Kärpät päätti 2010-luvun voittoon – KalPa kaatui Junttilan ja Koblizekin maaleilla

Jääkiekko 30.12.2019 18:30 | Päivitetty 30.12.2019 20:59
Janne Onnela

Kärpät kaatoi KalPan Raksilassa vuosikymmenen viimeisessä pelissä maalein 3-1. Oululaisten kahdesta ensimmäisestä maalista vastasi Julius Junttila. Viimeisen viimeisteli Radek Koblizek. 

1.erä

Ottelu on alkanut. 

Kärpät aloitti ottelun vahvasti. Heti ensimmäisen minuutin aikana isännillä on ollut parikin paikkaa avata maalitili ottelussa. 

Kotijoukkueen paine kuitenkin katkesi reilun parin minuutin pelin jälkeen Jussi Jokisen huitomisjäähyyn. Tilastojen valossa Liigan heikoimman ylivoiman ja parhaan alivoiman kohtaamisesta ei kovin paljon kerrottavaa jäänyt. KalPa sai pari paikkaa, mutta Kärpät sai alivoimalla ylivoimahyökkäyksen, kun Jari Sailio ja Miska Humaloja karkasivat hyökkäykseen. Maali ei ollut kaukana. 

Kärpillä on ollut paikkansa melko tasapaksussa avauserässä. Etenkin ykkösketjun Jesse Puljujärvi olisi voinut viimeistellä jo paikoistaan maalinkin, mutta toistaiseksi ei ole uponnut. 

Erän lähestyessä viimeistä neljännestä Kärpät pääsi ylivoimalle Balazs Sebokin otettua estämisjäähyn. Kummankaan ylivoimakentällisen peli ei ollut kuitenkaan kovin kummoista ja KalPa selvisi erikoistilanteesta kuin koira veräjästä. 

Balázs Sebok jäähy 2 minuuttia.

Tunteet kuohahtivat Raksilassa erän lopulla. Ensin Jesse Puljujärvi taklasi keskialueella keltapaitaa, jonka jälkeen KalPan Jussi Timonen lähti kouluttamaan Puljujärveä. Ketjukaveri Juho Lammikko puolestaan ryntäsi puolustamaan Puljujärveä ja lopputuloksena molemmista joukkueista pelaaja jäähylle. 

Avauserä on Raksilassa pelattu. Kärpät sai erässä parhaimmat maalipaikat, mutta viimeistelytehokkuudessa oululaisilla on parantamisen varaan. Luvattoman usein vedot tulivat suoraan KalPan maalivahdin Eero Kilpeläisen logoon. 

2.erä

Toinen erä on alkanut. 

Kärpät on ollut erän alussa aktiivisempi osapuoli ja peli on pyörinyt kuopiolaisten puolustuspäässä. Tuomarilinja on ollut erän alussa vähintäänkin salliva, sillä sen verran railakasta mailankäyttöä kaukalossa on nähty. 

KalPa sai ensimmäisen pidemmän hyökkäyksensä vasta erän puolivälin lähettyvillä. Kärppien Radek Koblizek pääsi sen päätteeksi kuitenkin puolittaiseen läpiajoon, mutta KalPa-puolustaja vei kuitenkin väännössä voiton. 

Kärpät hallitsee peliä, mutta hallinta on osittain näennäistä. Isäntien pelaajia leimaa ihmeellinen väkinäisyys, eikä alkukauden säihkeestä ole paljon merkkejä. 

Kärpät pääsi ylivoimalle Sebokin illan toisen jäähyn seurauksena. Ylivoima oli kuitenkin heikkoa, eikä avausmaalia nähty. Jäähyltä päässyt Sebok pääsi sen sijaan karkaamaan Kärpiltä pahantekoon, mutta Shaun Heshka ehti hätiin kreivin aikaan. 

Kärpät pääsi heti perään uudelleen ylivoimalle, kun Janne Keränen otti koukkaamisjäähyn. Isäntien illan neljäs ylivoimakaan ei tuonut tulosta. 

Kärppien nelosketju sai luotua loistavan paineen vieraiden päätyyn. Niin Jesse Koskenkorvalla kuin Otto Karvisellakin oli loistavat tilaisuudet viedä kotijoukkue johtoon, mutta Kilpeläinen onnistui torjumaan KalPa-maalilla kaikki yritykset. 

Maalit ovat Raksilassa todella tiukassa, sillä kahden erän jälkeen tulostaululla komeilee edelleen alkutilanne 0-0. Erän lopulla etenkin Kärpillä oli tekemisen meininki ja maali roikkui klassisesti ilmassa, mutta osumaa ei kuitenkaan nähty. Ratkaisut jäivät päätöserään. 

3.erä

Ottelun päätöserä on alkanut. 

Kärpät pääsi heti erän alussa viidettä kertaa ylivoimalle illan aikana. Joko vihdoin nähdää ylivoimamaali? 

Humaloja otti kipeää heti erän alussa. Kärppähyökkääjä kipristelee vaihtopenkin päässä Kärppien lääkärin tutkiessa hyökkääjän tilannetta. Humaloja vaikuttaa olevan kunnossa. Lääkäri antoi buranan ja taputuksen selkään. 

Kärpät sai ylivoimahyökkäyksen. Julius Junttila viimeisteli buranan hetkeä aiemmin saaneen Humaloja ja Radek Koblizekin syötöistä ottelun avausmaalin. 

Koblizekilla oli hyvä paikka lisätä kotijoukkueen johtoa, mutta tshekkihyökkääjä ei onnistunut. KalPa on ollut Kärppien johtomaalin jälkeen piirun verran aktiivisempi ja jahtaa tasoitusta tosissaan. 

Kärppien Topi Niemelä ja Juho Lammikko törmäilivät Rybarin maalin edessä ja hetken päästä kiekko näytti käyvän jo kärppämaalin raudoissa. Kotijoukkue säästyi kuitenkin takaiskulta. 

Peliaikaa on jäljellä enää reilut pari minuuttia. KalPa otti aikalisän ja Kilpeläisen pois maaliltaan. 

Kärpät maalaa Kalpan tyhjään maaliin.

Kärpät löi samalla viisikolla useamman pitkän ennen kuin Koblizek pelasi kiekon ulos puolustualueelta ja löysi keskialueelle kiitäneen Junttilan, jolla oli helppo työ viimeistellä Kärppien toinen maali. 

KalPa onnistui vielä kaventamaan viimeisellä minuutilla, mutta Kärpät iski vielä tyhjiin tutun kaksikon Koblizek-Junttila sekä Michal Kristofin toimesta. Tällä kertaa maalin teki tshekkihyökkääjä Junttilan toimiessa syöttäjänä. 

Voitto kirjattiin lopulta Kärpille maalein 3-1.  

MAINOS

Kommentoi

Mistähän saisi maalintekijän joukkueeseen, joka osaisi laukaista kiekon muuallekin kuin maalivahdin logoon, tai yrittää pujottaa längistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se Junno kasannut taas voittajajoukkueen. Pitäisi nimetä Niinistön toimesta jääkiekkoneuvokseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa hieno peli ja parasta oli kun oli tämän vuosikymmenen viimeisessä pelissä yli 7000 katsojaa. Peukku sille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen kylläkin tämän aikaisemminkin sanonut. Pudotuspelit kun keväällä alkaa niin kärpät ei pärjää tuolla nykyisellä maalinteko taidolla niissä bileissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Komea vuosikymmen. Toisessa päätä taulukkoa on turun tepsukat, miljoona porukka, joka pelaa tyhjälle katsomolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nihkeä peli, poikittaista mailaa sai taas sairaasti käyttää, peli tasoittui sen ansiosta.
Tuomarilinja oli erittäin huono, paljon selviä jäähyjä jäi näkemättä, Kärpät olisi helposti voittanut.
Jäähyt muuten meni tänään kohtuullisesti, linja erittäin huono.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät voittivat koska tuomarit jättivät viheltämättä selkeitä Kärppien jäähyjä tänä iltana. Kalpa pelasi erinomaisen pelin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lukemat hyvät!

YV-peli jatkuu edelleen yhtä surkeana kuin viime kaudella, joten Aho:
Olisiko aika hankkia joku seuran ulkopuolelta "opettajaksi" kun nykyinen valmennus ei vain osaa....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halvoilla lipun hinnoilla saa tämän tasosta peliä.Melkosta surffailua ei oikein kellään kiinnostas pelata. (kärppäläisistä)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tämä Kärppin esitys luokatonta, ylivoimaakin annetaan vaikka kuinka paljon mutta Kalpa pitää jopa silloinkin enemmän kiekkoa. Tällä hetkellä pisteiden saaminen jopa häntäpään joukkueilta on työn ja tuskan takana. Ei tämä oikein hyvältä näytä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se huono Kärpät johtaa sarjaa 80 pistettä kasassa ja Tappara toisena 72 pistettä yhden ottelun enemmän pelanneena ja tämä tällä palstalla tällä kertaa kehuttu Kalpa 34 pistettä, tässä totuus todellisesta hyvyydestä tässä vaiheessa kautta, eikä se yleensä muutu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näköjään SM-liigan kirjoittamaton sääntö pätee yhä. Sarjataulukossa heikommin sijoittunut joukkue saa rikkoa, roikkua, huitoa, ja pelata muutenkin sääntöjen vastaisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi osa kalpalaisten rikkeistä oli niin selviä, etteivät tuomarit voineet olla viheltämättä, mutta iso osa jäi viheltämättä. Siitä huolimatta Kärpät vei pelin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalpa selvisi vähällä jäähyjä, joutui väärin rikkomaan paljon, toivottavasti kukaan ei tänään loukkaantunut.
Nollapeli meni tuomarivirheen takia, Kantola rikkoi töykeästi maalivahtia ensin ja sitten teki maalin, kuinka tämä on edes mahdollista.
Sukeltelu jäähyjä vaikka pitkään aikaan ensimmäinen peli jossa ei sukeltelua ollut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puljujärvi taklaa kiekollista pelaajaa erittäin puhtaasti ja taitavasti NHL tasaisesti.
Kalpan Timonen vetää poikittaisella selkään raukkamaista toimintaa.
Lammikko laittaa Timosen hartiat jäähän puhtaasti, vain SM liigassa siitä saa jäähyn.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puljua saa näköhjään hakata ja koukkia miehlin määrin, ilhman rangaistusta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puljusta alkaa tulla NHL tason pelaaja puhtaita taklauksia osaa tehdä.
SM liigassa pelaajat ei osaa taklata puhtaasti ja käsittämätöntä että hyvään taklaukseen ei osata kunnioittavasti suhtautua.
Lyödään mailalla täysillä selkään palkaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

1.4.
Oulun kaupunki myy Hietasaaren huvilat huutokaupalla – viiden myynnissä olevan huvilan kunto vaihtelee täysin remontoidusta romahdusvaarassa olevaan Tilaajille
1.4.
Yle: Sairaalat saivat varmuusvarastoista jopa kahdeksan vuotta sitten vanhentuneita hengityssuojaimia
1.4.
Uefa siirsi kaikki kesäkuun jalkapallomaaottelut – tanskalaistiedon mukaan naisten EM-kisat lykätty vuodella
1.4.
Oululainen Tinja-Riikka Korpela on päässyt Evertonin maalivahtina aistimaan englantilaisten intohimoa jalkapalloa kohtaan: "Se on henki ja elämä" Tilaajille
1.4.
Toukokuun tornien taisto peruttiin koronavirusepidemian vuoksi
1.4.
Vientikiellot iskevät omaan nilkkaan viennistä riippuvissa maissa – "Rajoituksia voi jäädä päälle, kun kriisi on ohi"
1.4.
Korona työllistää myös tulkkeja, kun hallituksen tiedotustilaisuudet tulkataan suorana viittomakielle – intensiivinen simultaanitulkkaus vaatii kokemusta: "Työ on kuormittavaa ja tilaisuudet sisältävät tärkeitä asioita" Tilaajille

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aamulla huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Savon maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöllä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

277 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tietämättömien piensijoittajien osakehölmöilyt

HEP \o/ Täällä yksi ymmärtämätön. Minä en oikeasti tiedä, mitä salkkuni yrityksille tapahtuu tulevaisuudessa. En edes ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image