastaan alkaa kello 20.00 Suomen aikaa.

Leijonat lähtee otteluun altavastaajana aivan kuten puolivälieräpeliin Yhdysvaltojakin vastaan, mutta altavastaajan asema sopii suomalaisille jo historiankin valossa erinomaisesti.

Leijonat lähti altavastaajana Kanadaa vastaan myös vuosi sitten vaahteranlehtipaitojen kotiturnauksessa Vancouverissa, mutta niin vain Suomi juhli kisojen päätteeksi maailmanmestaruutta kanadalaisten seuratessa juhlintaa tuhisten vierestä Vancouverissa.

Ei ketjumuutoksia

Suomen ketjuissa ei ole muutoksia kohtalonpeliin numero kaksi. Jukurihyökkääjä Kristian Tanuksen johtama tehonyrkki kantaa jälleen niskassaan Suomen suurimmat tulospaineet. Vitjan laidoilla hyökkäävät KooKoon Joonas Oden sekä Tapparan Patrik Puistola.

Kärppien Aatu ja Aku Räty jatkavat Minnesotassa kiekkoilevan Sampo Rannan kanssa neloslinjassa. Suomen maalia vartioi nollapelin puolivälierässä pelannut kärppäveskari Justus Annunen.

Kanadan joukkueesta löytyy viisi pelaajaa, jotka olivat mukana viime vuonna häviämässä Leijonille. Etenkin näiltä viideltä pelaajalta peli-intoa löytyy varmasti illan ottelussa.

Maalivahtipeli ja sitoutunut viisikkopelaaminen voiton avaimia

Leijonat ovat osoittaneet viime vuosina. ettei yksikään joukkue ole Suomelle enää nykypäivän jääkiekossa voittamaton. Tämä pätee myös illan välieräpeliin Kanadaa vastaan, vaikka kanadalaiset ennakkosuosikkina lähtevätkin taistelemaan finaalipaikasta.

Leijonat nosti tasoaan puolivälierään paljon alkusarjan ailahtelevista peleistä. Se on myös välierää silmällä pitäen äärimmäisen tärkeä signaali.

Lauantai-iltana joukkueen pitää olla kärsivällinen ja jokaisen pelaajan pitää toteuttaa valmennuksen laatimaa pelisuunnitelmaa säntillisesti. Uhrautuva viisikkopelaaminen on avainasemassa.

Suomi voi voittaa sitoutuneella joukkuepelaamisella ja joukkueen tärkeimmän yksittäisen pelaajan, Justus Annusen, huippuvireisellä iltapuhteella voittaa kenet tahansa.

 

Suomen kentälliset kello 20.00 alkavassa Kanada-ottelussa:

1:
20 Matias Maccelli – 23 Ville Petman – 12 Eemil Erholtz
29 Kim Nousiainen – 33 Lassi Thomson

2:
21 Patrik Puistola – 27 Kristian Tanus – 18 Joonas Oden
4 Ville Heinola – 2 Santeri Hatakka

3:
15 Lenni Killinen – 25 Antti Saarela
9 Toni Utunen – 5 Mikko Kokkonen

4:
35 Aku Räty – 34 Aatu Räty – 24 Sampo Ranta
3 Anttoni Honka – 6 Peetro Seppälä

Maalissa 30 Justus Annunen (31 Jasper Patrikainen)

MAINOS

Kommentoi

Elä itke siellä, seon pelattava , tuomareista piittaamatta .
Suurilla kansoilla on aina enemmän ystäviä , kuin pienillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisin mielelläni nähnyt myös puolustajat Lehtonen ja Mikkola myös kisoissa.
Pojat pelasivat ihan hyvän kauden pakkiparina liigassa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

64
Näkökulma: Poliitikkojen päätökset ovat kriisioloissakin poliittisia päätöksiä – Suomi säätää tiukkoja rajoituksia, Ruotsi koettaa jatkaa normaalia elämää
11
Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen kiistää vastakkainasettelun koronakriisin hoidossa: "Minulle ei ole tehty mitään konkreettista ehdotusta nyrkistä"
8
Koronavirukseen on kuollut Suomessa yhteensä 11 henkilöä – Oulussa hoidossa viisi potilasta, kaksi tehohoidossa
7
Kiitos kaikille yhteistä vastuuta kantaville – ruikutusta ja uhkia syntyy useimmin siellä, mistä on vähiten omaa halua ja rohkeutta ottaa asioista selvää, ja toimia yhteisöllisesti Lukijalta
7
Lapissa pelätään koronan leviämistä työmatkaliikenteen mukaan – "Rajaamistoimilla voidaan selkeästi hidastaa koronaepidemian kulkua"
5
Pitkät päivät kotona laittavat oululaisnuoret koville – "Montako kuukautta tätä kurjuutta kestää, kukaan ei tiedä"
4
Puheenjohtaja Jukka Juusti pitää turvallisuuskomitean roolia koronasodassa riittävänä: "Jokaisella jäsenellä on täysipäiväinen työ"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi minun pitäisi jumiutua neljän seinän sisään?

Ei pidäkään. Kaupassa on pakko käydä ja ulkoliikuntakin on suositeltavaa. Omaisistakin on huolehdittava. Lähikontakteja ... Lue lisää...
Ulkona saa käydä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

30.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image