Kärppien voittoputki napsahti poikki - Ässät voitti voit­to­lau­kaus­kil­pai­lus­sa

Kärpät yrittää kasvattaa voittoputkeaan Ässien kustannuksella. KUVA: Leinonen Jukka
Jääkiekko 2.12.2017 16:05 | Päivitetty 2.12.2017 18:47
Janne Onnela

Kärppien voittoputki napsahti tylysti poikki, kun viimeisenä liigajoukkueena Raksilassa vieraillut Ässät haki voiton Oulusta lukemin 1-2 VL.

Kärppien ainoasta maalista vastasi Ville Leskinen. 

3.erä

Kolme erää on pelattu. Raksilassa on edessä jatkoaika. 

Kärpät pääsi jälleen ylivoimalle, kun reilut neljä minuuttia on jäljellä. Kärpät muutti ylivoimaansa hieman ja Lasse Kukkonen vaihtui Shaun Heshkaan. Tällä muutoksella Kärpät pyrki lisäämään laukaisu-uhkaa viivasta. Paikkoja oli taas paljon, mutta kiekko ei mene maaliin millään. Lopulta kotijoukkue onnistui Ville Leskiselle merkityllä osumalla. 

Kärpillä on reilut viisi minuuttia armonaikaa. Paine ässämaalilla on jatkuva, mutta maalia Kärpät ei tunnu saavan mistään. Tuska alkaa näkymään myös pelaajien kasvoilta. 

Ykkösketju järjesti taas pitkän ja näyttävän pyörityksen, joka päättyi Junttilan hyvään laukaukseen hyvästä paikasta, mutta Bernard veti jälleen pidemmän korren. Junttilan epäuskoinen katse kohti kattoa kuvasti hyvin Kärppien peliä tällä hetkellä. Vain maalit puuttuvat. 

Vaikeaa on tällä hetkillä. Kärpät luo paikkoja, mutta ässämaali on kuin noiduttu. Juha Koivisto otti vielä pikkukakkosen ja Kärpät joutui alivoimalle. 

Ottelun kolmas erä on alkanut. 

2.erä

Kaksi erää on pelattu ja Ässät johtaa edelleen maalilla. Kärpät sai ylivoiman vielä erän loppuun, mutta tälläkään kertaa tulosta ei vielä tullut. Kärpillä on ollut maalipaikkoja useampaankin osumaan, mutta joukkuetta vaivaa tällä hetkellä pieni tehottomuus. Myös pieniä huolimattomuusvirheitä tulee ajoittain etenkin syöttöjen yhteydessä. 

Torjunnat kahden erän jälkeen ovat Veini Vehviläinen 8, Andreas Bernard 25. 

Erää on jäljellä viitisen minuuttia. Ässät sai hatkea hetki sitten maalia ylivoimalla, mutta kovin vaarallisia tilanteita porilaiset eivät saaneet aikaan. Kärpät sai sen jälkeen hyvän otteen pelistä ja se päättyi Bloodin ottamaan koukkaamisjäähyyn. Kotijoukkueen ylivoima oli kuitenkin melko luokatonta. 

Erän puolivälin paikkeilla elettiin kotijoukkueen kannalta synkkiä hetkiä. Ensin Ben Blood tööttäsi Mikael Ruohomaata päähän. Tilanne meni tuomareita täysin ohi. Hetkeä myöhemmin Ässät siirtyi johtoon Mikael Sahan maalilla. 

Ben Blood ja Mikael Ruohomaa ajautuivat törmäyskurssille toisessa erässä. Kärppien ykkösketjua johtava Ruohomaa koki tilanteessa kovia, mutta pystyi jatkamaan ottelua. Tilanteesta ei tuomittu rangaistuksia.

Toista erää on pelattu viisi minuuttia. Kärpät sai jauhaa kaksi minuuttia ylivoimaa, kun Juuso Walli otti pikkukakkosen kiinnipitämisestä. Ylivoima pyöri ihan näyttävästi, mutta ei ollut silti huippuvaarallinen. 

Ottelun toinen erä on käynnissä. Kärpillä on ollut jo muutama hyvä maalipaikka. Paras näistä osui Saku Mäenalaselle, mutta tulostaululla on edelleen pyöreä nolla. 

1.erä

Ensimmäinen erä on pelattu. Maaleja ei nähty, mutta paikkoja oli senkin edestä. Kärppien parhaimmistoa oli jälleen joukkueen ykköskentällinen. 

Kärpillä on ollut erän ehdottomasti vaarallisimmat maalipaika. Hetki sitten Miika Koivistolla oli tilaa ja aikaa tähdätä, mutta Bertrand veti pidemmän korren. 

Erää on jäljellä viitisen minuuttia. Kärpät pääsi pelaamaan kaksi minuuttia ylivoimaa, kun Ässät otti joukkuerangaistuksen väärästä vaihdosta. Ylivoimalla paras paikka oli Ville Leskisellä, mutta Bertrand ässämaalilla otti näyttävän kopin. 

Avauserä lähestyy puoltaväliä. Ässät on saanut paremmin pelistä kiinni. Molemmat joukkueet pystyvät pitämään tällä hetkellä hyvää vauhtia. Täydeltä näyttävässä hallissa on myös hyvä tunnelma, joten kasassa on hyvät kiekkoillan ainekset. Ässäfanejakin on tullut Porista paljon. 

Kärpät on hallinnut ottelun alkua ja laittanut todellakin kaasun pohjaan. Ässätkin sai silti vaarallisen maalipaikan hetki sitten. Jos porilaiset kestävät Kärppien vahvan alun, parantavat he asemiaan pelin jatkoa ajatellen huomattavasti. 

Ottelu on käynnissä.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (50)

Tilastotappio, johon vastuulliset seisoivat pelissä aition takana. Kärpät yrittivät reilut kaksi erää kuljettaa kiekon maaliin. Ässät tiesivät, miten Kärpät pelaavat, niinpä he pystyivät puolustamaan keräämällä lihamuurin maalinsa eteen ja veskari hoiti loput.

Ajoittaiset pakkien siniviivalaukaukset ja niiden uhka olisi pakottanut Ässät hajoittamaan viisikkoa ja näin kärpille olisi syntynyt tilaa mennä maalille+Kärpissä on laukaisuvoimaisia pakkeja.

Rankkarikisassa Mäenalaisen sijaan olisi tullu asettaa Ruohomaa.

Dumarit seurasivat lähes koko ensimmäisen erän Ässien sitomis- ja estopeliä, asiaan olisi pitänyt puuttua aiemmin. Linjatuomarien välittämän viestin jälkeen pelitapa muuttui.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät hävisi surkeutensa takia, eivät osaa pelata. Toiset antoivat mahdollisuuden, mutta ei kärpät vaan osaa buahahaaaaaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jihaaaaaaa tyyppi on vain niin innoissaan että on melkein tullut. ku kerranki kärpät hävis👍 tsemppiä jihaalle

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mielestäni peli oli molemmilta joukkueilta hieno.kärpät pelas paremmin mutta tällä kertaa niukan voiton vei ässät.hyvät ihmiset peliähän tämä on.ei mikään joukkue ole vielä koskaan voittanut kaikkia otteluita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen täysin samaa mieltä. Alkoi jotenki tympäseen ku kärpät on niin ylivoimainen. Pitäähän muillekkin antaa mahdollisuus😉 kärpät jyrää silti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tämä Kriisi blues kommentointi on ala-arvoisinta keskustelua mitä olen koskaan nähnyt jos sitä keskusteluksi voi sanoa. Pitäisi olla ikäraja tännekkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kestä kärppien polla tosi tilanteessa no oululaista osaamista ja häviö on taattu hihii hiihiii buahahaaaaaaaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ylivoimainenkaan joukkue ei voi voittaa aina kaikkia pelejä.hyvä peli kärpät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Porot on luullakseni lapissa, tosin Ylikiimingissäkin voit nähdä niitä, että ei muuta kuin etsimään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hävettää tuo tunarointi kun paikalla itse pressa. Räpellystä vaikka hallittiin peliä. 😓

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hieno tasainen peli.olikin vuoro jo huonomman joukkueen voittaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (50)

Uutisvirta

100
Vihreät vaatii kunnianhimoista ilmastobudjettia - lentovero käyttöön, eläintuotteiden verotus selvitettävä
70
Sipilä torjui irtisanomislain vaihtoehdoksi tarjotun mallin: "Ei alenna riittävästi työllistämiskynnystä"
54
Pitkät sairaanhoitomatkat kismittävät Ylikiimingissä ja sen kuuli myös kaupunginjohtaja – "Eikö sillä summalla muka saisi lääkäriä käymään paikan päällä"
53
Hallitus ei vielä voi juhlia työllisyystavoitteen täyttymisellä – työllisyysaste jämähtänyt kuukausiksi 71,7 prosenttiin
44
Luvassa lisää lakkoja ja mielenilmauksia – PAM päätti useista toimista irtisanomiskiistassa, koskee yli 50 000 suomalaista
39
OSAOn rehtori ja sairaanhoitopiirin ylihoitaja kannattavat testien palauttamista hoitoalalle – "Potilasturvallisuus on ennen kaikkea tärkeintä"
35
Teillä siirrytään talviajan nopeusrajoituksiin – rajoitukset tulevat voimaan loppuviikosta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on paikoin huono Satakunnan ja Pirkanmaan maakunnissa sohjoisten teiden vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Kuten aloituksen kysymys kuului, mistä yhteiskunnan kasvavien menojen maksajia oikeasti löytyy? Työelämää tutkinut Antti... Lue lisää...
y

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.10.

Fingerpori

23.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image