Kirja: Kärpät maksoi Karalahden kymmenien tuhansien velat HIFK:lle – pidätys Raksilassa päätti uran Oulussa

Jere Karalahti poseerasi kuvaajille Kärppien paita päällään elokuussa 2007. KUVA: Heikki Sarviaho
Jääkiekko 13.10.2017 20:45
Janne Onnela

Värikkään uran pelanneesta jääkiekkoilija Jere Karalahdesta ilmestyi viime viikolla Aki Linnanahteen kirjoittama elämäkerta Jere.

Kirjassa käydään läpi Karalahden uran moninaisia vaiheita. Myös puolustajan lyhyt visiitti Oulun Kärppiin nousee kirjassa lyhyesti esille.

Karalahti saapui Ouluun syksyllä 2007 saatuaan potkut HIFK:sta edellisen kauden jälkeen. Ahtaalle ajautunut puolustaja kertoo kirjassa sisuuntuneensa potkuistaan, ja halunneensa Kärpistä uuden suunnan uralleen. Tavoitteena oli paluu NHL:ään.

Karalahti kertoo kirjassa allekirjoittaneensa Kärppien kanssa elokuussa 2007 pelaajasopimuksen, joka toisi hänelle 150 000 euron tulot tuolta kaudelta. Ennen sopimuksen allekirjoitusta Kärpät joutui Karalahden mukaan kuitenkin kuittaamaan pelaajan yli 23 000 euron velat HIFK:lle.

Karalahden palkka HIFK:ssa edellisellä kaudella oli ollut kirjan mukaan melkein puolet suurempi. Ennen sopimuksen allekirjoitusta Karalahti sanoo joutuneensa myös sitoutumaan täydelliseen päihteettömyyteen, johon kuului muun muassa aina maanantaisin joukkueen edessä otettu antabus-lääke.

Karalahden mukaan kärppäura päättyi 7. marraskuuta joukkueen aamuharjoituksiin Raksilassa. Puolustaja oli juuri polvistumassa jäällä aloituspalaveriin, kun poliisi vaihtoaitiossa viittoi Karalahden luokseen, ja kertoi pidätysmääräyksestä.

Myöhemmin selvisi, että Karalahtea syytettiin törkeästä huumausainerikoksesta. 

– Sydämeni löi kaksi kertaa tyhjää ja pala nousi kurkkuun. Yritin löytää katseellani Hannes Hyvösen, sillä Hanneksen pokka ei yleensä pitänyt kauan, jos jätkät yrittivät tehdä jotain jäynää. Koko jengi katsoi minua silmät suurina. Tämä ei ollut mikään jekku, vaan täyttä totta, Karalahti muistelee kirjassa.

Kärppien ja Karalahden yhteinen tarina tuli päätökseen tutkintavankeuden aikana. Seurajohto kävi tapaamassa vielä Karalahden pelaaja-agenttia ja asianajajaa tuoden mukanaan pelaajien lahjan vangitulle joukkuekaverilleen: Pako tv-sarjan DVD:n.

Puolustajan ura Kärpissä päättyi 12. joulukuuta 2007, kun seura irtisanoi Karalahden pelaajasopimuksen. Karalahti pelasi Kärpissä lopulta vain 15 liigaottelua, joissa syntyi tehopisteet 2+4. Hän esiintyi Oulussa edukseen niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.

Kirjan kärppäaikaa kertovan osuuden perusteella Karalahti muistelee Oulun aikaansa lämmöllä.  

 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (32)

Ja näin annetaan nuorille kuva, että törttöile, kirjoita siitä kirja ja olet sen jälkeen sankari, jota kaikki ihailevat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen poliisilla on muuten kumma tapa ja halu hoitaa nämä noudot mahdollisimman näyttävästi. Tuossakin asia olisi voitu hoitaa syrjässä nätisti ja ilman hälyä ennen tai jälkeen harjoitusten, mutta pitää kesken treenien tulla hakemaan aiheuttaen mahdollisimman paljon kohua, häiriötä ja hallaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun on määräys noutaa henkilö kuulusteltavaksi, niin silloin noudetaan. Jollei kotoa löydy niin sitten työpaikalta. Ei siinä kuluteta aikaa asian selvittämiseen selvää onko jotkut treenit tai pitsinnypläys kesken.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Törkeä rikossyyte. Parempi hakea heti, moni häviään "maan alle" jos vitkutellaan ja varotellaan. Varmaan alla oli kutsu tulla kuultavaksi ja Jere oli aatellu ettei tarvi välittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikea muistella lämmöllä Karalahtea ja Kärppien toimintaa. Aika huono malli juniori kärpille...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta, ja kuinkahan paljon tuosta kymmenistä tuhansista, jotka on Hifkille Karalahden veloista maksettu, on maksatettu junioreiden vanhemmilla kuukausimaksuina ? Urheilijoiden olisi hyvä olla esimerkillisiä lajissaan, lapset rupeavat ihannoimaan vääriä asioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät Oy on eri kuin Kärpät ry. Eri rahat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella huonoa.. eihän tuohon aikaan ollutkaan kuin donskoit ahot granlundit ynnämuut kärppäjunnuina.. huono malli oli koska suuri kasa rakensi ammatin. Posketonta puhua huonosta mallista. Jere oppi ja opetti. Huikee kiekkoilija isolla K:lla. Karalahden tulo kärppäpaitaan toi lukuisan määrän katsojia lehtereille. Huonoista valinnoista turhaa tuhota koko miestä. Eiköhän se karalahti itse elä virheittensä kanssa ja itse en tuomitse tuntematonta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän pienen maalaiskaupungin asukkailla eli oululaisilla on käsittämätön tarve polkea ihminen maanrakoon sen sijaan, että voisi antaa toisen mahdollisuuden sille, että ihminen saisi asiansa kuntoon. Toisekseen täällä levitellään toisen käden tietoa varmana tietona, joka ei ole missään nimessä sopivaa. KIrjaakin mollataan vaikka mitä todennäköisemmin ei ole sivuakaan avattu kyseisestä kirjasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suosittelen olemaan yleistämättä kommentointipalstojen kirjoitusten perusteella jotain Oulusta tai oululaisuudesta. Tänne kirjoittelee n. 0,1% oululaisista ja osa kirjoittajista ei välttämättä ole edes Oulun seudulta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinäpä sen näkee huumehöyryisskl voi pelata sm liigaa se siitä jääkiekosta ihmiset menee ja maksaa vielä tollasests

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halliin mahtuu kuitenkin vain 6614 katsojaa. Siihen nähden melkoinen yleisömäärä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli niin mukava ja kohtelias. Tyrvänällä muutama vuosi sitten lapsensa polttanut hyypiö oli myös niin mukava ja kohtelias.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika jännää, että näiden kommenttien perusteella oululaiset eivät ole valmiita antamaan ihmiselle ikäänkuin toista mahdollisuutta, että voi laittaa asiansa kuntoon. No mitäpä sitä voi muuta odottaakkaan tämän pienen maalaiskaupungin asukkailta, jotka kovin vähän aikaa sitten ovat tulleet maalta kaupunkiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En voisi enempää olla samaa mieltä entisenä oululaisena. NIIN synkkä kansanosa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (32)

Uutisvirta

13:06
HS: Tiina Jylhän kauneusklinikka markkinoi suojamaskeja väärennetyllä sertifikaatilla
13:00
Talvirenkaiden hankinnassa on tapahtunut huomattava muutos – varautuminen uuteen tieliikennelakiin näkyy jo Tilaajille
12:21
Suomessa on todettu 164 uutta koronatartuntaa, Pohjois-Pohjanmaalla määrä kasvoi viidellä – OYSissa 11 koronapotilasta, joista kuusi tehohoidossa
12:03
Kaleva oikaisee
12:00
Suomalaisia sotavankeja lepää Saint Helenan hautausmaalla – Afrikan tähdestä ja Napoleonin haudasta tutulle saarelle vietiin buurisodan häviäjiä Tilaajille
12:00
Kulttuuria koronan aikaan: Kerkkämehua imeksitään, ja kohta saa kuusenkantoja nuoleskella Tilaajille
11:22
Humalaisen miehen ajama moottorikelkka kaatui jäällä Torniossa – sekä kuski että kyytiläinen loukkaantuivat, kummallakaan ei ollut kypärää
87
Maskeja sekä Jylhältä että Sarmasteelta tilanneen huoltovarmuuskeskuksen Lounema pahoittelee virheitä – "Jälkipyykin pesu on sitten, kun on saatu akuutti tilanne hoidettua"
19
Euroryhmä lähestyi sopua koronatukipaketista – Euroryhmän puheenjohtaja: "Me olemme hyvin lähellä sopimusta"
13
Neljän viikon yhtämittainen kesäloma uhkaa jäädä haaveeksi – Hakemusruuhka voi laittaa Kelan lomajärjestelyt uusiksi
9
Järjestöt julkaisivat viralliset ompeluohjeet, joilla syntyy kasvomaski kotoa löytyvistä tarvikkeista – "Tämä on uusi kansalaistaito"
8
Kuoleman hiljainen kaupunki – New Yorkissa rekkoihin työnnetään kuolleita, liikkeet ovat kiinni ja lääkärit ihmettelevät tilannetta
7
Viinasen talousopit toisivat uuden tuhon – tie taloudellisen häiriön yli on tasoitettava kaikille Lukijalta
6
Pääministeri Marin Ylellä: Uudenmaan sulku loppuu todennäköisesti 19. huhtikuuta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

205 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

PS:n kannatus laskee jatkuvasti

Mihin on kadonnut persujen uho 30 jopa yli 50 prosentin tulevista kannatusluvuista? Lue lisää...
?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

10.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image