Kärpät otti toisen finaalikiinnityksen Kristofin ja Leskisen maaleilla - HIFK jäi Raksilassa nollille

Kärpät teki kolmannen välierän avausmaalin päätöserässä.
Jääkiekko 6.4.2019 17:01 | Päivitetty 6.4.2019 19:39
Janne Onnela

Kärpät voitti Helsingin IFK:n maalein 3-0 kolmannessa välieräpelissä Raksilassa lauantaina. Kärppien avausmaalin viimeisteli slovakkihyökkääjä Michal Kristof toisessa erässä. Loppulukemat 3-0 viimeisteli Ville Leskinen kahdella maalillaan HIFK:n hakiessa kavennusta ilman maalivahtia. 

Kärpät johtaa välieräsarjaa nyt otteluvoitoin 2-1. Finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

1.erä

Ottelu on käynnissä. Raksilassa on todella hyvin yleisöä. Halli voi olla hyvinkin loppuunmyyty. 

Kärpät on aloittanut ottelun vauhdilla. Peli on pyörinyt pari ensimmäistä minuuttia HIFK:n päädyssä. Kärppien Otto Karvinen taklasi selkäpuolelta HIFK:n Kyle Quinceya, mutta rangaistusta ei tullut. Se kuumensi hieman HIFK-leiriä. 

Myös helsinkiläiset saivat omat tilanteensa hetkeä myöhemmin kärppämaalille, mutta Veini Vehviläinen selvitti ne toistaiseksi. Ottelu on saanut todella vauhdikkaan alun. 

Kärpät on tullut otteluun todella fyysisesti. Taklauksia satelee solkenaan. Etenkin Otto Karvinen ja Jani Hakanpää jakavat painavia niittejä. 

Jussi Jokinen poistui pukukopin puolelle toistaiseksi tuntemattomasta syystä. 

Erä on ylittänyt puolivälin. Kärpät on saanut muutaman maalipaikan, mutta muuten alkurynnistys on hieman laantunut. Muutamia maalinedusvääntöjä on nähty, mutta rangaistuksia ei ole vihelletty. 

Myös Jokinen palasi hetki sitten takaisin peliin. 

Erän puolivälin jälkeen Kärppien kakkosketju sai vaarallisen hyökkäyspään pyrityksen HIFK:n puolustusalueelle. Pitkän pyörityksen aikana Kärpät sai monta laadukasta maalipaikkaa, mutta HIFK selvisi ilman takaiskua. Osin puhtaasti hyvällä tuurilla. 

Kärpät joutui alivoimalle, kun Jani Hakanpää otti kahden minuutin rangaistuksen estämisestä. 

Heti alivoiman aluski Jasper Lindsten karkasi hyökkäykseen, mutta ei onnistunut maalinteossa. Yleisö näki tilanteessa rikkeen ja huusi tuomaristolle nuijaa aikansa. 

Avauserä Raksilassa oli maaliton. Maalivahtien torjunnat Vehviläinen 5, Engren 6. 

2.erä

Ottelun toinen erä on alkanut. 

Ensimmäiset minuutit toisesta erästä eivät ole olleet aivan yhtä vauhdikkaita kuin mitä avauserä oli. HIFK on saanut toistaiseksi erän parhaat paikat, mutta Vehviläinen on torjunut tarvittavat kiekot. 

Kärppien Ville Leskinen sai pari hyvää hyökkäystä peräkkäin. Toinen oli puhdas läpiajo, mutta yritys kilpistyi Engrenin patjaan. 

HIFK pääsi ylivoimalle, kun Nicklas Lasu komennettiin jäähyaitioon. Kärpät selvitti kuitenkin alivoiman tyylikkäästi. 

Kärpät ja HIFk kohtasivat lauantaina Oulussa. KUVA: Jarmo Kontiainen

Toista erää on pelattu yli seitsemän minuuttia. Maalipaikoilla ei ole toisessa erässä juhlittu. Leskisen läpiajo on ollut toistaiseksi Kärppien paras paikka. HIFK:n Juho Keräsellä oli hetki sitten loistava paikka maalin edestä, mutta laukaus epäonnistui. 

Toinen erä on ylittänyt puolivälin. Pelintaso on laskenut ensimmäisestä erästä ja perjantain pelin rasitukset alkavat hiljalleen näkyä pelaajissa. Ottelussa on tällä hetkellä pieni suvantovaihe, eikä peli ole juuri nyt kummankaan hallussa. 

Kärppien ketjuista eniten parannettavaa on Kuparin johtamalla kakkosketjulla sekä Kristofin johtamalla kolmosvitjalla, joka ei tunnu pääsevän jalalla liikkeelle. 

Kärpät pääsi ylivoimalle, kun Jari Sailio polkaisi laidasta läpi ja HIFK pelaaja joutui vähän rikkomaan. Sailio tehosti hieman efektiä ja pilli soi. Pelissä aikaisemmin monta selkeää jäähyä on jäänyt viheltämättä. 

Kärpät ei saanut ylivoimalle maalia. Eikä edes aivan tuhannen taalan paikkojakaan. Etenkään Jussi Jokinen ei tunnu saavan tällä hetkellä onnistumisia edes ylivoimalla. Jokisen peliä katsellessa herää väkisinkin epäilys jonkinlaisesta vaivasta.

Raksilassa on kaksi erää pelattu. Tilanne on edelleen maaliton tasatulos 0-0.

Maalivahtien torjunnat toisessa erässä Vehviläinen 10, Engren 5.  

3.erä

Ottelun kolmas erä on käynnissä. 

– Olemme saaneet kyllä maalipaikkoja, viimeinen huolellisuus puuttuu, Jussi Jokinen sanoi erätaukohaastattelussa. 

Kärppien ykkösketju värkkäsi heti erän alkuun hyvän paikan, mutta Engren torjui Leskisen laukauksen. Leskinen on ollut Kärppien ehdotonta parhaimmistoa illan ottelussa. Ketjukaverit Jokinen ja Lasu eivät ole yltäneet aivan samalle tasolle, mutta kokonaisuutena ykkösketju on ollut silti Kärppien paras. 

Kärpät siirtyi erän alussa johtoon, kun Michal Kristofin laukaus lurahti helposti Engrenin längistä maaliin.

Kärpät pääsi hakemaan toista osumaa hetkeä myöhemmin ylivoimalla. Pakkopeli toimi pääasiassa hyvin, mutta tulos jäi uupumaan. Etenkin Leskinen laukoi ylivoimalla paljon. 

Kärpillä on nyt ote pelistä. HIFK ei saa tällä hetkellä juuri minkäänlaista hyökkäyspelaamista aikaan. Kolmatta erää on pelattu seitsemän minuuttia. 

Kärpät sai ylivoimahyökkäyksen, mutta Aleksi Heponiemen veto osui suoraan Engrenin rintapanssariin. HIFK yrittää viritellä parhaillaan takaa-ajoa ja saa nyt kiekkoa kohtuullisen hyvin Kärppien päätyyn. Se avaa toisaalta vastaiskun paikkoja myös Kärpille. 

Peliaikaa on jäljellä reilut viisi minuuttia. Peli pyörii nyt vahvasti Kärppien päädyssä HIFK:n hakiessa tasoitusta. Kärpät tyytyy tällä hetkellä puolustamaan johtoaan. 

Peliaikaa on jäljellä reilut pari minuuttia. HIFK otti aikalisän ja kohta luultavasti maalivahdin pois. 

Leskinen ratkaisi pelin Kärpille iskemällä kiekon tyhjään HIFK-maaliin. Vieraat tosin yrittävät vielä varmasti ilman maalivahtia.

Kärppien Ville Leskinen viimeistelee päätösnumeroiksi 3-0.

Leskinen iski kiekon tyhjään maaliin vielä kertaalleen ja sinetöi Kärppien voiton. Lopussa jaettiin vielä muutamia väkivaltaisuusjäähyjä nahistelusta. 

Kärpät voitti ottelun maalein 3-0. 

Ville Leskinen vie Kärpät 2-0-johtoon kolmannessa erässä.
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (53)

Kerosiini loppu lento loppu. Pelikaanisarja oli liian rasittava. Ja pelaajamateriaali. Kärppien entinen rymistelijä tuloksentekijäkentässä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hauska lukea kommentteja täältä 👌 aina vika tuomareissa, jos häviö tulee. Kärpät on pelannu koko kauden taas vaihteeksi tosi hyvin, joten jos sille häviää, ei kannata kovin hävetä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan tässä työmaata, Kärpät vs hifk+tuomarit!! hifkiläinen huitoo mailalla kasvoihin,ei mitään. Kärppäläinen seisoo paikallaan,vastustaja tulee päälle> Kärpille jäähy. Hohhoi..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä oli nuhjaamista. Osala ei pysty käyttämään fyysisyyttään ni ihan turha ukko nyt, koplisekki ja Kupari myös popparin syöntiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oho, oikein "asiantuntia". Kyllähän oikea asiantuntija tietää, että Kobla ja Osku on korvaamattomia tässä jengissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensimmäisessä Kärppäjäähyssä kun Hakanpää sai estämisen, Keränen heittäytyi.

Tuomarit tekivät törkeän virheen ja antoivat jäähyn. Keränen kävi kuitenkin pahoittelemassa Hakanpäälle tuomiota.

Tyylikäs veto ja kaipa se Kärppäsydän siellä vielä Kertsillä sykkii. Tuomaritkin näkivät videoscreeniltä virheensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin. Törmäsi Hakkikseen ja dumarit puhaltaa jäähyn?! Tämä tässä pelottaakin, että jos Fonselius ei näe tällaista, tuomarit jää yhteen eli Levonen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi ratkesi jäällä, eikä tarvinnut vaivata "tilanne huonetta".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kärpät sai eilen 3 tärkeää miestä telakalle hifkiltä.siksi hifki hävisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huilasivat vain ja lepäsivät tänään, että olisivat teräkunnossa terveinä taas maanantaina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raksilan isossa kaukalossa Kärpät isännöi. Helsingissä Ifk. Sarja kääntyy niukasti Kärpille kotivoitoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Kärpät ja Lese, kovaa vääntöä ja tasaista peliä. Kummallisen Kärppävastainen selostus Telialla, vai?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Matematiikka on kummallinen asia, se ei anna anteeksi ;) Myöskään äidinkielen taidon petraus ei olisi pahitteeksi, "taito luistelija"?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (53)

Uutisvirta

20:33
Eteläiset maakunnat himoitsevat Itä- ja Pohjois-Suomen EU-rahoja – Onko se moraalisestikaan kestävää, kysyy veteraanipoliitikko Seppo Kääriäinen
20:07
Syömäsä: Zivagon Pincho-perjantai tarjoilee naposteltavaksi tapaksia työviikon päätteeksi
20:02
Heidi Määtällä on kotonaan Pateniemessä on 15 kissaa, joista neljä on hänen omiaan ja loput PoPoPetin pelastamia eläimiä
20:00
Oululainen Raija Väyrynen yllättyi, kun kuuli voittaneensa luontokuvakisassa – innostus kuvaamiseen iski Lapissa
19:53
Kalajoen tytön kasvutarina – Kiia Nousiainen rakentaa määrätietoisesti elämäänsä ja kiekkouraansa
19:34
AC Oulun kausi päättyi tasapeliin – pettymysten kausi toi seitsemännen sijan
19:00
Mitä ihmettä tekee laitoslaulaja? Oululainen Kaisu Leinonen laulaa heleällä äänellään ja laulattaa vanhuksia laitoksissa sekä palvelukodeissa Tilaajille
190
Hallitus haluaa velvoittaa kiinteistönomistajat hankkimaan lisää sähköautojen latauspisteitä – myös autottomat voivat joutua maksajiksi
39
Jalankulkijoille annettu syksyn ensimmäinen liukastumisvaroitus Oulussa, kulkuväylät voivat olla erittäin liukkaita
33
Puheenaihe: Ovatko varusmiesten yhteistuvat tarpeellisia?
31
Opetusministeri Li Andersson haluaa poistaa kotihoidon tuen yli 3-vuotiailta sisaruksilta – Käyttäisi miljoonat varhaiskasvatusmaksujen alentamiseen
19
Sadat tuhannet seniorit saavat kutsun influenssarokotetutkimukseen – "Tutkittavassa rokotteessa vaikuttavia aineita on nelinkertainen määrä"
17
Britannia pyysi EU:lta lykkäystä brexitille kirjeellä, jota Boris Johnson ei allekirjoittanut – Lähetti toisen kirjeen, jolla perui ensimmäisen
15
Haukiputaalle poliisin konttiputkaan viety henkilö sytytti putkassa tulipalon, palo laukaisi tilan sprinklerin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Maataloustuet.

Jos haluamme pitää kotimaisen maataloustuotannon omavaraisena, tarvitsevat maanviljelijät maataloustukea. Maanviljelijöi... Lue lisää...
Realismia

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image