Kultainen kypärä kiiltää kirkkaasti

Janne Pesonen on elämänsä kunnossa, ja pyöri väkkäränä Ässien kiusana. Hän jaksoi taistella ärähäkkäästi täydet 60 minuuttia ja teki siinä sivussa 1+2=3 tehopistettä. KUVA: Peura Pekka
Jääkiekko 25.10.2007 22:46
Jouko Vuorjoki

SM-liiga

Kärpät-Ässät 5-3

Oulu Menestyvään joukkueeseen kuuluu aina loistava ykkösketju, joka osaa temput ja pystyy ratkaisemaan pelejä. Kärppien ykkösketjun peli on välillä yskinytkin, mutta nyt pohjoisesta tuulee lujaa. Kolmannessa erässä ketju Janne Pesonen (1+2) - Michal Bros (1+2) - Hannes Hyvönen (1+1) pisti niin koreasti jalalla, että se sai valmennusjohdonkin haukkomaan henkeään.

"Ykkösketju oli liekeissä, ja mitä juttelin poikien kanssa äsken, olisivat kuulemma jaksaneet painaa koko pelin yksinkin. Huikea esitys. Siitä ketjusta löytyvät tämän illan suuret voittajat", päävalmentaja Kari Jalonen suitsutti kolmikon pelaamista. Ketju taiteili yhteensä neljä maalia, joista kolme syntyi ylivoimalla.

Kärpillä oli etenkin kolmannessa erässä valtava voitontahto ja palava halu saada kaikki kolme sarjapistettä. Voittonsa ansiosta Kärpät pyyhkäisi nopeasti viime tiistain pettymyksen nurkkaan ja palasi kuukauden tauon jälkeen SM-liigan kärkipaikalle. Yksilötasolla Pesonen ohitti pistepörssissä Jokerien Ville Leinon (9+12=21) ja Tim Stapletonin (9+11=20) ja nousi piikkipaikalle pistein 10+12=22.

"Eivät ne pisteet niin iso juttu ole, paitsi niin ajateltuna, että se on merkki koko joukkueen onnistumisesta, mikä taas kasvattaa itseluottamusta", Pesonen kertoi.

Pesosesta, 25, on parin viime vuoden aikana kehittynyt kansainvälisen luokan pelaaja, joka ilman muuta kuuluu siihen A-maajoukkueeseen, jonka leijonien päävalmentaja Doug Shedden nimeää ensi maanantaina Karjala-turnaukseen 8.-11.11.

"Odotellaan nyt rauhassa, tuleeko kutsu vai ei", Pesonen toppuutteli.

Hän kuitenkin myöntää olevansa elämänsä kunnossa.

"Olen saanut pelata monta vuotta loistavien kaverien kanssa, vastuu on kasvanut, ja kokemusta on tullut", Pesonen kiteytti.

Ykkösketjun jouhevaan peliesitykseen on selvä kaava.

"Hanneksella on mahtava kuti, ja nytkin hän ampui voittomaalin. Minä yritän liikkua paljon, ja Miki (Bros) rakentaa peliä ja tekee myös maaleja", Pesonen taustoitti.

Pesonen on pidetyissä kimmoisuus- ja kuntotesteissä osoittanut olevansa joukkueen ykkönen, mikä näkyy myös jäällä. Hyvönen puolestaan on saanut monipuolisen harjoittelun myötä jalat parempaan kuntoon kuin koskaan aikaisemmin. Koko ketju löytyy SM-liigan pistepörssin kahdeksan parhaan joukosta.

Kärppien jykevä puolustaja Jere Karalahti kinkkasi kolmannen erän puolessa välissä pukukoppiin ja sai seurakseen joukkueen lääkärin Harri Hakkaraisen.

"Jere sai polven yläpuolelle puujalan, eikä näytä hyvältä. Se on selvää, että hän ei lähde joukkueen mukana etelän kiertueelle, sillä jalka tutkitaan perjantaina ultralla", Jalonen tiesi.

Käsimurtumastaan toipunut Toni Kiren oli jo saanut komennuksen Hokkiin, ja hänen oli tarkoitus pelata perjantaina Mestistä, mutta nyt Kärppien valmennusjohto nykäisee hänet takaisin, kun joukkue lähtee perjantaina iltapäivällä Helsingin kautta Lappeenrantaan.

Jo Ässät-otteluun reservistä puolustukseen oli nostettu Antti Ylönen, joka pelasi kauden kolmannen liigapelinsä.Vieraissa vaikeaaÄssillä on erittäin murheellinen vierassaldo, sillä patapaidat ovat päässeet voittajina kotimatkalle edellisen kerran niinkin pitkän ajan takaa kuin 7.12. 2006 eli runsaan kuukauden päästä tarjolla on yksivuotiskekkerit.

"Ei se mikään taakka ole. Ei kautta ilman vierasvoittoa", Ässien valmentaja Jari Härkälä loi uskoa tulevaan.

Viimeiset pari viikkoa Ässien sisällä pata on kiehunut yli äyräiden, mutta nyt tilanne näyttää palanneen ennalleen. Ässä-ikoni Pasi Peltonen oli palannut kokoonpanoon, ja kaiken kaikkiaan taistelutahto oli kohdallaan. Ässät johti ottelua kahteen kertaa 1-2 ja 2-3, mutta päätöserässä porilaisten marssi hyytyi.

"Meillä oli omat hyvät hetkemme, mutta syke ei riittänyt loppuun saakka. Kolmannessa erässä saimme jäähyjä pahoihin paikkoihin, mitkä kieltämättä kuluttivat joukkuetta", Härkälä jatkoi.

Lopullisen niitin Ässien arkkuun iski Tommi Paakkolanvaara, kun peliä oli jäljellä kolme ja puoli minuuttia. Kärppien maalissa Jaakko Suomalainen torjui 28 kertaa ja takaiskuista huolimatta kuului joukkueensa parhaimmistoon.

Kärpillä on viikon sisällä kolme vieraspeliä; lauantaina SaiPa-Kärpät, maanantaina Blues-Kärpät ja torstaina KalPa-Kärpät.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

39
Eläkeläiset osoittivat mieltään Pudasjärvellä pankin käteisnostojen rajoittamisesta – käteistä saa jatkossa vain neljän tunnin ajan viikossa
38
Kommentti: Hulevesilasku tulee, vaikka ei johtaisi vesitippaakaan ulos tontilta
13
Sulamisvedet ja loska aiheuttavat ongelmia Oulun seudulla – lähetä kuva hankalista paikoista
12
Oulu toivoi paria miljoonaa seksuaalirikosten ehkäisyyn, mutta summa jäänee pienemmäksi – muut kaupungit eivät ole hakeneet yhtä isoja summia
11
Tuore laskelma väläyttää tuntuvia korotuksia työeläkemaksuihin tulevaisuudessa – Suomen eläkejärjestelmä voi kriisiytyä alhaisen syntyvyyden takia
10
Sdp:n etumatka kokoomukseen nähden kasvoi hieman
7
Sulamisvedet tulvivat kaduille viime vuotta pahemmin – yöpakkaset tuovat helpotusta loskainfernoon, mutta tekevät kaduista liukkaita

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Oulun Stora Enson tehdas onko seuraava?

121 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeiden OSTOvoimaa on korotettava

Eläkeläiset oli yksi valtavan suuri kansalaisryhmä, jota oikeistohallituksemme kohteli kaltoin. Meillä on yhtäjaksoisti ... Lue lisää...
korjaus helppoa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image