Kärp­pä­puo­lus­ta­ja Mikko Niemelän kausi päättyi HIFK-hyökkääjän taklaukseen

Mikko Niemelä nähdään seuraavan kerran tositoimissa vasta ensi kaudella. KUVA: Joel Karppanen
Jääkiekko 5.3.2018 21:59 | Päivitetty 5.3.2018 22:13
Janne Onnela

Kärppien liigaviikko alkoi maanantaina tympeissä tunnelmissa.

Perjantain kuumassa HIFK-pelissä hyökkääjä Micke-Max Åstenin polvitaklauksesta loukkaantunut kärppäpuolustaja Mikko Niemelä sai tänään magneettitutkimuksen jälkeen tylyn tuomion: Niemelän kausi on paketissa.

Åsten sai tempustaan perjantain pelissä vain pikkukakkosen, mutta Liigan kurinpitodelegaatio määräsi HIFK-hyökkääjän lauantaina väliaikaiseen pelikieltoon ennen lopullista tuomiota, jota odotetaan viimeistään tiistaina.

Huttula jälleen pelikunnossa

Päivän positiivinen uutinen kärppäleirissä oli puolestaan puolustaja Joona Huttulan toipuminen pelikuntoon. Huttula pelaa tiistaina Kärppien A-junioreiden riveissä, kun oululaiset kohtaavat KalPan Kuopiossa.

Kärpillä on kevään ajan käytettävissä nyt yhdeksän puolustajaa, kun sekä Niemelä että Aleksi Mäkelä ovat loppukauden sivussa.

Oululaisjoukkue harkitsi tiettävästi viime viikolla siirtorajan viime metreille saakka täydentävänsä puolustajakalustoaan, mutta kiikarissa olleen pelaajan kanssa ei päästy ilmeisesti kaikkia osapuolia tyydyttävään lopputulokseen.

Liigan kurinpitodelegaatio joutuu pesemään Kärppien ja HIFK:n viikonlopun kohtaamisten jälkipyykkiä muutenkin, sillä tiistaina odotetaan myös Juhani Tyrväisen tuomiota Kristian Vesalaiseen kohdistuneesta törkeästä poikittaisesta mailasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (54)

Näitä raukkamaista peliä pelaavia pikkupoikia jotka haluais olla isoja miehiä on liigassa valitettavasti liikaa. Tahalliset vahingoittamiset saatava pois kunnon rangaistuksilla, nyt rangaistus ei missään suhteessa loukkaantumisen tasoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokeilumielessä HIFK:n ja Tapparan voisi tänä keväänä siirtää suoraan finaaliin niin saataisiin sinne varmasti sopivat joukkueet ja lopulta tietysti myös sopiva mestari. Muiden pudotuspelipaikkansa lunastaneiden joukkueiden osalta voitaisiin menetellä siten, että säälipleijarit jätettäisiin kokonaan pelaamatta, ja kaikki kahdeksan joukkuetta pelaisivat keskenään normaaliin tapaan puolivälierät, välierät ja finaalit. Otteluparit määräytyisivät runkosarjasijoitusten perusteella. Näin toimien saataisiin kätevästi ratkaistua sekä järjestelmän haluama finaalipari/mestari että seulottua rehdisti pelaamalla paras joukkue. Kanada-maljan mestaruuslaattaan 2017-2018 kaiverrettakoon HIFK:n/Tapparan oheen pienellä tuon rehdisti pelaamalla mestaruutensa saavuttaneen joukkueen nimi muistoksi tulevia sukupolvia varten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Hifk ja sen talutusnuorassa oleva kurinpitodelegaatio! Ei tällä tavalla lätkän kiinnostus Suomessa kasva ei katsojien eikä harrastajien määrässä. KHL ja NHL paljon kiinnostavampaa seurata kun noissa sarjoissa peliin kuulumattomiin asioihin puututaan välittömästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SM liiga tuomareiden kannattaa ottaa oppia ihan alkajaiseksi PLAYOUT tuomareiden työskentelystä ja ammattitaidosta ensin KHL:n puolelta, NHL:än ei järki riitä yhdelläkään, siellä osataan täydellisesti.
Jokereiden pelit olleet mahtavia katsoa, ei yhtään poikittaista mailaa selkään, jäähyt annetaan vain selvistä rikkeistä, jotka näkyy olevan täysin oikeita aina.
Suomessa peleissä ei ole enää taitojoukkueilla mitään sijaa kuten NHL ja KHL kansainvälisissä sarjoissa voittavat aina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selvä polvitaklaus pelaajalta, jolla kiekkoa seuraavan yleisön silmissä hyvin kyseenalainen maine. Aiheuttaa vähintään loppukauden tuhoavan loukkaantumisen kokeneelle hyvälle puolustajalle. Jääkiekkouran jatkuminen? Muutama peli pelikieltoa??? Edes samaa tasoa rangaistus kuin seuraus jälkeen tahallisesta vahingoittamisyrityksestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tietenkään, koska kummassakin ottelussa vihellettiin juuri niin kuin oli ennalta sovittu eli HIFK:ta suosien. HIFK:n suora pudotuspelipaikka runkosarjan kuuden parhaan joukossa piti saada varmistettua. Tämä oli hyvin helppo tehdä, koska Kärpillä ei varsinaista panosta kummassakaan ottelussa ollut. Sama tosin olisi todennäköisesti tapahtunut lähes tulkoon ketä tahansa muutakin joukkuetta vastaan. Kyse ei siis ollut/ole tuomareiden huonoudesta vaan järjestelmän totaalisesta mädännäisyydestä ja urheilun rappiosta. Muistutan vielä, että toinen lauantain ottelun päätuomareista vihelsi viikkoa aiemmin olympiafinaalissa, joten kovin huono tuomari ei voi olla kyseessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liigan kannattaisi harkita sellaista systeemiä, että pelikieltoa tulisi yhtä pitkä pätkä kuin minkä kärsinyt osapuoli on peleistä pois loukkaantumisen vuoksi. Tämä tietenkin lääkärin lausunnon mukaan.
Toki asian tahallisuus pitää tutkia, mutta eihän pelikieltoa annetakkaan epäonnekkaista vahingoista, joita niitäkin joskus sattuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samoilla linjoilla. Tyrväisen suhteen toki eri juttu, Kun Suomen yhden muutamasta kärkilupauksesta18 v. Vesalaisen polvi ei nyt tällä kertaa mennyt palasiksi, vaikka pelaaja sitä tarkoituksellisen näköisesti yritti. Oli huono ratkaisu lyöjältä. Pakko pitää tahallisena kun näki. Ihan sattumaa, ettei mennyt Vesalaisen urasta kuukausia tai yhtä hyvin koko ura. Tuomio 6 peliä sivussa.. Loppukausi nyt alkuun ja sitten pelaaja seurantaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokonaista 4 ottelua tuli pelikieltoa kyseiselle Mikki hiiri åstenille. Ei tunnu missään kun ei missaa pleijarimatseja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyrväisen tohelointia ei Liiga ole ottanut käsittelyyn. Ei taida olla munaa ottaakkaan. Hifki pelaa taas samaa vastustajien pelaajia kunnioittamatonta linjaa kuin aikoinaan. Outoa jos Liika sallii kyseiset edut vain tietyille joukkueille. Sailio yritti kyseisessä pelissä videoiden perusteella väistää, jos kolahdus kävi niin ei missään nimessä tahallinen. TT et kulje täysillä valoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niemelä on ollut yksi iso pelaaja Kärppien tämän kauden puolustuksessa. Ennestään vakio kokoonpanon Aleksi Mäkelä telottiin älyttömällä selkään kohdistuneella poikittaisella mailalla, jonka jälkeen lensi laitaan ja kausi oli heti ohi. Valitettavasti Suomessa voi hakata vapaasti poikittaista mailaa selkään HIFK peli oli pelottavia jääkiekon irvikuva mitä voi nähdä, jossa ei voinut yhtään pelata lajia nimeltä jääkiekko. Katson KHL ja NHL pelit HIFK hakkaamisen jälkeen. KHL ja NHL pelessä on ammattitaitoinen tuomarilinja, siellä pelataan jääkiekkoa oikeilla säännöillä ja pelissä ei ollut yhtään poikittaista mailaa ylävartaloon ja selkään. Kankaanperä ja muut hitaat, hakkaajat, kädettömät rautakanki pelaaja kumppanit ovat nyt vahvoilla, kun nämä Suomen vanhimmat tuomarit taas playout peleihin haalataan, sama erikoinen telominen jatkuu varmasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älkää valittako tästähän se kansa maksaa ostaa liput ja haluaa nähdä kauheita taklaus pommeja hurrataan pelaajat itse tietävät mihin ryhtyvät kun ryhtyvät jöökiekom pelaajiksi riskilaji

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entisenä pelaajana tiedän mitä tapahtuu kun vedetään takaa-päin polvi taipeisiin! Siihen se lopui minunkin ura kun vastustajan kova naama vetäisi tilantee jälkeen molemmat jalat paskaksi!Yhtäään kunnon askelta en oo ottanut sen jälkeen en ota.Molemmat hifkin nulikat loppu kauden kestävään peli kieltoon ja myös valkulle sakot!Valmentajat nämä MÄÄRÄÄ tapahtuvaksi!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niemelä kuukausia poissa ja Vesalainen yritettiin tahallisesti pois vahvuudesta.
Kiitti nyt riitti väkivalta urheilu. Liigalla olisi oikeasti töitä kitkeä kaikki vastaava pois ja kovalla kädellä.

Taidan siiryä katselemaan muita missä lääkinnällisesti vahigoitetaan vain itseään, toki surullista sekin.

Ei järjen hiventä, toki Åstenin ja Tyrväisen silmistä näkee, että ihan ulkona reaalimaailmasta.
Ammattiurheiluako?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä Åstenin ja Tyrväisen teko on valitettavasti näin keväällä Selinin pelikirjan temppuja. Pelataan mukamas kovaa ja silloin välillä sattuu. Oikeasti halutaan hakea joitakin ratkaisevia pelaajia pois kentältä ja saadaan näin heikompi vastus. Samaa kovistelua yritti Selinin TPS pleijareissa kärppiä vastaan pari vuotta sitten. Järjetöntä hommaa sanon minä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpillä ei ole Karvisen lisäksi yhtään pelaajaa, joka soittaisi sikailijan puhelimeen ja pyytäisi vastaamaan. Mikki-hiiri osastoa kyllä riittää, mutta loppupeleissä tarvitaan lisää fyysisyyttä. Aho, siirtoraja meni umpeen, mutta vähiin jäi hankinnat. Nyt alkaa pleijarit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katsoppa playout pelejä muissa ammattisarjoissa, siellä ei sikailla, vaan pelataan puhtaasti. Vauhti peleissä on kovempaa, puhtaat taklaukset kunniassa. Ylilyöntejä vältetään kaikin keinoin jos pinna ei kestä niin heti jäähylle. Mikäli NHL tuomarit olisi lauantaina tuomitsemassa Oulussa, olisi HIFK pelaajat täyttäneet jäähyaition ja Kärpät voittanut helposti pelin. HIFK pelaajien kupoli ei kestänyt painetta kapteeni etunenässä ja tuomarit palkitsee hame kangasmaisesti kasvoihin ja muut hakkaamiset. Suomen kiekko menee alaspäin ja kauemmaksi huippu sarjoista. Poikittaista mailaa ei muissa sarjoissa maailmalla käytetä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin ja jos joku sikailee, niin saa opetuksen. Tuomarit oli kyllä tuossa pelissä todella huonoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (54)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image