Kärppien Mestarien liigan pu­do­tus­pe­li­pai­kan kohtalo jäi ranskalaisten käsiin – Kärpät voitti vasta voit­to­lau­kaus­kil­pai­lus­sa

Kärpät voitti ottelun voittolaukauskilpailussa. Lukemiksi kirjattiin 5–4. KUVA: Pekka Peura
Jääkiekko 15.10.2019 19:00 | Päivitetty 15.10.2019 21:49
Janne Onnela

Kärpät ei onnistunut varmistamaan Mestarien liigan jatkopaikkaa kotipelissään ruotsalaista Skellefteåta vastaan. Oululaiset olivat aivan päätöserän loppuun saakka kiinni voitossa, mutta vieraat onnistuivat tasoittamaan ottelun vain puoli minuuttia ennen loppusummeria lukemiin 4–4.

Lopulta Kärpät korjasi voiton voittolaukauskilpailussa. Loppulukemat kirjattiin 5–4.

1.erä

Kärpät sai peliin hyvän ensimmäisen vaihdon ja jopa maalipaikan, mutta sen jälkeen vierasjoukkue Skellefteå sai parin minuutin yhtäjaksoisen paineen kärppäpäätyyn. Ruotsalaisten hyvä ote pelistä kuitenkin jatkui erän puoliväliin saakka, sillä vieraiden maalivahti Gustaf Lindvallille ei juuri torjuntoja ensimmäisen kymmen minuuttisen aikana kirjattu. 

Kärpät pääsi erän puolivälissä ylivoimalle, kun Mikko Niemelän nopeasta pelinkäännöstä Aku Räty pääsi maalipaikkaan. Maalia ei tullut, mutta kotijoukkueen ylivoima tuli.

Pakkopeli tuotti tulosta, kun Jesse Puljujärvi löysi poikittaissyötöllä Michal Kristofin, jonka matala kuti painui ohi Lindvallin.

Kärppien ensimmäinen maali:

Michal Kristofin maali.


Skellefteå sai Kärppien jäähyn jälkeen paineen taas oululaisten puolustuspäähän, mutta ruotsalaiset ottivat hyökkäyspään jäähyn ja Kärpät pääsi taas ylivoimalle. Kärpät teki toisen ylivoimamaalin erikoisella tavalla. Ruotsalaispelaaja työnsi poikittaisella mailalla Aku Rädyn maaliin. Räty vei kaatuessaan maalivahti Lindvallin myös maaliin. Kärpät toimitti kiekon tyhjään maaliin Lindvallin ja Rädyn maatessa vielä maalissa.

Tuomari ei viheltänyt pilliin missään vaiheessa, mutta tilanne mentiin tarkistamaan videolta. Lopulta maali hyväksyttiin ja tekijäksi merkittiin Jakub Krejcik. Syöttöpisteet kirjauttivat Jussi Jokinen ja Aatu Räty.

Kärppien toinen maali: 

Jakub Krejcik laukoi Kärpät erikoisen tilanteen päätteeksi 2-0-johtoon Champions Hockey Leaguen ottelussa Skellefteåta vastaan.


Heti Kärppien toisen maalin jälkeen Juho Lammikolle vihellettiin pikkukakkonen, mutta Skellefteån pakkopeli ei tuonut kavennusmaalia.

Erän lopulla William Persson pääsi puolittain läpiajoon, mutta Topi Niemelä heittäytyi ja nappasi tikkarin ruotsalaiselta pois, juuri kun Skellefteån pelaaja oli nuolaisemassa. Persson tulistui sen verran, että otti Krejcikin kanssa kahden minuutin arvoisen naamanhieronnan.

Skelledteå kavensi vielä erän lopulla, kun maalin ohi menossa ollut laukaus muutti suuntaan pelaajan jalasta, eikä Justus Annunen kärppämaalilla voinut kuin todeta tapahtuneen.

Tapahtumarikkaan erän jälkeen tauolle poistuttiin lopulta kotijoukkueen kahden maalin johdossa.

2.erä

Kärpät sai hyvän alun toiselle erälle ykkösketjun toimesta, mutta ketjurotaation pyörähtäessä eteenpäin Skellefteå painoi pelin toiseen päätyyn ja Annunen joutui venymään parhaaseensa. Sitten Lammikon johtama vitja tuli taas jäälle ja pisti sirkusnäytöksen käyntiin Skellefteån puolustuspäässä.

Erän lähestyessä puoliväliä Skellefteå onnistui tasoittamaan pelin Jonathan Pudaksen hirmulämärillä. Osuma painui ohi Annusen tolpan kautta.

Kärpät ei vieraiden tasoituksesta lannistunut. Kotijoukkueen ehdottomasti paras ketju (Lammikot) painoi pelin jälleen kerran hyökkäyspäähän. Lammikko syötti ja Puljujärvi tälläsi paraatipaikalta kotijoukkueen jälleen johtoon. Kakkossyötön merkkautti ketjun kolmas lenkki Mika Pyörälä.

Kärppien kolmas maali: 

Jesse Puljujärvi iski Kärpät 3-2-johtoon Champions Hockey Leaguen ottelussa Skellefteåta vastaan.


Maalitehtailu ei loppunut kuitenkaan siihen. Viisi minuuttia ennen erän loppua Pudas teki illan toisen maalinsa sivaltamalla laserin tarkan rannelaukauksen siniviivalta aivan kärppämaalin yläkulmaan.

Maalivahtien torjunnat kahden erän jälkeen Annunen 17, Lindvall 21.Viimeiselle erätauolle lähdettiin tasalukemissa 3-3. Edessä on huippujännittävä päätöserä.

3.erä

Päätöserä alkoi tasaisissa merkeissä, kunnes reilun kolmen minuutin pelin jälkeen Puljujärvi polkaisi laidasta puolittain läpi. Maalia ei tullut, mutta ylivoima tuli jälleen.

Kärppien ykkösylivoima pyöritti koko kaksiminuuttisen mallikkaasti ja aktiivisesti – ainoastaan maali jäi uupumaan, vaikka muun muassa Puljujärvellä paikkoja olikin.

Kärpät oli päätöserän ensimmäisen puolikkaan parempi joukkue. Ykkösketjun johdolla Kärpät loi jatkuvasti painetta vieraiden maalille, jossa Lindvall joutui tekemään täyden päivätyön pitääkseen joukkueensa mukana pelissä.

Kärppien hurja paineistus tuotti tulosta erän puolivälissä. Pitkän paineen jälkeen nuori puolustaja Topi Niemelä laukoi kiekon jäätä pitkin Skellefteån maaliin ja Kärpät tarrasi kiinni Mestarien liigan pudotuspelipaikkaan.

Tunnelma hallissa nousi korkealle Niemelän johtomaalin jälkeen. Heti perään Pyörälä ja Puljujärvi saivat ylivoimahyökkäyksen, mutta Pyörälä ei ehtinyt paluukiekkoon maalin eteen.

Kärppien neljäs maali:

Topi Niemelä iski Kärpät 4-3-johtoon Champions Hockey Leaguen ottelussa Skellefteåta vastaan.


Vieraiden hermo alkoi pettää erän jälkimmäisellä puoliskolla. Vieraiden Albin Sundsvik taklasi Jari Sailiota selästä ja sai 2+2 minuutin rangaistuksen ja Kärpät pääsi pitkälle ylivoimalle.

Kärpät oli ylivoimalla pahoissa vaikeuksissa. Skellefteå oli todella aggressiivinen ja sai vaarallisimmat paikat. Lopulta vieraat saivat myös rangaistuslaukauksen, josta ei maalia kuitenkaan syntynyt.

Skellefteå otti maalivahdin pois reilut kaksi minuuttia ennen loppua. Lopulta vain 26 sekuntia ennen loppusummeria ruotsalaiset onnistuivat tekemään tasoitusmaalin ja ottelu eteni jatkoajalle.

Jatkoaikakaan ei tuonut tulosta, joten edessä oli voittolaukauskilpailu. Siinä Kärpät oli parempi ja korjasti voiton.

Kärppien pudotuspelipaikan kohtalo jäi Grenoblen ja Bernin käsiin. Joukkueet pelaavat parhaillaan omaa otteluaan Ranskassa.


Kärpät voitti ottelun lukemin 5–4.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näin jatkoon menijät ratkeavat:
Tasapisteissä olevien joukkueiden paremmuus ratkeaa keskinäisten kohtaamisten myötä. Mikäli näiden otteluiden pisteet ovat tasan, verrataan joukkueiden maalieroja. Mikäli maalierokin on tasan, astuu kuvaan tehdyt maalit.

Kärpät ja Bern pelasivat kaksi peliä kummassakin mentiin jatkoajalle ja kummallekin yksi voitto jatkoajalla / voittolaukaus. Kärpillä nyt vain enemmän maaleja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

keskinäiset pelit ratkaisee mut ku kärpät ja bern pelas tasan molemmat pelit oisko maalisuhde sit ratkaisia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Annunen ei ollut nyt parhaimmillaan, vasta ottelun lopussa ja voittolaukauksissa. No mites tuo 3 erän lopun peluutus?
Ruotsin reissu oli kyllä heikko,joten taisi tämä olla tässä siis ei jatkoon jos ei voittoja tule...
Viihdyttävä peli kuitenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikkoja oli, ylivoimaa oli, mutta kun ei saada tarvittava määrä maaleja niin lopputulos on tuo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tasapisteissä olevien joukkueiden paremmuus ratkeaa keskinäisten kohtaamisten myötä. Mikäli näiden otteluiden pisteet ovat tasan, verrataan joukkueiden maalieroja. Mikäli maalierokin on tasan, astuu kuvaan tehdyt maalit.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/chl-ssa-tasatilanteet-mahdollisia-naista-asetelmista-suomalaisjoukkueet-jahtaavat-jatkopaikkoja/7108416#gs.aemkh7

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkähän takia puljujärvi ampuu rangaistuslaukauksia..mitenköhän on onnistunut...ihmettelen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Bern voittaa ovat tasapisteissä, Jostakinhan se paremmuus haetaan. Maalierosta, keskinäisten otteluiden maalierosta, vieraskentillä tehdyistä maaleista, Varsinaisen peliajan otteluvoitoista...? Mikä lie chl:ssä ratkaisee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksei Kärpät ottanut kolmannen erän lopussa mokea pois tasatilanteessa? Eikö valmentajat olleet ajantasalla ja tienneet että tarvitaan kolmen pisteen voitto? Uskomaton taktinen moka!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:50
Kristi Raik Viron Nato-kiistasta: En näe mitään vaihtoehtoja sille, että lähtisimme luomaan korvaavaa järjestelmää Natolle tai Yhdysvaltojen roolille
15:39
Kärpät solmi luottopuolustaja Heshkan kanssa jatkosopimuksen – myös Huttula ja Järvitalo jatkavat
15:28
Kärnä haluaa hirviaseille, patruunoille ja hirvikoirille verovähennysoikeuden
15:23
Trumpin virkarikostutkinnassa kuullaan EU-suurlähettilästä – kertonut tapahtumista eri versioita
15:23
EK:n puheenjohtaja Lundmark Postin riidasta: "Valtio-omistajan ei pitäisi omilla toimillaan vaikeuttaa jo valmiiksi vaikeaa tilannetta"
14:25
Erno Saukko lähti elokuussa vuoden mittaiselle vaellukselle – talvi on näyttänyt jo ankaruutensa: "Olimme syysvarusteissa 30 asteen pakkasessa" Tilaajille
14:20
Raksilan K-Citymarket ja Jounin Kauppa äärioikeiston mainoksessa – ”Olihan se järkytys, koska emme missään nimessä ole tuommoisessa mukana”
54
Professori pyysi poistamaan Mannerheimin kuvan Oulun yliopiston opiskelijoiden kiltatilasta – "Esitin oman käsitykseni asiasta"
50
Postilakon purkuyritykset jatkuvat iltapäivällä – tukilakot jatkuvat, vaikka työnantaja syyttää niiden perusteita vanhentuneiksi
48
Oulun yliopiston hallitus: Kiinteistöselvityksen teko alkaa – "Joskus on järkevämpää rakentaa uutta kuin korjata vanhaa"
31
Huuhkajat varmuudella lohkossa A tai B: Tämä tiedetään jo nyt Suomen pelipaikoista, vastustajista ja ottelupäivistä
20
Metsästysrikoksia tutkitaan Kuhmossa: Susilauman kulkureitille oli asetettu polkurautoja ja myrkkyä – metsästäjän koira kuoli myrkkyyn
18
Oulun kouluissa ja päiväkodeissa juodaan jatkossa luomumaitoa, joka kerätään 120 kilometrin säteellä Oulusta
17
MTK:n Juha Marttila: Peltojen metsittäminen olisi täysin vastuutonta – "Jos kotimaan kulutus vähenee, Suomen on vietävä enemmän"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

243 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Jos EK:on kuuluva miljonääri maksaa käytännössä muutaman prosentin tuloistaan veroa, siis paljon vähemmän mitä omat palk... Lue lisää...
Maailmanrannan Rellu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.11.

Fingerpori

20.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image