Kommentti: Mitä jos hakisit Kärpistä vauhtia, Jesse Puljujärvi?

Jesse Puljujärven taival Edmontonissa ei ole ollut ruusuinen. KUVA: WINNIPEG JETS
Jääkiekko 5.8.2019 18:25
Janne Onnela
Janne Onnela. KUVA: Leinonen Jukka

Syksyllä 2016 Oulun taakseen jättäneet Sebastian Aho ja Jesse Puljujärvi lähtivät Pohjois-Amerikan taalakaukaloihin suurin odotuksin. Kolme vuotta myöhemmin kahden nuoren kärppätaustaisen pelaajan urakäyrät osoittavat täysin vastakkaisiin suuntiin.

Carolina Hurricanesin ykköspelaajaksi noussut Aho allekirjoitti kesällä kolmen vahvasti nousujohteisen kauden jälkeen kymmenien miljoonien arvoisen viisivuotisen jatkosopimuksen.

Puljujärvi sen sijaan painii kolmen katastrofikauden jälkeen keskellä kriisiä.

Aiemmin kesällä pelaajan agentin, ja viime perjantaina myös Puljujärven omasta suusta tullut vaatimus päästä pois Edmonton Oilersista on suututtanut kanadalaisjoukkueen kannattajat ja luultavasti myös seuran johtoportaan verisesti. Edmontonin urheilupomon sunnuntainen lausunto alleviivasi välirikkoa.

Edmonton on tiettävästi yrittänyt kaupata torniolaista koko kesän laihoin tuloksin.

Kysymys ei ole siitä, etteikö Puljujärvi kelpaisi toisille NHL-seuroille. Ongelma lienee Edmontonin asettama hintalappu.

Puljujärven markkina-arvo on tällä hetkellä alimmillaan kolmeen vuoteen, mutta moni näkee aivan oikeutetusti pelaajassa edelleen paljon potentiaalia. Edmonton on asettanut hintalapun sen mukaan, että jatkossa Puljujärven ura sujuisi kuin sadussa ja pelaaja saisi vihdoin ulosmitattua kaiken potentiaalinsa.

Puljujärven renkaiden potkijat puolestaan näkevät kolme vuotta taalaliigan raakojen vaateiden kanssa kamppailleen tuittupään, jolla on takana viime kauden kesken kaiken päättänyt iso lonkkaleikkaus.

Luultavasti juuri tästä syystä siirtorintamalla on ollut hiljaista ja tilanne rapakon takana on ajautunut pahaan pattitilanteeseen.

Puljujärvi on kolkutellut nyt kolme vuotta NHL-ovea, eikä kukaan ole tullut vielä avaamaan. Lienee käynyt jo selväksi, ettei ovi avaudu koputtelemalla.

Puljujärven kannattaisi ottaa muutama taka-askel ja rynniä sen jälkeen vauhdilla ovesta läpi lupaa kysymättä.

Tarvittavan vauhdin torniolainen saisi Kärpistä.

Mikko Mannerin valmentama pelaajan hyvinvointia jatkuvasti korostava Kärpät olisi torniolaiselle paras paikka eheyttää kolhittu itseluottamus ja laittaa ura jälleen raiteilleen. Kärpissä Puljujärvi saisi ison roolin paljon Pohjois-Amerikkaa pienemmillä paineilla.

Kärpät ja Manner ovat jalostaneet viime vuosina monta pelaajaa NHL-kypsäksi, joten näyttöjä siltä saralta löytyy. Oululaisjoukkue on luonnollisesti edelleen myös valmis ottamaan Puljujärven riveihinsä, vaikka kausi lähenee jo kovaa vauhtia.

Onnistuneen liigakauden jälkeen paluu Pohjois-Amerikkaan voisi vielä hyvinkin onnistua. Vahvat esitykset eurokaukalossa saattaisivat lisätä jonkin NHL-seuran ostohaluja juuri sen verran, että Edmontonkin saisi lopulta Puljujärvestä tyydyttävän korvauksen.

Kaikki osapuolet voisivat lähteä sen jälkeen omille teilleen puhtaalta pöydältä.  

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (52)

Nyt Kärpät pari kunnon sponsoria, Jesse Raksilan jäälle ja lehterit täyttyvät.
Laitetaan mies uuteen lenttoon !!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jessehän lentää Kärpissä, kun saa terveev lonkan paperit, näytti kyllä hyvältä ensi jäällä kun oli hyväntekeväisyysottelusssa Raksilassa.
Kevät kaudella on maajuokkuemies jos vaan paikat kestää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

onkos taas tuttua mannerin kiekkoa runkosarjassa pelataan hyökkäävää lätkää kun sitten jos kärpät pääsee pudotuspeleihin palataan tuttuun trappiin ja alkaa taas ketjulotto pyörimään kun ei läöydetä oikeita ketjuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

puljujärvi lähti edmontoniin liian aikaisin olisi kannattanu odotella vielä pari kautta kärpissä ja sitten mennä eihän mrs.selännekkään menny kovin nuorena oliko 22-23 ikäinen kun lähti

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mieluummin Kärpissä, kuin AHL joukkueessa, jos jatkaa Edmontonissa. Terveyden ehdoilla on mentävä yksi vuosi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Puljun ensimmäisen kauden pilasi täysin kesällä tehty polvileikkaus, jonka jälkeen omalle tasolle pääseminen oli Edmontonissa mahdotonta.
Nyt on ilmoittanut halukkuutensa vaihtaa seuraa, mikä on täysin ymmärrettävää, mutta onko mediassa keskustelu ammattimaista toimintaa varsinkin Edmontonilta, luulisi keskustelun suoraan Puljun ja agentin kanssa olevan ainoa oikea rakentava tapa toimia, eikä sensaatiolehdistössä, meni kyllä itseltäni NHL arvostus nollaan ainakin yhden seuran osalta.
Pulju on omien sanojen mukaan kysyttäessä lehdistössä ilmoittanut olevansa sairaslomalla ja pelaaminen kielletty syyskuulle asti, luulisi Edmontonin edes sen ymmärtävän ja tietävän.
Pelaajat NHL seuroissa on bísnes tavaraa, otetaan kaikki irti taloudellisesti, yksilön kehittäminen ollut Jessen kohdalla nollassa, terveys meni.
Edmonton heräsi jonkun puolihuolimattoman lehtijutun jälkeen, Jesse vastasi kysymyksiin joita esitettiin, Jesse oli taas iloinen, toiveikas, lomaili kotiseudulla, huolehti peruskunnosta, kuntoutti, ensi talvi tulee olemaan varmasti välivuosi, eikä ole NHL kunnossa, Jesse itse varmasti jahänen asioita Oulussa hoitavat tietää, toivoisin kuitenkin hyvää seuraa ja meenestystä NHL:ssä jatkossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpissä pääsee liian helpolla. Suunnaksi keski-eurooppa, jotta myös kieltä täytyy oppia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä kieltä se Pulju oppii Euroopassa? Jos englanti ei tartu Kanadassa, niin miten se tarttuisi Sveitsissä, Saksassa tai Ruotsissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedättekö Puljun tämän hetken kielitaidosta mitään jo toisella kaudella oli puhunut erittäin hyvin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ne julkisuudessa olleet haastattelut ihan tue käsitystä hyvästä kielitaidosta. Ei tässä jutussa ole kyse vain kielitaidosta vaan pelitaidoista ja sopeutumisesta joukkueeseen. Paras ratkaisu olisi päästä muualle, mutta jos se ei onnistu NHL:ssä niin sitten vaikkapa Kärpissä. Ehkä pelaajan oma luulo kyvyistä ja todellisuus eivät kohdanneet-siinä voisi tiukka valmennus ja annettu vastuu realisoida omat kyvyt ja kehittämiskohteet ja ura jatkuisi vuoden päästä taas taalajäillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

HIFK pelaaja teloi jalan nuorten MM kisojen parhaaksi pelaajaksi valitulta Puljulta, jokainen joka vähänkin ymmärtää tietää mitä siitä seuraa. Kesä menee jalka kipsissä ja kepeillä liikutaan.
Pulju on joukkueurheilja ollut aina parhaimmasta päästä.
Jääkiekossa ei tarvitse paljon osata kieliä, valmennus osaa asiansa ja pelaajat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärppiin vaan turvalliseen ympäristöön kehittymään, täällä saat mahdollisuuden. Liigassa pitää pystyä dominoimaan, ennenkuin kannattaa hamuta meren taakse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielellään ei lisää asennevammaisia. Nuoria pelaajia, joilla on mahdollisuudet edessä eikä takana, kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärppäkansa tiesi Puljujärven olevan kokonaisvaltaisempi kuin Patrik Laineen NHL:ään lähtiessään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaan jotkut näin uumoilivat, mutta eikai suurin osa uskonut minkäänlaiseen menestykseen kun kaveri ei pärjännyt edes liigassa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

17-18 vuotiaana pelasi liigassa Kärpissä oli vakiokokoonpanon mies.
Valitettavasti jalka telottiin 5 vko sairaslomalle ja polvituen avulla pelaisi kauden lopun ja B nuorten MM kultaa, sitten leikkaus, syksyllä sai vasta luistella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Silti mielestäni järkevämpää tehdä sopimus puljun kaltaisen pelaajan kanssa ,ku ostaa ruotsin kakkosesta kentällinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Laineelta poistaa ominaisuuksista huippulaukauksen, niin eipä hänkään kirkkaissa valoissa juhlisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja kaikki muut tiesi että Pulju ei siellä vielä pärjää.
Jesse oli liigassakin ihan kuutamolla viisikkopelissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (52)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

239 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Husu persuihin

Se on joukkoomme liian älykäs, ei oteta. Me erottuisimme muut tolloina. Lue lisää...
PERSU

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.11.

Fingerpori

13.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image