Kärpät palasi voittojen tielle – Ensimmäisen erän osumat ja Vehviläisen torjunnat riittivät täyteen pistepottiin

Kärpät on hävinnyt neljästä edellisestä pelistään peräti kolme. KUVA: Jukka Leinonen
Jääkiekko 12.1.2019 17:02 | Päivitetty 12.1.2019 19:28
Janne Onnela

Kärpät palasi voittojen tielle kaatamalla Rauman Lukon lukemin 3-0. Kärppien maalit syntyivät jo avauserässä Jyri Junnilan, Atte Ohtamaan ja Jasper Lindstenin toimesta. 

1.erä

Ottelu on alkanut. 

Vierasjoukkue Lukko on aloittanut vahvasti ja pystynyt luomaan jo useampia paikkoja Kärppien maalille. Kärpät on saanut myös yhden paikan, mutta ykkösketjun hyvä paine kääntyi vieraiden vaaralliseksi vastahyökkäykseksi. 

Kärpät pääsi kuitenkin ylivoimalle reilun parin minuutin pelin jälkeen Lukon tyhmän roikkumisjäähyn ansiosta. Pakkopeli ei tuonut kuitenkaan tulosta. 

Kärpät avasi ottelussa maalitilin kun ensimmäinen neljännes avauserästä oli pelattu. Jari Sailio löi maalintakaa kiekon Lukko-maalin sivurautaan, josta se kimposi pisteiden väliin suoraan Jyri Junnilan lapaan, joka iski kiekon takakulmaan. 

Lukko pääsi heti Kärppien maalin jälkeen pakkopelin makuun, kun Veini Vehviläinen otti pikkukakkosen. Kärppien tilanne kävi entistä tukalammaksi, kun ensin Lukko onnistui riistämään kiekon Teemu Kivihalmeelta ja heti perään Jani Hakanpää löi kiekon katsomoon ja lähti istumaan. Kärpät kuitenkin selvitti pitkän kahden miehen alivoiman hienosti. 

Erän ylitettyä puolivälin uusittu kakkosketju teki tuhojaan. Aleksi Heponiemi syötti ja Atte Ohtamaa löi Kärpät kahden maalin karkumatkalle. 

Erikoistilannepelaaminen sai jatkoa, kun Jani Hakanpää otti rangaistuksen väkivaltaisuudesta laitakahinan yhteydessä. Liigan paras alivoima kuitenkin nollasi raumalaisten ylivoiman. 

Erän lopulla Kärpät kasvatti johtoaan erän lopulla, kun Jasper Lindsten osui tolppien väliin. Kärppien kolmas maali sai raumalaiset vaihtamaan maalivahtia jo toisessa perättäisessä pelissä kesken pelin. Lukko-maalille luisteli Lassi Lehtinen. 

Lukon Janne Niskala otti vielä väkivaltaisuusjäähyn erän lopulla. Rangaistus oli rikkonaisen erän viides. 

Maalivahtien torjunnat avauserässä: Vehviläinen 11, Setänen 4 ja Lahtinen 0. 

2.erä

Ottelun toinen erä on alkanut. 

Kärpät ei onnistunut maalinteossa erän alun ylivoimalla. Paras maalipaikka osui ylivoiman lopulla Aleksi Heponiemelle, mutta laukaus viuhui ohi maalin.

Ensimmäinen neljännes toisesta erästä on pelattu. Maaleja ei ole nähty ja kaukalossa vääntö on ollut melko tasapäistä.

Kärpillä oli hetki sitten hyvä maalipaikka, kun Nicklas Lasu pääsi puolittain läpi ja Ville Leskinen liittyi hyökkäykseen mukaan. Ruotsalaisen oma yritys kilpistyi kuitenkin Lehtisen patjoihin.

Viimeisten minuuttien aikana Kärpät on kiristänyt hieman ruuvia. Jalka liikkuu entistä rivakammin ja tekemiseen on tullut ripaus terävyyttä.  

Toinen erä on ollut vauhdikas, eikä pelikatkoja ole juuri ollut. Ei myöskään paljon muita tapahtumia. Päästä päähän mennään Raksilassa ja melko tasaista on. 

Muuten nopeaa erään tuli pieni tauko, kun Kärppien jäähyaition kohdalla Lukon Tarmo Reunasen maila menee kaukalon laitamainoksen sisään. Reunan käy hetken kuluttua riuhtomassa työkalunsa irti. Tuomaristo yritti korjata mainosta aikansa, mutta lopulta hallimies kävi korjaamassa tilanteen. Lähtiessään hallimies näytti yleisölle hauista ja sai raikuvat aplodit. 

Lukko sai erän viimeisellä minuutilla loistavan paikan kavennusmaalin tekemiseen, mutta Vehviläinen onnistui nollaamaan patjallaan keltapaitojen yrityksen. 

Päätöserään lähdetään Kärppien kolmen maalin johdossa. Toisen erän tojunnat Vehviläinen 5, Lehtinen 6. 

3.erä

Päätöserä on käynnissä. Aleksi Heponiemi sanoi erätaukohaastattelussa, että toinen erä oli Kärpiltä vähän huolimaton ja päätöserään pitää parantaa. 

Raumalaiset eivät ole saaneet kunnon takaa-ajoa aikaan. Muutaman minuutin pelin jälkeen se vaikeutui entisestään, kun Kärpät pääsi ylivoimalle Aaro Vidgrenin kampitusjäähyn ansiosta. Ylivoima ei tuottanut tulosta. 

Päätöserä lähestyy puoliväliä. Lukko on edelleen kolmen maalin päässä kotijoukkueesta, vaikka Toni Koivistolla olikin osuma lähellä. 

Peli on jäljellä enää vajaat viisi minuuttia. Kärppien nelosketju oli erittäin lähellä maalintekoa, mutta niin Sailion kuin Kivihalmeenkin yritykset epäonnistuivat. 

Lisämaaleja ottelussa ei nähty. Kärpät palasi voittokantaan ensimmäisen erän kolmella maalilla. Loppulukemat kirjattiin 3-0. 

MAINOS

Kommentoi

Olisin mielelläni nähnyt myös puolustajat Lehtonen ja Mikkola myös kisoissa.
Pojat pelasivat ihan hyvän kauden pakkiparina liigassa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mites muilla tuo telian lähetys?
Mulla katkes 3:erän puolessajälissä ja ei näy vaikka buuttasin tietsikan :(

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisko vaikka lasku maksamatta. Ite olin paikanpäällä, vieraspelit voi katella kotona jättiruudulta, mutta kotipelit ihan mukava mennä paikan päälle legendaariseen Raksilaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

TELIA TV -PALVELUSSA OLI HÄIRIÖITÄ
Häiriön alkamisaika: 12.01.2019 18:54:00
Häiriön päättymisaika: 12.01.2019 21:24:00

Päivitys 21:33. Palvelut on palautettu ja TV-kanavat toimivat jälleen normaalisti.

Päivitys: Vika koskee vain osaa asiakkaista, joilla on käytössä Telia TV -sovellus tai digiboksi.

Telian TV -palveluissa on havaittu häiriöitä, joiden vuoksi TV-kanavat eivät näy. TV-palvelu saattaa myös antaa virheilmoituksen.

Viankorjaustoimet ovat käynnissä ja palvelu pyritään palauttamaan mahdollisimman pian.

Pahoittelemme häiriötä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Junnon Juho on taas kasannut voittajajoukkueen. Kultaselle kravatille käyttöä taas keväällä; hei!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tappara onkin tuleva mestari. Mut hienosti kärpätkin pelaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kärpät saa taas isoa etua tuomareista jää paljon tuomareilta näkemättä kärppien rikkeet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liikaa tulee jäähyjä taas heti alusta asti Kärpille, nyt jo ensimmäisessä erässä 4 kaksiminuuttista eli 8 minuuttia, Lukko koukkii kuten Tappara ja miekkailemalla pelaa, hakkaamista mailalla.
Mitä nyt Kärpät jaksaa vielä pelata alivoiman keskellä ja Kärpille 3-0, Lukko alkaa sikailemaan ja saa ihme kyllä siitä jäähyn.
Toivottavasti Kärpät eivät hermostu tähän täydellisesti epäonnistuneeseen tuomarilinjaan jota ensimmäinen erä jälleen oli.
Kärpät jatkakaa rauhallista peliä ja taklatkaa kovaa puhtaasti, jos sukeltaa ja tulee jäähy ei harmita jääkiekko maailmalla on miesten peli ei filmaajien.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kakkos erä oli ensimmäinen miesmuistiin ettei Kärpille tullut jäähyjä, eikä kummallekaan, vaikka Lukolle kaksi voinut antaa koukkaamisesta,
Kärpillä ei mitään hätää tasavahvalla, peli sujuu mukavasti, kiekko hallinnassa, ylivoimalla olisi varmasti tullut nyt maali, paikkoja oli nyt lisämaaliin Kärpillä monta, kovuus viimeistelyssä nyt puuttui.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:56
"Pieniä, muutaman minuutin myöhästymisiä" – junaliikenne sujunut ilman suurempia ongelmia etelän lumikaaoksesta huolimatta
9:55
Naista syytetään käräjillä oululaispoliisin tappamisen tai törkeän pahoinpitelyn valmistelusta ja uhkailusta – Syyttäjä: Etsi osoitteen ja tietoa surmaamisesta
9:30
Jos mahdollisuus aukeaa, Rasmus Karjalainen on valmis liikahtamaan – "Kaikki on mahdollista"
8:02
"Kansalla ei ole lähtenyt mopo keulimaan" – Tuoreet seksuaalirikosepäilyt eivät ole juurikaan koventaneet asenteita ulkomaalaisia kohtaan, kertoo IL:n kysely
7:19
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
7:00
Kalen! kalluppi: Kehukko nää kaveria?
7:00
Jääkärikypärä, Ukko-Mauser-pistooli ja ansiomerkki ovat keräilijöiden aarteita – aselait lähes pysäyttivät aseiden keräilyn Tilaajille
43
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
39
Vilkut ja rekisterikilpi eivät vapauta rakennusluvan tarpeesta – Pyhäntäläisyrityksen liikkuva ja talviasuttava mökkivaunu esillä Helsingissä
14
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
11
Seksuaalirikoksia tehneitä ei voi palauttaa edes perustuslakia muuttamalla – palautukset tuskin edes toimisivat rikosten ehkäisyssä, asiantuntija sanoo
9
Tutkinnanjohtaja vahvistaa MTV:lle: Oulun vyyhdessä epäillään, että yksi nuorista tytöistä huumattiin tiedottomaksi ennen tekoa
9
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"
8
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

105 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Keskustelu työttömyydestä on ala-arvoista

Aikuisella ihmisellä on ihmisvelvollisuus elättää itsensä ja hieman tukea yhteiskunnan toimintaa. Muutoin on lapsen tas... Lue lisää...
Kylmä totuus

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image