Kultainen kypärä kiiltää kirkkaasti

Janne Pesonen on elämänsä kunnossa, ja pyöri väkkäränä Ässien kiusana. Hän jaksoi taistella ärähäkkäästi täydet 60 minuuttia ja teki siinä sivussa 1+2=3 tehopistettä. KUVA: Peura Pekka
Jääkiekko 25.10.2007 22:46
Jouko Vuorjoki

SM-liiga

Kärpät-Ässät 5-3

Oulu Menestyvään joukkueeseen kuuluu aina loistava ykkösketju, joka osaa temput ja pystyy ratkaisemaan pelejä. Kärppien ykkösketjun peli on välillä yskinytkin, mutta nyt pohjoisesta tuulee lujaa. Kolmannessa erässä ketju Janne Pesonen (1+2) - Michal Bros (1+2) - Hannes Hyvönen (1+1) pisti niin koreasti jalalla, että se sai valmennusjohdonkin haukkomaan henkeään.

"Ykkösketju oli liekeissä, ja mitä juttelin poikien kanssa äsken, olisivat kuulemma jaksaneet painaa koko pelin yksinkin. Huikea esitys. Siitä ketjusta löytyvät tämän illan suuret voittajat", päävalmentaja Kari Jalonen suitsutti kolmikon pelaamista. Ketju taiteili yhteensä neljä maalia, joista kolme syntyi ylivoimalla.

Kärpillä oli etenkin kolmannessa erässä valtava voitontahto ja palava halu saada kaikki kolme sarjapistettä. Voittonsa ansiosta Kärpät pyyhkäisi nopeasti viime tiistain pettymyksen nurkkaan ja palasi kuukauden tauon jälkeen SM-liigan kärkipaikalle. Yksilötasolla Pesonen ohitti pistepörssissä Jokerien Ville Leinon (9+12=21) ja Tim Stapletonin (9+11=20) ja nousi piikkipaikalle pistein 10+12=22.

"Eivät ne pisteet niin iso juttu ole, paitsi niin ajateltuna, että se on merkki koko joukkueen onnistumisesta, mikä taas kasvattaa itseluottamusta", Pesonen kertoi.

Pesosesta, 25, on parin viime vuoden aikana kehittynyt kansainvälisen luokan pelaaja, joka ilman muuta kuuluu siihen A-maajoukkueeseen, jonka leijonien päävalmentaja Doug Shedden nimeää ensi maanantaina Karjala-turnaukseen 8.-11.11.

"Odotellaan nyt rauhassa, tuleeko kutsu vai ei", Pesonen toppuutteli.

Hän kuitenkin myöntää olevansa elämänsä kunnossa.

"Olen saanut pelata monta vuotta loistavien kaverien kanssa, vastuu on kasvanut, ja kokemusta on tullut", Pesonen kiteytti.

Ykkösketjun jouhevaan peliesitykseen on selvä kaava.

"Hanneksella on mahtava kuti, ja nytkin hän ampui voittomaalin. Minä yritän liikkua paljon, ja Miki (Bros) rakentaa peliä ja tekee myös maaleja", Pesonen taustoitti.

Pesonen on pidetyissä kimmoisuus- ja kuntotesteissä osoittanut olevansa joukkueen ykkönen, mikä näkyy myös jäällä. Hyvönen puolestaan on saanut monipuolisen harjoittelun myötä jalat parempaan kuntoon kuin koskaan aikaisemmin. Koko ketju löytyy SM-liigan pistepörssin kahdeksan parhaan joukosta.

Kärppien jykevä puolustaja Jere Karalahti kinkkasi kolmannen erän puolessa välissä pukukoppiin ja sai seurakseen joukkueen lääkärin Harri Hakkaraisen.

"Jere sai polven yläpuolelle puujalan, eikä näytä hyvältä. Se on selvää, että hän ei lähde joukkueen mukana etelän kiertueelle, sillä jalka tutkitaan perjantaina ultralla", Jalonen tiesi.

Käsimurtumastaan toipunut Toni Kiren oli jo saanut komennuksen Hokkiin, ja hänen oli tarkoitus pelata perjantaina Mestistä, mutta nyt Kärppien valmennusjohto nykäisee hänet takaisin, kun joukkue lähtee perjantaina iltapäivällä Helsingin kautta Lappeenrantaan.

Jo Ässät-otteluun reservistä puolustukseen oli nostettu Antti Ylönen, joka pelasi kauden kolmannen liigapelinsä.Vieraissa vaikeaaÄssillä on erittäin murheellinen vierassaldo, sillä patapaidat ovat päässeet voittajina kotimatkalle edellisen kerran niinkin pitkän ajan takaa kuin 7.12. 2006 eli runsaan kuukauden päästä tarjolla on yksivuotiskekkerit.

"Ei se mikään taakka ole. Ei kautta ilman vierasvoittoa", Ässien valmentaja Jari Härkälä loi uskoa tulevaan.

Viimeiset pari viikkoa Ässien sisällä pata on kiehunut yli äyräiden, mutta nyt tilanne näyttää palanneen ennalleen. Ässä-ikoni Pasi Peltonen oli palannut kokoonpanoon, ja kaiken kaikkiaan taistelutahto oli kohdallaan. Ässät johti ottelua kahteen kertaa 1-2 ja 2-3, mutta päätöserässä porilaisten marssi hyytyi.

"Meillä oli omat hyvät hetkemme, mutta syke ei riittänyt loppuun saakka. Kolmannessa erässä saimme jäähyjä pahoihin paikkoihin, mitkä kieltämättä kuluttivat joukkuetta", Härkälä jatkoi.

Lopullisen niitin Ässien arkkuun iski Tommi Paakkolanvaara, kun peliä oli jäljellä kolme ja puoli minuuttia. Kärppien maalissa Jaakko Suomalainen torjui 28 kertaa ja takaiskuista huolimatta kuului joukkueensa parhaimmistoon.

Kärpillä on viikon sisällä kolme vieraspeliä; lauantaina SaiPa-Kärpät, maanantaina Blues-Kärpät ja torstaina KalPa-Kärpät.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

15:00
Limingan työllisyystilanne parantunut – kunnassa 5,1 prosenttia työttömiä, koko Pohjois-Pohjanmaalla 9,4 prosenttia
14:59
Epäilys harvinaisesta vieraasta sai muoniolaisen luontoharrastajan kulkemaan metsässä viikkoja – lopulta riistakamera tallensi kuviin mäyrän
14:44
Pääministeri Rinne painotti EU:n globaalia ilmastojohtajuutta esitellessään Suomen puheenjohtajakauden tavoitteita
14:16
Puheenjohtaja Mika Kari: Tiedusteluvalvontavaliokunnassa ei ole mystiikkaa - me valvomme, emme tiedustele
13:41
Yhdysvaltojen rajavartiolaitoksen johtajan vaihtuminen ei takaa parannusta rajalla jumissa olevien lasten elinoloihin
13:38
Suviseuralaiset jonottivat Muhoksen Matokorpeen jo ennen alueen aukeamista ­– pahimpien ruuhkahuippujen ennustetaan ajoittuvan iltoihin
13:04
Mies tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä vankeuteen – puukotti Oulussa leipäveitsellä
51
Työministeri Timo Harakka tarjoaa lempiveroaan vaihtoehdoksi, jos julkista taloutta tarvitsee vaalikauden lopulla tasapainottaa
30
Kaikkonen sai haastajan – elinkeinoministeri Katri Kulmuni hakee keskustan puheenjohtajaksi
29
Poliisi tehnyt virka-apupyynnön Luonnonvarakeskukselle Kuusamon Rautakarhusta: "Ensin selvitetään Luonnonvarakeskuksen kanssa, onko karhun auttaminen mahdollista"
26
19-vuotias sotki Rotuaarilla tussin kanssa – poliisi tutkii vahingontekona
24
Katuruokafestivaali täyttää Oulun torin kansainvälisillä mauilla – kolmannen kesän uutuudet tulevat Italiasta ja Ranskasta
23
Paloauto suistui ojaan Suviseura-alueella Muhoksella
21
Apulaisoikeusasiamies pitää kaupunginvaltuutettu Moilasen ihmisroskapuheenvuoroa "epäasiallisena, epäkunnioittavana ja loukkaavana"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

152 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen on aika ottaa markka takaisin

Kansa voisi olla tyytyväinen kunnes ensimmäinen devalvaatio tai muu markan arvon romahdus nostaisi tuontitavaroiden ja p... Lue lisää...
Devalvaatio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image