Kärp­pä­ba­ro­met­ri: Aho kirjoitti lei­jo­na­his­to­ri­aa hat­tu­tem­pul­laan

Sebastian Ahosta tuli kaikkien aikojen tehokkain Leijona-pelaaja MM-jäillä. KUVA: CHRISTIAN BRUNA / EPA
Jääkiekko 15.5.2018 16:36
Janne Onnela

Tappiot Tanskalle ja Saksalle olivat enää vain kaukainen muisto, kun Leijonat vyöryi Yhdysvaltojen yli vakuuttavalla 6-2-voitolla. Suomi varmisti voitollaan samalla lohkovoiton.

Leijonien suurin sankari oli jälleen Sebastian Aho, joka tehtaili ottelussa hattutempun. Aho siirtyi samalla maaleillaan kaikkien aikojen tehokkaimmaksi leijonapelaajaksi MM-jäillä. Oululainen on tehnyt nyt tehot 9+8=17.

Kärppäbarometri antaa arvosanan (K–KKK) kärppätaustaisille pelaajille jokaisen Suomen pelin jälkeen.

2 Ville Pokka K
Kulmassa hävitty kaksinkamppailu ja vastustajalle loistava maalipaikka. Helppo kiekonmenetys ja USA:lle reilun minuutin paine usean maalipaikan kera. Avopaikka maalin edestä, mutta veto meni ohi. Poikittainen huonossa asennossa olleeseen Brian Gibbonsiin, joka lensi laitaan ja loukkasi itseään. Ei ollut kovin onnistunut iltapäiväpuhde torniolaisilta nytkään. Peliaika tippui loppua kohden kuin lehmän häntä.

18 Saku Mäenalanen KKK
Mahtipeli Mäenalaselta. Alusta saakka oli hyvin sisällä pelissä. Ajoi maalille aina kun oli paikka ja reagoi tilanteisiin nopeasti ja ennen kaikkea oikein. Väläytteli syöttötaitoaan muun muassa oivalla pystysyötöllä, josta Marko Anttila ei lopulta onnistunut viimeistelemään. Anttila osui kuitenkin myöhemmin, kun Mäenalanen voitti irtokiekon ja Sakari Manninen toimitti sen Anttilalle.

20 Sebastian Aho KKK
Viimeisteli Suomen kaksi ensimmäistä maalia varsin erikoisesti. Ensimmäinen meni miinuskulmasta ja toinen oli todellinen kenttämestarin erikoinen. Kolmannen maalin viimeisteli tyhjiin. Siirtyi tehoillaan kaikkien aikojen tehokkaimmaksi leijonapelaajaksi MM-kaukaloissa.

22 Janne Pesonen KK
Hyvä peli Pesoselta, mutta olisi voinut tehdä maalinkin paikoistaan. Ajaa maalille rohkeasti ja paiskii hommia hyvällä asenteella. Väläytteli muutamalla vahvalla kiekon ylöstuonnilla. Kaipaisi onnistumista osuman muodossa.

55 Miika Koivisto KK
Pelasi muuten hyvän pelin, mutta otti kaksi jäähyä eikä aivan pysynyt mukana, kun USA laittoi ison pykälän ajoittain silmään. Suomen peliaikakuningas ottelussa yli 19 minuutilla. Valmennuksen luottosoturi on tasainen suorittaja.

64 Mikael Granlund KK
Vähän epävarma alku, mutta petrasi hieman loppua kohden. Aloitukset sujuivat taas kohtuullisen hyvin. Niistä tuli 15 tappiota, 15 voittoa. Tästä paras tulos oli Mikko Rantasen maali toisessa erässä, joka tuli Granlundin täydellisen aloitusvoiton jälkeen.

65 Sakari Manninen KK
Vahva esityö Mäenalasen kanssa Suomen neljänteen maaliin. Vastapainoksi kiekollisia virheitä tuli enemmän kuin monella muulla ja pelasi hieman löysästi USA:n toisen maalin. Paransi loppua kohden, mutta aivan täydellistä roolia Manniselle ei näissä kisoissa ole tarjolla. Ei voittanut tilastojen mukaan yhtään seitsemästä aloituksestaan.

77 Markus Nutivaara KKK
Puolustajien pörssiykkönen kirjautti pari syöttöpistettä ja vankisti kärkipaikkaansa. Tuttuun tapaan hyvä hyökkäyssuuntaan, mutta pelasi pääsääntöisesti hyvin myös oman pään. Vastuu on todella suuri. Nutivaara pelasi päätöserässä yli seitsemän minuuttia. Tehotilasto jäi komeasti kolme pykälää plussalle. Nutivaaran vaihdot ovat muuten leijonajoukkueen pisimpiä keskiarvolla 46 sekuntia.

Suomi pelaa seuraavan kerran torstaina puolivälierissä, jossa vastaan asettuu Sveitsi.

Katso jääkiekon MM-kisojen otteluohjelma!

Kaikki MM-kisojen jutut ja videot löytyvät täältä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Harmittaa Ville Pokan puolesta jun meni liian kovaan NHL joukkueeseen eikä kehitystä ole sen vuoksi tapahtunut AHL joukkueissa. KHL on hyvä sarja kehittyä. Nutivaara on ollut suosikkipelaaja samoin Aho kumpikin Kärppien parhaimmistoa NHL joukkueissaan. Mäenalainen on ollut aliarvostettu maajoukkueen taholta ja nyt jo parhaita. Pesonen on aina takuu varma pelimies. Kaikki Kärpät on onnistuneet. Mikke on jo valmis kapteeni!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se huikea pelimies tämä Sepe, riski vikkelä ja leijuu ikään kuin hyrrä oikealla hetkellä oikeille maalinteko paikoille ja vastustaja on ihan pihalla! Sehän on näitä Pohjoisen pelimiehiä Kärpissä jalostunut huippuammattilainen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on sillälailla että Sebastian Aho on huikea pelaaja ja esimerkillinen kaikille nuorille niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin! Miettiväinen osoittaa olevansa lajista tietämätön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helppo lyödä vanhat piste-ennätykset, kun pelejä on paljon enemmän kuin ennen. Miten lie pistettä per peli tilanne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei ole enemmän pelejä nyt kuin Kontiolan tai Koivun kisoissa. Ota asioista selvää ennenkuin kommentoit, vaikka tätähän se nykyään on, hakemalla haetaan negatiivisia asioita vaikkei niitä edes ole.. Perus Suomalainen tämä miettiväinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä tarkoitat?. Aho löi seitsemässä pelissä Kontiolan ennätyksen joka oli tehty kymmenessä pelissä. Samoin Saku koivun 12 pisteen ennätys on tehty kymmenessä pelissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuonna 1982 Wäinö 99 Gretzky pelasi MM-kisoissa 10 peliä pisteillä 6+8 ja voitti pistepörssin. Ainakin siitä lähtien on pelattu n 10 peliä per turnaus eli sama määrä kuin nykyään, vai kuinkahan vahoja ennätyksiä tarkoitat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On joo tosi helppo tehdä 7 ottelussa 17 pistettä, tosi helppo. Ja avustan jakolaskussa 17/7=2,4 pistettä per ottelu, näytäppä joku muu suomalainen jolla on samanmoiset tehot yhdessä turnauksessa. Mistä näitä miettiväisiä oikein tulee?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno saavutus Aholta ja lisää tulee... .

-72 Lauri 'Leuka' Mononen 9+6 kannattaa myös muistaa, siihen aikaa sai vain yksi (1 ei kaksi) syöttöpisteen ja 'riibaundeista' ei saanu kukaan syöttöpistettä eli vain maalintekijälle piste.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosi kova taso oli tuon ajan amatöörikisoissa. Vastaa nykypäivän 2- divaria. Ainakin pelinopeudeltaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan pohjoisosassa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Kemi, Keminmaa ja Tornio.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Nyt eläkkeellä ja terveenä, vireänä "vanhuksena", sanovat jotkut. Enpä taida olla kovastikkaan vanhus, sillä jaksan kut... Lue lisää...
Roverauta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image