Kärp­pä­ba­ro­met­ri vetää MM-turnauksen yhteen: Sekä Leijonien pelillinen että henkinen johtaja tulivat Oulusta

Sebastian Ahoa voi hyvällä syyllä kutsua Suomen pelilliseksi johtajaksi MM-jäillä. KUVA: SASCHA STEINBACH / EPA
Jääkiekko 22.5.2017 16:44
Janne Onnela

Kärppäbarometri tutkaili vielä oululaistaustaiset pelaajat läpi koko MM-turnausta silmällä pitäen. Suomen pelillinen johtaja Sebastian Aho ja henkinen johtaja Lasse Kukkonen ylsivät täyteen pottiin.

Jesse Puljujärven ja Juhamatti Aaltosen turnausreissusta tuli lopulta pieni pettymys.

 

Kärppäbarometri antoi arvosanan (K–KKK) kärppätaustaisille pelaajille jokaisen Suomen pelin jälkeen.

Sormen murtumakaan ei pitänyt Lasse Kukkosta pois kaukalosta. KUVA: Leijonat.fi

Lasse Kukkonen KKK (8 ottelua, tehot 0+0)

Korvaamaton kapteeni. Kukkosen merkitystä joukkueelle ei voi arvioida pelkästään kaukaloesitysten pohjalta. Kukkonen ei pärjää taidossa ja nopeudessa NHL-miehille, mutta asenteessa ja johtajuudessa ei jää piiruakaan jälkeen.

Mursi sormensa avauspelissä, kävi leikkauttamassa sen Suomessa ja hyppäsi kaukaloon, heti kun sai luvan Marjamäeltä. Tämä jäisi monelta tekemättä.

Topi Jaakola K (10 ottelua, tehot 1+0)

Maajoukkueen luottopakki vuosikausia, mutta se aika on kenties nyt ohi. Jaakola on totuttu tuntemaan rauhallisena ja luotettavana peruspuolustajana, mutta näissä kisoissa virheitä tuli paljon enemmän kuin yleensä. Yltiöpäiset nousut kostautuivat, kun ei ehtinyt ajoissa takaisin puolustuspäähän. Ehkä rooli oli turnauksen alussa liian suuri.

Miro Aaltonen K (8 ottelua, tehot 0+0)

Hyvän NHL-sopimuksen tuoneen KHL-kauden jälkeen odotukset Aaltosen kohdalla olivat tapissa. Turnaus oli kuitenkin iso pettymys. Joutui sivuraiteille jo turnauksen alussa, sillä luotto katosi todella nopeasti. Ehkä valmennus saa ottaa Aaltosen kohdalla jotain omaan piikkiinsä.

Sebastian Aho KKK (10 ottelua, tehot 2+9)

Suomen paras pelaaja kisoissa. Leijonien hyökkäyspelin aivo. Kesken turnauksen vaikutti tulevan pieni väsy, sillä kuorma oli valtava. Nousi kuitenkin nopeasti takaisin tasolleen, eikä luovuttanut missään vaiheessa, vaikka takana on uskomattoman rankka kausi.

Joonas Kemppainen KK (10 ottelua, 2+1)

Kemppainen pelasi nousujohteisen turnauksen. Rooli muodostui automaattisesti puolustavaksi, siinä Kemppainen onnistui hyvin. Hyökkäyspään tehojen kanssa oli hakemista, mutta teki Suomelle kaksi tärkeää maalia pudotuspeleissä. Kemppainen on kuitenkin ottanut pientä takapakkia sen jälkeen, kun lähti Oulusta.

Mika Pyörälä KK (10 ottelua, tehot 0+2)

Pyörälä oli kisoissa Marjamäen luottoratsu Kukkosen ohella. Valinta kisoihin oli tykkikauden jälkeen odotettu ja oikeutettu.

Raskas kausi oli jättänyt kuitenkin jälkensä, eikä Pyörälä ollut MM-jäillä raikkaimmillaan. Hoitaa kuitenkin oman ruutunsa puolustussuuntaan, vaikka puolikuolleena, eikä juuri suoritusvarmempaa pelaajaa Suomen joukkueesta löydy. Pelasi kenties viimeiset pelinsä MM-tasolla.

 

Jesse Puljujärvi jäi nollatehoille. KUVA: Jukka Salminen/Leijonat.fi

Jesse Puljujärvi K (8 ottelua, tehot 0+0)

 

Nuoren Edmonton-hyökkääjän rooli joukkueessa on tulosyksikössä. Tehot 0+0 kertovat karua kieltä – Puljujärven kisat menivät penkin alle. Ei löytänyt yhteistä säveltä oikein kenenkään kanssa.

Parhaimmillaan pystyi omalla panoksellaan tuomaan vain energiaa kentälle, mutta siihen se jäi tällä kertaa. Uran kannalta iso kesä edessä.

Juhamatti Aaltonen K (5 ottelua, tehot 0+3)

Marjamäen ässä hihassa, mutta ei Marjamäki saanut Aaltosesta sitä irti, mitä haki. Maaliton turnaus on Iin taikurin kohdalla aina pettymys. Viisikkopelaamiseen Aaltonen ei tuonut hirveän paljon lisäarvoa, vaikka joitain onnistumisiakin tuli.

Vaikutti olevan kisoissa aidosti hyvällä tsempillä mukana. Kisat olivat tärkeä näyttöpaikka myös Aaltosen uran kannalta, sillä penkin alle mennyt loppukausi HIFK:ssa ei helpota ensi kauden sopimusneuvotteluita.

Atte Ohtamaa KK (10 ottelua, 1+1)

Luottopakki. Toi Suomen puolustuspäähän hieman tarvittavaa rosoisuutta ja kamppailuvoimaa.

Pelaamisen tarkkuus puolustuspäässä on niin silmiin pistävää, että se näyttää ajoittain jopa yliyrittämiseltä. Tykkää tehdä vahvoja nousuja hyökkäyksissä, ja onneksi ehtii vielä usein kotiinkin ajoissa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

pelattiin hitaalla kärppä pelikirjalla niin ei voida pärjätä kisoissa.ei tainut manner ottaa opiksi kun varmasti se peluttaa hitaita lähtöjä tulevissa kärpissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:00
Perinteinen Pertin hiihto järjestetään leudosta talvesta ja lumipulasta huolimatta – Kempeleessä on painettu pitkää päivää talkoohengessä
7:33
Oulun koulujen ilo tarttuu myös vieraisiin – huipputasoiseksi kuvailtu suomalainen koulutus houkuttelee kansainvälisiä vieraita Tilaajille
7:00
Lähi-Tapiolan pääjohtaja Juha Koponen odottaa viranomaiselta lupaa – "Perehdytys olisi tehty, vaikkei Fiva olisi puuttunut nimitykseen"
7:00
Migrin päätöstä kunnioitettava – vastaanottokeskus Pudasjärvellä lakkautettava Lukijalta
6:42
Lääkäripulasta kärsivässä Kemissä puhkesi riita siitä, kuka asiaa saa kommentoida julkisuuteen – Kaupunginjohtaja puuttui tilannetta kritisoineen lääkärin viestintään Tilaajille
6:27
Varoitus: Pohjois-Suomessa huono ajokeli – Oulun seudulla pieniä liikenneonnettomuuksia
6:13
Oulussa on paljon suojelun arvoisia puutalolähiöitä, Karjasilta on valtakunnallisesti ainutlaatuinen ja merkittävä – "Noin ehyttä, tarinaltaan vahvaa ja suurta aluetta ei ole toista Suomessa" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli on paikoin huono Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

153 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

perussuomalaiset vastasivat ”hoitajakeskustelun komeimmasta voltista”

Marinin hallitus toimii aivan toisella tasolla verrattaessa sitä Sipilän oikeistohallituksen leikkauspolitiikkaan ja tod... Lue lisää...
persuilla huono muis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image