Kärpät voiton päässä Suomen mestaruudesta - HPK jäi viidennessä finaalissa nollille

Kärpät toi voiton kotiin viidennessä liigafinaalissa. KUVA: Matti Räty
Jääkiekko 29.4.2019 18:31 | Päivitetty 29.4.2019 21:06
Janne Onnela

Kärpät on voiton päässä Suomen mestaruudesta. Hämeenlinnan Pallokerho jäi viidennessä Raksilassa pelatussa finaalissa nollille. 

Kärppien maaleista vastasivat avauserässä osunut Teemu Kivihalme sekä toisessa erässä maalannut Otto Karvinen. 

Veini Vehviläisen nollapeli tuli 29 torjunnalla. 

1.erä

Ottelu on käynnissä. 

HPK sai heti ensimmäisessä vaihdossa paineen Kärppien alueelle ja maalipaikkakin syntyi. 

Vieraiden paine jatkui myös seuraavissa vaihdoissa. Vehviläinen on joutunut jo tosissaan töihin. 

Vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen Kärpät siirtyi ottelussa johtoon. Asaialla oli jälleen oululaisten viime peliin uusittu ykkösketju. Larmi haparoi maalillaa ja Teemu Kivihalme vei Kärpät johtoon Radek Koblizekin syötöstä. 

Kärpät pääsee viidennessä finaalissa johtoon Teemu Kivihalmeen maalilla.

Vajaan viiden minuutin jälkeen tunteet kuumenivat keskialueella. Parivaljakkoja oli useampia, mutta jäähyn otti ainoastaan Otto Karvinen, joka löi kypärän HPK-pelaajan päästä. Kärpät selvitti alivoiman kuitenkin vaivatta. 

Avauserä on ylittänyt puolivälin. Kärpät johtaa edelleen maalilla, mutta peli on pyörinyt viime minuuttien aikana paljon oululaisten puolustusalueella. Vehviläinen on torjunut toistaiseksi seitsemän kertaa, Larmi kolme. 

HPK pelasi hyvällä syötöllä Eetu Tuulolalle hyvän maalipaikan. Vehviläinen tuli reilusti vastaan ja peitti laukauksen. 

Avauserä on ollut vierasjoukkueen, vaikka Kärpät peliä johtaakin. Kotijoukkue kuitenkin on onnistunut siinä tärkeimmässä eli maalinteossa. Kärpät myös puolustaa hyvin ja maltilla. Yltiöpäistä hassuttelua ei taideta enää tänä keväänä nähdä. 

Kärpät sai erän lopussa hyvän paikan, kun kiekko toimitettiin viivasta Larmin vartioimalle maalille. Larmi oli selällään, mutta Kärpät ei saanut hyödynnettyä tilannetta lopulta. HPK-vahti ei ole ollut erityisen vakuuttava avauserässä. 

Ensimmäinen erä on Raksilassa taputeltu. Erätauolle lähdettiin kärppäjohdossa 1-0. Maalivahtien torjunnat Vehviläinen 11, Larmi seitsemän. 

Kärppävahti Veini Vehviläinen pelasti Kärpät HPK:n tasoitusmaalilta viidennen liigafinaalin ensimmäisessä erässä.

2.erä

Ottelun toinen erä on alkanut. 

Peli ei ole yhtä vauhdikas, kuin monet aikaisemmat Kärppien pudotuspeliottelut. Kärpät on lähestynyt kahta viimeisentä ottelua selvästi puolustuksen kautta. Ajoittain pikkupedot saavat nopeista vastahyökkäyksistä hyvän paineen myös vieraiden alueelle, mutta muuten Kärpät antaa HPK:n olla aloitteellisempi joukkue. 

Nelosketju pelasi hetki sitten vahvan vaihdon, joka alkoi Jari Sailion luistelukilpailuvoitosta ja päättyi pieneen poikapainiin maalin edessä. 

Kärppien Veini Vehviläinen estää HPK:n maalipaikan läheltä piti -tilanteessa.

Nelosketju onkin ollut toisen erän alussa ainoa kärppäketju, joka on saanut pelin HPK:n päätyyn. Kärpille ei silti mitään hätää ole toistaiseksi ollut. HPK ei pääse ykkösluokan maalipaikoille. 

Kärpät sai hyvän vastahyökkäyksen, kun kakkosketju pääsi iskemään ylivoimaisena. Maalia ei kuitenkaan syntynyt. Myös HPK:lla on ollut viime minuuttien aikana muutama laadukas aihio. 

Raksilassa on paikalla 5805 katsojaa. Ennen pelin alkua kaukalon yhdestä kulmasta pyhitetty baarikatsomo ammotti tyhjyyttään. Siellä näytti olevan alle kymmnen lipun ostanutta. Avauserän jälkeen baarikulmakin avattiin ilmeisesti kaikelle kansalle, koska väkeä on siellä nyt hieman enemmän. 

Jari Sailio on ollut viidennessä finaalissa pelipäällä. Sailio polkee pyyteettömästi pitkiin irtokiekkoihin, taklaa ja taistelee sekä karvaa hyvin. 

Otto Karvinen vie Kärpät kahden maalin johtoon HPK:ta vastaan.

Vajaat kaksi minuuttia ennen erätaukoa Kärpät karkasi kahden maalin päähän, kun Otto Karvinen karkasi puolittain läpi ja lirutti kiekon ohi Larmin. Maaliin ei merkitty syöttäjiä. 

Viimeiselle erätauolle lähdettiin Kärppien 2-0 johdossa. HPK hallitsi toisessakin erässä kenttätapahtumia, mutta Kärpät puolusti tunnollisesti ja käytti HPK:n virheet hyväkseen. 

3.erä

Ottelun kolmas erä on alkanut. 

Kärppien Aleksi Heponiemi sai heti erän alussa maalipaikan, kun puolustajan laukaus kimposi päätypleksistä suoraan Heponiemelle maalin kulmalle. Tulosta ei syntynyt. 

Kärppien pelisuunnitelma pitää edelleen. Joukkue puolustaa hyvin ja iskee vastaan paikan auetessa. Vehviläinen maalilla hoitaa loput. 

Kärpät sai hyvän hyökkäyksen, jonka päätteeksi Emil Larmi näytti potkaisevan maalin pois paikaltaan. Pelin viivyttämisestä ei kuitenkaan vihelletty rangaistusta. 

Erä lähestyy jo puoliväliä, eikä HPK saa luotua tarpeeksi laadukkaita, aivan a-luokan maalipaikkoja. 

HPK sai oivan kavennusmahdollisuuden, kun Oskar Osala sai pikkukakkosen kampituksesta. Yleisö ei syty tämän illan tuomaritoiminnalle, josta kotijoukkue ei ole ainakaan hyötynyt. 

Kärppien Oskar Osala saa kahden minuutin rangaistuksen kampituksesta kolmannessa erässä.

HPK sai pelattua loistavan maalipaikan kultakypärä Teemu Turuselle, mutta Vehviläinen nappasi ohjurin hanskaansa. Kärpät kesti lopun alivoimasta hyvin. 

Kolmatta erää on jäljellä kuutisen minuuttia. Kärpillä on peli hyvin näpeissä. HPK:sta alkaa näkymään jo pieniä turhautumisen merkkejä. 

Ville Leskinen pääsi yrittämään puolittaisesta läpiajosta neljä minuuttia ennen pelin loppua, mutta Larmin länget pysyivät tällä kertaa kiinni. 

Peliaikaa jäljellä reilut kaksi minuuttia. HPK hakee vimmatusti kavennusta, mutta Kärpät ei panikoi. Larmi on pois maaliltaan. HPK otti myös aikalisän. 

HPK sai armottoman pyörityksen kärppäpäätyyn. Vehviläinen mukaan lukien lähes kaikki kärppäpelaajat olivat rähmällään. HPK sai kiekon kuitenkin vain tolppaan. 

Ottelu on päättynyt. Kärpät voitti 2-0. 

HPK hakee kavennusta Kärppien johtoasemaan viidennen finaaliottelun kolmannessa erässä.
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (74)

Etelän pellet puhuu "pakittamisesta" ja muitakin uustermejä käytetään, kun itku on kurkussa. Pellet haluavat vaikuttaa Kärppien valmentajaan, toiveena muuttaa Kärppien pelityyliä HPK:ta suosivammaksi. Ei onnistu, Manner ei tärise ja Kärpät ottaa Suomen Mestaruuden seuraavassa pelissä ja tekee sen hienosti pelaamalla puolustavaa jääkiekkoa (pakittamalla). Nyt ei tarvitse kuin puolustaa mestaruus, koska HPK:n pitää voittaa. Ei mitään hätiä! Antakaa niiden hyökätä ja tehkää 4 maalia avautuvista paikoista. Kärpät voittaa viimeisen ottelun 4-0, koska pelitaktiikka on puolustavaa ja Vehviläinen Suomen loistavin maalivahti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"KOIRAT HAUKKUU" Mutta Kärpät jyrää,tmähän ei ole arvostelu laji vaan maalit/voitot. ratkaisee,mitä nyt nuo vastustajan apumiehet viirupaidoissaan yrittää sekoittaa peliä minkä ehtii olemalla sopivasti näkörajoitteisia.Kiitos Kärpät ja Hyvää Vappua

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katsoisitte Kallio Ja Lehkonen peiliin, eikös jääkiekkokin ole maali peliä ja se joukkue jolla on tulostaululla enemmän maaleja , on parempi ja voittaja pelissä, se on taas eri asia tuleeko se voitto puolustamalla tai vimmatulla hyökäyspelillä,on aivan sama,numerot ratkaisee, kyllä on katkeraa porukkaa näissä asiatuntijoissa, jos Kärpät vain on niin paljon parempia ,että voiton kairaavat ,oli pelitapa mikä hyvänsä, ei pitäisi näiden asiantuntioiden olla noin "kateellisia" samoin tämä parivaljakko kaukalon ulkopuolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi kohtuullista, että pieni HPK voittaisi pitkästä aikaa (edellinen 2006) Suomen mestaruuden. Siitä tuskin Kärppien suurinkaan fani olisi pahoillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja olisi myös kohtuullista, että kumpikin joukkue saisi samoista rikkeistä samanlaiset sanktiot!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miltähän tuomareista tuntuu olla mukana valheessa? Entä luuleekohan Liiga että ihmiset ovat niin tyhmiä etteivät he ymmärrä mitä tapahtuu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omanarvontunnottomat reppanat riemuitsevat jääkeppitappelun tuloksista kun ei itsestä löydä mitään myönteistä tai kehuttavaa.
Nämä "loppuottelut" ovat pelkkää rahastusta reppanoilta. Kuka muistaa koska mestaruus olisi ratkennut "suoraan", aina on tarvittu kaikki mahdolliset ottelut. Joista jokainen tuo seuroille rahaa. Jonka reppanat maksavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo. Mielenkiinnolla seuraan, tuleeko Kärpille taantuma ja monen otteluputkien häviö. Selityksiä tappioille: Vire oli poissa, Tehtiin typeriä virheitä yms.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EIpä tuota viime keväänäkään tarvinut tulla neljättä kertaa Raksilaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viitsit sitten kommentoida, minä en kommentoi enkä lue juttuja jotka ei kiinnosta, esim. Oululainen potkupallo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Joista jokainen tuo seuroille rahaa."
Näiden otteluiden lipputulot saa Liiga!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Annahan meidän "omanarvontunnottomien" reppanoiden katsoa pelejä ja maksaa pääsylippumme. Miksi ihmeessä vaivaudut kommentoimaan "joutavaa" asiaa, käytä toki energiasi jääkiekkoa hienompaa ja korkealentoisempaan aiheeseen. Myöntänet kuitenkin, että meillä lienee oikeus ostaa lippumme ja käydä peleissä ??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtavaa peliä. Tunnetta ja tapahtumia. Parempi voittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitähän varten kärpät palkkasi vuoden alisuoriutujan - Jussi Jokisen Kalajoen perukoilta? Ihan ilimanaikuinen! Nimim. Miksiköhän ei änärissä peliaikaa enää löytynyt?!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan valtaosalle Liigan pelaajista ei löydy pelipaikkaa NHL:stä.
On julkinen salaisuus, että Jokisen jalat on klesana ja pelaa silti. Pelasi terveenä huipputehokkaasti: runkosarjassa 14 ottelua, 20 pistettä = 1,43 p/o = 85 pistettä/koko runkosarja. Nyt runkosarjan voittajalla < 60 pistettä. Jokisella play-offeissa ennen loukkantumistaan 9 pistettä 6:ssa pelissä,olis siinäkin voittaja terveenä ollessaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

po: runkosarjan parhaalla pelaajalla < 60 pistettä!, Jokisella samalla tahdilla 83 pistettä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät oli selvästi taktisesti ja taidollisesti parempi, teki tarvittavat maalit, nolla maalia omiin kertoo kaiken joukkueesta.
Kärpät voitti myös ylivoimaisesti taklauspelin, se oli hyvää lisää, hyvä ja viihdyttävä peli,
jonka fiksumpi joukkue voitti.
Tarvittaessa olisi voitu lisätä kierroksia, mutta tämä riitti voittoon.
Kiitos koko Kärppien organisaatiolle, myös hallissa oli huikea tunnelma.
Tuomareista en sano mitään, jokainen näki mitä sallittiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvää finaalisarjaa pelaa jyväskyläläinen Vehviläinen kärppämaalilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (74)

Uutisvirta

16:16
Välipäivän jälkeen taas kaksi uutta koronakuolemaa Suomessa – tauti on vaatinut nyt 19 ihmisen hengen
15:55
Puolustusministeriö: Varusmiehille maksetaan ruokarahaa vapaajaksojen aikana
15:48
Taivalkoskella terveyskeskuksessa tulipalon sytyttäneelle naiselle ehdollista vankeutta – nainen vetosi olleensa teon aikana alkoholipsykoosissa
15:36
Koronakriisi uhkaa monen toimeentuloa – mikä neuvoksi, jos työttömyyskassa ruuhkautuu ja rahat ovat kerta kaikkiaan lopussa? Tilaajille
15:33
Kainuussa yhteensä kuusi todettua koronatartuntaa – Ristijärven terveysaseman vastaanotto suljetaan
15:12
AC Oulun pelaajat hakevat maaseudulle kausitöihin – "valmiita tekemään raskastakin työtä"
15:00
Zeppelinin ravin­to­la­y­rit­täjät vapautetaan vuokrasta kahdeksi kuukaudeksi – liiketoiminnan jatkaminen halutaan turvata
25
Pohjois-Pohjanmaalla kolme uutta koronatartuntaa, hoidossa edelleen neljä potilasta – OYS siirtää kiireettömiä vastaanottoaikoja syksylle
22
Etäopetuksen laatuun tulee kiinnittää huomiota – etäopetusta ei ole se, että Wilmassa lähetetään ohjeita ja kirjalliset vastaukset pyydetään palauttamaan Wilmaan Lukijalta
22
Yle: Sairaalat saivat varmuusvarastoista jopa kahdeksan vuotta sitten vanhentuneita hengityssuojaimia
22
Koronatartuntojen määrä kääntyi uudelleen nousuun - tartuntoja tulee lisää nyt eri puolilla maata
21
Osingot tulisi maksaa – osinkotulot ovat monelle tarpeellinen lisä jatkuvasti ostovoimaansa menettävän eläketulon jatkeeksi Lukijalta
19
IS: Oulun yliopistossa on yli kymmenen koronavirustestissä käytettävää laitetta, yhdellä laitteella voi käsitellä yli 200 näytettä vuorokaudessa
17
Stora Enso aloittaa yt-neuvottelut Oulun ja Kemin tehtailla – koko henkilöstön lomauttamiseen varaudutaan

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono tai muuttuu huonoksi Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan, Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun Koillismaata lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

319 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

siipeilijöitten ytk.kassa ei pysty maksamaan työttömille korvauksia ajoissa??Puhkeaako kupla??

YTK:n kyvyttömyys maksaa normaalisti siipeilijöiden päivärahaa osoittaa, että työnantajien perustama YTK on keskittynyt... Lue lisää...
Kupla puhkeaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image