Kärp­pä­sent­te­ri Ruohomaa sai pelikieltoa – Myös pörssikärki Junttila huilaa Sport-pelin

Kärppien ykkössentteri Mikael Ruohomaa huilaa yhden ottelun pelikiellon takia. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Jääkiekko 6.2.2018 11:55
Janne Onnela

Liigajumbo Vaasan Sport haastaa Kärpät neljännen kerran tällä kaudella.  Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kolmesti, eikä vaasalaisille ole herunut otteluista pistettäkään. Maalierokin on Kärpille komeasti 15-5.

Illan Sport-ottelu on viimeinen, jossa olympialaisiin osallistuvat pelaajat ja valmentajat voivat olla mukana. Keskiviikkona Julius Junttila, Miika Koivisto, Lasse Kukkonen, Mikko Manner ja Ari Hilli suuntaavat Helsingin kautta Pyoengchangiin. Seuraavan kerran heidät nähdään Raksilassa kolmen viikon kuluttua KooKoo-ottelussa - jos ovat toipuneet olympiaretken rasituksista.

Vaasalaisten riveistä ei olympiapelaajia löydy. Kokoonpano on kuitenkin muuttunut joukkueiden viime kohtaamisen jälkeen radikaalisti, sillä pudotuspelihaaveensa haudannut liigajumbo on tyhjentänyt pelaajapajatsoaan huolella.

Joukkueen ovat jättäneet Sportin kapteenistoonkin kuuluneet Ville Viitaluoma ja Filip Riska. Myös aiemmin tällä kaudella kärppätaituri Ville Leskisen kuukaudeksi sivuun telonut kapteeni Markus Kankaanperä on jo karistanut Vaasan pölyt jaloistaan. Tuorein lähtijä on viime viikonvaihteessa Tapparaan kaupattu kultakypärä Markus Nenonen.

Sportin kärppätaustaiset pelaajat saanevatkin suuremman roolin vaasalaisten loppukauden peleissä. Sentteri Joonas Komulaisen kausi päättyi tosin harmittavasti loukkaantumiseen perjantaina. Lauantaina vielä viime kaudella Kärppiä edustanut Antti Kalapudas löysi itsensä jo ykkössentterin tontilta.

Näillä korteilla vaasalaisten on turha haaveilla täyspotista sarjakärjen kotiluolassa. Vaikka Kärpät on ottanut pisteitä jo 14 edellisestä pelistä, ei oululaistenkaan peli ole varsinaisesti säkenöinyt viime aikoina. Viime viikon kahden kotipelin loppukiri riitti vielä voittoon, mutta Turussa tuli lauantaina pataan voittolaukauskilpailussa.

Pelikiellot rasittavat Kärppiä

Turun ilta jäi lauantaina lyhyeksi Mikael Ruohomaan osalta. Ykkössentteri iski poikittaisella mailalla itsensä suihkuun jo avauserässä. Tilanne eteni kurinpitokäsittelyyn, ja Ruohomaalle annettiin yhden ottelun pelikielto.

Ruohomaa ei ollut ainoa kärppäpelaaja, jonka toimintaa kaukalossa piti arvioida kurinpitodelegaation toimesta viikonvaihteen jälkeen. Kokkolan Hermeksessä lainalla ollut Radek Koblizek hankki itselleen kolmen ottelun pelikiellon selkään kohdistuneella taklauksella. Pelikielto on tshekkihyökkääjän kauden toinen.

Pelikieltoja Kärpät ei juuri nyt kaipaisi, sillä oululaisilla on edessä kokoonpanohaasteita olympialaisten ja Rasmus Kuparin ensi viikon maajoukkuereissun takia muutenkin.

Tiistain kokoonpanosta puuttuu Ruohomaan lisäksi pistepörssin kärkinimi Junttila. Päävalmentaja Manner sanoi halunneensa antaa Junttilalle lepopäivän ennen olympiareissua.

– Koko kauden olemme puhuneet, että meidän toiminta on enemmän kuin yhden jääkiekkopelin voittaminen. Se maksaa meille vielä takaisin. Junttila on luistellut varmasti tällä kaudella enemmän kuin kukaan koko Liigassa, Manner taustoitti päätöstään.

Oululaisten kokoonpanosta puuttuu myös sairastunut Jari Sailio. Maalilla aloitusvuoron saa Jussi Rynnäs.

Tiistai-illan lähtökohdat hyvälle kiekkonäytelmälle eivät ole kovin kaksiset. Pelissä ei ole kummallakaan enää kovin suurta panosta. Kotijoukkueesta monen ajatukset saattavat harhailla jo Aasian suunnalla.

Vierasjoukkue puolestaan on sen verran sekalainen seurakunta, ettei sen varaan voi paljon laskea.

Kaikki lopputulokset jatkoaikanyhjäyksen ja Kärppien murskavoiton väliltä ovat mahdollisia. Sportin kauden ensimmäiseen voittoon Kärpistä on erittäin vaikea uskoa.

– Varmasti he tulevat kaikkensa tekemään ja kiusaamaan meitä minkä pystyvät. Itse olen ollut samassa tilanteessa pari kautta sitten, ja tiedän että silloin on helppo lähteä pelaamaan, vaasalaislähtöinen kärppäpakki Koivisto ennakoi.

Kärppien kokoonpano Sport-ottelussa:

1.kenttä

Jasse Ikonen – Rasmus Kupari - Charles Bertrand

Miika Koivisto - Shaun Heshka

2.kenttä

Saku Mäenalanen - Nicklas Lasu - Ville Leskinen

Lasse Kukkonen - Jani Hakanpää

3.kenttä

Otto Karvinen - Jesse Koskenkorva - Juha Koivisto

Taneli Ronkainen - Mikko Niemelä

4.kenttä

Jyri Junnila - Miska Humaloja - Sami Anttila

7.puolustaja Aleksi Mäkelä

Maalissa Jussi Rynnäs, varalla Veini Vehviläinen

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (27)

Vakavia taklauksia liikaa liigassa. Jäkiekko on tullut tiensä päähän. Tuloksena liian paljon seittentoistakivisiä kansalaisia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruohomaan taklauksissa ei yleensä ole eikä ollut tässäkään mitään vakavaa. Taklattavalle kävi vahinko ei ollut tilanteessa mukana, jos taklaus oli myöhässä niin siinä tapauksessa rangaistus meni oikein. SM liigassa taklaukset tulee järjestetään pahasti myöhässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kakkosvitja ottaa vastuuta maalien teosta, Lasu on viime peleissä alakanut esittää osaamistaan, ja vertyy näköjään kevään pelleihin. Voisi tehdä tänään Sportin heppoisen puolustuksen kustannuksella vaikka 2+2 tehot. Lasussa on vähän samanlaista laiskanpulskeaa sitkeyttä kuten oli Huume-Millerissä, eli pelimies viimeisen päälle mutta koutsin pitää potkia vähän väliä miestä takamuksille ja istuttaa välillä viltissä, ja A Vot jo alakaa verkko heilua. Joo antaa 1. ketjun miesten välillä huokaista, ei siinä mitään. Ja jos haluat tietää enemmän Kärppälätkästä niin sano; -Onkamolainen, Please!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Nämä ei pelaa Kärpissä tällä kaudella. Molemmat ovat Tapparan pelaajia, toinen Oulusta Mikkola, mutta Lehtonen on muualta. Mikkola pelasi Kärppien juniorimyllyn kautta Kaipaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sportti ottaa rutiini voiton pikku näädistä.sportille 6-1 rutiini voitto ostojoukkueeesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No montakohan ns omaa pelaajaa on liigajoukkueilla. Enempi tai vähempi ostojoukkueita niinku tepsukka myös. Buahaahaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

silti tulee rutuini kuritus kärpille.helposti voittaa sportti.vaasalaiset vie pisteet kotiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpillä on 5 suoraa häviöä ja 29 voittoa, eiköhän se ole sportille rutiinia nuo häviöt. Kärpät ottaa rutiini voiton sportista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tuskinpa kun kärppien tuuri on lakannut.tuomarit lopettanu kärppien paasaamisen.ainoat oikeat pelaajat puuttu.tepsi nousee kärkeen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisin mielelläni nähnyt myös puolustajat Lehtonen ja Mikkola myös kisoissa.
Pojat pelasivat ihan hyvän kauden pakkiparina liigassa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lasketaanpa montako poikittaista mailaa tänään tuomarit antaa mennä läpi silmiensä edessä, eikä anna niistä rangaistusta. SM liiga on ainoa sarja, jossa puolustajat hakkaa poikittaista lähes koko ajan sekään ja nyt se on kriminalisoitu, mikä varmistaa Kärppien mestaruuden, koska vauhtikiekko palaa SM liigaan!! Maskimiehet saa poikittaista mailaa, samoin reunavääntäjät ja muutaman pelaajan selkä on hakattu pilalle SM liigassa, nyt se on rangaistuksen arvoinen, jopa peli kiellolla!!! Kärppien tilanne mestaruuden suhteen varmistuu, kun tuomarit alkaa noudattaa oikeita sääntöjä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laskin poikkarit selkään ja pelissä ei ollut yhtään, paitsi SPORT pelaaja antoi yhden vihellyksen jälkeen, vähän siinä Bertrant katsoi silmiin jäähän tippumisen jälkeen lopulta hymyili poikkarin antamalla. SM liiga tuomareiden linja oli tänään kansainvälinen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti poikittaista mailaa ei sitten enää kukaan saa antaa SM liigassa, ei TPS, Tappara jotka ei muuta teekkään, nyt siitä on annettu rangaistus. Ruohomaa hipaisi jo etukäteen kaatumassa olevaa TPS Heiskasta poikittaisella. Heiskanen veti alkuerän joka tilanteessa Kärppä pelaajia poikittaisella malalla, melkein luulin että Pikkaraisella ne on omat sääntönsä liigassa, mutta sehän oli numero 49 eikä 46 Pikkarainen, samanlaista poikittaisella kiekon ottamista ja Kärpät ei filmaa, jolla jäähyjä saisi paljon näköjään, kuten Heikkinen joka haki oikein tilanteen. Heiskanen jatkoi samalla tavalla heti, eikä siinä ollut mitään rangaistavaa, ei edes kaksi minuuttista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Pekka Saarenheimo!!!

Pelaajaturvallisuudesta huolehtii Liigan nimittämä kurinpitodelegaatio. Ryhmän puheenjohtajana toimii Sampo Liusjärvi. Ryhmän jäsenistössä on huipputason pelaaja- ja erotuomarikokemusta, sekä urheilulääketieteen ja oikeustieteen osaamista. Jäseniksi on nimitetty Pekka Saarenheimo, Tuomas Pöyhönen, Markku Tuominen ja Robert Bützow.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole Pekka Saarenheimo voinut olla tekemässä näin idioottimaista päätöstä. Taklattava huonossa asennossa ja kaatuu omiin jalkoihinsa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisin kutsunut Kestilän takaisin Lahesta. Olisin ajanut häntä sisään kun Kupari missaa tulevat pari kilme matsia. Toisakseen Karvinen olisi voinut sopia tuohon yköseen Ikosen tilalle kun on yhteistä kemiaa Kuparin kans ja hyödyttää ketjua vähemmilläkin pisteillä. No toivottavasti Jasse vastaa huutoo ja saa itseluottamuksensa uuteen nousuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Törkeä "runttaaja" Ruohomaan voisi palauttaa takaisin Kalpaan. Oliko se kosto Heikkiselle joka ei ole mikään pulmunen itsekkään. Pakko todeta, että tappiota pukkaa kun kaksi tärkeintä huippupelaajaa on sivussa (ei siis tavallisia tallaajia).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (27)

Uutisvirta

110
Vuokra-asunnot odottelevat asukkaita – "Oulussa on vuokralaisrintamalla hiljaisinta"
108
Kerro meille: Viillokkia, vatkulia, pinaattikeittoa – mikä kouluruoka oli herkkua, mikä ei mennyt alas millään?
71
Esirippu laski, yksi aikakausi päättyi – alkaako Lipossa uuden rakentaminen lahjakkaiden juniorien varaan vai onko seuran taru lopussa?
55
Oulun tornitaloista ja muista korkeista rakennuksista tarkka selvitys - kaupunki aikoo perehtyä korkean rakentamisen hyödyntämiseen ja kehittämiseen
43
Festivaalien talkootyöläisten verotuskäytönnöt puhuttaneet viime päivinä – Oulun suurfestivaalit vakuuttavat veroasioiden olevan kunnossa
41
Ruotsin autotuhopoltoista epäilty otettu kiinni Turkin rajalla
37
Oulun kaupunki hyväksyi Hailuodon pengertien suunnitelman

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Mikä on ero Suomen ja Italian korruption välillä? Italiassa poliisi sentään yrittää kitkeä korruptiota ja jahtaa mafiaa.... Lue lisää...
PlayTheGame

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image