Kärpät oli kompastua tahmeaan viimeistelyyn CHL-avauksessa – Manner: "Meiltä puuttui tylyys maa­li­pai­kois­sa"

Päävalmentaja Mikko Mannerin mukaan Kärppien viimeistely ei ollut toivotulla tasolla. Oululaisjoukkue voitti silti kauden avausottelun. KUVA: Jukka Leinonen
Jääkiekko 30.8.2019 22:55
Janne Onnela

Kärpät aloitti kauden tosipelit voitolla, kun oululaiset kukistivat CHL-avauksessa Ranskan hallitsevan mestarin Grenoblen Raksilassa maalein 3–1.

Lähes läpi illan peliä suvereenisti hallinnut Kärpät joutui kuitenkin lopussa koville Grenoblen noustua päätöserässä maalin päähän. Tasoituskaan ei ollut kaukana, sillä kiekko kävi hetkeä myöhemmin kärppämaalin tolpassa.

– Kaksi erää pelasimme todella hyvin. Kiekot vähän pomppivat miten sattuu, sillä jää oli tahmea. Silti pystyimme viemään peliä melko selkeästikin, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner summasi.

– Meiltä puuttui tylyys maalipaikoissa, ja niinhän siinä käy, että kaveri tekee, jos et itse pysty tekemään. Heidän vahvuutensa ovat juuri siinä, että kun paikka tulee niin kokenut pelaaja osaa maalin tehdä, kärppäluotsi jatkoi.

Grenoblen tshekkimaalivahti Lukas Horak joutui venymään illan aikana kiekon tielle peräti 39 kertaa. Se kertoo myös omaa kieltään oululaisten tehottomuudesta maalipaikoissa.

Kärpät tuhri lukuisia ylivoimahyökkäyksiä ja kiekkoa siirreltiin vielä hyvistäkin laukaisupaikoista. Kovempaa vastustajaa vastaan se olisi kostautunut nyt nähtyä pahemmin.

–Valmentajana sitä tietysti toivoo, että olisimme olleet ratkaisupaikoissa tylympiä. Meillä oli tässä pelissä kuitenkin enemmän hävittävää kuin voitettavaa. Ehkä se jännitys näkyi maalipaikoissa rentouden puutteena.

Puljujärvi tehokkaana

Kärpät sai otteluun lentävän lähdön, kun ensimmäistä kertaa paluunsa jälkeen Raksilan yleisön edessä pelannut Jesse Puljujärvi osui jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen.

Lue myös: Hymy palasi maalinteossa onnistuneen Jesse Puljujärven kasvoille – "Oli kyllä kiva pelata"

Puljujärvi oli pelipäällä, sillä maalinsa jälkeen torniolainen järjesteli lukuisia maalipaikkoja ketjukavereilleen ja laukoi itsekin ahkerasti. Ainoastaan puolustaja Jakub Krejcik onnistui hyödyntämään Puljujärven esityön.

– Jesse pelasi aivan loistavan pelin. Hän teki heti maalin, oli vaarallinen ja luistin liikkui. Aika monessa maalipaikassa Jesse oli mukana, Manner suitsutti.

Hyökkäysvitjoista Manner oli erityisen tyytyväinen Kristofin ja Jussi Jokisen johtamiin ykkös- ja kakkosketjuihin.

– Kristofin kenttä näytti lopussa hienoa johtajuutta. Kolmos- ja nelosketju paiskoi hommia koko ajan, Manner näki.

Yksi Kärppien onnistujista oli myös maalivahti Justus Annunen, jonka lähes kaksi peliä kestänyt puhdas putki meni poikki päätöserässä, kun vieraiden Damien Fleuryn laukaus yllätti Annusen etukulmasta.

– Se oli minun virhe, olisi pitänyt malttaa pysyä etukulmalla. Emme pelaa kuitenkaan enää B-junnuissa, joten pakkeihinkin voi luottaa, Annunen harmitteli sijoittumisvirhettään.

Kärppien pelit jatkuvat sunnuntaina, kun Kari Jalosen valmentama Bern saapuu Raksilaan.

Lue Kalevan seurannasta, miten ottelu eteni.

Katso kuvia ottelusta.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (24)

Kyllä tämä nykyjääkiekko on pelkkää hosumista ja miekkailua, josta puuttuu selkeät taktiset kuviot. Kummaltakin joukkueelta puuttui selkeä pelikirja. Kun katsoi Kärppien laukaisuja maalia kohden, olivatko ne laadukkaita? Ei todellakaan, ei sinne päinkään. Vastustajan maalivahdista on helppo tehdä hyvä tällä pelillä.

Puljujärveä kehuttiin, mutta onko hän vahvistus tällä pelillä. Puolustamista seurasin, eipä sitä paljoa ollut. Onneksi sai maalin, joka edes auttaa kehittymistä. Olisiko hänelle paremmat ketjukaverit olemassa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuon wannabeevalmentaja-Sihvosen lanseeraman pelikirjakäsityksen voi heittää romukoppaan. Sihvonen koittaa koko ajan keksiä jotain mukauutta, mutta menee entistä syvemmälle metsään. Ymmärtääköhän Sihvonen itse, miksei hän ole koskaan valmentanut mitään merkittävää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miks Puljusta käytetään sanaa torniolainen? Mies syntyi ruåtsissa,muutti 4-vuotiaana tornioon josta 13-vuotiaana Ulåborgiin jolluoin hän liittyi Kärppä-junnuihin.Eiköhän tuo ukko ole kärppäkasvatti ja Oululainen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvillä mielillä seurattiin peliä. Näyttää hyvältä, ja toivottavasti paranee vielä. Kiitos Kärpät, ihana aika alkaa taas!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa, en tiennytkään että Mads Frandsen ja Kristian Vikman ovat oululaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi pitää viedä kiekkoa koko ajan maalin eteen, vois laukoa kauempaa nyt tuli kaksi maalia sieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnelan negatiivinen ja katastrofihakuinen sävy Kärppiä koskevissa kirjoituksissa sen kuin jatkuu näköjään tälläkin kaudella. Todellisuudessa Kärpillä ei ollut missään vaiheessa hätää eikä vastustaja ollut missään vaiheessa lähelläkään voittoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, tuo nyt ei pidä paikkaansa. Kärpät voitti tuurilla. Muistatko yhtään, että montako paikkaa vastustajalla oli?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Torjunnat Annunen 23 (95,83%) - Hokar 40 (93,02%) kertoo jääkiekosta jotain ymmärtäville, että missä päässä sitä kiekkoa pelattiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi fanit saavat hakata päättömästi rumpuja, pilaavat muiden katsojien tunnelman?
Ei mitään rytmitajua vaan yhtä mölyämistä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sen vuoksi en ole kiinnostunutkaan paikan päällä katsomisesta, koska meteli on niin kova ja epäasiallinen. Muuten voisin jopa ostaa kausikortin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät oli täysin ylivoimainen, eikä voitoon tarvinnut viimeisiään laittaa, Sunnuntaina on sitten täysin eri peli Kojon valmentamaa joukkuetta kohtaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kyllä ollut parasta kärppien peliä. Toivottavasti parantavat, tai ei mitään mahdollisuuksia minkäänlaisiin mitallipeleihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (24)

Uutisvirta

19:20
Omakotitalo tuhoutui tulipalossa Haapavedellä – liekit löivät katosta läpi pelastuslaitoksen saapuessa paikalle
19:00
Paljastunut murhasuunnitelma ajoi aatelisherran maanpakoon – sitten hän tuli Lappiin ja ryhtyi kirjailijaksi Tilaajille
19:00
Viherbuumi käy kuumimmillaan – oululainen kotipuutarhuri idättää siemeniä maitopurkeissa ja ihmettelee tomaatin hentojen versojen putkahtamista ylös mullasta Tilaajille
19:00
Voi rottien kevät: Leuto talvi ja koronaepidemia ennakoivat runsaita rottatuhoja kaupunkeihin – lutikkaongelmakin voi räjähtää käsiin Tilaajille
17:37
Pudasjärven viikonloppupäivystyksen lakkauttaminen huolestuttaa terveyskeskuksen asiakkaita – Yhteispäivystys ei kuormitu sen takia, vakuuttaa vastuualueen johtaja
16:35
Omakotitalo palaa Oulaisten keskustassa Keskuskadulla, naapurustossa pyydetään sulkemaan ikkunat savun vuoksi
15:35
Suomessa on nyt 25 koronakuolemaa – määrä nousi viidellä vuorokauden aikana
82
OYSissa on hoidossa kahdeksan koronapotilasta – sairastuneita Pohjois-Pohjanmaalla on 73 ja koko maassa 1882
56
Viranomaiset: Itse tehty kasvomaski ei suojaa käyttäjäänsä koronavirukselta – toimi näin, jos teet itsellesi tai läheisellesi maskin
48
Taksiliitossa ollaan huolissaan siitä, että asiakkaan koronatartuntaa ei kerrota – sama taksi voi kuljettaa asiakkaita myös syöpähoitoihin
25
Satoja Oulun kaupungin työntekijöitä yt-neuvottelujen piirissä – lukuisilla sivistys- ja kulttuuripalvelujen henkilöillä palkanmaksu päättymässä
23
Lukuisat Oulun kaupungin työntekijät ovat estyneet tekemään työtään koronatoimenpiteiden vuoksi – Hoivatehtäviin ja Oulu-apuun siirtynyt noin 50
23
Poliisi luopui tänään Uudenmaan tiesulkujen ympärivuorokautisesta miehityksestä – liikkuvaa valvontaa on lisätty
13
Oppilaiden eväsjakelua laajennetaan Oulussa – tiistaista alkaen eväsjakelu käytössä 30 koulussa, katso lista eväiden jakopaikoista

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

215 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuinkas hurisee - nyt, kun erilaiset "eristykset" rassaavat ympärillä

Töitä tekkee ja palkka juoksee niin mikäs tässä on kotona istuskellessa. Vieressä istuskelee marsalkka vahva :) Lue lisää...
Mikäs tässä on töitä...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

4.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image